X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwilabym się tym gdyby on normalnie ssał i przełykał, a on sobie memla i gryzie tego sutka i czasem słychać że coś przełyka. Laktator mi pobudza laktację, już czuję, że cycki mam twarde, ale co z tego jak ani dziecko ani laktator mi tego nie ściągną 😰😰

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    sprobuj 2 powinno ok leciec

my na 1 na probe 2 wyszlo ze za szybko leci wiec jeszcze nie czas mimo ze na 1 czasem schodzi z tym karmieniem a to sobie spi a to je, ale ok jesc powinno sie w spokoju

tak w ogole to przechodzac z 1go mleka mm na inne powinno sie mieszac stopniowo dokladajac wieksza ilosc nowego
    gwaltowna zmiana moze spowodowac mocna kolke

Spróbuje 2. Hm pediatra zalecala nie mieszać tylko dawać w całości nowe. To jest też Bebilon może nie różni się znacznie poza ta gęstościa ?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj poszla spac o 20 i znow spala i spala, obudzilam ją sama o 2, bo znow już mi cycki nie wyrabialy😳 No a potem pobudki 4,6 i 7. Nie rozumiem tego, ze raz wytrzymuje bez jedzenia 6h, a potem sie nagle budzi co 2h🤦‍♀️

Moja po przebudzeniu ma neutralny humor, a jak zobaczy znajoma twarz nad soba, to sie usmiecha🙂 Wczesniej jak byla glodna to budzila sie z płaczem, teraz nawet jak sie przebudzi z glodu to bardziej marudzi i chrumka jak prosiak, plakac juz nie placze. Przez to ja czasami dobrych kilka minut wcale jej nie slysze i czuje sie potem jak wyrodna matka, ktora nie reaguje na glodujace dziecko 😛

Chimera, a Młody Ci dobrze obejmuje sutek, szeroko? Ma wywiniete obie wargi? Przy takim szerokim przystwieniu dziec musi lykac, nie ma opcji, zeby tylko ciumkal. Moja ciumka dopiero jak juz sie naje i sobie poluzuje chwyt, w sensie wypusci otoczke z buzi i bawi sie samym sutkiem. Ja jej nie daje cycka dopoki dziob nie jest szeroko, jak nie chce rozszerzyc, to masuje poliki i miziam sutkiem od noska do brody, polozna tak kazala robic i dziala

• Chimera Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys z zewnątrz przystawienie wygląda super, byłam u doradcy laktacyjnego i do przystawienia nie ma się do czego przyczepić, ale po chwili przestaje przełykać i nie wiadomo o co kaman. 🤷🤷

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jest w chicco opcja kołyski? Czy masz next to me?

Mamy chicco next to me dream

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera no to nie pozostaje nic innego jak skonsultować znowu z kimś, kto wam pomoże. Może znowu doradca albo ten neurologopeda...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neurologopede mamy we wtorek. Z pomocą ogrzewacza do dłoni udało mi się ściągnąć mleko laktatorem.
    Gdyby patrzeć metodą ważenia przed i po karmieniu, to z jednego cycka w 25minut wypił 30ml 🙄🙄 Ja później ściągnęłam jeszcze po 20ml. Do wtorku przemeczymy się w ten sposób, co mi się uda ściągnąć to dostanie na dopicie mojego, a jak nie będę miała nazbierane na porcje to dostanie mm. Byle tylko nam coś pomógł. 🙏🙏

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki żeby pomógł wam znaleźć przyczynę i rozwiązać ten problem!

Chimera lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis pierwszy raz pojechalismy z Młoda w trase 100 km, na razie caly czas spi jest dobrze 😊 Ale dzis pieknie cieplo, az milo wyjechac poza miasto!

Wysłany: 13 października 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, trzymamy kciuki za wtorkowa wizytę ✊🏻✊🏻

Chimera lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy niedzieli powiem tylko, że Next wypuścił całkiem ladne kolekcje chłopięce i dziewczęce :) jakość ciuszków jest super, ja uwielbiam! Jakby któraś planowała zakupy to polecam ❤️

Limerikowo, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluch uzywam Pampers Active Baby - polecam gigant Paki w Biedrze, ostatnio kupilam i wychodzi 38gr za pieluche😀Normalnie tez zmieniam co Ok 3 godziny, tylko na noc zakładam jedna i juz sie nie przebieramy, bo oboje sie przy tym wybudzalismy - teraz karmie praktycznie na śpiocha i albo maly zostaje juz z nami na jakis czas po karmieniu albo odkładam go do kołyski. Tylko wczoraj taka sytuacja wyszla ze maly juz praktycznie spal a mi sie o tej pieluszce przypomniało. Finalnie spal od 18 do 22 gdzie go na zmiane pampka i karmienie obudziłam. Poszedl dalej spac i potem obudził sie na cycka o 1:30, 4:30 i od 6:30 to juz tak leżał, troche sie rozglądał a troche na cycku chwilami przysypiał i do 8 tak dociagnal😄normalnie hiper-mega-rekord spania pobił😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 20:01

Applejoy, baileys lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś pogoda taka piekna, w Wawie 23 stopnie ze wymyśliliśmy wyprawę do Powsina na rowerach. Mamy przyczepke rowerowa, wlasnie wypożyczyliśmy do niej hamaczek dla niemowląt, 3 nasze rowery na bagaznik do auta, czwarty z przyczepka do bagażnika i odwrotnie niz wszyscy - prowincja jedzie na weekend do stolicy😃 trzymajcie kciuki zeby Krzys w leżaczku sobie spal smacznie, jakby co to mam chuste i bedziemy sie nia ratowali i spacer z rowerami bedzie, potem w planach jakas dobra burgerownia w Wawie i do domu pewnie na wieczor zjedziemy.
    A jak Wy planujecie ten piekny dzionek spędzić? Kurczę, jutro dzien nauczyciela, starszy ma wolne od szkoły i tez cos musimy wymyślić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 20:42

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 13 października 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez rewelacji. Wróciliśmy właśnie ze spaceru i lodow. Przy okazji zagłosowaliśmy. Teraz mąż ogarnia ogródek po lecie a ja muszę ogarnąć obiad. Potem moze jeszcze jeden spacer chociaż coś czuje, ze mąż po uprzątnięciu naszego niewielkiego ogródka będzie wymagał rehabilitacji lub masażu, o słowach uwielbienia nie wspominając 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do szpitala bo dzisiaj nasz dr ma dyżur a młoda zjadła do tej pory 190ml.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wow, Ty to jestes zorganizowana kobitka, ja z jednym sie wybieram gdziekolwiek jak sojka za morze, a Ty z taka gromadka na rowery😳😃

Pierniczkowa, trzymam kciuki za Karolcie, zeby Wam tym razem pomogli.

U nas dzis odwiedziny rodzinne, Maja byla u pradziadkow, wujkow i kuzynow pierwszy raz. Slicznie sie zachowywala, usmiechala do wszystkich, zero płaczkow, bylismy dumni😊 Zaliczylismy ploteczki rodzinne i ultra dlugi spacer po polach. Teraz juz wracamy, w Poznaniu wjedziemy jeszcze po pizzke na wieczor, bo dzis obchodzimy kolejna miesiecznice slubu 🥰

Agagusia, kayama lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    My jedziemy do szpitala bo dzisiaj nasz dr ma dyżur a młoda zjadła do tej pory 190ml.
    Koniecznie daj znać jak po wizycie.

Macie rację. Dzisiaj był piękny dzień. Spacer to była czysta przyjemność :)
    My też zapisalismy się do neurologa. W tym tygodniu mamy wizytę. Troszkę się martwię, że mała nie dźwiga sama główki tak pewnie jak niektóre Wasze bobasy. Już powinna :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologia , mocz, USG brzucha, paszcza ideolo. Przyjechaliśmy do domu zjadła 120 🤦 a przy panu dr 60... Także tego robi z nas psycholi. A jeszcze jedno karmienie nocne przed nią.

Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• menka2 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Moja wczoraj poszla spac o 20 i znow spala i spala, obudzilam ją sama o 2, bo znow już mi cycki nie wyrabialy😳 No a potem pobudki 4,6 i 7. Nie rozumiem tego, ze raz wytrzymuje bez jedzenia 6h, a potem sie nagle budzi co 2h🤦‍♀️

całkiem normalne :D małe dzieci zazwyczaj mają pierwszy sen nocny najdłuższy - następnym razem nie wybudzaj tylko korzystaj! :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś pytała o pobudki ... co do humoru dziecka po obudzeniu to Mania zaczyna się bawić jak się obudzi rano - ma zawieszone zabawki i sobie do nich gada i uderza rączką i te dzwonią. Na cycka w nocy po prostu zaczyna się kręcić i mruczeć więc to znak że czas karmienia - naprawdę nie wiem co to płacz dziecka ... ale żeby nie było tak kolorowo to starsza długo zawsze budziła się z płaczem - konsultowałąm to długo, szukałam przczyny a to po prostu taki charakter ;) więc wszystko chyba zależy od dziecka :)

4c3tvfxm6n339zea.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ