X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A zamiast na klęczkach to w słowiańskim przykucu? 😂
    😂😂😂

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, my to albo mamy skok rozwojowy, albo naprawde Mai wyrosl drugi zoladek po szczepieniu🙈 Polozylam ją jak zwykle spać o 20:30, a ona zdążyła się już dwa razy sie obudzić na mleczko - o 22:00 i teraz🤦‍♀️ Nie widzę tej nocy jeśli pobudki będą co godzinę

• Chimera Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Cholera, my to albo mamy skok rozwojowy, albo naprawde Mai wyrosl drugi zoladek po szczepieniu🙈 Polozylam ją jak zwykle spać o 20:30, a ona zdążyła się już dwa razy sie obudzić na mleczko - o 22:00 i teraz🤦‍♀️ Nie widzę tej nocy jeśli pobudki będą co godzinę
    Witaj w moim świecie. Każdej nocy kładę w okolicy 20:30 i pobudka 23-2-4, każde karmienie trwa co najmniej 40 minut, a najczęściej po ostatnim ogłasza "jest dzień, nie śpię dalej" 🤦🤷

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, kurde, wykrakalas 😳 Znow gadzina sie obudzila glodna jakby z rok nie jadla. A dlugo sie u Was taki schemat utrzymuje? Bo ja zwariuje z tak mała iloscia snu 😵

• Kalija Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura od jakiegoś czasu je co 1.5h przez całą dobę.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Chimera, kurde, wykrakalas 😳 Znow gadzina sie obudzila glodna jakby z rok nie jadla. A dlugo sie u Was taki schemat utrzymuje? Bo ja zwariuje z tak mała iloscia snu 😵
    U nas tak jest od samego początku. Raz tylko mu się zdarzyło przespać ciągiem 5,5h. 🙄 Dziś mam szczęście, bo o 5 zasnął i obudził się dopiero teraz...fajnie jakby pospał jeszcze ze 2h po tym karmieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 07:00

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była świetna noc, młody pospal od 22 do 4:40 i później pobudka o 7. Jesteśmy dziś pierwszy raz sami bez taty bo pojechał wczoraj w delegację, do piątku musimy wytrzymać :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na jakie szczepienia się zdecydowałaś? Nie pamiętam czy wczoraj miałaś czy dziś, jak dzisiaj to powodzenia :)

Ania95 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    U nas dziś była świetna noc, młody pospal od 22 do 4:40 i później pobudka o 7. Jesteśmy dziś pierwszy raz sami bez taty bo pojechał wczoraj w delegację, do piątku musimy wytrzymać :)

Marzę by tyle pospać 😍
    Powodzenia we dwójkę, dacie radę 😊

trzydziecha lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ania na jakie szczepienia się zdecydowałaś? Nie pamiętam czy wczoraj miałaś czy dziś, jak dzisiaj to powodzenia :)

Dzięki 😘 szczepienie dzisiaj o 13 😭 wybieram te na NFZ :)

trzydziecha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia, ale piszesz o usg bioderek? Ja Ci radze jednak nie odpuszczac, bo jesli tfu tfu cos jest nie tak i zdiagnozuja to dopiero w 3 mcu, to bedzie Was czekac bardzo dlugie leczenie😐 Ja jestem przewrazliwiona, bo poznalam maluszka noszacego szyne Koszli i to jest straszna sprawa. Nam fizjo i pediatra mowili, ze Maja ma w porządku bioderka, a dobry ortopeda po dokładnym USG stwierdził, ze wcale takie idealne nie są (Ib a nie Ia) i dał zalecenia pielęgnacyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia - wez to skierowanie i dzwon do przychodni choćby i codziennie rano, po 9 i pytaj czy sie cos zwolnilo. Mow ze Ci zalezy.
    Z drugiej strony dziwne ze wczesniej, po zapisie nie chcieli od Ciebie skierowania choćby poczta. Ode mnie zawsze chca w max 24 dni. Ja stwierdziłam ze czekanie do naurologa na nfz do 5.12 to dlugo i chcialam zapisac sie prywatnie, zdobyłam kontakt do polecanej lekarki i dzwonie. Najbliższy termin 10.12. W innym miejscu gdzie ta lekarka pracuje tez połowa grudnia - masakra jakas🙁

Camelia lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    U nas tak jest od samego początku. Raz tylko mu się zdarzyło przespać ciągiem 5,5h. 🙄 Dziś mam szczęście, bo o 5 zasnął i obudził się dopiero teraz...fajnie jakby pospał jeszcze ze 2h po tym karmieniu.
    Moja Aniela była takim cycochem... Mogła ssac co chwilę. Noce nieprzespane do roku czasu aż zabrałam nocne karmienie. Jak zaszłam w ciążę z Lusia to pierwsza myśl to nie ciąża, poród a właśnie noce... Na szczęście los mi wynagrodził śpiącym dzieckiem :) Lusia wstaje w nocy raz, czasem dwa

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak poszliśmy do pediatry ma pierwsza wizytę to babka nam nie dała skierowania bo uważa ze to bez sensu tak szybko robic usg. Oczywiście zmieniliśmy przychodnie i na usg poszliśmy prywatnie. W Medicorum zapłaciliśmy 125zl za takie usg bioderek. Cena 300zl to jak z kosmosu

• Kalija Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Tak, USG bioderek.
    O kurczę...
    Chirurg powiedziała, że wszystko jest wyjątkowo dobrze, ale fakt, że przecież rentgenu w oczach nie ma
    Teraz żeby otrzymać skierowanie na USG trzeba i tak najpierw odbyć wizytę u pediatry i zdobyc odpowiednie skierowanie, potem łapać termin u lekarza specjalisty, który dopiero wyda skierowanie na USG... A każda wizyta przecież nie będzie z dnia na dzień...
    Czyli pozostaje tylko prywatnie. Tak to jest, że jak się raz pośliźniesz,to później jedziesz na dupie całą drogę

Podzwoń po ortopedach i popytaj. My byliśmy u polecanego ortopedy prywatnie - na jednej wizycie obejrzał Małą i zrobił jej od razu usg. Zapłaciłam w sumie 200 zł. Na NFZ musiałabym czekać 2 miesiące.
    Zgadzam się z Baileys, że nie należy tej wizyty odkładać.
    Co do tego jak zostałaś potraktowana to masakra. Niedawno byłam świadkiem podobnej sytuacji. Państwo twierdzili, że byli zapisani na termin a recepcjonistka nie miała ich w komputerze . Wykłucili się i zostali przyjęci.

Camelia lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia, a skad jestes? Tak jak dziewczyny pisza, to badanie wcale nie powinno byc takie drogie - ja u prof. Timmlera w Poznaniu, guru bioderkowego, zaplacilam za wizyte z usg 130 zl.

Od nas wlasnie wyszla polozna z ostatniego patronazu. Maja wazy 5,5 kg!😃
    Opowiedzialam jej o problemach ze snem w ciagu dnia i stwierdzila, ze to nie jest normalne. Taki maluch powinien miec wiecej zdecydowanie dluzszych drzemek. Zalecila udac sie z Maja do osteopaty, ponoc terapia czaszkowo-krzyzowa u dzieci po CC jest wartosciowa i potrzebna. Sprobujemy, dam Wam znac czy pomoglo, to moze te z Was ktore maja podobne non stop czuwajace maluszki tez skorzystaja

• Kalija Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygląda Wasz przeciętny dzień z Maluszkami ? Udało Wam się wypracować jakąś rutynę? Macie swoje rytuały ?

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ