X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja regularnie mdłości miałam zawsze po południu, tak ok 14 mi się zaczynały haha. Zwykle przechodziły po 24. No czasami do 3 trzymały i dopiero j a k puściły zasypialsm. Dziś na razie nie mam mdłości, nie wiem czy się cieszyć czy martwić.
    Klinika mi potwierdziła że mam w ogóle Prolutex nie brać, 2 razy pytałam, że niby luteina wystarczy. No trochę się boję..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wizytuje! Trzymajcie kciuki o 18:15 :)

Sylvka, Limerikowo, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zaczęłam się martwić powiem Wam, bo mam dość silne bóle tam na dole... Ale jakby nie podbrzusza, tylko pochwy (?) Plus ból odcinka ledzwiowego... czy powinnam z tym iść do lekarza? Byłam na wizycie 02.01 i było ok wszystko. Plamień, krwawien nie mam

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Ja też dziś wizytuje! Trzymajcie kciuki o 18:15 :)

Kciuki zaciśnięte.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    hej dziewczyny. ja zaczelam 8 tc. minely mi mdłości i nie boli juz tak biust choc nadal powiększony
    ale dzień zaczynam i kończę bólem głowy. nie pomaga nic a spacery tylko na krótko.
    dziś mam ewidentny kryzys, bo skoro bolą mniej piersi to na pewno cos jest nie tak itd... wiecie same jak można zeschizowac. od rana przeczytałam juz wszystkie fora i ewentualnych nueorawidlowoaciach i poronieniach i po tym moj bol głowy sięgnął zenitu.
    ogólnie mam chyba zimowa depresję. również z powodu tego ze te 7 tyg i kilka dni znioslam bez problemow bólów skurczów iw pełni energii.
    czy was tez tak boli głowa?

Ja w 1ejciazy w 1ym trym mialam straszne migreny.bralam apapy.nie szlowytrzymacjakby ktos mlotkiem walil w czaszke lubobrecz skrecal.zimne oklady na czolo i szyje.lezalam a maz na paluszkach.Cisnieniemialam uregulowa e na labetalolu
    Modlilam sieby migreny odpuszczaly.4 dni potrawilo trzymac tydzien przerwy i odnowa
    Na szczescie 2gi trym ok czulam sie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kurczę, zaczęłam się martwić powiem Wam, bo mam dość silne bóle tam na dole... Ale jakby nie podbrzusza, tylko pochwy (?) Plus ból odcinka ledzwiowego... czy powinnam z tym iść do lekarza? Byłam na wizycie 02.01 i było ok wszystko. Plamień, krwawien nie mam

Mnietez dzis cos tambolalo ale to po wizycie.chyba odreagowanie radoscia na stres
    Klucia sa w sumie normalne.w obu ciazach mialam w 1ym trym.

Moze sprobuj nospe i polegiwac
    Kiedy maszteraz wizyte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 15:42

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Mnietez dzis cos tambolalo ale to po wizycie.chyba odreagowanie radoscia na stres
    Klucia sa w sumie normalne.w obu ciazach mialam w 1ym trym.

Moze sprobuj nospe i polegiwac
    Kiedy maszteraz wizyte?

To nie kłucie, bardziej rozpieranie. Nie jest pulsujący, tylko ciągły i tępy ten ból...

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ludzik rozwija się prawidłowo! <3 ma już 2,89 cm, rączki i nóżki i jest śliczniutki! Serduszko bije 165.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 15:56

Anhydra, Domi_tur, Alfa_Centauri, Chimera, Limerikowo, emi2016, Ania95, Misi@, Smerfelinka, Sylvka, wiki2, Agagusia, natty85, kayama, Marimiko, Malinka7 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    To nie kłucie, bardziej rozpieranie. Nie jest pulsujący, tylko ciągły i tępy ten ból...

Bierzesz magnez? Mi pomagał zawsze i nospa wyciszała takie bóle. Wydaje mi się że ba tym etapie to jeszcze może się zdarzać.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Czyli widze ze dalsze badania dopiero po usg wszyscy zalecają. Mam dosc szybko, bo w 12t0d - 24.01, wiec juz nie bede o tym myślała tylko spokojnie poczekam.
    Anhydra - to jest najlepsza opcja - usg genetyczne i połówkowe u naprawde dobrego specjalisty, z duuuzym doświadczeniem, dobrym sprzętem i koniecznie certyfikatem FMF.
    Karte ciazy ma przy sobie pacjentka - po to zeby w razie czego kazdy lekarz do ktorego trafi, czy na IP mieli szczegółowe info co do tej konkretnej ciazy. Do porodu tez jedziesz z ta karta plus grupa krwii ( teraz podobno w dwoch dokumentach) plus wyniki posiewu z pochwy i odbytu w strone gbs (robi sie pod koniec ciazy).
    Agagusia, ja zrobię Sanco po skończonym 10 tygodniu (jednak opcja podstawowa, genetyk dość drastycznie mi wytłumaczył, dlaczego nie warto robić rozszerzonego w moim przypadku, nie chodzi o pieniądze a za to termin oczekiwania na wyniki to tylko 6 dni roboczych, pewnie i tak najdłuższych 6 dni w moim życiu) a na USG prenatalne idę dopiero na początku 13 tygodnia, bo w międzyczasie wypadają ferie. Po naradach z genetykiem podjęłam decyzję, że nie będe informowac lekarza od USG że zrobiłam NIPT i nie zamierzam mu pokazac wyników, jesli już je dostanę. Chyba, że coś będzie nie tak. Do lekarza idę oczywście z polecenia i z certyfikatem, ale boję się, że oleje wtedy dokładność pomiarów i pójdzie na łatwiznę, a zależy mi bardzo na tym badaniu.
    Oczywiście zakładam, że wynik Sanco będzie rewelacyjny i służy tylko do poprawy samopoczucia, jesli wyjdzie coś nie tak to od razu je pokażę na USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 16:43

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy ivf jest wskazaniem do darmowych badań prenatalnych?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Bryś Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Agagusia, ja zrobię Sanco w skończonym 10 tygodniu (jednak opcja podstawowe, genetyk dość drastycznie mi wytłumaczył, dlaczego nie warto robić rozszerzonego w moim przypadku, nie chodzi o pieniądze a za to termin oczekiwania na wyniki to tylko 6 dni roboczych, pewnie i tak najdłuższych 6 dni w moim życiu) a na USG prenatalne idę dopiero na początku 13 tygodnia, bo w międzyczasie wypadają ferie. Po naradach z genetykiem podjęłam decyzję, że nie będe informowac lekarza od USG że zrobiłam NIPT i nie zamierzam mu pokazac wyników, jesli już je dostanę. Chyba, że coś będzie nie tak. Do lekarza idę oczywście z polecenia i z certyfikatem, ale boję się, że oleje wtedy dokładność pomiarów i pójdzie na łatwiznę, a zależy mi bardzo na tym badaniu.
    Oczywiście zakładam, że wynik Sanco będzie rewelacyjny i służy tylko do poprawienia sobie samopoczucia, jesli wyjdzie cos nie tak to od razu je pokażę na USG.

Hej dziewczyny, przepraszam, że wpadam Wam na wątek, ale też robiłam Sanco. Ja zrobiłam po USG - kiedy umawiałam się na pobranie w Genomedzie genetyk zasugerował mi, że gdyby w razie czego w USG wyszły jakieś nieprawidłowości,lub wyszło ewidentnie źle (nie wiem, nie podał przykładu, lae myślę, że np. wady typu bezczaszkowie) to należy się zastanowić czy dalsze badania przesiewowe mają sens. Ja w takim przypadku zdecydowałabym się od razu na amniopunkcję.
    Alfa_Centauri, ja właśnie robiłam rozszerzone i trochę żałuję - wykrywalność tych mikrodelecji jest zdecydowanie niższa niż tych trzech trisomii, a czas oczekiwania na wynik znacznie dłuższy. Mogę spytać, dlaczego genetyk odradził Ci rozszerzone badanie?

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryś, zapraszam do przyjaciółek, chętnie napiszę Ci to na priv. Nie chciałabym się w tym wątku rozpisywać o szczegółowach, niektóre dziewczyny są bardzo wrażliwe.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Bryś Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowałam (mam nadzieję, bo się na ovu średnio znam), dzięki!

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja też miałam takie bóle, ale najczęściej czułam mocne kłucie w pochwie. Powiedziałam o tym ginekologowi, ale się nie przejął i powiedział, że jest ok. Polecam nospe na to. Od razu przechodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Czyli żeby się martwić? :(
    Może taka nasza uroda. W czwartek na wizycie maleństwo było całe i zdrowe. Nie martw się;)

Sylvka lubi tę wiadomość

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Bryś, zapraszam do przyjaciółek, chętnie napiszę Ci to na priv. Nie chciałabym się w tym wątku rozpisywać o szczegółowach, niektóre dziewczyny są bardzo wrażliwe.

No właśnie szkoda, że na priv będziecie pisać, bo wiele dziewczyn zastanawia się nad tymi badaniami i chętnie sama posluchalabym za i przeciw rozszerzonych i normalnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 17:35

plinka89 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfą, to ja tez Cie zaproszę i jesli moglabys mi napisac co i jak to bede wdzieczna.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszałyście ze ba 500+ teraz tez planują wprowadzenie kryterium dochodowego?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A słyszałyście ze ba 500+ teraz tez planują wprowadzenie kryterium dochodowego?

Tak ale podobno mają podnieść próg zeby po wzroscie płacy minimalnej ludzie nadal mogli otzrymywac..

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ