X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyrodna maDka bede to tu powtarzać bo nie każda czyta wstecz... karmienie mm nie jest zle. Czasem trzeba zawalczyć o siebie, o swoj komfort psychiczny i fizyczny. Ja po 3 tyg walki o kp (deprecha, mój placz przy każdym karmieniu, ból) po wizycie w przychodni z dzieckiem gdzie na pytanie jak karmie (naturalnie) i czy dalej chce to robic rozpłakałam sie i powiedziałam ze nie. Wtedy nastąpił koniec kp tego samego dnia. Na drugi dzien juz czułam sie lepiej... szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko! ❤️

co widać
    35cb4b05639f0116med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 08:21

Chimera, Applejoy, E_linka2, redken, trzydziecha, Frida91, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Domi_tur, Vampire, Kalija, kayama, baileys, Limerikowo, Agagusia, Myszk@, werni, Marcelina85, Matyldaaa lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha ale rozradowany ❤️❤️❤️

Nacha lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, cudne zdjęcie, wzruszyłam się :)

Nacha lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple gratulacje!!
    Nacha ale slodziaaak <3

Nacha, Nacha, Applejoy lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha zgadzam się z Tobą. Dzisiaj już nie walczę, w końcu się wyspałam. Mała nie wyje już jak syrena z glodu. Dostała teraz na śpiocha 100. W między czasie ja zluzowalam cycka po nocy i mam 70 więc następne dostanie moje. A teraz śpi i się uśmiecha. Takiego brzdąca mi brakowało.

Nacha, Frida91, kayama, werni lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś dzień... Od 6 rano walka z kolka... Udawało mi się uśpić małą tylko na chwilę i ciągle ryk... A musiałam wyjść na pocztę pilnie coś dzisiaj wysłać. W końcu po 1,5h bujania i cudowania udało mi się ją uśpić więc zapakowalam do wózka i wyszlysmy i było wszystko ok. Na poczcie oczywiście kolejka i jeszcze sobie pitola przy okienku że jeszcze dłużej to szło. Ta oczywiście poczuła że już nie jedzie więc w ryk i darla się na tej poczcie jak zarzynana ale już byłam w połowie kolejki to myślę już poczekam. Każdy jakieś komentarze mądre do tego, myślałam że szlag mnie trafi. A jak doszła moja kolej okazało się że nie można płacić kartą i gówno zalatwilam i ma sygnale do domu bo taka histeria że nie szło tego opanować. Aż sama już zaczelam ryczeć po drodze z tego wszystkiego...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha ale cudo😍😍😍
    U nas w nocy bączki masakryczne, w końcu wzięłam rurkę Windi żeby pomóc Małemu i spałam nago, bo wystrzeliła kupa prosto na mnie 🙄
    Kalija, i co, bez problemów brzuszkowych noc?

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida mam jeden sab simplex jeżeli chcesz. Nam pomaga na kolki. W przeciwieństwie do espumisanu jest gęste i nie ulewa się.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Frida mam jeden sab simplex jeżeli chcesz. Nam pomaga na kolki. W przeciwieństwie do espumisanu jest gęste i nie ulewa się.
    A esputicon? Też jest dobry?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6 rano może godzina spania się uzbierala po parę minut... Przed chwilą odlozylam i znowu 2min i ryk. Ja zwariuję.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A esputicon? Też jest dobry?
    Nie mam pojęcia szczerze mówiąc. My dajemy simplex I tulika jak ma atak. Albo po wieczornym karmieniu bo zwykle wtedy się u nas zaczyna. Na następne karmienie już ja uwalniam z tulika i śpi normalnie a przynajmniej się odgazowuje.
    Pije herbatkę na laktację bo jeszcze mi zostało, jakoś jej nie ufałam a naprawdę fajnie napełnia cycki na tyle ile mi się napełniają. W butli czeka 60 mojego i mam nadzieję że młoda tyle wyje z cyckow obu teraz to będzie najedzona. Od tygodnia nie widziałam jej tak spokojnej. Nie ulewa, nie ma gazów. A po moim mleku robiła ostatnio po 9 dużych kupek dziennie. Podobno moja mama miała 5o samo ze mną, że miała pełno mleka ale jak zjadłam to dosłownie leciała że mnie woda zamiast dwójki. Potrafiłam na jej cycku 40 tetr dziennie załatwić.

atdchdgezzwqbf17.png

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Od 6 rano może godzina spania się uzbierala po parę minut... Przed chwilą odlozylam i znowu 2min i ryk. Ja zwariuję.
    U nas na kolke działa jak się rozbieramy ja daję wokół siebie ręczniki w razie jakby zrobiła kupkę albo siku na mnie i tak ja mam w pionie na ramieniu na mnie. To już jest opcja jak ja bardzo brzuszek boli. Odgaduje się brzuszek rozgrzeje o ciało i przechodzi.

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy podałam 100 ml mm. Młody wypił i poszedł od razu spać. Ja tu już z wizją przynajmniej 4 godzin snu, a tu niespodzinka - pobudka po 2 godzinach 😅 dałam cyca i kolejne 2 godziny przespał, także różnica żadna. Zostajemy przy piersi 😊
    Ja wyglądam jak zombie. Od 4 Miki znowu nie chciał spać. Mąż też wykończony. Z rana na szybkiego zrobiliśmy przemeblowanie i teraz łóżeczko jest w salonie. Ja będę spała z małym, a mąż zamknięty w sypialni. Mam nadzieję, że to przejdzie i chociaż on się wyśpi 😛

A tak w ogóle to w nocy dwa razy młody zwalił taką kupę, że miał całe plecy obsrane. Wasze dzieci też tak robią? 😂

• Vampire Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja w nocy podałam 100 ml mm. Młody wypił i poszedł od razu spać. Ja tu już z wizją przynajmniej 4 godzin snu, a tu niespodzinka - pobudka po 2 godzinach 😅 dałam cyca i kolejne 2 godziny przespał, także różnica żadna. Zostajemy przy piersi 😊
    Ja wyglądam jak zombie. Od 4 Miki znowu nie chciał spać. Mąż też wykończony. Z rana na szybkiego zrobiliśmy przemeblowanie i teraz łóżeczko jest w salonie. Ja będę spała z małym, a mąż zamknięty w sypialni. Mam nadzieję, że to przejdzie i chociaż on się wyśpi 😛

A tak w ogóle to w nocy dwa razy młody zwalił taką kupę, że miał całe plecy obsrane. Wasze dzieci też tak robią? 😂
    Mój mąż od poniedziałku też śpi sam. Ale powiedział, że na weekendy kładzie się z nami i będzie pomagał, żebym ja mogła trochę odespać. 😊
    Z kupą to różnie, potrafi co chwilę takie małe, Tylko brudzące pieluchę robić albo rzadziej ale poorządniee. 😁

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U nas na kolke działa jak się rozbieramy ja daję wokół siebie ręczniki w razie jakby zrobiła kupkę albo siku na mnie i tak ja mam w pionie na ramieniu na mnie. To już jest opcja jak ja bardzo brzuszek boli. Odgaduje się brzuszek rozgrzeje o ciało i przechodzi.
    Ja już sama nie wiem czy to dziś tylko kolka czy coś jeszcze... Myślałam że noworodki tak dużo śpią a moja potrafi czuwać prawie czy 6 cyz 7 godzin i tylko na chwilę przymykac oko. Przed chwilą wisiała na cycu ponad godzinę non stop. Nie mam już dziś siły na to wszystko. Sama bym się chętnie już zdrzemnela.

Może to ten skok rozwojowy? Skoro to się liczy od wieku plodowego to ona już jakby zaczęła 5tydz życia a nie 3ci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 12:08

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja już sama nie wiem czy to dziś tylko kolka czy coś jeszcze... Myślałam że noworodki tak dużo śpią a moja potrafi czuwać prawie czy 6 cyz 7 godzin i tylko na chwilę przymykac oko. Przed chwilą wisiała na cycu ponad godzinę non stop. Nie mam już dziś siły na to wszystko. Sama bym się chętnie już zdrzemnela.
    Współczuję miałam cały taki zeszły tydzień
    Mój potwór właśnie się budzi. Idę ja wywalić w wózku na ogród niech się wietrzy :)

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida mam dziś dokładnie taki sam dzień. Od 4-6 niby spał, ale jęczał, poplakiwał i wiercił się niemożliwie. Po tym czasie usłyszałam megapierda i zrobił się spokój. Szanując to że usnął nie ruszałam go na przewijanie. Obudził się po jakichs 30minutach, odpakowalam go z rożka, a tam obraz nędzy i rozpaczy. Na rozku ogromną pomarańczowa plama, body cały bok i plecy zafajdane. Jak go przewijalam, to oczywiście wsadził w to nogę mimo że tak uważałam. Czysciutkiego i przebranego odłożyłam w nadziei, że polezy chociaż chwile- ledwo zdążyłam puścić pranie i był ryk. Od tamtego momentu drzemie tylko na cycu. Pranie dawno się skończyło, ale dalej leży w pralce, bo panicz ma pierwszeństwo 🙄🙄 Miałam nadzieję na drzemkę, ale chyba już ja pozegnalam. 😟 Masakryczny dziś dzień, a wczoraj było zupełnie znośnie.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ Chimera to też współczuję. Ja jestem uwiazana do kanapy i nawet nie mam jak coś zjeść :/ Jak już mi się wydaje że śpi to od razu się budzi przy próbie poruszenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 12:16

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na chustę , kupiłam kółkową żeby móc się.poruszac po domu. Bo ta paskuda ostatnio non stop na mnie. Jak tylko znikam z pola widzenia to alarm. Mam nadzieję że dam rade się z nią.zamotac.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieję że w sobotę naucze się motac ta chuste i kupię od razu u tej babki albo zamówię przez neta po weekendzie. Teraz usnęła na mnie więc zrobiłam sobie chociaż kawę i wysikalam się z dzieckiem na jednym ręku. Ciężko tak samej :/

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ