Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierniczkowa współczuję choć ja też nie mam różowo
Kiedy dzieci urodzone w 36tyg.mają 1-wszy skok rozwojowy? Normalnie po 5 tygodniach od urodzenia czy z miesięcznym opóźnieniem?
Laura kolejny dzień (i noc) wisi mi na piersiach. Już są poranione. Do tego ma bolesne gazy, ulewa jej się i dziś też miała cofkę z zakrztuszeniem na szczęście sama odkasłała. Dziś jestem o włos od podania smoczka albo butli z mm. Albo tego i tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:27
-
Witam sie tego pieknego dnia z moim kolejnym Skarbem
zaraz budze na karmienie bo Junior przysnal sobie ladnie jak siostry poszly z domu
dzis noc super zjadl i po godzince usypiania zasnal
poprzednie nocki szpitalne wczoraj ciut odespalam .4h to jest jednak luksus 😊
maz z malymi zalatwia dowod do odbioru na nowe auto a ja rzadze w domu.potem spacerek po obiedzie a po polud zalatwiam przychodnie i 1sza wizyte by pediatra spojrzal na wodniaki jaderek
na razie z tego co powiedzial mi neonatolog w szpitalu ( ktorego przy imtymnym bad akurat Janek obsikal, ale to sa takie uroki pracy 🤣) i z tego co wyczytalam jest dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:48
baileys, Bobby29, łania, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Moj dostaje tylko od swieta butelke, zjada 60-80, ale moze na cycka czeka😁
U mnie juz krwawienie żywa krwią, choc nie intensywne. Udalo mi sie zlapac wizyte u gina na jutro, zobaczymy i co kaman.
Polecam sposób na szybka wizyte, niezawodny jak dotąd, tylko lekarz musi miec zapisy przez znanylekarz.pl
Wchodzicie ba Jego profil, klikacie na umów wizyte i tam jest link do wpisania swojego maila jesli pojawi sie wcześniejszy wolny termin. I potem udswyezam maila co pol godziny i zawsze sie cos szybko znajduje. Najłatwiej dzien przed wizyta bo wtedy chyba wiekszosc osob odwołuje jak im cis wypadnie.Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Moj dostaje tylko od swieta butelke, zjada 60-80, ale moze na cycka czeka😁
U mnie juz krwawienie żywa krwią, choc nie intensywne. Udalo mi sie zlapac wizyte u gina na jutro, zobaczymy i co kaman.
Polecam sposób na szybka wizyte, niezawodny jak dotąd, tylko lekarz musi miec zapisy przez znanylekarz.pl
Wchodzicie ba Jego profil, klikacie na umów wizyte i tam jest link do wpisania swojego maila jesli pojawi sie wcześniejszy wolny termin. I potem udswyezam maila co pol godziny i zawsze sie cos szybko znajduje. Najłatwiej dzien przed wizyta bo wtedy chyba wiekszosc osob odwołuje jak im cis wypadnie.
Aga a Ty karmisz w sposób mieszany czy może tylko swoim odciągniętym w butli raczysz Krzysia czasami?
Ja też krwawie żywą krwią ale mało w zasadzie wystarczyłaby wkładka ale w niedziele ból taki typowo okresowy w krzyżu też. Sama nie wiem. Ja też po cc 4 dni po Tobie i jutro zapytam o co chodzi. -
Pierniczkowa wrote:Z moją idę jutro do pediatry. Non stop się drze jak opętana. Mam ochotę wstać i wyjść za domu.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Moja jak zje z obydwu piersi i widzę że nadal głodna to daje jej jeszcze 60ml mm, czasami zjada wszystko ale zazwyczaj zostawia, więcej niż 60 jej nie daje - ale ona dostaje butelkę zawsze po cycu jak widzę że jest jeszcze glodna.
werni, Applejoy lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyA u nas dzis mega spoko nocka, Maja zasnela ok. 22 i budzila sie 1:30, 4:30 i 7:30 na jedzonko, potem z powrotem do kolyski i spala. Na 12:00 mielismy pediatre, bylismy przed czasem, wyszykowani elegancko - no oby wiecej takich dni 🙂
U lekarza wszystko gites, Maja ma juz 61 cm!😲 Dostalismy tylko zalecenie kapac ją w nadmanganianie potasu ze wzgledu na utrzymujacy sie rumien.
Dobily nas za to ceny szczepien, jesli bedziemy brac 5w1/ 6w1, pneumokoki i menigogoki to bedzie 4-cyfrowa kwota 🙈 A Wy bierzecie 5w1 czy 6w1, ktore sa lepsze? Jesli byla juz o tym dyskusja to ew. bede wdzieczna za info na ktorej stronie watku, to sie cofne.
A w szpitalu bralyscie publiczna szczepionke czy Engerix? Bo my podalismy Engerix i dlatego nie wiem teraz czy jest sens brac 6w1, bo on sie tam chyba dubluje? Ech, musze wiecej o tym poczytacLimerikowo, Applejoy lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:A u nas dzis mega spoko nocka, Maja zasnela ok. 22 i budzila sie 1:30, 4:30 i 7:30 na jedzonko, potem z powrotem do kolyski i spala. Na 12:00 mielismy pediatre, bylismy przed czasem, wyszykowani elegancko - no oby wiecej takich dni 🙂
U lekarza wszystko gites, Maja ma juz 61 cm!😲 Dostalismy tylko zalecenie kapac ją w nadmanganianie potasu ze wzgledu na utrzymujacy sie rumien.
Dobily nas za to ceny szczepien, jesli bedziemy brac 5w1/ 6w1, pneumokoki i menigogoki to bedzie 4-cyfrowa kwota 🙈 A Wy bierzecie 5w1 czy 6w1, ktore sa lepsze? Jesli byla juz o tym dyskusja to ew. bede wdzieczna za info na ktorej stronie watku, to sie cofne.
A w szpitalu bralyscie publiczna szczepionke czy Engerix? Bo my podalismy Engerix i dlatego nie wiem teraz czy jest sens brac 6w1, bo on sie tam chyba dubluje? Ech, musze wiecej o tym poczytac
my bierzemy 5w1 i engerix. i te zalecane
-
trzydziecha wrote:Czy któraś tutaj na forum miała badana cytomegalie albo na nią chorowała?
na czerwiec 2014 dziewczyna z Wwy miala cytomegalie w ciazy i extra bad w czasie i po swoje i dziecka
synek Franek
jabadalam cytomegalie 3x i toxoplasmoze
raz obumarla mi ciaza wg lekarki wlasnie z powodu cytomegalii
wyniki byly pozytywne a objawy grypa i wysypka twarz i dekolt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 15:40
-
Bobby29 wrote:Moja jak zje z obydwu piersi i widzę że nadal głodna to daje jej jeszcze 60ml mm, czasami zjada wszystko ale zazwyczaj zostawia, więcej niż 60 jej nie daje - ale ona dostaje butelkę zawsze po cycu jak widzę że jest jeszcze glodna.
Tez tak robię. Bo tak nam polecała pani od laktacji w szpitalu. -
U nas dziś dobra noc i całkiem niezły dzień. W nocy budził się o 2, o 6 i o 9 😁.
Była dziś polozna środowiskowa, młody wazy 4820, przybrał 1060g od wagi spadkowej w 24 dni 💪🏻.
Zaliczyliśmy dziś 4,5 km spaceru - cały przespał. Wróciliśmy, nakarmiłam i on znowu śpi 😁.
Wczoraj wybraliśmy się na pierwsze zakupy z Kazikiem. Potrzebowałam coś z Ikea i Tk Maxx. Pierwsze zakupy z dwójka dzieci i od razu przypal 🤦🏻♀️. Julek zwiał mężowi w Ikea. Zostawiłam mu na chwile Kazika i cofnęłam się po 1 rzecz. Wracam i pytam gdzie Julek. Noooo tu.... zaczęliśmy go szukać, zgłosiłam obsłudze. Znalazł się po jakichś 5 minutach, poszedl poszukać misiów 🙈. Musiał je zobaczyć jak szliśmy bo to było jakieś 50-100m od miejsca w którym się zgubił, wymknął się skrótem. Masakra. Tak się poryczalam jak się znalazłł! A najlepsze jest to, ze on znalazl te misie i potem nas do nich zaprowadził jeszcze raz. Nigdy nie rozumiałam jak można zgubić dziecko w sklepie. Lekcja pokory - nie trzeba być pato-tatą żeby to się stało. Poza tym zaczęłam ciepło myśleć o szelkach i smyczy dla dziecka 😁.Bobby29, Limerikowo, Applejoy lubią tę wiadomość
[/url] -
Duzo przbieraja na wadze wasze dzieciaczki.
U nas waga urodzeniowa 3750.
Najnizsza okolo 3500.
Wczoraj w 19 dobie wybilo w koncu 4kg.
Ale my od poczatku na mm. Najpierw nie mialam pokarmu, pozniej odpuscilismy i zostalo mm.
Starsza corka wiecej przybierla na piersi.
Jak ukladaja sie wasze dzieci w lezaczku czy pozycji na brzuszku?
Nasza kladzeie glowke zawsze na jedna strone. Jak probuje przelozyc jej glowke jak lezy na moim brzuchu to troche tak polezy ale nie jest ona ulozona az pod takim kątem jakby lezala na drugiej stronie.
Jak lezy na lezaczku bujeczku to zawsze glowke ma w prawo.
Przelozylam ja w odwrotna strone w lozeczku by sklonic ja do odwrocenia glowki (z tej strony jest dzwiek z tv) ale twardo lepek w strone sciany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 17:06
Mooniika -
A ja dzisiaj na noc chyba podam mm małemu, bo za nami kolejna noc pod rząd z pobudkami co godzinę na cyca jestem tym wykończona. Jeśli po mm będzie spał dłużej to jestem skłonna go tak co noc karmić.
Miki bardzo polubił spanie na brzuchu i w sumie dłużej tak śpi, bo nawet godzinę, półtorej w ciągu dnia bez przerwy, a na plecach 30 minut i otwiera oczy 😅 -
Limerikowo wrote:na czerwiec 2014 dziewczyna z Wwy miala cytomegalie w ciazy i extra bad w czasie i po swoje i dziecka
synek Franek
jabadalam cytomegalie 3x i toxoplasmoze
raz obumarla mi ciaza wg lekarki wlasnie z powodu cytomegalii
wyniki byly pozytywne a objawy grypa i wysypka twarz i dekoltStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤