X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co miało wpływ ale dziecko mi się w nocy odetkało, cały czas puszcza bączki, poszły od wieczora już 4 kupy. Poza tym , że w nocy te armaty go budziły to jest od rana spokojniutki, śpi, pierdzi i nie marudzi 😍 aż nam się przypomniało jak wyglądały cudownie te pierwsze 3 tygodnie... Przez ostatnie dni ewidentnie był przytkany i tylko rurka dawała mu ulgę, ciekawe co spowodowało zmianę 🤔

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecę Wam jeszcze jeansy - wczoraj przy okazji wyjazdu do gina nabyłam i sa swietne na po ciazy i nie tylko 😁
    W Kappahl jest do niedzieli -25% na jeansy, kupuje juz kolejny taz model Stella. Sa świetne na pociazowy brzuszek bo maja wysoki stan, do tego wąska nogawkami duzo strechu, wiec wygodne miękkie.
    https://www.kappahl.com//pl-PL/ona/Dzinsy/stella-skinny-jeans/369124?gclid=Cj0KCQjwh8jrBRDQARIsAH7BsXeST-YMHCYijF3ooM9YdH5W4tTtBWjhhrHX710jDLu97XEEDWtAjh0aAofQEALw_wcB
    Moim zdaniem wypadają troche wieksze niz standardowo, teraz sa za 112zl.

baileys, zielonooka7, Misi@ lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, jak to zakaz cyca? Jak pediatra mógł tak powiedzieć? No wstyd normalnie.
    Ja rozumiem nakaz dokarmiania mieszanką, ale żeby zakazać kp?!
    Ja w pierwszej kolejności jak mała płakała dawalam jej jeść i teraz mam kluskę, czyli dokładnie na odwrót niż u Ciebie :/

Domi, jak dojdziesz co było powodem odblokowania to daj proszę znać! Dzieć to dla mnie nadal zagadka , żałuję, że nie urodziła się z instrukcją obsługi 😂

Co do piwek to mój mężuś zadbał o zapasy nie tylko pampersow 😂 ja pije tylko Bawarie bo jest naprawdę 0% wiśniowa jest pycha 😁

9691c7291107.jpg

baileys, Frida91, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, werni, Misi@ lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Baileys dzięki za info co zrobić by maluszek nie zasypiał przy piersi, jeszcze dziś wypróbuję. Spróbuje też Twojego sposobu na głębsze uchwycenie otoczki. :)

Trzydziecha, no kurczę zapomniałam spytać o pozycję leżącą :/

Pozycja krzyżowa:

Karmienie odbywa się w pozycji siedzącej, ale dziecko trzymane jest ręką przeciwną niż pierś, która je karmi – np. karmiąc prawą piersią, mama podtrzymuje dziecko lewą ręką. Dziecko jest ułożone tak jak w pozycji klasycznej – przytulone do brzucha mamy. Dłoń mamy podpiera kark i główkę dziecka, a przedramię jego plecy. Pozycja ta jest szczególnie polecana do karmienia energicznego malucha, który kręci główką, oraz gdy ssanie jest słabe. Pozwala bowiem na precyzyjne przystawienie dziecka do piersi.

https://1000dni.pl/0-6-miesiecy/najlepsze-pozycje-do-karmienia-piersia

A to ta krzyżowa kojarzę, cdl w szpitalu mi ją pokazywała jak się właśnie uczyliśmy nabijać główkę na pierś :) spod pachy mi nigdy nie wychodziło ale przydałoby się bo plecy też bolą... Jedynie dla mnie mega wygodnie na leżąco ale nocą młody coś harczy w tej pozycji i nie wiem czy dobrze przystawiam

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos lezaczkow, od kiedy mozna wsadzac malucha do Babybjorna?

Ja wlasnie wrocilam do domu i dziecie idealnie sie obudzilo na jedzonko🙂 A nie bylo mnie az 3h! Tatus sobie bardzo dobrze poradzil, ubral, wyciagnal na spacer i jakos przetrwali. A ja zaliczylam po ZUSie jeszcze Hebe, Stara Paczkarnie, i sklep z odzieza do karmienia, no raj 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 13:52

Kalija, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, kayama, Agagusia, werni, Misi@, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziaczek z tej Waszej Majeczki 😍 brawo dla Twojego męża! Ja jak wyszłam z psem na spacer to mąż prosił "tylko nie łaź godzinę"😅

baileys lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę zdjęcie słynnego olejku migdałowego🙏. A gdyby nie było go w rosmanie to polecacie inny, łatwiej dostępny? Wyślę męża po pracy

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś luksusowy dzień. Rano było od 6 co prawda trochę marudzenia ale po 8 Mała zasnęła i poszlysmy na 2 godzinny spacer. Obudziła się dopiero blisko domu, popłakała trochę bo już zglodniala i miała brudna pieluche ale ogarnelysmy to i po karmieniu znowu zasnęła więc korzystając z okazji wzięłam ja do sypialni i pospalysmy razem prawie 2h :) Ona na mnie co prawda ale to nic. Ważne że odpoczelam a szefowa śpi nadal :D

Kalija, Domi_tur, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Poproszę zdjęcie słynnego olejku migdałowego🙏. A gdyby nie było go w rosmanie to polecacie inny, łatwiej dostępny? Wyślę męża po pracy
    Ja kupowałam w aptece doz taki
    https://www.doz.pl/apteka/p59780-Etja_naturalny_olej_ze_slodkich_migdalow_50_ml
    Widzę że jest niedostępny, ale mają inne dostępne.

Kalija lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki
    https://www.aptekagemini.pl/olej-ze-slodkich-migdalow-100ml-profarm.html

Kalija lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a robicie coś z blizna po nacięciu krocza?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Pierniczkowa, jak to zakaz cyca? Jak pediatra mógł tak powiedzieć? No wstyd normalnie.
    Ja rozumiem nakaz dokarmiania mieszanką, ale żeby zakazać kp?!
    Ja w pierwszej kolejności jak mała płakała dawalam jej jeść i teraz mam kluskę, czyli dokładnie na odwrót niż u Ciebie :/

Domi, jak dojdziesz co było powodem odblokowania to daj proszę znać! Dzieć to dla mnie nadal zagadka , żałuję, że nie urodziła się z instrukcją obsługi 😂

Co do piwek to mój mężuś zadbał o zapasy nie tylko pampersow 😂 ja pije tylko Bawarie bo jest naprawdę 0% wiśniowa jest pycha 😁

9691c7291107.jpg

Mega Was szanuje za te zapasy 😁

Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    U mnie też wczoraj byla CDL. Ja mam jednak trochę inny problem niż większość z Was. Mam zbyt szybki wypływ pokarmu przez co mały sie dławi, nie nadąża połykać i strasznie się przez to denerwuje. Co chwilę odrywa się od piersi co powoduje łykanie dużej ilosci powietrza.
    Żeby trochę to opanować mam pić szałwię 2 x dziennie, masować buźkę na rozluźnienie i karmić się głównie w pozycji leżącej tylko mam układać małego trochę wyżej, np na złożonym kocu. Ewentualnie możemy wymiennie stosować pozycję pod górkę.
    Wczorajsza waga to już 5100g 🙉🙈. Czyli przez ostatni tydzień przytył 520g (74g na dobę) 😲😲
    Generalnie zdefiniowała młodego jako high need baby i poleciła nam książkę "twoje wymagające dziecko" Searsow.

Jest nowy odcinek Mamy Lamy na temat high need baby może Ci się przyda :) choć jest tam mowa o tym że dopiero po 3 miesiącach można to stwierdzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 15:24

redken lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się też pochwalę, spacerowy wozkowy image ;)
    c534a2a441d3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 15:25

Kalija, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, baileys, Misi@, Karola1988, Marcelina85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szok że Wasi mężowie są w ogóle w stanie spacerować z dziećmi, u nas przeważnie po chwilę spaceru jest ryk do opanowania tylko piersią :( nie ma opcji nawet na pół h bez cyca :( co dopiero 3h!!! Szacun i zazdro :)

Ps u mnie działa Femaltiker

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy u waszych dzieci wygoiła się ta krosta po szczepieniu na gruźlicę? U mojej właśnie zropiala :/ położna mówi że tak ma być i samo się oczyści, brzydko to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 15:29

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię pospalo 2h 🥳. Poskładałem pranie, posprzątałam łazienkę, ogarnęłam chaos i odkurzyłam gore 💪🏻.

Agagusia, Frida91, Applejoy lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nocy i od rana mamy totslnie nieodkladalny dzień cyca :/ nawet nie mam jak do WC iść nie wiem co się dzieje :/

Agagusia pisałaś że nie bierzecie szczepionki na rota mogę widzieć z jakich powodów?

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja blizna jest elegancka, po psikaniu się super zagoiła, gdyby nie jeden szew który za szybko puścił to można nie zauważyć, że było cięte :)

Moje Dziecię też dziś i w miarę pospać dało i zaliczyło godzinną drzemke plus prawie 2h spaceru. Pod koniec się rozplakal bo głodny, teraz zasnął przy cycku a ja jem pączki i pije Somersby 🥰
    Dostaliśmy wczoraj od moich rodziców karuzele, Mały jest zafascynowany więc potem go wrzucę do łóżeczka i może ugotuję obiad.

Kalija, do mojego była przy porodzie dołączona kartka "Będę trudny jak mój ojciec" 😂 także żadna instrukcja nie pomoże 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy dzieciach stałam sie mistrzynią robienia kilku rzeczy na raz - młody spał pol godz, a ja zamarynowalam kurczaka na grilla, zrobilam makaron z sosem na dzis i na jutro chilli con carne tak do polowy😁 - kiedys nie do pomyślenia!
    Karmimy sie i lecimy po starszaki, potem obiad, na 17:15 piłka Wojtka i o 19 zaczynamy sąsiedzkiego grilla i czekamy na tatę. Jak padnę wieczorem to... a no tak, juz Krzysio zadba zebym nie pospaka zbyt dlugo😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 15:40

Applejoy lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ