Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPierniczkowa, polubilam, bo tez mam swoja poduszke, ktora woze na wakacje itd., bo ja musze spac na profilowanej ortopedycznej, inaczej przemarudze caly wyjazd, ze mnie boli kark 😉🙈
Dobry pomysl z tym ukladaniem dziecia na chwile podczas zabawy, moze na macie powoli zaakceptuje. Zaczelam sie zastanawiac juz czy rozmiar mamy dobry (M), no ale Majula jest wielka, Ska by byla chyba za mała..
Ja juz uspilam gadzinke na cycku pol godziny temu, zaraz kapiel i moze wroce do jakichs literek S po tej jakze dlugiej przerwie 😁 Choc dobry film na Netlixie tez bym obejrzala, a na 2 aktywnosci szkoda mi czasu, wolę isc spac 😂Agagusia, Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Kalija, ja postanowiłam spróbować z tym aphtinem. Wyczytałam na e-lactancia ze co prawda jest high risk, ale tez ze wchłanianie przez skore jest nieistotne (0,23%). Ponadto w aphtinie jest gliceryna, która uniemożliwia wchłanianie przez błony śluzowe (tym bardziej przez naskórek) i zapewnia jedynie miejscowe działanie antyseptyczne
Marcelina85 lubi tę wiadomość
[/url]
-
My też mamy Mke bo jest od 5kg. Mamy kolejny skok rozwojowy. Młoda jest nieodkładalna. Dzisiaj nawet nie wiem ile było podejść. A boje się z nią spać na jednym wyrze, że ja przygniote. Szkoda mi teraz kasy na kokon, skoro powoli planuje żeby spala u siebie w pokoju
-
Ja właśnie do usypiam. Codziennie mamy tak, ze ok 20 młody jest padnięty. Robimy kąpiel i usypia w pol h na cycku. Śpi pol h i wybudza się jak po drzemce i muszę go wtedy zawrócić do snu, ale już nie wyjmuje z łóżeczka tylko siedzę obok i głaszcze. Dziś pierwszy raz wypróbowałam opcji kołyski w naszym chicco i to jest sztos!
[/url]
-
A moja po kąpieli i mleku grzecznie zasnęła
czas dla siebie nareszcie mamy. Ale o 24 kolejne karmienie.
Aha, kupiłam mleko Bebilon AR na ulewanie zgodnie z zaleceniem pediatry. No i.jest problem bo nie leci przez smoczek ,jest za gęste( Więc wylałam całą butelkę bo po 10 minutach uciągnęła 10 ml.I dałam jej normalne mleko. Nie wiecie jaki rozmiar smoczka kupić do tego AR??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 22:03
-
Kalija wrote:Dziewczyny Aphtinu ponoć nie powinny stosować matki karmiące ani dzieci do 3 rż wg najnowszych badań. Mi w aptece odmówiono sprzedaży.
Podobnie jest z flukonazolami , można przyjmować, ale powyżej 1 rż dziecka. Tu jestem zdziwiona , bo nawet na ulotce jest napisane , że można. Farmaceutka sprawdziła w swoich rejestrach a nawet gdzieś dzwoniła by się upewnić.
Mnie bolą piersi , nystatyna nie pomogła. Wychodzi na to, że mam przerąbane. Chyba zdecyduje się na pomoc laktaceuta.pl
Ja korzystam zawsze ze strony e-lactancia, potem trzeba zmienic z hiszpańskiego na ang w prawym rogu i substracjami wpisywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 22:05
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Zrobiliśmy dzisiaj Sajmonowi badanie moczu, teściowa mi sapała nad uchem, ze mój M.jak był mały to darł paszczę jak nasz przez 3 miesiące a dopiero potem się okazało, ze miał infekcje układu moczowego i my też koniecznie musimy zrobić.
Poza tym piedatra z luxmedu przepisując nam mleko dała też zlecenie na badanie moczu.
No i kurde muszę w poniedziałek powtórzyć, pH w normach 5,0-7,0 wyszło 7,5 i bakterie w normach 0,00-11,40 wyszło 17,50.
Z tymi bakteriami to wiem, że mogłam źle oczyścić napletek, poza tym pobierane do woreczka a potem małż wiózł dwie godziny próbkę bo milion innych spraw postanowił ogarnąć wcześniej 🙄 ale pH podwyższone to już może o czymś świadczyć?
Po przejściu na mm jeśli chodzi o brzuszek i wypróżnianie to jest bez porównania.
Ale Mały jest wciąż rozdrażniony, nie umie zasnąć bez ryku, odruch Moro jakiś taki wzmożony się zrobił. Wreszcie w przyszłym tygodniu idziemy do mojej klientki-osteopaty,ale teraz myślę o tym pęcherzu. Chyba nawet mi się marzy, żeby to był pęcherz, szybkie do wyleczenia i może moje dzieciątko będzie wreszcie spokojniejsze a i my będziemy się cieszyć z tego rodzicielstwa 😓 -
Kalija -jak chcesz darmowo skorzystac, to znalazlam ze akurat we wtorek babka ma wolontariat😀
Dyżur Farmaceuty dla Fundacji Promocji Karmienia Piersią
KIEDY:
Październik 15, 2019@10:00 am – 12:00 pm REPEATS
GDZIE:
[email protected]
KOSZTY:
Bez opłat
KONTAKT:
Fundacja Promocji Karmienia PiersiąKalija, Camelia lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Dziewczyny czy wasze dzieci budzą się z uśmiechem czy z płaczem? Moja przeważnie z płaczem i się zastanawiam czemu. Jak wyspana to czy nie powinna być zadowolona? Nie chodzi o pobudki z głodu. Tylko pomiędzy karmieniami .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 22:12
-
U nas tez kołyska sie sprawdza, az sie boje co bedzie jak wyrośnie...
Aphtinem kiedys byl dla maluchow, wyrazić 3, bo ten bor... tyle ze maści na pupe na odparzenia te robione nadal z kwasem bornym sa przepisywane maluchom i jest Ok. Trzeba tez wziac pod uwage dlugosc stosowania i dawki. Na krotko chyba sama bym zastosowała. Zreszta masc robiona kładłam przez 3 dni dla miesieczniaka na pupe zeby ja szybko wyleczyć.
Na piersi smarowałam chyba zaraz po karmieniu zeby ew zmniejszyć wchłonięta dawke albo na zmiane na jedna piers, akurat ta z ktorej bylo karmienie i nastepne za 4-6 godzin zeby po ew wchłonięciu miejscowym zmniejszyć ryzyko wchłonięcia do podawanego potem mleka.Marcelina85 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
U nas nie wiem co bedzie dzis. Przez gości zaniedbaliśmy troche rutyne i i czas drzemek. Ok 18 padl wymęczony i spi do teraz, do tego jak go kładłam to pomyslalam ze powinnam pieluchę zmienic, bo od 15 ta sama, ale bylam pewna ze pospi 30 min i wtedy to zrobie. Chyba zaraz zmienię pieluchę i zobaczymy czy sie wybudzi czy do rana bedzie spal z karmieniami. Oby tego rana nie ogłosił o godzinie 5...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja właśnie do usypiam. Codziennie mamy tak, ze ok 20 młody jest padnięty. Robimy kąpiel i usypia w pol h na cycku. Śpi pol h i wybudza się jak po drzemce i muszę go wtedy zawrócić do snu, ale już nie wyjmuje z łóżeczka tylko siedzę obok i głaszcze. Dziś pierwszy raz wypróbowałam opcji kołyski w naszym chicco i to jest sztos!Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Domi_tur wrote:Ale Mały jest wciąż rozdrażniony, nie umie zasnąć bez ryku, odruch Moro jakiś taki wzmożony się zrobił.
Nam też wyszły nieliczne bakterie w moczu i dr nie kazała nic z tym robić.
Daj znać jak będzie u Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 23:05
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Agagusia jakie pieluchy używasz że tyle wytrzymują?? Ja zmieniam co 3-4 g, w nocy jak śpi i nie sika to z 6 godzin wytrzymają. Już mi się zdarzyło kilka razy że jej przesiakla.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci budzą się z uśmiechem czy z płaczem? Moja przeważnie z płaczem i się zastanawiam czemu. Jak wyspana to czy nie powinna być zadowolona? Nie chodzi o pobudki z głodu. Tylko pomiędzy karmieniami .
Ostatnio czesto z płaczem i też się zastanawiam co może być przyczyną.
Znajoma mi mówiła, że jak dziecko czegoś się przestraszy (np.szczekanie psa, dźwięk upuszczonego pilota na panele) to potem może odreagowywać budząc się z płaczem. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 01:51
-
kayama wrote:A moja po kąpieli i mleku grzecznie zasnęła
czas dla siebie nareszcie mamy. Ale o 24 kolejne karmienie.
Aha, kupiłam mleko Bebilon AR na ulewanie zgodnie z zaleceniem pediatry. No i.jest problem bo nie leci przez smoczek ,jest za gęste( Więc wylałam całą butelkę bo po 10 minutach uciągnęła 10 ml.I dałam jej normalne mleko. Nie wiecie jaki rozmiar smoczka kupić do tego AR??
my na 1 na probe 2 wyszlo ze za szybko leci wiec jeszcze nie czas mimo ze na 1 czasem schodzi z tym karmieniem a to sobie spi a to je, ale ok jesc powinno sie w spokoju
tak w ogole to przechodzac z 1go mleka mm na inne powinno sie mieszac stopniowo dokladajac wieksza ilosc nowego
gwaltowna zmiana moze spowodowac mocna kolkeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 00:53
-
My spacerowaliśmy z moją mamą, pospał 2xpo 1,5 i pewnie jeszcze więcej by się udało, ale teraz nie robię większych przerw w karmieniu. Po karmieniu idzie w ruch laktator i różnie to bywa, raz się ściągnie 50ml z obu, a następnym razem 5ml 🙄 przez cały wczorajszy dzień nazbieralam 100ml i bardzo się boję czy ten neurologopeda we wtorek coś nam poradzi i jeśli tak to czy uda się wrócić na samego cycka. Dokarmiam Robusia mm, chociaż patrząc na to, że zjada 100-120ml z butli, to raczej powiedziałabym, że dokarmiam go piersią 🙄🙄🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 22:00
-
Chimera to że laktatorem sciagasz tylko tule to nie znaczy że i mały tylko tyle z nich wysysa! Laktator traktuj jako srodek do pobudzania produkcji a nie jako wyznacznik ile mleka produkujesz. Niektóre kobiety w ogóle nic nie wycisną laktatorem a karmią z powodzeniem, dziecko ssie zupełnie inaczej. Mleka z butli też czasem da się wcisnąć w dziecko więcej niż ono potrzebuje, bo dużo łatwiej z niej leci.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙