Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi, fajnie ze dałaś znać. Kciuki zaciśnięte za Wasz rychły powrót do domu ✊🏻.
Ja wczoraj podłapałam mega dola. Znowu zaczęłam się bać porodu, ze sobie nie poradzę, ze dziecko duże, ze trzeba będzie wywołać, ze znowu będą komplikacje. Wszyscy mówili mi, ze drugiego nie przenoszę a tu się nie zapowiada na inny scenariusz.
Muszę się wziąć jeszcze raz za Dembinska, może wróci mi przekonanie ze sobie poradzę jakie spłynęło na mnie po przeczytaniu tej książki 😞Xena86 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualny
-
Mnie w nocy obudziły straszne mdłości, aż musiałam sobie rzygnac ale trochę na siłę. Co lepsze nie bolał mnie żołądek ani nie czułam że coś mi zaszkodziło. Dziwne to było. Skurczy brak na razie, dopiero teraz z rana znowu lekko spiety brzuch... Zobaczymy co dalej.
Współczuję wam dziewczyny tego meczenia się i oczekiwania...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Te skurcze o których piszecie to jak je czuć? Coraz częściej mam jakby skurcze, troche okresowe bo w podbrzuszu i coraz bardziej bolace i zastanawiam się czy to czy jeszcze coś innego.
-
Ja byłam na ekspresowej wizycie, na ktg w ciagu 20 minut dwa skurcze na 90. Oczywiście te krzyżowe się nie piszą w ogóle.
Doktorek poprawił masaż, już więcej się nie da zrobić, 5-6cm rozwarcia...
Jak do niedzieli nie urodzę to będzie cud jakiś 🙄Agagusia lubi tę wiadomość
-
Dominik trzymam kciuki żebyś jednak do niedzieli urodziła.
Mój to nocny marek do tej pory. Wczoraj w dzień prawie wcale go nie czułam a za to nadrobil w nocy i do tej pory czuje jego ruchy. To dobrze bo juz się martwilam.
Ostatnio to ciągle chce mi się płakaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 08:57
-
Frida91 wrote:Domi mówię Ci, kichnij raz a porządnie!
U mnie nadal cisza. W nocy tylko na siku wstaje i dalej słodkie sny. Idę teraz na spacer póki chłodniej, zaplanowałam na dzisiaj pracochłonny obiad, upiekę muffiny i wyśle w końcu zdjęcia do wywołania, to może jeszcze przed porodem album dokończę robić. Muszę szukać sobie zajęć żeby nie myśleć 🙄🙄 -
Ale dupa. Jest całkowity zakaz odwiedzin od dziś... Jedno z dzieci odwiedzających zaraziło noworodka ospą.... Dziecko matki z którą leżę na sali ale innego noworodka
No właśnie... To ja Łucji zakazalam z innymi dziećmi się bawić do naszego powrotu, tylko na spacery wychodzi żeby nie zaraziła niczym Małego jak wrócimy a tutaj jakąś matka na oddział wprowadziła 2 łatkę prosto ze żłobka -
Domi kochana masz 6 cm rozwarcia kilka skurczy i będzie pełne, możesz nawet nie dostać znieczulenia z tego względu ja tak miałam, poszłam na izbe z 7 cm, 3 mega skurcze pod prysznicem i 10 cm. Poczekali, mówili że znieczulenia nie dadzą bo pełne rozwarcie i brak skurczy, zgodziłam się na oksy i zaraz Anielka była z nami nie mam traumy a uwierz że mega bałam się porodu, nogi mi się trzęsły jadąc na porodówkę, płakać mi się chciało. Bolało ale szybko zapomniałam jak położyli mi córkę na brzuchu. Teraz wręcz nie mogę się doczekać tej chwili będzie dobrze! Idź na długie spacery, ja weekend przed porodem byłam non stop na spacerze, wracałam zjeść i znowu spacer
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:55
Bobby29, Misi@, werni lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Ja byłam na ekspresowej wizycie, na ktg w ciagu 20 minut dwa skurcze na 90. Oczywiście te krzyżowe się nie piszą w ogóle.
Doktorek poprawił masaż, już więcej się nie da zrobić, 5-6cm rozwarcia...
Jak do niedzieli nie urodzę to będzie cud jakiś 🙄
-
Domi jakaś komedia z tymi szpitalami u ciebie też mam kolezanke która oxy wcale nie wspomina jakoś źle ale ona też miała już kilka cm rozwarcia więc może to rzeczywiście od tego zależy, spróbuj właśnie tak o tym myśleć.
Emi co za ludzie!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 10:10
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny czy kojarzycie taki wskaźnik cerebroplacental ratio? Mam to wyliczone po ostatniej wizycie u Kajdy. Czy to jest wskaźnik starzenia się łożyska czy coś innego? Znalazłam na razie jakieś artykuły po ang ale nie zabrałam sie jeszcze za przeglądanie tego, a może wy wiecie co to jest♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Drzewko.to chyba naturalne obawy, weź książkę w obrotu ona rzeczywiscie nastraja dość pozytywnie i wprowadza "can do" nastawienie.
Frida powiem ci że też ostatnio mam.jakies mdłości co jakiś czas.. wydaje mi się że to może być od tego dziecko jednak sporo miejsca.zajmuje, ale kto wie czy to to. W każdym bądź razie nie jesteś sama z tą dolegliwością.DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Kalija, serdeczne gratulacje! 🎈🎆🎉🍾
Domi, dzisiaj chyba spotkałam Twojego teścia w przychodni u endokrynologa 😜 przychodzę przed 8.00, pani doktor jeszcze nie ma, pokazuję oczekującym pacjentom swoją kartkę od lekarza, z numerkiem "0". Okazuje się, że oprócz mnie, czekają jeszcze dwie "zerówki":" 0a" i "0b". Facet z numerem "1", który dotąd był przekonany, że wchodzi o 8.00 jako pierwszy, nie mógł przeżyć. Siedzimy sobie, czekamy na pania doktor, a on zagaduje do mnie: "Kiedy termin?". Odpowiadam: "Za 2 tygodnie". A On na to, z satysfakcją na twarzy: "Będzie bolało". Jaki odkrywczy! Ciekawe skąd wie! Starsze babki w kolejce się oburzyły, że mnie straszy i zaczęły pocieszać, że teraz są znieczulenia, nie to co kiedyś...
Dziewczyny z niedoczynnością, jak schodzicie z leków? TSH mam w końcu w normie, ale ft3 za niskie. Mam nadzieję, że nie wpłynie to negatywnie na laktację. Za 2 tygodnie mam zmniejszyć dawkę Euthyroxu. Od porodu będę już brała swoją standardową dawkę, a następna wizyta dopiero za 2 miesiące, ale chyba skontroluje wcześniej na własną rękę.
Byłam też w szkole rodzenia na szybkich pomiarach i Mała miała tętno ok. 120, w porywach do 130. Trochę się martwię, bo zwykle miała ok. 140. Ale czuję regularnie ruchy. W przyszłym tygodniu mam ktg w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 10:34
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)