X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Domi, no u nas po nocy z podawaniem mm dużo lepiej, bączków mniej i nie było płaczu przy puszczaniu. Ale od rana przeszłam na kp i też jest bączków mniej i nie są bolesne :D to ja już nie wiem o co chodzi. Może o tą dietę, choć CDL była sceptyczna i uważała (patrząc na przyrosty wagi), że dziecko było przekarmiane a wiadomo, że jak się je za dużo to brzuszek boli i gazy dokuczają.

Frida, CDL potwierdziła, że w maluszka można wlać każdą ilość mleka
    My caly czas na cycu i od wczoraj tez brzuszek mniej boli, przez co i sen lepszy i wogole, moze po prostu sie zaczyna normowac i brzuszek przyzwyczaja do pracy

Kalija lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija i Bobby dzięki za porady 😘😘 serio trafiliście na super fachowe cdl! ❤️

Kalija lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida a masz rogala do spania? Ja się nim owijam i idealnie mogę położyć na nich Małegp do tej pozycji

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida,

ja też z małym biustem i dużą konstrukcją😉 siadam na narożniku, za plecami kładę dużą poduszkę (by był dystans od oparcia), na kolana koc i na koc rogal do karmienia (tworzy się spadek od kolan wzdłuż boku ciała)
    B.ważne jest by:
    - dziecko miało głowę wyżej niż pupę,
    - ciałko dziecka przeciśnięte do ciała mamy,
    - głowa dziecka była na takiej wysokości by nosek wąchał brodawkę
    - stopy dziecka nie powinny dotykać oparcia sofy bo będą się odpychać (dlatego jest poducha za plecami mamy)
    - jak dziecko się zassa to nie zapominamy o masowaniu wewn.strony dłoni maluszka

Edit:
    Mi też ciężko na te konstrukcje kłaść córkę, ale to pewnie kwestia wprawy. Wcześniej kładę Laure bliżej siebie by była na wyciągnięcie ręki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 00:25

Frida91 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Od dzisiaj zaczynam. 17 pieluch to zdecydowanie za dużo kupki. Jeszcze tylko w głowie muszę przestawić się na mm
    Powodzenia. Bedzie dobrze 😉
    U nas na mm 1-2 kupy dziennie. Był dzien bez to na drugi dwie 😜

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Kalija i Bobby dzięki za porady 😘😘 serio trafiliście na super fachowe cdl! ❤️

To Baileys - ja dopiero przed wizytą, a czy będzie fachową to zobaczymy! :*

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi nie mam, mam tyylko taka zwykła poduszke do karmienia i mam wrażenie że często ona leży chyba tylko dla ozdoby bo mimo niej muszę cały ciężar dziecka trzymać na rękach..

Kalija dzięki muszę coś pokombinować zanim dostanę garba od karmienia w takich niewygodnych pozycjach :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Bobby dzis i daj znac po. Koniecznie pytaj o karmienie ba lezaco - bez tej pozycji nie wiem ile spałabym w nocy, ratuje mnie karmienie na lezaco! I jak maly nieodkladalny to w dzien jest opcja na dluga drzemke, bo zostawiam go na lozku, a sama sie delikatnie ewakuuje😊
    U nas o dziwo spokojny wieczor, bo ostatnio odkładałam i usypialam go 2 godz. Wczoraj odłożyłam Go jeszcze nie calkiem spiace do kolyski, smoczek i kolysanki z niani dały rade i zasnal. Codziennie cis nowego testujemy. Noc kiepska, budzil sie co 2-3 godz, ale po 7 na szczescie znowu zasnal i nadal spi😁

Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, wytestowalam w nocy to masowanie wnetrza łapki - faktycznie maluch sie ozywia przy cycku zamiast przysypiac 😊

Moja miala mega problem ogolno-brzuszkowy dzis przed pojsciem spac - od 22 do 2 nie chciala dac sie uspic 🙁 Za to kolejne karmienie o 5 juz bylo spoko. Teraz ja juz sie obudzilam na karmienie poranne, ale ona jeszcze drzemie, wiec czekam i nie budze. Dzis mnie czeka kilkugodzinne wyjscie z domu i wolalabym ją nakarmic na sam koniec, zeby mezowy wytrzymala 3-4 h i zeby nie musieli sie dokarmiac odciaganym z butli, bo na pewno bedzie krzyk (Maja łyka za duzo powietrza z kazdej butli na rynku, nawet antykolkowy Dr Browns jest u nas do doopy 🙄)

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myslalyscie o antykoncepcji? My musimy na cos skutecznego sie zdecydowac, przy naszym aktualnym dorobku dzieciowym😂 No i sam doktorek mowil, ze po cc koniecznie trzeba przez ten nastepny rok uważać zeby wpadki nie bylo, bo to po prostu niebezpieczne. Do tej pory u nas byly tabletki 2 lata na studiach - rozjechały mi hormony totalnie, kolejne 2 lata dochodziłam z moim cyklem do ładu, plus byl taki ze przed chęcią zajścia w ciaze wszystko mialam przebadane i ustawione na lekach. Potem prezerwatywy w sumie caly czas wspierane npr. Nasze wszystkie dzieci planowane, wiec działało Ok, ale wiecie - jak przy 1 lub 2 zaliczyłabym wpadkę to jakos tam to byloby, ale przy trójce to juz slabo byloby wpasc🥴a jednak niby gumki sa dosc zawodne. Gon zaproponował mini tabletkę - wady to ze trzeba brac co do godziny No i przebija jednak do mleka, dzis uważa sie ze dziecku te male ilosci hormonu nie szkodzą, ale co sie okaze za 10-20 lat nie wiemy, dla mnie z tego powodu odpada, szczególne ze mam chlopca...No i u mnie jest to prawdopodobnie antykoncepcja na dluuuugie lata, wiec tez niechętnie tyle czasu hormony w siebie ładować. Drga opcja to wkladka domaciczna - zwykla bez hormonów u mnie odpada, bo moze zwiększać obfitość krwawień, a moje miesiączki to ostatnio po dzieciach byla powodz i trwaja po 6-7 dni. Zostaje spirala hormonalna - ona uwalnue hormony ale działające miejscowo, nie wchłaniają sie do krwi. U mnie przy silnym tylozgieciu dałaby rade mala wkladka, nazywa sie chyba Kaly.costam. Tyle ze przy tym tylozgieciu po 2cc gin chcialby to zrobic w szpitalu pod krotkim znieczuleniem, bo bardzo precyzyjnie trzeba ja tam umieścić. Wkladka jest na 5 lat. Sklaniam sie ku temu rozwiązaniu, ale za jakis czas. Zreszta teraz libido u mnie raczej ujemne jest i jak znam życie dopoki nie ograniczymy troche laktacji, czyli przez Ok 6 miesiecy tak zostanie. Wkladke mozna założyć zanim pierwszy okres przyjdzie, tyle ze tez nie wiem czy warto, skoro mi do zakończenia KP nigdy okres nie wracal, tyle ze wiadomo - pierwsza owu jest przed 1 okresem, wiec nie znamy dnia ani godziny.
    A jak u Was z libido? Co planujecie antykoncepcyjnego? Chyba ze ktoras planuje kolejna ciaza zaraz, sa jakies chętne?
    A Wy dziewczyny po in vitro, zdajecie sie na los, czy jednak cos bedziecie stosowały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 08:23

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia my na razie i tak w celibacie bo polog, ale potem nie wiem... Chcę mieć więcej dzieci ale nie tak prędko. W antykoncepcyjne działanie karmienia piersią nie wierzę. Niby ciężko mi było zajść w tą ciążę więc wpadka teoretycznie mało prawdopodobna ale kto to wie... Chyba zostana nam gumki na jakiś rok. Też nie chce więcej ładować się w hormony.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po in vitro. My nie mamy plemników o co prawda nie znamy przyczyny stanu ale nie liczę na cudowne pojawienie się milionów żołnierzy żeby mnie zapłodnić - po intensywnym leczeniu przy procedurze wyhodowaliśmy kilka sztuk i to nie wiem czy ruchliwe, ważne że żywe i dały radę 😁 więc my się nie zabezpieczamy. Plus niepłodności - zero antykoncepcji 😊

Agagusia lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • redken Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej antykoncepcje sobie daruję. O tą ciążę staraliśmy się 5 lat i dopiero in vitro pomogło. Do tego karmię piersią więc wpadka wydaje mi się mało realna :)

preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wczoraj byla CDL. Ja mam jednak trochę inny problem niż większość z Was. Mam zbyt szybki wypływ pokarmu przez co mały sie dławi, nie nadąża połykać i strasznie się przez to denerwuje. Co chwilę odrywa się od piersi co powoduje łykanie dużej ilosci powietrza.
    Żeby trochę to opanować mam pić szałwię 2 x dziennie, masować buźkę na rozluźnienie i karmić się głównie w pozycji leżącej tylko mam układać małego trochę wyżej, np na złożonym kocu. Ewentualnie możemy wymiennie stosować pozycję pod górkę.
    Wczorajsza waga to już 5100g 🙉🙈. Czyli przez ostatni tydzień przytył 520g (74g na dobę) 😲😲
    Generalnie zdefiniowała młodego jako high need baby i poleciła nam książkę "twoje wymagające dziecko" Searsow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:41

Frida91 lubi tę wiadomość

preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Pyt nie do mnie ale U nas po odpadnieciu byla w srodku zolta maz. Przy zmianie pampersa wycieralam, jak dalo sie to na sucho, jak wydzielina z krwia zaschla.to.ocatniseptem i do sucha. Pepek tez nie jest jeszcze wklesly ale powoli sie robi a pepowiny nie ma juz dlugo
    Ja wycieram ta wydzielinę i nie wiem czy dobrze robie

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) w życiu nie nadrobię wszystkiego, udało mi się jedynie przeczytać 3 ostatnie strony.

Ciągle mieliśmy jakieś odwiedziny najpierw byli rodzice męża na kilka dni potem przyleciała moja rodzina i tak dopiero teraz jesteśmy sami.
    Pierwsze dwa tygodnie minęły i jak to zazwyczaj bywa z ciągle śpiącego dziecka od 2 dni mam nie odkładalne dziecko. Nawet spanie musi być na rekach, bo inaczej się budzi.
    W poniedziałek mieliamy wizytę pielęgniarki i mała ważyła 4130. W 6 dni przybrała 130 gramów i mówiła, że na granicy, chociaż ja się tak bardzo nie przejmuje, bo przy pierwszej córce były różne przyrosty i było wszystko dobrze. Teraz we wtorek mamy u niej kontrolę ze starszą i przy okazji ważenie młodszej.

Jeśli chodzi o chustę to racja, że kółkowa obciąża tylko jedną stronę i na dłuższy czas noszenia nie jest zalecana, ale w moim przypadku sprawdziła się świetnie z tego względu, że mała ledwo zamotana zaraz usypiała i wtedy przekladalam ja do łóżeczka. Z chusta długą dłużej schodziło mi wiązanie niż uśpienie córki 😂 na szybkie wyjście do skrzynki pocztowej czy na lotnisku też tylko kółkowa a już na dłuższe wyjście motalam w długą 🙂

Co do antykoncepcji. Ja na pewno nie planuje zaraz trzeciej ciąży i trzeciego dziecka rok po roku 😅 ale tabletek czy spirali też wolałabym uniknąć.
    Kp też dla mnie żadnym zabezpieczeniem na pewno nie jest. Poprzednim razem ledwo połóg się skończył i zaraz miesiączkę miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 10:03

Bobby29 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do lekarza. Młoda co bączek ma.pelna pieluchę i pojawiło się dużo śluzu. Trzęsę się jak galareta

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Ja raczej antykoncepcje sobie daruję. O tą ciążę staraliśmy się 5 lat i dopiero in vitro pomogło. Do tego karmię piersią więc wpadka wydaje mi się mało realna :)
    4 lata walki o córkę zakończone in vitro plus karmienie piersia I mamy syna z wpadki.

Bobby29, Chimera, Frida91, Agagusia, Vampire, Limerikowo lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w ten weekend gości. Jutro rodziców a w niedziele brat mojego z zona i synkiem przyjda.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przekonałam do pozycji na leżąco choć nie chciałam brać Małego do łóżka. Ale jak dzisiaj w nocy puszczal salwy bączków i się co godzinę budził to mogłam się wyspać i uspokajać Malego jednocześnie :)

My się musimy zastanowić nad antykoncepcją bo u nas to było pierwsze podejście więc jest obawa, że szybko dorobimy się rodzeństwa :)

Agagusia lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ