X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjada po 10 ml i potem śpi. Na sile nakarmilam łyżeczka bo nie zjadła by nic. Ale nie mogę jej cały czas karmić w ten sposób

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laurcia od wczoraj tylko je i śpi. Czasem wybudza się z płaczem. Boję się, że jednak ją zaraziłam, bo jak się okazało mam anginę. Lekarz poinformowany, że karmie piersią powiedział, że muszę zdecydować czy chce karmić czy brać leki 😳 wkurzyłam się i w końcu wpisał mi Ospamox, Euteral i probiotyk Septa coś tam. Ponoć mogę po nich karmić , ale nie wykupiłam jeszcze recepty, muszę to sprawdzić.

Poprosiłam też lekarza o lęk przeciwgrzybiczy i dostałam Flumofast 150, który się bierze 1 tabl na tydzień. Nie wiem czy mogę go brać łącznie z antybiotykiem na angine, lekarz mi nie odpowiedział . Jestem załamana tym konowałem i ogólnie sytuacją - co chwilę słyszę od lekarzy, że chcąc się leczyć muszę zrezygnować z kp a przecież to nie prawda, bo leków jest sporo tylko wiedzy o nich brak 😠

Wzięłam też skierowanie na podstawowe badania pociążowe

Dziewczyny myślicie, że mogę wziąć antybiotyk na anginę i lęk przeciwgrzybiczy razem ? Jeśli są bezpieczne przy kp to chyba nie powinien być problem?

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ostatnio dzień więcej śpi. Robi drzemki ale krótkie. Daje cyc i znów śpi. Weekend ma być ciepły to akurat posparujwmy z babcią bo jedziemy do moich rodziców.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Zjada po 10 ml i potem śpi. Na sile nakarmilam łyżeczka bo nie zjadła by nic. Ale nie mogę jej cały czas karmić w ten sposób
    tak samo mielismy strzykawka lyzeczka i nic.wolala nie jesc i spac.hibernowala sie i zapadala
    w kupie sluz.w szpitalu 3 kroplowki nawadniania i doszla po infekcji do siebie.bieda

niedlugo bedziesz miec pampery suche
    raczej szpital tylko moze Wam pomoc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    tak samo mielismy strzykawka lyzeczka i nic.wolala nie jesc i spac.hibernowala sie i zapadala
    w kupie sluz.w szpitalu 3 kroplowki nawadniania i doszla po infekcji do siebie.bieda

niedlugo bedziesz miec pampery suche
    raczej szpital tylko moze Wam pomoc
    Zrobiła kupę, i zjadła 60. Ogólnie już jest 320ml dzisiaj. Może coś ruszy. Na szczęście kupa bez śluzu już. Crp w poniedziałek było 0.3. wydaje mi się że to po żelazie tak jak pediatra mówił. Oby jadła po troszku nawet co chwilę, ale jadła.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    W Chorzowie też nic dzieci nie dostają. Na początku roku na profilu miasta była informacja, że każde dziecko urodzone w tym roku dostanie maskotkę żyrafę, miało to jakiś związek z naszym zoo. Po jakimś czasie wpis zniknął, a takie zyrafki widziałam ostatnio do kupienia w skansenie w sklepie z suwenirami. Podobno miały być szyte ręcznie przez jakieś panie, widać woleli zarobić 🙄🙄 W dupie mam te żyrafkę, słabe jest to, że coś piszą, a potem udają że nie było.

Tak ja nawet pamiętam ta informacje, chyba się żyrafa urodziła :) No to bardzo nieładnie się zachowali.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma 38 stopni. Pielegniarka po szczepieniu mówiła żeby zbijac gorączkę jakby była powyżej 38 i nie wiem czy już dawać czopek czy na razie nie...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Zrobiła kupę, i zjadła 60. Ogólnie już jest 320ml dzisiaj. Może coś ruszy. Na szczęście kupa bez śluzu już. Crp w poniedziałek było 0.3. wydaje mi się że to po żelazie tak jak pediatra mówił. Oby jadła po troszku nawet co chwilę, ale jadła.
    to dobrze
    zliczaj dawke ml na dobe plus mokre pampery.my pisalismy na oko w ilu % byly zlane
    teraz zaraz taka 3latka ze ho ho

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A będziesz szczepila później na tą gruźlicę?

Tak.Planujemy szczepić.Z tego co mi mówiła położna po porodzie to musi zebrać się siedmiu chętnych na szczepienie i dopiero wtedy.W Łodzi tylko w jednej przychodni na to szczepią.Podobno można czekać kilka miesięcy.Jeszccze poczekam.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mała ma 38 stopni. Pielegniarka po szczepieniu mówiła żeby zbijac gorączkę jakby była powyżej 38 i nie wiem czy już dawać czopek czy na razie nie...
    ja bym dala na noc i tyle.nawet pol dawki
    spokojniejsza noc pospi i dziecko i Ty

Frida91 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to my tak samo, też czekamy właśnie aż się zbierze grupa.

Limerikowo chyba tak właśnie zrobię.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dziewczyny czy która suplementuje dziecku żelazo? Pediatra mówił że może niby boleć brzuch przez 3 dni , młoda nic już nie chce jeść. Do tej pory mam 200 ml na liczniku. I nie chce jeść więcej
    My suplementujemy już prawie miesiąc. Z bólem brzuszka bywa u nas różnie. Jednego dnia jest, innego dnia nie ma. Przeważnie to problem z gazami, bo przechodzi jak popuszcza baczki.
    A jak to u Was wygląda?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    My suplementujemy już prawie miesiąc. Z bólem brzuszka bywa u nas różnie. Jednego dnia jest, innego dnia nie ma. Przeważnie to problem z gazami, bo przechodzi jak popuszcza baczki.
    A jak to u Was wygląda?
    Dzisiaj jest zły dzień, zwymiotowała na mnie na podłogę tak płakała.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:05

Limerikowo, Chimera, Frida91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Chimera Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Przecie odświętny dres do kościoła, to każdy prawilny obywatel mieć powinien 🤣
    A zamiast na klęczkach to w słowiańskim przykucu? 😂

Limerikowo, Applejoy, Frida91 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A jak to u Was wygląda?
    my nie dajemy extra zelaza ani wit d bo jest w mm
    plus wit d moze wzmagac kolki
    u nas kolka silniejsza co 2gi 3ci dzien
    sa baczki nawet mocne.pora to od 6.20 do 9 wieczor z przerwami
    ost ratunek to cieple pieluchy
    czasem zloszcze sie ze 21w a skutecznego leku na kolke brak..za to tonami krople sie sprzedaje, interes jest plus malpka dla rodzica na znieczulenie uszu i plecow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo tą małpkę to leczniczo powinni w aptece do tych kropli na kolki dorzucać😂 kolki pozostaną moją traumą macierzyństwa...

Frida91, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    my nie dajemy extra zelaza ani wit d bo jest w mm
    plus wit d moze wzmagac kolki
    u nas kolka silniejsza co 2gi 3ci dzien
    sa baczki nawet mocne.pora to od 6.20 do 9 wieczor z przerwami
    ost ratunek to cieple pieluchy
    czasem zloszcze sie ze 21w a skutecznego leku na kolke brak..za to tonami krople sie sprzedaje, interes jest plus malpka dla rodzica na znieczulenie uszu i plecow
    Dostaliśmy żelazo na obniżona hemoglobine. Nasza pediatra nie zgadza się na szczepienia przy takich parametrach.
    Też zauważyłam zależność między wit D3 a bólem brzuszka, dlatego przyznaje się,że nie zawsze ja daję. Ja karmię tylko moim mlekiem.
    Co do bólu brzucha u córeczki,to raczej nie mogę nazwać go kolkowym. Marudzi i sir spina, ale smoczek wystarcza,by nie płakała. Nie mogę porównywać go nawet do tego co np. przechodzi Domi ze swoim małym.
    Co do interesu,to podpisuje się rękami i nogami.. ile kasy idzie na te probiotyki, krople, próbowanie nowych środków... aż głowa mała i lepiej nie liczyć :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ