Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam dziś na wizycie kontrolnej u mojego lekarza. Stwierdzil, że wygląda na to że mam tendencję do bliznowacenia i polecił mi kupić te silikonowe plastry o których pisałyście.
Robuś usnął mi na cycu, więc odłożyłam do jak jajko, szybko się wyszykowalam i pojechałam do rodzicow. Mały się na szczęście nie obudził, mój tata przełożył go do wózka i poszli na spacer. Zostawiłam im na wszelki wypadek saszetkę mm i butelkę. Wizyta poszła błyskawicznie, więc niecałą godzinę później byłam spowrotem i okazało się, że dziecko jeszcze śpi w najlepsze. Doszłam do wniosku, że on chyba po prostu jest taki nietowarzyski i woli przesypiać gości albo jak jedziemy gdzieś w odwiedziny 😏😏 Chyba będę teraz codziennie kogoś zapraszała 😂😂Bobby29, Vaniliowa lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:A u nas dzis mega spoko nocka, Maja zasnela ok. 22 i budzila sie 1:30, 4:30 i 7:30 na jedzonko, potem z powrotem do kolyski i spala. Na 12:00 mielismy pediatre, bylismy przed czasem, wyszykowani elegancko - no oby wiecej takich dni 🙂
U lekarza wszystko gites, Maja ma juz 61 cm!😲 Dostalismy tylko zalecenie kapac ją w nadmanganianie potasu ze wzgledu na utrzymujacy sie rumien.
Dobily nas za to ceny szczepien, jesli bedziemy brac 5w1/ 6w1, pneumokoki i menigogoki to bedzie 4-cyfrowa kwota 🙈 A Wy bierzecie 5w1 czy 6w1, ktore sa lepsze? Jesli byla juz o tym dyskusja to ew. bede wdzieczna za info na ktorej stronie watku, to sie cofne.
A w szpitalu bralyscie publiczna szczepionke czy Engerix? Bo my podalismy Engerix i dlatego nie wiem teraz czy jest sens brac 6w1, bo on sie tam chyba dubluje? Ech, musze wiecej o tym poczytac
My tez szczepilismy Engerixem i skłaniamy sie ku 5w1 plu Engerix do tego chyba meningokoki. Pneumokoki sa teraz obawiazkowe? Na rota i ospe nie szczepie. Reszta do dyskusji.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
My 5w1 aby nie powtarzać zoltaczki I pneumoStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Pneumokoki sa obowiązkoweStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ah i po 18 dniach, dzisiaj odpadł kikut pepowinowy. U rodziców przewijalam Robusia i mówiłam mamie, że dziś pewnie odpadnie, bo trzyma się na ostatnim włosku. Jakieś 1,5h później przewijalam go w domu i kikuta już nie było, w body ani pieluszce go nie znalazłam 🙄🙄
-
Frida i jak opanowałas spacerową awarię?
Ania, ja wczoraj tak zrobiłam ale niestety były pobudki co godzinę bo go męczyły bączki🙄
My dziś zaliczylismy drugą cudowną kąpiel, po miesiącu płaczu 😍 dziecko mi dorasta!Frida91, Chimera, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Domi najpierw wyciagalam ja z wózka i chciałam utulic bo zwykle to działało ale tym razem nie więc stwierdziłam że nie tracę czasu i zasuwam do domu bo miałam kawałek
Okazało się że jest kupa i głód jednocześnie
Ostatnio udaje mi się ją uśpić ok. 17 więc wraca mąż i mamy czas dla siebie, już 2 godziny mi śpi. Tak więc raz jest lepiej raz gorzejCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Moja non stop wyje. Zje , 5 min spokoju i syreną. Mam dość maltretowania jej kp, zjada dwa cycki i płacze z glodu. Jeszcze 80ml wciągnie. Dzisiaj na noc dam 120 i zobaczymy jak będzie. Moja gin mnie wsparła w decyzji, że na najgorszy okres gdzie nie miała szczepień ją karmiłam piersią więc miała przeciwciała. Teraz cycka traktować tylko jak smoczka a butla to główny posiłek. Niestety kombinacja cukrzyca , pcos i tarczyca i niewydolność przysadki może skutkować niedostateczna produkcja pokarmu. I o ile.na początku ten żołądek był mały i to co było starczało to teraz juz może być dla niej za mało.
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:My tez szczepilismy Engerixem i skłaniamy sie ku 5w1 plu Engerix do tego chyba meningokoki. Pneumokoki sa teraz obawiazkowe? Na rota i ospe nie szczepie. Reszta do dyskusji.
Ja dzis dostalam od pediatry taka rozpiske
Musze zobaczyc ile taniej jest kupic samemu w aptece, bo pewnie sporo. Tylko to by trzeba przed samym szczepieniem, bo jak to przechowywac -
Limerikowo wrote:na czerwiec 2014 dziewczyna z Wwy miala cytomegalie w ciazy i extra bad w czasie i po swoje i dziecka
synek Franek
jabadalam cytomegalie 3x i toxoplasmoze
raz obumarla mi ciaza wg lekarki wlasnie z powodu cytomegalii
wyniki byly pozytywne a objawy grypa i wysypka twarz i dekolt
Dzięki za odpowiedź! U mnie się już wyjaśniło, jest wszystko dobrze bo miałam przeciwciała które oznaczały że przebyłem ta chorobę wcześniej (o czym nie miałam pojęcia) a na świeżo nic nie wyszło całe szczęścieLimerikowo lubi tę wiadomość
-
U nas kikut się trzyma już na ostatnim włosku pewnie jutro odpadnie i też nieprzyjemnie pachnie
w srodku jest taki jakby żółtawy
Ceny szczepionek są masakryczne i też mamy dylemat co wybrać bo dosłownie każdy mówi i doradza co innego a znajomi też mieli różne podejście...
Agagusia a mogę zapytać z jakiego powodu rezygnujesz z rota? Słyszałam że te wirusy co roku są inne a ktoś inny model że znów na to szczególnie warto i co tu robić -
Ja też dziś miałam wizytę kontrolną u gina i była cała wyprawa z Młodym
cale szczęście wyjątkowo zero kolejki, wizytą trwała 5 min i emek spacerował z Młodym ale jak już wracaliśmy autem to wpadł nagle w taką dzika histerię że musieliśmy stanąć na poboczu i cyc poszedł w ruch bo prawie się zapowietrzyl
wczoraj przy kąpieli tak wył że aż zwymiotował co go uspokoilo bo chyba sam się wystraszył co się dzieje... Także kąpieli też nie lubimy - Domi łącze się w bólu
dziś też ryk że masakra, chyba nie będziemy kąpać codziennie jak to ma tak wyglądać
-
U nas szefowa lubi kąpiel i fajnie się uspokaja w ciepłej wodzie ale po wyjęciu jest ryk i muszę zawsze szybko robić wszystkie zabiegi pielęgnacyjne typu kremowanie, ubieranie itd.bo jest niezła awantura...
trzydziecha lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida, ja się wprawiłam w tłumieniu ryku okołokąpielowego 😂 zawijam go w ręcznik szczelnie (jak duża awaria to wciskam smoczek) i praktycznie kładę się na nim na tym przewijaku,rękami otulając i trzymając główkę i momentalnie się uspokaja
Też na sobotę mam umówioną babeczkę od chust, pożyczy nam swoją dopóki nie kupimy nowejFrida91 lubi tę wiadomość