X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha kciuki :)

Bobby może dlatego że często z dzieckiem jesteś i kotek przestał przychodzić. Ciekawa jestem jak moje koty zareagują i pies i kot tesciowej na małego. Ten pies bardziej jest mojego męża bo jak tylko przychodzimy to do niego lgnie. :) ale hm ostatnio jak byliśmy razem to suczka cały czas przy mnie była i leżała kolo mnie z głową na brzuchu heh chyba coś przeczuwala :)

Jutro też idę do szpitala ale tym razem pójdę przed 13. Może uda się wcześniej wejść. Bo wczoraj to godz czekałam na ktg. Na szczęście na wyniki moze z 10 min czekałam.

Bobby29, trzydziecha lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    Trzydziecha daj znać proszę jak tam po teście. Mnie to czeka jutro...
    Bardzo mocno trzymam kciuki żeby się rozkreciło ✊✊✊

Dziękuję za kciuki! Właśnie jestem pod ktg ale na razie bez oksy. Już mnie przyjęli na oddział a miałam nadzieję że odesla jeszcze do domu jak nie będzie postępu :/

werni, Matyldaaa, Misi@, menka2, Limerikowo lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, jaki cudny ekspresowy poród! Bardzo bardzo Ci zazdroszczę. Niby mówią, ze nawet najgorszy poród się szybko zapomina ale ja swój jeszcze pamietam 😐
    Mi hormony szaleją jak nigdy, dziś w nocy płakałam co chwile. Strasznie mnie zmartwiło jak nie mogłam dobudzić małego na karmienie i już zaczęłam się martwić czy z nim wszystko ok. Oprócz tego, serio nie pamietam kiedy Krzyś płakał, chyba ostatnio w szpitalu i znowu się martwię czy to dobrze 😕

Myszk@ lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha to może coś się dzieje jak przyjęli na oddział.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    No właśnie zastanawiam się dlaczego u mnie w szpitalu wywołują poród etapami przez 3 dni... No mam nadzieję że w takim razie żel mi odpuszczą
    Etapami lepiej bo większe szanse że szyjka się przygotuję, że zscznie się samo, że nie trzeba będzie stosować indukcji z oxy bo to już spora ingerencja i większe ryzyko...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Trzydziecha to może coś się dzieje jak przyjęli na oddział.[/QUOTE

Raczej nie bo zrobili tylko USG, żadnych innych badań no i po przyjęciu to ktg. Widocznie takie mają procedury :/

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    dobrze ze juz wnioski wypelnilas, teraz im predzej to raczej lepiej
    jest bieda z miejscami
    idzie rocznik po roczniku, widac ze dzieci przybylo ale zlobkow/przedszkoli juz nie
    Ten żłobek pod naszym domem jest prywatny, ale dostali dofinansowanie z miasta, więc w sumie będzie 100 zl więcej niż w państwowym. Wprawdzie nie ma 100% pewności czy dostaną na przyszły rok, ale w naszej dzielnicy nie ma państwowych żłobków więc każdy prywatny kt. Się stara o dofinansowanie je dostaje ;). Żłobek jest prowadzony duchem Montessori;) mają nawet ogródek warzywny ❤
    Dyrektorka powiedział, że liczy się kolejność zgłoszeń. Narazie na wrzesień2020 mają 2 złożone wnioski A będą mieć 7-10 miejsc. Jednak w dobrym czasie urodziły się nasze dzieci. Bo sąsiadka it. Pod koniec grudnia i jest 250 na liście oczekujących i duma czy od stycznia pójść do pracy;(

Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ poród idealny i Ty też dzielna kobieto. Jednak jak ma się drugie dziecko to bardziej się zwleka z pójściem do szpitala...ja też chciałam być jak najdłużej z moim synkiem ;)
    Tzydziecha 👊👊❤

trzydziecha, Myszk@ lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Wszystko fajnie, ale gdybym czekala ax sie wykrusza to moje cycki bylyby w jednej ranie, tak jak buzia corki... Miala bardzo długie i ostre pazurki. Zresztą tak szybko jej rosna, ze obxinac trzeba co 3-4 dni...

U mnie było to samo - podrapana buzia i moje cycki.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od męża z okazji narodzin złota bransoletkę z imieniem Rozalia 😊
    A jak szaleje i wszystko szykuje w domu na nasze wyjście hehe :D Bo dziś wychodzimy :)

Domi_tur, Matyldaaa, werni, Bobby29, Pierniczkowa, Chimera, Misi@, Ania95, Agagusia, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, MDW, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, super poród 👍🏻.

Trzydziecha, kciuki za Was mocno zacisniete ✊🏻✊🏻

trzydziecha, Myszk@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    werni wrote:
    Trzydziecha to może coś się dzieje jak przyjęli na oddział.[/QUOTE

Raczej nie bo zrobili tylko USG, żadnych innych badań no i po przyjęciu to ktg. Widocznie takie mają procedury :/

U mnie w szpitalu po 3 ktg przyjmują na oddział. To pewnie właśnie takie procedury.

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka taki poród tez bym chciała heh taki ekspresowy. :)

Frida masz fajnego męża jak dał Ci bransoletkę :)

Frida91, Myszk@ lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Myszka, jaki cudny ekspresowy poród! Bardzo bardzo Ci zazdroszczę. Niby mówią, ze nawet najgorszy poród się szybko zapomina ale ja swój jeszcze pamietam 😐
    Mi hormony szaleją jak nigdy, dziś w nocy płakałam co chwile. Strasznie mnie zmartwiło jak nie mogłam dobudzić małego na karmienie i już zaczęłam się martwić czy z nim wszystko ok. Oprócz tego, serio nie pamietam kiedy Krzyś płakał, chyba ostatnio w szpitalu i znowu się martwię czy to dobrze 😕

Spokojnie - jeszcze się nakrzyczy ;) moja też prawie nie płacze. W pierwszym tytoniu w ogole

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chustuja. Nie mam doświadczenia w tym za grosz. A chciałabym zacząć, żeby zrobić coś w domku. W smyku jest promocja na chusty kółkowe wziąć taką? Ile dzieć może być w takiej chuście?

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nienawidzę pisać posty z komórki. Właśnie napisałam dlugasnego posta i kliknelo mi się anuluj zamiast wyślij 😣😣

Rano w desperacji umówiłam się na poradę laktacyjna do szpitala, jest darmowa, a pani doradca jest podobno super. Bardzo pomogła znajomym mojej mamy, więc liczę, że jeśli popełniam jakieś błędy, to też uda się je wychwycić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:11

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dostałam od męża z okazji narodzin złota bransoletkę z imieniem Rozalia 😊
    A jak szaleje i wszystko szykuje w domu na nasze wyjście hehe :D Bo dziś wychodzimy :)

Ja też dostałam bransoletkę :) złota, delikatna, o jakiej marzyłam 💕 a pod szpitalem dał mi jeszcze bukiet z 24 róż (tyle, ile mam lat) 😁

Matyldaaa, werni, Frida91, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha - powodzenia i dawaj znac.
    Baileyes - moze pogadanko wcześniejszym wywołaniu ze względu na masę dziecka. Choćby masaz szyjki mogliby Ci zrobic. Argumentuj ze chcesz uniknąć cc.
    Pierniczkowa - ja sobie chwale kolkowa, trzymam max 20/30 min i staram sie odlozyc do wozka lub lozeczka, No moj w chuście zasypia w 5 min😊 ja polecam kupic Ci uzywana, jest wtedy ‚zlamana’ czyliueciutka, gotowa do noszenia. Dla noworodka celuj w cieńsze chusty.

U nas wczoraj jakas masakra ze spaniem, wybudzal sie co 10-15 min z płaczem, mial tylko jedna drzemke dluzsza na 2 godziny i wlasnie pol godz w chuście. Na noc usypialam go poltorej godziny! Dostal Bobotic w koncu i poszedl spac. Dzis jakby lepiej, tylko za to wyspany i najedzony a nie poleży sam chwili, minuta i płacz i na rączki mama wez, i najlepiej to pionowo, bo poziomo to maluszki leżą, a ja jestem juz duzy, przeciez mam juz miesiac i wszystko musze widzieć! No o tak nam leci😉

Aha, ktoras tu pisala ze kręgosłup wysiada od noszenia. Moj patent to lulanie na piłce. Dziec na rece lub do chusty, a tyłkiem na piłkę i tak sie bujamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 12:24

Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

My już po wizycie położnej środowiskowej. Spoko babka się trafiła, konkretna, z aktualna wiedza 👍🏻. Młody wazy 4210 g! Od najniższej wagi w 2. dobie przybrał w 10 dni 450g 💪🏻. Mega mnie to uspokoiło! Potrzebowałam dziś dobrych wieści bo po fatalnej nocy moje morale jest bardzo niskie. Cycki bolą mnie tak, ze jak przystawiam to widzę gwiazdy 🤩.
    Ale jak widzę, ze młody koksuje jak trzeba to zniosę to dzielnie 😅.
    Polozna nauczyła mnie karmić spod pachy, całkiem spoko pozycja 👌🏻

Trzymam kciuki za nasze ostatnie dwupaczki! Już została Was garstka. Naliczyłam chyba 5 nierozpakowanych aktywnych na forum mamusiek.

werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz po konsultacji z lekarzem, okazało się że na tym ktg z oksy był jeden malutki spadek u Małego, po badaniu wyszło że szyjka wysoko, zamknięta o twarda jak skala więc założyli balonik i poród na pewno nie wcześniej niż jutro po południu :( trochę załamka ale ufam że jestem pod dobrą opieką.
    Samo badanie zupełnie nie bolesne, na początku zwykle ktg a potem przez wenflon podaja małe ilości oksy i tak się leży ze 2h.
    Średnio mi się tu podoba bo słychać wrzaski porodowe zza ściany i chyba zwariuje z tym do jutra :/ nie tak sobie wyobrażałam swój poród no ale cóż :(

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ