Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRozmawiałam z siostrą o smoku. W tej chwili podobno zezwala się na smoka A nawet uważa się za potrzebny dla niektórych dzieci, kt. Mają wzmożony odruch ssania bo pomaga też w regulacji emocji i zmniejszeniu stresu i napięcia. Choć sama ciągle staram się nie dawać. Czasem jednak mi się zdąży.
U mnie polozna była 5 dni po narodzinach małego. Trafiłam na fajna babkę i to przypadkowo
Dziś byli u nas sąsiedzi...O rety nie mogłam mych dzieci uspokoić...za dużo emocji.
Jednak chyba zrobimy zakaz odwiedzin od 18 stek bo potem jest dramat.
Domi_tur, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
U nas kot bardzo słabo reaguje na Leona
tzn na początku to chyba przeżył szok i miał traumę przez pierwszych 5 dni. Nic nie jadł, schudł, nie umiał przebywać w jednym pomieszczeniu Teraz jest lepiej ale nadal źle reaguje na jego płacz. Mam nadzieję, że nawyknie. Bardzo nam go szkoda
U nas ze smoczkiem nie wychodzi póki co. Mam wrażenie, że jest za duży do jego buzi, a mamy taki od 0-6 mcy.
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Ja w ciąży kupiłam jeden smoczek - dr Brownsa. Przyszedł jakiś wielki i dlugi, nawet Małemu nie dawałam bo by chyba zwymiotował od razu. Potem kupiłam dwa z Lovi i są super, łatwo mu się udaje zassać i nawet położna mówiła, że te są ok. Ostatnio zamówiłam też Bibsy bo chciałam sprawdzić co to za fenomen w nich jest. Ale tak średnio Szymkowi pasuje, chyba przez tą okrągłą główkę, jednak Lovi ma bardziej spłaszczoną.
Smoczek wjeżdża po kąpieli bo karmiony jest przed, więc dostaje na wyciszenie, zawsze jak zasypia to wypluwa. No i w kryzysowych sytuacjach, choć powiem Wam, że to fenomen - największym uspokajaczem jest głos mojego małża! A o rękach nie wspominam! Jak jest histeria roku to Tatuś wkracza do akcji i cisza w 5 sekund następuje 😂 szkoda, że od jutra wraca do pracy 😂werni, Sylvka, Bobby29, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość
-
MDW właśnie też się obawiam takiej reakcji mojej kotki... Tym bardziej że ona wybitnie nie lubi dzieci 😐 że względu na hałas jaki robią... Co prawda kiedyś zrobilam eksperyment i puscilam jej nagrany płacz niemowlaka i nie zrobiło to na niej wrażenia ale zobaczymy jak zareaguje na taką sytuację "na żywo".
Zostaje trzymać kciuki że futrzaki przywykną do obecności nowych członków rodziny 😉Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
Matyldaaa wrote:Ja dziś po wizycie. Co prawda szyjka się skróciła i "już" jest prawie wygładzona ale zero skurczy... KTG, przepływy, wody ok niemniej jednak w czwartek mam się zgłosić do szpitala na wywoływanie. Mała waży 3700 (teoretycznie) więc mam nadzieję że do czwartku będzie trzymała linię ☺
Trochę mi ulżyło i się uspokoiłam ta wizja szpitala choć jak pomyślę o atrakcjach typu balonik to hmmm... No nic będzie trzeba to jakoś przeżyć 💪
Balonik jeszcze nic strasznego w porównaniu z żelem do pre indukcji którego nazwy sobie nie przypomnę 😝 Zabiegi które nie przyniosły specjalnego efektu poza dyskomfortem.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Balonik jeszcze nic strasznego w porównaniu z żelem do pre indukcji którego nazwy sobie nie przypomnę 😝 Zabiegi które nie przyniosły specjalnego efektu poza dyskomfortem.
No właśnie zastanawiam się dlaczego u mnie w szpitalu wywołują poród etapami przez 3 dni... No mam nadzieję że w takim razie żel mi odpuszcząMama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fajnie czytać Wasze opisy tego jak sobie świetnie radzicie z Maleństwami
zazdroszczę że macie je już przy sobie!!
werni lubi tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Wyczytałam w internetach, ze dzieci kp właśnie często popołudniami lubią powisieć i to jest normalne.
My jutro przed południem mamy pierwsza wizytę patronażowe położnej. Ciekawe co za osoba nam się trafiła. To, ze przyjedzie z waga to chyba pewnik? Trzymajcie kciuki za nasz przyrost!
Tak waga na każdej wizycieu na super przybiera, przed pierwszą wizytą miałam obawy czy młody efektywnie ssą a okazało się że żre 😝
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyhttps://asgo.pl/zdrowy-maluch2/
Poznanianki czy slyszalyscie i tym programie?
Ja dziś się dowiedziałam i wysłałam maila że zgłoszeniem Leonarda
Do zlobka właśnie wypełniła wniosek. Oby się dostał do tego koło nas ( mamy 100 metrów od domu)
Jeszcze jutro muszę wypełnić wniosek o becikowe i wszystko już chyba mamy wypełnione;) -
około 12 byłam u lekarza bo dzień wcześniej skończyło mi się zwolnienie i powiedział że na rychły poród się nie zanosi, nawet dał mi skierowanie do szpitala na 21.08, a ja od rana czułam jakieś skurcze, które mi córcia nakręciła bo dłużej ssała pierś, około 15 jak gotowałam obiad stwierdziłam że coś za często są, policzyłam i były co 5-7 minut, stwierdziłam że jedziemy do szpitala, najwyżej wyjdę na panikarę, w szpitalu okazało się że rozwarcie 6 cm i chwilę później odeszły mi wody, rodziłam w sukience w której przyjechałam, bo nie zdążyłam się przebrać, potem małż uzupełniał papiery których z położna nie zdążyłyśmy przerobić. Młody się przyssał od razu w czasie kontaktu skóra do skóry i wisiał całe 2 godziny
Aniu jak możesz to proszę o zmianę bo urodzilam 40+2 tc i SNmoże ktoś statystyki zrobi
Bobby29, Chimera, Matyldaaa, Misi@, zielonooka7, Bee_girl, emi2016, werni, Agagusia, AnaKwiat, Pierniczkowa, Ania95 lubią tę wiadomość
-
menka2 wrote:Doczytałam artykuł- 3 tygodnie
sama o tym nienwiedzialam i dopiero położną nam powiedziała- i faktycznie same się "krusza" i robi się ładny kształt więc warto się wstrzymać
http://mamy-mamom.pl/dlaczego-noworodkom-nie-obcina-sie-paznokci/
Wszystko fajnie, ale gdybym czekala ax sie wykrusza to moje cycki bylyby w jednej ranie, tak jak buzia corki... Miala bardzo długie i ostre pazurki. Zresztą tak szybko jej rosna, ze obxinac trzeba co 3-4 dni...Misi@ lubi tę wiadomość
-
Matyldaaa wrote:No właśnie zastanawiam się dlaczego u mnie w szpitalu wywołują poród etapami przez 3 dni... No mam nadzieję że w takim razie żel mi odpuszczą
U mnie też były trzy etaty zaczynając od czwartku, na koniec miała być oxy ale z tym już nie zdążyli. W sobotę nad ranem szybko i sprawnie urodziłam.Matyldaaa, Misi@ lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Matyldaaa wrote:MDW właśnie też się obawiam takiej reakcji mojej kotki... Tym bardziej że ona wybitnie nie lubi dzieci 😐 że względu na hałas jaki robią... Co prawda kiedyś zrobilam eksperyment i puscilam jej nagrany płacz niemowlaka i nie zrobiło to na niej wrażenia ale zobaczymy jak zareaguje na taką sytuację "na żywo".
Zostaje trzymać kciuki że futrzaki przywykną do obecności nowych członków rodziny 😉
Mój kot nie znosił dzieci, nawet jak były grzeczne i go nie zaczepiały, zaraz wchodzil pod łóżko i wychodzil jak wszyscy poszli. O dziwo na małej płacz w ogóle nie reaguje, czasami zajrzy do łóżeczka ale ogólnie trzyma dystans. Jedynie do mnie zmienił stosunek. To był zawsze mój kotek, teraz ewidentnie jakby się mnie bal i więcej lgnie do mojego gdzie kiedyś to mój mógłby dla niego nie istnieć.Matyldaaa lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Domi a propos wedzidełka to nie masz się co martwić, to tylko cienka błonka, dzieci to nie boli, lekarze nawet nie znieczulają. Moja Laura nie płakała, nie było nawet kropelki krwi, całość trwała 3 minuty. Szymek też będzie taki dzielny 😉
Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Myszk@ co za poród!
dobrze, że jednak pojechałaś do szpitala. Jednak kobieca intuicja nie zawodzi. Gratulacje!
Dzisiaj mój spokój się kończy i już chciałabym urodzić, ale nic na poród w najbliższym czasie nie wskazuje...
Bobby29, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:około 12 byłam u lekarza bo dzień wcześniej skończyło mi się zwolnienie i powiedział że na rychły poród się nie zanosi, nawet dał mi skierowanie do szpitala na 21.08, a ja od rana czułam jakieś skurcze, które mi córcia nakręciła bo dłużej ssała pierś, około 15 jak gotowałam obiad stwierdziłam że coś za często są, policzyłam i były co 5-7 minut, stwierdziłam że jedziemy do szpitala, najwyżej wyjdę na panikarę, w szpitalu okazało się że rozwarcie 6 cm i chwilę później odeszły mi wody, rodziłam w sukience w której przyjechałam, bo nie zdążyłam się przebrać, potem małż uzupełniał papiery których z położna nie zdążyłyśmy przerobić. Młody się przyssał od razu w czasie kontaktu skóra do skóry i wisiał całe 2 godziny
Aniu jak możesz to proszę o zmianę bo urodzilam 40+2 tc i SNmoże ktoś statystyki zrobi
Ale fajny poród, zazdroszczę
Ja właśnie czekam na IP na badanie wydolności łożyska czyli test oksy i nie wiem jak się to dalej potoczy trzymajcie kciuki proszęzielonooka7, Bobby29, Limerikowo, werni, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Niebieska Gwiazda, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:https://asgo.pl/zdrowy-maluch2/
Poznanianki czy slyszalyscie i tym programie?
Ja dziś się dowiedziałam i wysłałam maila że zgłoszeniem Leonarda
Do zlobka właśnie wypełniła wniosek. Oby się dostał do tego koło nas ( mamy 100 metrów od domu)
Jeszcze jutro muszę wypełnić wniosek o becikowe i wszystko już chyba mamy wypełnione;)
jest bieda z miejscami
idzie rocznik po roczniku, widac ze dzieci przybylo ale zlobkow/przedszkoli juz nie
Misi@ lubi tę wiadomość