Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie martwilabym się tym gdyby on normalnie ssał i przełykał, a on sobie memla i gryzie tego sutka i czasem słychać że coś przełyka. Laktator mi pobudza laktację, już czuję, że cycki mam twarde, ale co z tego jak ani dziecko ani laktator mi tego nie ściągną 😰😰
-
Limerikowo wrote:sprobuj 2 powinno ok leciec
my na 1 na probe 2 wyszlo ze za szybko leci wiec jeszcze nie czas mimo ze na 1 czasem schodzi z tym karmieniem a to sobie spi a to je, ale ok jesc powinno sie w spokoju
tak w ogole to przechodzac z 1go mleka mm na inne powinno sie mieszac stopniowo dokladajac wieksza ilosc nowego
gwaltowna zmiana moze spowodowac mocna kolke
Spróbuje 2. Hm pediatra zalecala nie mieszać tylko dawać w całości nowe. To jest też Bebilon może nie różni się znacznie poza ta gęstościa ? -
nick nieaktualnyMoja wczoraj poszla spac o 20 i znow spala i spala, obudzilam ją sama o 2, bo znow już mi cycki nie wyrabialy😳 No a potem pobudki 4,6 i 7. Nie rozumiem tego, ze raz wytrzymuje bez jedzenia 6h, a potem sie nagle budzi co 2h🤦♀️
Moja po przebudzeniu ma neutralny humor, a jak zobaczy znajoma twarz nad soba, to sie usmiecha🙂 Wczesniej jak byla glodna to budzila sie z płaczem, teraz nawet jak sie przebudzi z glodu to bardziej marudzi i chrumka jak prosiak, plakac juz nie placze. Przez to ja czasami dobrych kilka minut wcale jej nie slysze i czuje sie potem jak wyrodna matka, ktora nie reaguje na glodujace dziecko 😛
Chimera, a Młody Ci dobrze obejmuje sutek, szeroko? Ma wywiniete obie wargi? Przy takim szerokim przystwieniu dziec musi lykac, nie ma opcji, zeby tylko ciumkal. Moja ciumka dopiero jak juz sie naje i sobie poluzuje chwyt, w sensie wypusci otoczke z buzi i bawi sie samym sutkiem. Ja jej nie daje cycka dopoki dziob nie jest szeroko, jak nie chce rozszerzyc, to masuje poliki i miziam sutkiem od noska do brody, polozna tak kazala robic i dziala -
Neurologopede mamy we wtorek. Z pomocą ogrzewacza do dłoni udało mi się ściągnąć mleko laktatorem.
Gdyby patrzeć metodą ważenia przed i po karmieniu, to z jednego cycka w 25minut wypił 30ml 🙄🙄 Ja później ściągnęłam jeszcze po 20ml. Do wtorku przemeczymy się w ten sposób, co mi się uda ściągnąć to dostanie na dopicie mojego, a jak nie będę miała nazbierane na porcje to dostanie mm. Byle tylko nam coś pomógł. 🙏🙏 -
nick nieaktualny
-
Pieluch uzywam Pampers Active Baby - polecam gigant Paki w Biedrze, ostatnio kupilam i wychodzi 38gr za pieluche😀Normalnie tez zmieniam co Ok 3 godziny, tylko na noc zakładam jedna i juz sie nie przebieramy, bo oboje sie przy tym wybudzalismy - teraz karmie praktycznie na śpiocha i albo maly zostaje juz z nami na jakis czas po karmieniu albo odkładam go do kołyski. Tylko wczoraj taka sytuacja wyszla ze maly juz praktycznie spal a mi sie o tej pieluszce przypomniało. Finalnie spal od 18 do 22 gdzie go na zmiane pampka i karmienie obudziłam. Poszedl dalej spac i potem obudził sie na cycka o 1:30, 4:30 i od 6:30 to juz tak leżał, troche sie rozglądał a troche na cycku chwilami przysypiał i do 8 tak dociagnal😄normalnie hiper-mega-rekord spania pobił😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 20:01
Applejoy, baileys lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
A dziś pogoda taka piekna, w Wawie 23 stopnie ze wymyśliliśmy wyprawę do Powsina na rowerach. Mamy przyczepke rowerowa, wlasnie wypożyczyliśmy do niej hamaczek dla niemowląt, 3 nasze rowery na bagaznik do auta, czwarty z przyczepka do bagażnika i odwrotnie niz wszyscy - prowincja jedzie na weekend do stolicy😃 trzymajcie kciuki zeby Krzys w leżaczku sobie spal smacznie, jakby co to mam chuste i bedziemy sie nia ratowali i spacer z rowerami bedzie, potem w planach jakas dobra burgerownia w Wawie i do domu pewnie na wieczor zjedziemy.
A jak Wy planujecie ten piekny dzionek spędzić? Kurczę, jutro dzien nauczyciela, starszy ma wolne od szkoły i tez cos musimy wymyślić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 20:42
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
U nas bez rewelacji. Wróciliśmy właśnie ze spaceru i lodow. Przy okazji zagłosowaliśmy. Teraz mąż ogarnia ogródek po lecie a ja muszę ogarnąć obiad. Potem moze jeszcze jeden spacer chociaż coś czuje, ze mąż po uprzątnięciu naszego niewielkiego ogródka będzie wymagał rehabilitacji lub masażu, o słowach uwielbienia nie wspominając 😁
[/url]
-
nick nieaktualnyAga, wow, Ty to jestes zorganizowana kobitka, ja z jednym sie wybieram gdziekolwiek jak sojka za morze, a Ty z taka gromadka na rowery😳😃
Pierniczkowa, trzymam kciuki za Karolcie, zeby Wam tym razem pomogli.
U nas dzis odwiedziny rodzinne, Maja byla u pradziadkow, wujkow i kuzynow pierwszy raz. Slicznie sie zachowywala, usmiechala do wszystkich, zero płaczkow, bylismy dumni😊 Zaliczylismy ploteczki rodzinne i ultra dlugi spacer po polach. Teraz juz wracamy, w Poznaniu wjedziemy jeszcze po pizzke na wieczor, bo dzis obchodzimy kolejna miesiecznice slubu 🥰Agagusia, kayama lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:My jedziemy do szpitala bo dzisiaj nasz dr ma dyżur a młoda zjadła do tej pory 190ml.
Macie rację. Dzisiaj był piękny dzień. Spacer to była czysta przyjemność
My też zapisalismy się do neurologa. W tym tygodniu mamy wizytę. Troszkę się martwię, że mała nie dźwiga sama główki tak pewnie jak niektóre Wasze bobasy. Już powinna
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Morfologia , mocz, USG brzucha, paszcza ideolo. Przyjechaliśmy do domu zjadła 120 🤦 a przy panu dr 60... Także tego robi z nas psycholi. A jeszcze jedno karmienie nocne przed nią.
Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Moja wczoraj poszla spac o 20 i znow spala i spala, obudzilam ją sama o 2, bo znow już mi cycki nie wyrabialy😳 No a potem pobudki 4,6 i 7. Nie rozumiem tego, ze raz wytrzymuje bez jedzenia 6h, a potem sie nagle budzi co 2h🤦♀️
całkiem normalnemałe dzieci zazwyczaj mają pierwszy sen nocny najdłuższy - następnym razem nie wybudzaj tylko korzystaj!
-
któraś pytała o pobudki ... co do humoru dziecka po obudzeniu to Mania zaczyna się bawić jak się obudzi rano - ma zawieszone zabawki i sobie do nich gada i uderza rączką i te dzwonią. Na cycka w nocy po prostu zaczyna się kręcić i mruczeć więc to znak że czas karmienia - naprawdę nie wiem co to płacz dziecka ... ale żeby nie było tak kolorowo to starsza długo zawsze budziła się z płaczem - konsultowałąm to długo, szukałam przczyny a to po prostu taki charakter
więc wszystko chyba zależy od dziecka