Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem co miało wpływ ale dziecko mi się w nocy odetkało, cały czas puszcza bączki, poszły od wieczora już 4 kupy. Poza tym , że w nocy te armaty go budziły to jest od rana spokojniutki, śpi, pierdzi i nie marudzi 😍 aż nam się przypomniało jak wyglądały cudownie te pierwsze 3 tygodnie... Przez ostatnie dni ewidentnie był przytkany i tylko rurka dawała mu ulgę, ciekawe co spowodowało zmianę 🤔
-
Polecę Wam jeszcze jeansy - wczoraj przy okazji wyjazdu do gina nabyłam i sa swietne na po ciazy i nie tylko 😁
W Kappahl jest do niedzieli -25% na jeansy, kupuje juz kolejny taz model Stella. Sa świetne na pociazowy brzuszek bo maja wysoki stan, do tego wąska nogawkami duzo strechu, wiec wygodne miękkie.
https://www.kappahl.com//pl-PL/ona/Dzinsy/stella-skinny-jeans/369124?gclid=Cj0KCQjwh8jrBRDQARIsAH7BsXeST-YMHCYijF3ooM9YdH5W4tTtBWjhhrHX710jDLu97XEEDWtAjh0aAofQEALw_wcB
Moim zdaniem wypadają troche wieksze niz standardowo, teraz sa za 112zl.baileys, zielonooka7, Misi@ lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Pierniczkowa, jak to zakaz cyca? Jak pediatra mógł tak powiedzieć? No wstyd normalnie.
Ja rozumiem nakaz dokarmiania mieszanką, ale żeby zakazać kp?!
Ja w pierwszej kolejności jak mała płakała dawalam jej jeść i teraz mam kluskę, czyli dokładnie na odwrót niż u Ciebie
Domi, jak dojdziesz co było powodem odblokowania to daj proszę znać! Dzieć to dla mnie nadal zagadka , żałuję, że nie urodziła się z instrukcją obsługi 😂
Co do piwek to mój mężuś zadbał o zapasy nie tylko pampersow 😂 ja pije tylko Bawarie bo jest naprawdę 0% wiśniowa jest pycha 😁
baileys, Frida91, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, werni, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Baileys dzięki za info co zrobić by maluszek nie zasypiał przy piersi, jeszcze dziś wypróbuję. Spróbuje też Twojego sposobu na głębsze uchwycenie otoczki.
Trzydziecha, no kurczę zapomniałam spytać o pozycję leżącą
Pozycja krzyżowa:
Karmienie odbywa się w pozycji siedzącej, ale dziecko trzymane jest ręką przeciwną niż pierś, która je karmi – np. karmiąc prawą piersią, mama podtrzymuje dziecko lewą ręką. Dziecko jest ułożone tak jak w pozycji klasycznej – przytulone do brzucha mamy. Dłoń mamy podpiera kark i główkę dziecka, a przedramię jego plecy. Pozycja ta jest szczególnie polecana do karmienia energicznego malucha, który kręci główką, oraz gdy ssanie jest słabe. Pozwala bowiem na precyzyjne przystawienie dziecka do piersi.
https://1000dni.pl/0-6-miesiecy/najlepsze-pozycje-do-karmienia-piersia
A to ta krzyżowa kojarzę, cdl w szpitalu mi ją pokazywała jak się właśnie uczyliśmy nabijać główkę na pierś spod pachy mi nigdy nie wychodziło ale przydałoby się bo plecy też bolą... Jedynie dla mnie mega wygodnie na leżąco ale nocą młody coś harczy w tej pozycji i nie wiem czy dobrze przystawiam -
nick nieaktualnyDziewczyny, a propos lezaczkow, od kiedy mozna wsadzac malucha do Babybjorna?
Ja wlasnie wrocilam do domu i dziecie idealnie sie obudzilo na jedzonko🙂 A nie bylo mnie az 3h! Tatus sobie bardzo dobrze poradzil, ubral, wyciagnal na spacer i jakos przetrwali. A ja zaliczylam po ZUSie jeszcze Hebe, Stara Paczkarnie, i sklep z odzieza do karmienia, no raj 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 13:52
Kalija, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, kayama, Agagusia, werni, Misi@, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś luksusowy dzień. Rano było od 6 co prawda trochę marudzenia ale po 8 Mała zasnęła i poszlysmy na 2 godzinny spacer. Obudziła się dopiero blisko domu, popłakała trochę bo już zglodniala i miała brudna pieluche ale ogarnelysmy to i po karmieniu znowu zasnęła więc korzystając z okazji wzięłam ja do sypialni i pospalysmy razem prawie 2h Ona na mnie co prawda ale to nic. Ważne że odpoczelam a szefowa śpi nadal
Kalija, Domi_tur, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Kalija wrote:Poproszę zdjęcie słynnego olejku migdałowego🙏. A gdyby nie było go w rosmanie to polecacie inny, łatwiej dostępny? Wyślę męża po pracy
https://www.doz.pl/apteka/p59780-Etja_naturalny_olej_ze_slodkich_migdalow_50_ml
Widzę że jest niedostępny, ale mają inne dostępne.Kalija lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Pierniczkowa, jak to zakaz cyca? Jak pediatra mógł tak powiedzieć? No wstyd normalnie.
Ja rozumiem nakaz dokarmiania mieszanką, ale żeby zakazać kp?!
Ja w pierwszej kolejności jak mała płakała dawalam jej jeść i teraz mam kluskę, czyli dokładnie na odwrót niż u Ciebie
Domi, jak dojdziesz co było powodem odblokowania to daj proszę znać! Dzieć to dla mnie nadal zagadka , żałuję, że nie urodziła się z instrukcją obsługi 😂
Co do piwek to mój mężuś zadbał o zapasy nie tylko pampersow 😂 ja pije tylko Bawarie bo jest naprawdę 0% wiśniowa jest pycha 😁
Mega Was szanuje za te zapasy 😁Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość
[/url] -
redken wrote:U mnie też wczoraj byla CDL. Ja mam jednak trochę inny problem niż większość z Was. Mam zbyt szybki wypływ pokarmu przez co mały sie dławi, nie nadąża połykać i strasznie się przez to denerwuje. Co chwilę odrywa się od piersi co powoduje łykanie dużej ilosci powietrza.
Żeby trochę to opanować mam pić szałwię 2 x dziennie, masować buźkę na rozluźnienie i karmić się głównie w pozycji leżącej tylko mam układać małego trochę wyżej, np na złożonym kocu. Ewentualnie możemy wymiennie stosować pozycję pod górkę.
Wczorajsza waga to już 5100g 🙉🙈. Czyli przez ostatni tydzień przytył 520g (74g na dobę) 😲😲
Generalnie zdefiniowała młodego jako high need baby i poleciła nam książkę "twoje wymagające dziecko" Searsow.
Jest nowy odcinek Mamy Lamy na temat high need baby może Ci się przyda choć jest tam mowa o tym że dopiero po 3 miesiącach można to stwierdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 15:24
redken lubi tę wiadomość
-
Kurcze szok że Wasi mężowie są w ogóle w stanie spacerować z dziećmi, u nas przeważnie po chwilę spaceru jest ryk do opanowania tylko piersią nie ma opcji nawet na pół h bez cyca co dopiero 3h!!! Szacun i zazdro
Ps u mnie działa Femaltiker -
A w nocy i od rana mamy totslnie nieodkladalny dzień cyca nawet nie mam jak do WC iść nie wiem co się dzieje
Agagusia pisałaś że nie bierzecie szczepionki na rota mogę widzieć z jakich powodów? -
Moja blizna jest elegancka, po psikaniu się super zagoiła, gdyby nie jeden szew który za szybko puścił to można nie zauważyć, że było cięte
Moje Dziecię też dziś i w miarę pospać dało i zaliczyło godzinną drzemke plus prawie 2h spaceru. Pod koniec się rozplakal bo głodny, teraz zasnął przy cycku a ja jem pączki i pije Somersby 🥰
Dostaliśmy wczoraj od moich rodziców karuzele, Mały jest zafascynowany więc potem go wrzucę do łóżeczka i może ugotuję obiad.
Kalija, do mojego była przy porodzie dołączona kartka "Będę trudny jak mój ojciec" 😂 także żadna instrukcja nie pomoże 😂 -
Ja przy dzieciach stałam sie mistrzynią robienia kilku rzeczy na raz - młody spał pol godz, a ja zamarynowalam kurczaka na grilla, zrobilam makaron z sosem na dzis i na jutro chilli con carne tak do polowy😁 - kiedys nie do pomyślenia!
Karmimy sie i lecimy po starszaki, potem obiad, na 17:15 piłka Wojtka i o 19 zaczynamy sąsiedzkiego grilla i czekamy na tatę. Jak padnę wieczorem to... a no tak, juz Krzysio zadba zebym nie pospaka zbyt dlugo😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 15:40
Applejoy lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm