X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha kciuki :)

Bobby może dlatego że często z dzieckiem jesteś i kotek przestał przychodzić. Ciekawa jestem jak moje koty zareagują i pies i kot tesciowej na małego. Ten pies bardziej jest mojego męża bo jak tylko przychodzimy to do niego lgnie. :) ale hm ostatnio jak byliśmy razem to suczka cały czas przy mnie była i leżała kolo mnie z głową na brzuchu heh chyba coś przeczuwala :)

Jutro też idę do szpitala ale tym razem pójdę przed 13. Może uda się wcześniej wejść. Bo wczoraj to godz czekałam na ktg. Na szczęście na wyniki moze z 10 min czekałam.

Bobby29, trzydziecha lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    Trzydziecha daj znać proszę jak tam po teście. Mnie to czeka jutro...
    Bardzo mocno trzymam kciuki żeby się rozkreciło ✊✊✊

Dziękuję za kciuki! Właśnie jestem pod ktg ale na razie bez oksy. Już mnie przyjęli na oddział a miałam nadzieję że odesla jeszcze do domu jak nie będzie postępu :/

werni, Matyldaaa, Misi@, menka2, Limerikowo lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, jaki cudny ekspresowy poród! Bardzo bardzo Ci zazdroszczę. Niby mówią, ze nawet najgorszy poród się szybko zapomina ale ja swój jeszcze pamietam 😐
    Mi hormony szaleją jak nigdy, dziś w nocy płakałam co chwile. Strasznie mnie zmartwiło jak nie mogłam dobudzić małego na karmienie i już zaczęłam się martwić czy z nim wszystko ok. Oprócz tego, serio nie pamietam kiedy Krzyś płakał, chyba ostatnio w szpitalu i znowu się martwię czy to dobrze 😕

Myszk@ lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha to może coś się dzieje jak przyjęli na oddział.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    No właśnie zastanawiam się dlaczego u mnie w szpitalu wywołują poród etapami przez 3 dni... No mam nadzieję że w takim razie żel mi odpuszczą
    Etapami lepiej bo większe szanse że szyjka się przygotuję, że zscznie się samo, że nie trzeba będzie stosować indukcji z oxy bo to już spora ingerencja i większe ryzyko...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Trzydziecha to może coś się dzieje jak przyjęli na oddział.[/QUOTE

Raczej nie bo zrobili tylko USG, żadnych innych badań no i po przyjęciu to ktg. Widocznie takie mają procedury :/

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    dobrze ze juz wnioski wypelnilas, teraz im predzej to raczej lepiej
    jest bieda z miejscami
    idzie rocznik po roczniku, widac ze dzieci przybylo ale zlobkow/przedszkoli juz nie
    Ten żłobek pod naszym domem jest prywatny, ale dostali dofinansowanie z miasta, więc w sumie będzie 100 zl więcej niż w państwowym. Wprawdzie nie ma 100% pewności czy dostaną na przyszły rok, ale w naszej dzielnicy nie ma państwowych żłobków więc każdy prywatny kt. Się stara o dofinansowanie je dostaje ;). Żłobek jest prowadzony duchem Montessori;) mają nawet ogródek warzywny ❤
    Dyrektorka powiedział, że liczy się kolejność zgłoszeń. Narazie na wrzesień2020 mają 2 złożone wnioski A będą mieć 7-10 miejsc. Jednak w dobrym czasie urodziły się nasze dzieci. Bo sąsiadka it. Pod koniec grudnia i jest 250 na liście oczekujących i duma czy od stycznia pójść do pracy;(

Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ poród idealny i Ty też dzielna kobieto. Jednak jak ma się drugie dziecko to bardziej się zwleka z pójściem do szpitala...ja też chciałam być jak najdłużej z moim synkiem ;)
    Tzydziecha 👊👊❤

trzydziecha, Myszk@ lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Wszystko fajnie, ale gdybym czekala ax sie wykrusza to moje cycki bylyby w jednej ranie, tak jak buzia corki... Miala bardzo długie i ostre pazurki. Zresztą tak szybko jej rosna, ze obxinac trzeba co 3-4 dni...

U mnie było to samo - podrapana buzia i moje cycki.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od męża z okazji narodzin złota bransoletkę z imieniem Rozalia 😊
    A jak szaleje i wszystko szykuje w domu na nasze wyjście hehe :D Bo dziś wychodzimy :)

Domi_tur, Matyldaaa, werni, Bobby29, Pierniczkowa, Chimera, Misi@, Ania95, Agagusia, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, MDW, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, super poród 👍🏻.

Trzydziecha, kciuki za Was mocno zacisniete ✊🏻✊🏻

trzydziecha, Myszk@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    werni wrote:
    Trzydziecha to może coś się dzieje jak przyjęli na oddział.[/QUOTE

Raczej nie bo zrobili tylko USG, żadnych innych badań no i po przyjęciu to ktg. Widocznie takie mają procedury :/

U mnie w szpitalu po 3 ktg przyjmują na oddział. To pewnie właśnie takie procedury.

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka taki poród tez bym chciała heh taki ekspresowy. :)

Frida masz fajnego męża jak dał Ci bransoletkę :)

Frida91, Myszk@ lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Myszka, jaki cudny ekspresowy poród! Bardzo bardzo Ci zazdroszczę. Niby mówią, ze nawet najgorszy poród się szybko zapomina ale ja swój jeszcze pamietam 😐
    Mi hormony szaleją jak nigdy, dziś w nocy płakałam co chwile. Strasznie mnie zmartwiło jak nie mogłam dobudzić małego na karmienie i już zaczęłam się martwić czy z nim wszystko ok. Oprócz tego, serio nie pamietam kiedy Krzyś płakał, chyba ostatnio w szpitalu i znowu się martwię czy to dobrze 😕

Spokojnie - jeszcze się nakrzyczy ;) moja też prawie nie płacze. W pierwszym tytoniu w ogole

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chustuja. Nie mam doświadczenia w tym za grosz. A chciałabym zacząć, żeby zrobić coś w domku. W smyku jest promocja na chusty kółkowe wziąć taką? Ile dzieć może być w takiej chuście?

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nienawidzę pisać posty z komórki. Właśnie napisałam dlugasnego posta i kliknelo mi się anuluj zamiast wyślij 😣😣

Rano w desperacji umówiłam się na poradę laktacyjna do szpitala, jest darmowa, a pani doradca jest podobno super. Bardzo pomogła znajomym mojej mamy, więc liczę, że jeśli popełniam jakieś błędy, to też uda się je wychwycić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:11

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dostałam od męża z okazji narodzin złota bransoletkę z imieniem Rozalia 😊
    A jak szaleje i wszystko szykuje w domu na nasze wyjście hehe :D Bo dziś wychodzimy :)

Ja też dostałam bransoletkę :) złota, delikatna, o jakiej marzyłam 💕 a pod szpitalem dał mi jeszcze bukiet z 24 róż (tyle, ile mam lat) 😁

Matyldaaa, werni, Frida91, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha - powodzenia i dawaj znac.
    Baileyes - moze pogadanko wcześniejszym wywołaniu ze względu na masę dziecka. Choćby masaz szyjki mogliby Ci zrobic. Argumentuj ze chcesz uniknąć cc.
    Pierniczkowa - ja sobie chwale kolkowa, trzymam max 20/30 min i staram sie odlozyc do wozka lub lozeczka, No moj w chuście zasypia w 5 min😊 ja polecam kupic Ci uzywana, jest wtedy ‚zlamana’ czyliueciutka, gotowa do noszenia. Dla noworodka celuj w cieńsze chusty.

U nas wczoraj jakas masakra ze spaniem, wybudzal sie co 10-15 min z płaczem, mial tylko jedna drzemke dluzsza na 2 godziny i wlasnie pol godz w chuście. Na noc usypialam go poltorej godziny! Dostal Bobotic w koncu i poszedl spac. Dzis jakby lepiej, tylko za to wyspany i najedzony a nie poleży sam chwili, minuta i płacz i na rączki mama wez, i najlepiej to pionowo, bo poziomo to maluszki leżą, a ja jestem juz duzy, przeciez mam juz miesiac i wszystko musze widzieć! No o tak nam leci😉

Aha, ktoras tu pisala ze kręgosłup wysiada od noszenia. Moj patent to lulanie na piłce. Dziec na rece lub do chusty, a tyłkiem na piłkę i tak sie bujamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 12:24

Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

My już po wizycie położnej środowiskowej. Spoko babka się trafiła, konkretna, z aktualna wiedza 👍🏻. Młody wazy 4210 g! Od najniższej wagi w 2. dobie przybrał w 10 dni 450g 💪🏻. Mega mnie to uspokoiło! Potrzebowałam dziś dobrych wieści bo po fatalnej nocy moje morale jest bardzo niskie. Cycki bolą mnie tak, ze jak przystawiam to widzę gwiazdy 🤩.
    Ale jak widzę, ze młody koksuje jak trzeba to zniosę to dzielnie 😅.
    Polozna nauczyła mnie karmić spod pachy, całkiem spoko pozycja 👌🏻

Trzymam kciuki za nasze ostatnie dwupaczki! Już została Was garstka. Naliczyłam chyba 5 nierozpakowanych aktywnych na forum mamusiek.

werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz po konsultacji z lekarzem, okazało się że na tym ktg z oksy był jeden malutki spadek u Małego, po badaniu wyszło że szyjka wysoko, zamknięta o twarda jak skala więc założyli balonik i poród na pewno nie wcześniej niż jutro po południu :( trochę załamka ale ufam że jestem pod dobrą opieką.
    Samo badanie zupełnie nie bolesne, na początku zwykle ktg a potem przez wenflon podaja małe ilości oksy i tak się leży ze 2h.
    Średnio mi się tu podoba bo słychać wrzaski porodowe zza ściany i chyba zwariuje z tym do jutra :/ nie tak sobie wyobrażałam swój poród no ale cóż :(

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ