Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzydziecha kciuki
Bobby może dlatego że często z dzieckiem jesteś i kotek przestał przychodzić. Ciekawa jestem jak moje koty zareagują i pies i kot tesciowej na małego. Ten pies bardziej jest mojego męża bo jak tylko przychodzimy to do niego lgnie. ale hm ostatnio jak byliśmy razem to suczka cały czas przy mnie była i leżała kolo mnie z głową na brzuchu heh chyba coś przeczuwala
Jutro też idę do szpitala ale tym razem pójdę przed 13. Może uda się wcześniej wejść. Bo wczoraj to godz czekałam na ktg. Na szczęście na wyniki moze z 10 min czekałam.Bobby29, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Matyldaaa wrote:Trzydziecha daj znać proszę jak tam po teście. Mnie to czeka jutro...
Bardzo mocno trzymam kciuki żeby się rozkreciło ✊✊✊
Dziękuję za kciuki! Właśnie jestem pod ktg ale na razie bez oksy. Już mnie przyjęli na oddział a miałam nadzieję że odesla jeszcze do domu jak nie będzie postępuwerni, Matyldaaa, Misi@, menka2, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Myszka, jaki cudny ekspresowy poród! Bardzo bardzo Ci zazdroszczę. Niby mówią, ze nawet najgorszy poród się szybko zapomina ale ja swój jeszcze pamietam 😐
Mi hormony szaleją jak nigdy, dziś w nocy płakałam co chwile. Strasznie mnie zmartwiło jak nie mogłam dobudzić małego na karmienie i już zaczęłam się martwić czy z nim wszystko ok. Oprócz tego, serio nie pamietam kiedy Krzyś płakał, chyba ostatnio w szpitalu i znowu się martwię czy to dobrze 😕Myszk@ lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Matyldaaa wrote:No właśnie zastanawiam się dlaczego u mnie w szpitalu wywołują poród etapami przez 3 dni... No mam nadzieję że w takim razie żel mi odpuszcząCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
werni wrote:Trzydziecha to może coś się dzieje jak przyjęli na oddział.[/QUOTE
Raczej nie bo zrobili tylko USG, żadnych innych badań no i po przyjęciu to ktg. Widocznie takie mają procedury -
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:dobrze ze juz wnioski wypelnilas, teraz im predzej to raczej lepiej
jest bieda z miejscami
idzie rocznik po roczniku, widac ze dzieci przybylo ale zlobkow/przedszkoli juz nie
Dyrektorka powiedział, że liczy się kolejność zgłoszeń. Narazie na wrzesień2020 mają 2 złożone wnioski A będą mieć 7-10 miejsc. Jednak w dobrym czasie urodziły się nasze dzieci. Bo sąsiadka it. Pod koniec grudnia i jest 250 na liście oczekujących i duma czy od stycznia pójść do pracy;(Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
plinka89 wrote:Wszystko fajnie, ale gdybym czekala ax sie wykrusza to moje cycki bylyby w jednej ranie, tak jak buzia corki... Miala bardzo długie i ostre pazurki. Zresztą tak szybko jej rosna, ze obxinac trzeba co 3-4 dni...
U mnie było to samo - podrapana buzia i moje cycki.[/url] -
Dostałam od męża z okazji narodzin złota bransoletkę z imieniem Rozalia 😊
A jak szaleje i wszystko szykuje w domu na nasze wyjście hehe Bo dziś wychodzimyDomi_tur, Matyldaaa, werni, Bobby29, Pierniczkowa, Chimera, Misi@, Ania95, Agagusia, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, MDW, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
trzydziecha wrote:werni wrote:Trzydziecha to może coś się dzieje jak przyjęli na oddział.[/QUOTE
Raczej nie bo zrobili tylko USG, żadnych innych badań no i po przyjęciu to ktg. Widocznie takie mają procedury
U mnie w szpitalu po 3 ktg przyjmują na oddział. To pewnie właśnie takie procedury.trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Myszka taki poród tez bym chciała heh taki ekspresowy.
Frida masz fajnego męża jak dał Ci bransoletkęFrida91, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
AnaKwiat wrote:Myszka, jaki cudny ekspresowy poród! Bardzo bardzo Ci zazdroszczę. Niby mówią, ze nawet najgorszy poród się szybko zapomina ale ja swój jeszcze pamietam 😐
Mi hormony szaleją jak nigdy, dziś w nocy płakałam co chwile. Strasznie mnie zmartwiło jak nie mogłam dobudzić małego na karmienie i już zaczęłam się martwić czy z nim wszystko ok. Oprócz tego, serio nie pamietam kiedy Krzyś płakał, chyba ostatnio w szpitalu i znowu się martwię czy to dobrze 😕
Spokojnie - jeszcze się nakrzyczy moja też prawie nie płacze. W pierwszym tytoniu w ogole
-
Dziewczyny które chustuja. Nie mam doświadczenia w tym za grosz. A chciałabym zacząć, żeby zrobić coś w domku. W smyku jest promocja na chusty kółkowe wziąć taką? Ile dzieć może być w takiej chuście?
-
Kurde, nienawidzę pisać posty z komórki. Właśnie napisałam dlugasnego posta i kliknelo mi się anuluj zamiast wyślij 😣😣
Rano w desperacji umówiłam się na poradę laktacyjna do szpitala, jest darmowa, a pani doradca jest podobno super. Bardzo pomogła znajomym mojej mamy, więc liczę, że jeśli popełniam jakieś błędy, to też uda się je wychwycić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:11
-
Frida91 wrote:Dostałam od męża z okazji narodzin złota bransoletkę z imieniem Rozalia 😊
A jak szaleje i wszystko szykuje w domu na nasze wyjście hehe Bo dziś wychodzimy
Ja też dostałam bransoletkę złota, delikatna, o jakiej marzyłam 💕 a pod szpitalem dał mi jeszcze bukiet z 24 róż (tyle, ile mam lat) 😁Matyldaaa, werni, Frida91, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Trzydziecha - powodzenia i dawaj znac.
Baileyes - moze pogadanko wcześniejszym wywołaniu ze względu na masę dziecka. Choćby masaz szyjki mogliby Ci zrobic. Argumentuj ze chcesz uniknąć cc.
Pierniczkowa - ja sobie chwale kolkowa, trzymam max 20/30 min i staram sie odlozyc do wozka lub lozeczka, No moj w chuście zasypia w 5 min😊 ja polecam kupic Ci uzywana, jest wtedy ‚zlamana’ czyliueciutka, gotowa do noszenia. Dla noworodka celuj w cieńsze chusty.
U nas wczoraj jakas masakra ze spaniem, wybudzal sie co 10-15 min z płaczem, mial tylko jedna drzemke dluzsza na 2 godziny i wlasnie pol godz w chuście. Na noc usypialam go poltorej godziny! Dostal Bobotic w koncu i poszedl spac. Dzis jakby lepiej, tylko za to wyspany i najedzony a nie poleży sam chwili, minuta i płacz i na rączki mama wez, i najlepiej to pionowo, bo poziomo to maluszki leżą, a ja jestem juz duzy, przeciez mam juz miesiac i wszystko musze widzieć! No o tak nam leci😉
Aha, ktoras tu pisala ze kręgosłup wysiada od noszenia. Moj patent to lulanie na piłce. Dziec na rece lub do chusty, a tyłkiem na piłkę i tak sie bujamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 12:24
Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Cześć Dziewczyny,
My już po wizycie położnej środowiskowej. Spoko babka się trafiła, konkretna, z aktualna wiedza 👍🏻. Młody wazy 4210 g! Od najniższej wagi w 2. dobie przybrał w 10 dni 450g 💪🏻. Mega mnie to uspokoiło! Potrzebowałam dziś dobrych wieści bo po fatalnej nocy moje morale jest bardzo niskie. Cycki bolą mnie tak, ze jak przystawiam to widzę gwiazdy 🤩.
Ale jak widzę, ze młody koksuje jak trzeba to zniosę to dzielnie 😅.
Polozna nauczyła mnie karmić spod pachy, całkiem spoko pozycja 👌🏻
Trzymam kciuki za nasze ostatnie dwupaczki! Już została Was garstka. Naliczyłam chyba 5 nierozpakowanych aktywnych na forum mamusiek.werni, Bobby29 lubią tę wiadomość
[/url] -
Ja dopiero teraz po konsultacji z lekarzem, okazało się że na tym ktg z oksy był jeden malutki spadek u Małego, po badaniu wyszło że szyjka wysoko, zamknięta o twarda jak skala więc założyli balonik i poród na pewno nie wcześniej niż jutro po południu trochę załamka ale ufam że jestem pod dobrą opieką.
Samo badanie zupełnie nie bolesne, na początku zwykle ktg a potem przez wenflon podaja małe ilości oksy i tak się leży ze 2h.
Średnio mi się tu podoba bo słychać wrzaski porodowe zza ściany i chyba zwariuje z tym do jutra nie tak sobie wyobrażałam swój poród no ale cóż