Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCholera, my to albo mamy skok rozwojowy, albo naprawde Mai wyrosl drugi zoladek po szczepieniu🙈 Polozylam ją jak zwykle spać o 20:30, a ona zdążyła się już dwa razy sie obudzić na mleczko - o 22:00 i teraz🤦♀️ Nie widzę tej nocy jeśli pobudki będą co godzinę
-
baileys wrote:Cholera, my to albo mamy skok rozwojowy, albo naprawde Mai wyrosl drugi zoladek po szczepieniu🙈 Polozylam ją jak zwykle spać o 20:30, a ona zdążyła się już dwa razy sie obudzić na mleczko - o 22:00 i teraz🤦♀️ Nie widzę tej nocy jeśli pobudki będą co godzinę
-
nick nieaktualny
-
baileys wrote:Chimera, kurde, wykrakalas 😳 Znow gadzina sie obudzila glodna jakby z rok nie jadla. A dlugo sie u Was taki schemat utrzymuje? Bo ja zwariuje z tak mała iloscia snu 😵
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 07:00
-
U nas dziś była świetna noc, młody pospal od 22 do 4:40 i później pobudka o 7. Jesteśmy dziś pierwszy raz sami bez taty bo pojechał wczoraj w delegację, do piątku musimy wytrzymać
-
Ania na jakie szczepienia się zdecydowałaś? Nie pamiętam czy wczoraj miałaś czy dziś, jak dzisiaj to powodzenia
Ania95 lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:U nas dziś była świetna noc, młody pospal od 22 do 4:40 i później pobudka o 7. Jesteśmy dziś pierwszy raz sami bez taty bo pojechał wczoraj w delegację, do piątku musimy wytrzymać
Marzę by tyle pospać 😍
Powodzenia we dwójkę, dacie radę 😊trzydziecha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamelia, ale piszesz o usg bioderek? Ja Ci radze jednak nie odpuszczac, bo jesli tfu tfu cos jest nie tak i zdiagnozuja to dopiero w 3 mcu, to bedzie Was czekac bardzo dlugie leczenie😐 Ja jestem przewrazliwiona, bo poznalam maluszka noszacego szyne Koszli i to jest straszna sprawa. Nam fizjo i pediatra mowili, ze Maja ma w porządku bioderka, a dobry ortopeda po dokładnym USG stwierdził, ze wcale takie idealne nie są (Ib a nie Ia) i dał zalecenia pielęgnacyjne.
-
nick nieaktualny
-
Camelia - wez to skierowanie i dzwon do przychodni choćby i codziennie rano, po 9 i pytaj czy sie cos zwolnilo. Mow ze Ci zalezy.
Z drugiej strony dziwne ze wczesniej, po zapisie nie chcieli od Ciebie skierowania choćby poczta. Ode mnie zawsze chca w max 24 dni. Ja stwierdziłam ze czekanie do naurologa na nfz do 5.12 to dlugo i chcialam zapisac sie prywatnie, zdobyłam kontakt do polecanej lekarki i dzwonie. Najbliższy termin 10.12. W innym miejscu gdzie ta lekarka pracuje tez połowa grudnia - masakra jakas🙁Camelia lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Chimera wrote:U nas tak jest od samego początku. Raz tylko mu się zdarzyło przespać ciągiem 5,5h. 🙄 Dziś mam szczęście, bo o 5 zasnął i obudził się dopiero teraz...fajnie jakby pospał jeszcze ze 2h po tym karmieniu.
Lusia wstaje w nocy raz, czasem dwa
-
nick nieaktualnyMy jak poszliśmy do pediatry ma pierwsza wizytę to babka nam nie dała skierowania bo uważa ze to bez sensu tak szybko robic usg. Oczywiście zmieniliśmy przychodnie i na usg poszliśmy prywatnie. W Medicorum zapłaciliśmy 125zl za takie usg bioderek. Cena 300zl to jak z kosmosu
-
Camelia wrote:Tak, USG bioderek.
O kurczę...
Chirurg powiedziała, że wszystko jest wyjątkowo dobrze, ale fakt, że przecież rentgenu w oczach nie ma
Teraz żeby otrzymać skierowanie na USG trzeba i tak najpierw odbyć wizytę u pediatry i zdobyc odpowiednie skierowanie, potem łapać termin u lekarza specjalisty, który dopiero wyda skierowanie na USG... A każda wizyta przecież nie będzie z dnia na dzień...
Czyli pozostaje tylko prywatnie. Tak to jest, że jak się raz pośliźniesz,to później jedziesz na dupie całą drogę
Podzwoń po ortopedach i popytaj. My byliśmy u polecanego ortopedy prywatnie - na jednej wizycie obejrzał Małą i zrobił jej od razu usg. Zapłaciłam w sumie 200 zł. Na NFZ musiałabym czekać 2 miesiące.
Zgadzam się z Baileys, że nie należy tej wizyty odkładać.
Co do tego jak zostałaś potraktowana to masakra. Niedawno byłam świadkiem podobnej sytuacji. Państwo twierdzili, że byli zapisani na termin a recepcjonistka nie miała ich w komputerze . Wykłucili się i zostali przyjęci.Camelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamelia, a skad jestes? Tak jak dziewczyny pisza, to badanie wcale nie powinno byc takie drogie - ja u prof. Timmlera w Poznaniu, guru bioderkowego, zaplacilam za wizyte z usg 130 zl.
Od nas wlasnie wyszla polozna z ostatniego patronazu. Maja wazy 5,5 kg!😃
Opowiedzialam jej o problemach ze snem w ciagu dnia i stwierdzila, ze to nie jest normalne. Taki maluch powinien miec wiecej zdecydowanie dluzszych drzemek. Zalecila udac sie z Maja do osteopaty, ponoc terapia czaszkowo-krzyzowa u dzieci po CC jest wartosciowa i potrzebna. Sprobujemy, dam Wam znac czy pomoglo, to moze te z Was ktore maja podobne non stop czuwajace maluszki tez skorzystaja