X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pediatra daje skierowanie na USG do poradni preluksacyjnej. Jak przyszliśmy na wizytę to przy okienku akurat była para, która miała skierowanie na USG, ale było napisane poradnia wad postawy. Facet obiecał recepcjonistce załatwić nowe skierowanie i dostarczyć je jeszcze tego samego dnia, ale ona stwierdziła, że wystarczy jak pediatra poprawi nazwę poradni i już. Także to wszystko jest dobra lub zła wola człowieka-wszystko się da załatwić jeżeli ktoś chce pomóc. Pewnie nie byłoby takiego problemu gdyby nie przyjmowali prywatnie w tej samej przychodni...🙄

• Chimera Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny, jak wygląda Wasz przeciętny dzień z Maluszkami ? Udało Wam się wypracować jakąś rutynę? Macie swoje rytuały ?
    U nas jako tako się udaje trzymać rytm od jakiegoś tygodnia. Jak panicz się obudzi i nie usnie po jedzeniu tylko się rozgląda i uśmiecha, to znaczy, że mamy dzień i różnie to bywa, czasem jest to 5rano, czasem 8🙄 Później lecimy schematem jedzenie-mata-godzinna drzemka. Niestety każda drzemka jest poprzedzona bujaniem na piłce, ewentualnie na fotelu. W okolicy 11-12 idziemy na spacer i to jest jedyna dłuższa drzemka w ciągu dnia 1,5-2h. Kąpiel urządzamy w okolicy 20, potem kładę się z Robusiem w łóżku i karmie go, zasypia na cycu, czasami jak nie, to trza go pobujać na piłce/fotelu.

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, moja CDL tez doradzała terapie częściowao-krzyżowa ale w kontekście naszego trudnego (wciąż :( ) karmienia. Jakoś zignorowałem temat wiec chętnie pojadę na Twoich doświadczeniach 😁.
    My od wczoraj bez taty. Wczoraj wieczor mnie lekuchno zmęczył. Musiałam wykapać i ululac do snu dwójkę pierwszy raz. Szczęśliwie moja mama spała z Julkiem i obylo się bez dramatu w jego wykonaniu.
    Dziś mam bardzo kiepski dzień. Pojechałyśmy do Ikea i niestety odreagowałam sobie zły humor zakupami 🙈

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny, jak wygląda Wasz przeciętny dzień z Maluszkami ? Udało Wam się wypracować jakąś rutynę? Macie swoje rytuały ?
    Tak trochę mamy trochę nie ;) nie dokonca taka jakbym chciała, ale przy dwójce nie da się wszystkiego ładnie dopiąć tak jak zrobiłam to z Aniela. U nas kryzysowym momentem jest godzina 17/18... Łucja chętnie by się zdrzemnela a tu najwięcej roboty, wraca mąż, jemy kolację, Aniela chce spędzić czas że wszystkimi i po prostu szkoda mi zamknąć się w sypialni o 17 i kłaść Łucję na drzemke... Bo o 18.30/19 kąpiemy dziewczyny i już koczuje z młodszą w sypialni a maz spędza czas że starsza. Więc o 17 Łucja dosypia albo w chuście, albo w bujaczku...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstajemy ok 6.30/7.00 zależy która mnie obudzi wcześniej ;) miałam zamiar wstawać o 6 ale coś mi nie idzie hehe. Od razu zbieramy się do żłobka, po 8.00 wracamy i Łucja zasypia zazwyczaj w aucie i ja przenoszę do domu, albo usypiam w domu. Druga drzemkę ma ok 10.30/11 i śpi wtedy długo ok 3 h, czasem z pobudka na karmieniem, po 14.00 jedziemy do żłobka i śpi w aucie, po 15.00 idziemy na dwór na 2 godziny (wracamy jak Łucja się obudzi i zacznie alarm głodowy ) ;) kąpiemy 18.30, od 19.00 zaczynamy karmienie na noc, zasypia ok 20-20.30

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to czekam na moment aż Łucja będzie mniej spala zwłaszcza wieczorem i się z nami pobawi a nie marudzi że zmęczenia...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już jest rutyna. Karmienia w nocy ok 23,3,6. Pobudka o 8 godzina zabawy w bujaku, jedzenie, drzemka 2h. Około 12 jedzenie i jak nie pada to spacer 1,5 do 3h. Zależy czy zechce zjeść butle na spacerze. Potem o 18 już wyciszanie i kąpiel. Jedzonko i lulu już na noc.
    W przerwach od noszenia ja się doje. Ostatnio już jest praktycznie na moim mleku. W weekend spróbuję zrobić znowu 12 sesji, chciałabym odciągać 700 na dobę to wtedy mogę już odstawić mm.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Mój Mikołaj wstaje o 6, godzinkę z nim poleżę, a o 7 oddaję w ręce męża i śpię do 9 :P mam o tyle dobrze, że mąż pracuje zdalnie z domu. O 12/13 idziemy na spacer godzinny, jak się uda to nawet z dwie godzinki spacerujemy. O 19 kąpiel i 20 łóżeczko :D Miki sam zasypia, my wtedy mamy czas dla siebie, ale i tak padamy o 22 ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Nie było tak źle jak myślałam ;) pierwszego wkłucia nawet nie poczuł, dopiero przy drugim zapłakał. Ale pielęgniarka zrobiła to tak szybko i sprawnie, że 4 wkłucia trwały krócej niż te 2 w szpitalu. Jak wzięłam go na ręce to od razu się uspokoił :) teraz śpi. Mam nadzieję, że obejdzie się bez atrakcji.

Frida91, trzydziecha lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u nas było też spokojnie. Mała miala tą temperaturę do 38 ale w nocy też nie było tragedii i dużo nie marudzila. Dziś już jest zupełnie normalnie :)

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały spokojny po jedzeniu. Leży na łóżku i się rozgląda a mi pozwala zjeść :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś z mała u pediatry prywatnej, sama bo facet w robocie :) Jestem dumna z siebie bo dałam radę bez problemu ;) Sama zapakowalam w fotelik, niosłam a to już ciężar. Jechała sama z tylu ale spala. A ja obserwowałam w lusterku, mam takie specjalne do obserwacji dzieci z tylu, polecam.
    No i bardzo dobrze ze poszłyśmy. Jestem zdegustowana wizyta na Nfz bo pediatra nie wychwycila istotnych rzeczy, chyba zmienię poradnie.
    Wika ma wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrie, muszę ja układać na lewo i ćwiczenia, akurat dobrze ze przychodzi w sobotę fizjoterapeutka. Dziewczyny jak wasze dzieci robią mostek to jest od tego i tak nie powonno być. Poza tym ma zrośnięte wargi sromowe
    i skierowanie do chirurga bo to trzeba rozciać:/ U waszych córeczek ktoś to sprawdzał??
    Wazy 5300 i mierzy 59 cm, i jest w 50 centylu zdaje się? Dr mówiła że jest w połowie i może ważyć więcej do tego wzrostu. Bo opowiadalam ze to zarlok ;) Kazała nie zwiększac ilości mleka ale ilość karmień. Bo 160 ml dla niej to max. Czyli karmimy co 2,5 godziny.
    Co do szczepień to muszę pytać czy się wcześniej miejsce nie zwolni bo 29 październik to trochę późno... Zalecila skojarzone a po 2 tyg rota z pneumo i po 2 tyg meningo. Bioderka wyglądają w porządku ale do ortopedy musimy i tak iść z ta asymetria i wpisała też kręcz szyi :/ Układam ja teraz na druga stronę ale nie chce za bardzo przekręcić głowy w prawo. Musimy tez układać naprzemiennie w łóżeczku. Bo akurat z jednego boku jest ściana i nie chce leżeć w tamtą stronę wiadomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 16:44

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi taki mostek,wypina się tylko kiedy zmieniam pieluche ale nie zawsze. We wtorek mamy wizytę u pediatry powiem jej o tym jak nie zapomnę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama a te wargi to jest widoczne? Jak to się objawia? Kurde z tymi lekarzami... Człowiek im ufa że się znają a potem wychodzą takie kwiatki...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy maja jeszcze zacisniete piastki? Moja wiekszosc czasu tak, myslalam ze u 1,5 miesieczniaczka to jeszcze normalne, a polozna kazala robic cwiczenia, zeby łapki rozluzniac. Tak samo kazala masowac stopki, zeby juz nie skrecaly do srodka, a ja myslalam, ze fizjologiczna szpotawosc jest jeszcze na tym etapie dopuszczalna...😯

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już ma otwarte łapki, rzadko zaciska piastki przeważnie jak się denerwuje.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Mój robi taki mostek,wypina się tylko kiedy zmieniam pieluche ale nie zawsze. We wtorek mamy wizytę u pediatry powiem jej o tym jak nie zapomnę.

Moja robi mostek jak czegoś o s nie chce albo jest zła, głównie z głodu ;). Czyli też ze zdenerwowania. Ale takich mostków podobno w ogóle nie powinno być.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kayama a te wargi to jest widoczne? Jak to się objawia? Kurde z tymi lekarzami... Człowiek im ufa że się znają a potem wychodzą takie kwiatki...

Pokazywała mi ale ja bym tego nie rozpoznala. To trzeba poprawić bo dziewczynka będzie mieć potem problemy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj oszukałam system. W południe byłam z Robusiem na spacerze i pospał 2h. Popołudniu jakoś nie chciał spać, już mi te bujanie na piłce wychodzi bokiem, więc wpadłam na pomysł. Skoro kołyska ma kółka to prawie jak wozek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:57

Frida91, trzydziecha, Domi_tur, Ania95, Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, Agagusia, Camelia, redken lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Czy Wasze maluchy maja jeszcze zacisniete piastki? Moja wiekszosc czasu tak, myslalam ze u 1,5 miesieczniaczka to jeszcze normalne, a polozna kazala robic cwiczenia, zeby łapki rozluzniac. Tak samo kazala masowac stopki, zeby juz nie skrecaly do srodka, a ja myslalam, ze fizjologiczna szpotawosc jest jeszcze na tym etapie dopuszczalna...😯

Moja ma głównie jak jest zdenerwowana. I głodna ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ