Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:Też mam nadzieję że w sobotę naucze się motac ta chuste i kupię od razu u tej babki albo zamówię przez neta po weekendzie. Teraz usnęła na mnie więc zrobiłam sobie chociaż kawę i wysikalam się z dzieckiem na jednym ręku. Ciężko tak samej
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Też myślałam o kółkowej chuście żeby móc sobie choć coś do jedzenia zrobić albo wyskoczyć do warzywniaka jak mi czegoś zabraknie. Czuje się jak więzień w tym mieszkaniu. Wózek mam w bagażniku, ale wolę go sama nie wyciągać, bo obawiam się o te moją ranę, jednak ten stelaż jest dosyć ciezki.
-
Pierniczkowa no to super że masz taką możliwość. My jesteśmy sami i rodzinę mamy daleko niestety. Za 2 tyg mój ma jechać na 3 dni na szkolenie i zastanawiam się czy nie jechac z nim bo mielibyśmy gdzie spać u rodziny a sama sobie jeszcze nie wyobrażam zostać... Nawet kąpieli bym chyba sama nie ogarnęła własnej a co dopiero małej, z dzwiganiem wanienki itp. Nie mówiąc o gotowaniu. Trudno mi przewidziec jaki będzie dzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 12:51
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
U nas dziś tez kiepska noc. O 3 obudził się na karmienie, zjadł dwa(!) cycki i do 7 się wiercił i stekal. Koło 7 przysneliamy i pospalismy do 9.30. Teraz przysnął podczas karmienia, ale trzyma kontrolnie rękę na cycu. Doskonale wiem co będzie jak tę rękę zabiorę 🙄.
Chyba muszę wprowadzić probiotyk bo od wczoraj mamy jakoś problem z bakami i kupa.
Nacha, super zdjęcie 💙Nacha, Olza lubią tę wiadomość
[/url]
-
Nacha zdjęcie czadowe
Ja popieram, ja np. nie jestem w stanie przejść na tylko kp i nie będę się z tego powodu katować. Przystawiam mała prawie za każdym razem dobre i to trochę mojego co poje, potem za ok pół godziny a czasem i za 10 min. jest głodna i daje mm. I dziecko zadowolone i rośnie i przybiera fałdek
Trudno, mój organizm nie chce wytworzyć więcej mleka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 13:01
-
Dziewczyny ja mam mega kryzys z karmieniem. Nie wiem czy Leon się najada. Rozregulowal godziny mb i ilości karmien. Ile razy karmicie 6;tys szkraby? Mój omija jedno dwa karmienia z 8-9. Czasami nie chce ani piersi ani butelki a przy cycku tylko nerwy. Już nie wiem jak sobie radzić
-
A ja mam dziś wyjątkowo dobry dzień, po 12 wyszliśmy na spacer że stekajacym Małym co po chustki przerodziło się w histeryczne wycie i uciszył go znów cyc mimo że przed wyjściem dostał, ale trwało to tylko z 5 min chyba chciało się mu pic. Po tym zasnął jak aniołek i tak do 14:30 nam pięknie spal w wózeczku
pierwsza fajna drzemka w ciągu dnia od nie pamiętam kiedy
baileys lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Pierniczkowa no to super że masz taką możliwość. My jesteśmy sami i rodzinę mamy daleko niestety. Za 2 tyg mój ma jechać na 3 dni na szkolenie i zastanawiam się czy nie jechac z nim bo mielibyśmy gdzie spać u rodziny a sama sobie jeszcze nie wyobrażam zostać... Nawet kąpieli bym chyba sama nie ogarnęła własnej a co dopiero małej, z dzwiganiem wanienki itp. Nie mówiąc o gotowaniu. Trudno mi przewidziec jaki będzie dzień.
Kazdy dzien inny...
Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo moja ma znow kolejny udany dzien. Na zmiane je i spi po 3-4 h. Podczas rannej drzemki posprzatalismy lodowke i szafki kuchenne, potem bylismy na spacerze i zakupach ok. 13, to jeszcze sie nie obudzila. Zdazylismy ugotowac pomidorowa, zrobic klopsy mielone i pyzy na 2 dni, wlasnie sobie wsuwamy z małzem😁 Ja mam chyba w mleku jakies substancje opioidowe, ze ten dziec po cycu tak pada. Oby jej sie nie odmienilo 😁
Chustowac tez sie planujemy, mam juz kupiona chuste z Lenny Lamb z tej serii moja pierwasza chusta. Kolkowej nie chcialam, bo one sa latwiejsze w motaniu, ale chyba niezbyt korzystne dla kregoslupa? Doradczyni nam mowila,ze za bardzo obciazaja jedna strone. Jutro ide do szkoly rodzenia na wizyte do urofizjo, to przy okazji umowie konsultacje z chustonoszenia. Choc moja specjalnie nie lubi byc noszona, za kolysaniem na pilce tez nie przepada. Odnosze wrazenie, ze po karmieniu woli od razu byc odlozona do kosza mojzesza, gdzie ma szumisia i Mr B. Swoja droga jestem w szoku, jak takie male dziecko reaguje na zabawki kontrastowe - Maja ma dopiero 1,5 tyg, a na Mr B potrafi sie gapic z pol godziny!🙂Agagusia lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:A propos tego co piszecie że dziecko po piersi jest w stanie zjeść jeszcze x ml mm to czytałam że przy piersi dziecko musi się napracować a butelka jesteśmy w stanie jakby wlać w dziecko więcej niż potrzebuje... Więc może to nie do końca miarodajne czy się najada czy nie...
tylko glupia matka przekarmia siebie i dziecko w przyszlosci na otylosc i cukrzyce do tego brak ruchu
miarodajnie stosuje sie wage i siatki centyloweWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 17:12
-
No i u mnie koniec z kp. Młoda po moim mleku ma biegunki i płacze. Dzisiaj przetestowałam. Po MM 4 godziny spokoju, na spacerze cyc i od razu za godzinę to co zjadła jest w pieluszce, reszta wyszła górą. Ewidentnie boli ją brzuszek po cycku.
Nacha lubi tę wiadomość
-
Moja mala upodobala sobie ewidentnie jedna strone.
Przelozylam ja odwrotnie w lozeczku i teraz jak sie budzi patrzy tylko w sciane... W ogole nie obraca glowki w nasza strone.
Ma ktos taki sam problem ze dzieciaczek kladzie glowke tylko w jedba strone?Mooniika -
Moja mala upodobala sobie ewidentnie jedna strone.
Przelozylam ja odwrotnie w lozeczku i teraz jak sie budzi patrzy tylko w sciane... W ogole nie obraca glowki w nasza strone.
Ma ktos taki sam problem ze dzieciaczek kladzie glowke tylko w jedba strone?.Mooniika -
Mooniika wrote:Moja mala upodobala sobie ewidentnie jedna strone.
Ma ktos taki sam problem ze dzieciaczek kladzie glowke tylko w jedba strone?
-
Na szybko - moj nie jest na mieszanym karmieniu, tylko czasem ściągam, jak jest potrzeba zostania z kims - ktoras pytala. Wtedy z nedela Calma dostaje.
A propos skoków, my urodzeni 37t2d, na 3 tyg kryzys laktacyjny i 2 dni na cycku, 6 tygodni - skok - 2 dni nieokladalnosci i krótkich drzemek +2 dni przejściowe. Po tych 4 duuuza poprawa.Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
A teraz powrót z rozrywki dnia - wyjscie na zebranie w przedszkolu, ciekawe jak dobie poradził tata...
bylam tez u gina - mam dosyc mocne krwawienie, to jeszcse po porodzie, mimo 2 tyg przerwy. Mam baaardzo mocne tylozgiecie macicy i sie nazbierało, potrm bol skurczowy i sie teraz oczyszcza jeszcze.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm