Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 i coś dla Ciebie (od 26 min).
    Nie żeby dało jakieś rozwiązanie, ale troszke tłumaczy nieodkladalnosc :(
    https://m.youtube.com/watch?v=qSqyv1YDsuQ

Frida91 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 10 stycznia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Domi ja też wybieram opcje nr 1 i dlatego moje życie wygląda jak wygląda 🤣
    Co do łazienki mamy tak samo! Sam siedzi na klopie godzine a jak ja biore prysznic to przylazi z małą na rękach i gada o tu jest mamusia! 🤦‍♀️
    Co Ci faceci maja, że jak już zajmują się dzieckiem, to lażą i szukają matki? Normalnie jakbym czytała o swoim..
    Mój to w ogóle ma chyba fobie żeby zostać sam.. Moje życie prywatne nie istnieje. Mogłabym policzyć razy kiedy wyskoczyłam sama do sklepu. To luksus, na jaki ostatnio rzadko mnie stać. Właściwie stało się tak odkąd odrzuciła butelkę.
    Byłam wczoraj u lekarza, to ze 3 razy usłyszalam "tylko szybko, od razu wracaj..".
    A jak on po raz 3 już dzisiaj musi urwać się do pracy, to mam tylko "zrozumieć" i nic nie mówić..

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 10 stycznia 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Dziewczyny, jak rozpoznać alergię bmk? Jak to było u was? Józio ma problemy skórne - idę do dermatologa, ale sama nie wiem. Podejście mojego pediatry jest takie, że to może być wszystko i żeby się nie pakować w eliminacje czegokolwiek. U pediatry będę we wtorek. Tylko nie wiem czy na prawdę rozważać alergię i czego ewentualnie oczekiwać od pediatry
    Jeden z przykładów. Słuchałam o tym wczoraj.
    https://m.youtube.com/watch?v=ng2wYLaEvuM

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 11 stycznia 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie nadrobilam całość. Ale dzisiaj postów natrzaskalyscie :)
    Z tematu kupowego tak chichralam, że aż dziec mi się obudził przy piersi 😂
    U nas drzemki w dzień długie 3h, czasem do 4. Zazwyczaj budzę jak śpi dłużej niż 3,5. Ale to mały śpioch od zawsze.
    Za to znowu (od wczoraj), zaczął się jakiś okres niejadka. Karmienie to porażka.. Nawet niektóre pampki dzisiaj były lekkie :( Któraś tak ma?

Cały czas się łapie na tym, że nie wiem jak ją liczyć. Czy wiek urodzeniowy, czy skorugowany. Chodzi o chociażby rozszerzanie diety. Zdobywanie umiejętności.. Teoretycznie ma pół roku, ale po skorygowaniu powinna mieć 5 miesięcy.
    Radzicie już rozszerzać dietę, czy jeszcze poczekać miesiąc?
    U nas od jakiegoś czasu bardzo ładnie się podpiera na prostych rączkach. Nie ulezy długo na plecach bo od razu fika na brzuch. Za to nie bawi sie ostatnio stopami i wcale nie bierze ich do buzi. Rzadko też obraca się sama z brzuszka na plecy. I w sumie nie wiem, czy nie bardzo potrafi (choć kiedyś jej się zdarzało), czy brzuszek jest teraz tak fascynujący.
    Myślę, że szału nie ma i wiele młodszych potrafi już znacznie więcej :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wreszcie nadrobilam całość. Ale dzisiaj postów natrzaskalyscie :)
    Z tematu kupowego tak chichralam, że aż dziec mi się obudził przy piersi 😂
    U nas drzemki w dzień długie 3h, czasem do 4. Zazwyczaj budzę jak śpi dłużej niż 3,5. Ale to mały śpioch od zawsze.
    Za to znowu (od wczoraj), zaczął się jakiś okres niejadka. Karmienie to porażka.. Nawet niektóre pampki dzisiaj były lekkie :( Któraś tak ma?

Cały czas się łapie na tym, że nie wiem jak ją liczyć. Czy wiek urodzeniowy, czy skorugowany. Chodzi o chociażby rozszerzanie diety. Zdobywanie umiejętności.. Teoretycznie ma pół roku, ale po skorygowaniu powinna mieć 5 miesięcy.
    Radzicie już rozszerzać dietę, czy jeszcze poczekać miesiąc?
    U nas od jakiegoś czasu bardzo ładnie się podpiera na prostych rączkach. Nie ulezy długo na plecach bo od razu fika na brzuch. Za to nie bawi sie ostatnio stopami i wcale nie bierze ich do buzi. Rzadko też obraca się sama z brzuszka na plecy. I w sumie nie wiem, czy nie bardzo potrafi (choć kiedyś jej się zdarzało), czy brzuszek jest teraz tak fascynujący.
    Myślę, że szału nie ma i wiele młodszych potrafi już znacznie więcej :)
    Mój jest z 35+6 i rozszerzanie diety bez korygowania to napewno, czyli możesz już zacząć. W zasadzie nam neurolog, pediatra itd nie kazali korygować ze względu na to, że syn nie odbiega od rówieśników w niczym. Tylko szczepiony jest wg "swojego" kalendarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 00:20

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:56

• werni Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nad ranem zaczął nawijac ale zrazu usnal później wzięliśmy go do łóżka.

Niezapominajka mały od dwóch dni jest nie jadkiem. Trochę dziubnie i koniec.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ja też praktycznie sama nie wychodzę :) Chyba z 3 razy tylko byłam z koleżanką na kawie w okolicy z czego raz mąż mnie ściągal do domu bo niby taki sajogn. Wracam a tu sielanka, bawią się pod karuzela... I mówi "Ale naprawdę nie mogłem jej uspokoić!" 🤦‍♀️
    Co do rozszerzenia diety moja jest niby 2tyg starsza niż jest bo przenoszona ale tym sie nie sugeruję tylko liczę od ilu mcy jakby jej układ pokarmowy działa :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek. Ale się facetom ostatnio dostaje ;) Ja na swojego nie narzekam, wszystko robi, pomaga. Tyle że i tak siedzę w domu sama cały dzień bo z roboty wraca różne, bierze dodatkowe zlecenia. Ale jak poproszę to babcia zawsze przyjdzie jak nie ma nic zaplanowane i mogę czasami wyjść w ciągu dnia na zakupy czy coś załatwić. W sumie na ta moja mamę narzekam ale teraz zaczęłam doceniać jej pomoc :) Jest upierdliwa i czasami mnie wkurza ale wnuczka się jak może to zajmie zawsze.
    Mojej się naprawilo dziś i wstała z okazji weekendu O 8:30 :-) To sobie pospalismy. Nie wiem czy to chwilowe, zobaczymy.
    Dostaliśmy od koleżanki kolejne pudła ciuchów już na 74/80 i zabawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 10:25

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:57

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w stanie Małej oddać nawet na spacer, nie wiem nie umiem.wtedy zebrać myśli, same najgorsze scenariusze mam w głowie. Może to przez stratę dziewczyn l, ale nawet jak idę do sklepu na 20 min to non stop się gapie w telefon w razie jakby zadzwonili czy napisali.
    Dzisiaj młoda o.polnocy obudziła się z przeraźliwym krzykiem ale oczy zamknięte, aż mnie na stojąco wydarło z wyra. Potem do 1 ja nosiłam dopuki oddech się nie wyrównał. Może jestem.nadwrazliwa ale pamiętam jak ja będąc już w podstawówce miałam straszne koszmary, to moja mama i tak zostawiała mnie samą w pokoju bo jestem "duża dziewczyna" a ona rano wstaje do pracy. Do tej pory pamiętam jak mi było przykro że mnie nie kocha itp. a koszmary mam do tej pory mega realne. Najgorsze jest jak budzę się w nocy, wstanie i idę np.sie napić, po czym otwieram oczy i jestem w łóżku i taki zawias i powtórka. Ale.po 3 takiej pętli zaczyna się panika bo wiem że nadal śpię i nie mogę się obudzić.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomuś w nocy coś nie umiał zasnąć, niby zasnął ostatecznie dopiero o 12 ale o 1:30 się obudził z płaczem. Potem wzięliśmy go do siebie i spał już do 5:40 o tyle dobrze.

Teraz jestem na uczelni i w kanciapie odciągam mleko hehe :) ja muszę czasem zostawiać małego właśnie jak mam zjazdy ale zauważyłam że jak nie nie ma w pobliżu to on jest dużo łatwiejszy do ujarzmienia ;)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że to budzenie z krzykiem to faktycznie koszmary? Pediatra mi mówiła że takie małe dziecko jeszcze nie ma snów ale nie wiem

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też czasami budzi się z krzykiem, a czasami to nawet przez sen. Ja na równe nogi, to jest odruch. Wika zwykle zaraz sama zasypia albo po pogłaskaniu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemowlaki chyba mają sny. Ja to się tylko zastanawiam co im się śni, jak mają smutna minę albo się rozpłaczą - chyba, jedynie, że zabrali butle z mlekiem albo cycka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 11:47

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czasem się uśmiecha przez sen albo też tak chlipie smutno więc chyba jednak coś się jej śni :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:57

Niezapominajka5, Frida91, Camelia, werni lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja nie jestem w stanie Małej oddać nawet na spacer, nie wiem nie umiem.wtedy zebrać myśli, same najgorsze scenariusze mam w głowie. Może to przez stratę dziewczyn l, ale nawet jak idę do sklepu na 20 min to non stop się gapie w telefon w razie jakby zadzwonili czy napisali.
    Dzisiaj młoda o.polnocy obudziła się z przeraźliwym krzykiem ale oczy zamknięte, aż mnie na stojąco wydarło z wyra. Potem do 1 ja nosiłam dopuki oddech się nie wyrównał. Może jestem.nadwrazliwa ale pamiętam jak ja będąc już w podstawówce miałam straszne koszmary, to moja mama i tak zostawiała mnie samą w pokoju bo jestem "duża dziewczyna" a ona rano wstaje do pracy. Do tej pory pamiętam jak mi było przykro że mnie nie kocha itp. a koszmary mam do tej pory mega realne. Najgorsze jest jak budzę się w nocy, wstanie i idę np.sie napić, po czym otwieram oczy i jestem w łóżku i taki zawias i powtórka. Ale.po 3 takiej pętli zaczyna się panika bo wiem że nadal śpię i nie mogę się obudzić.
    A może to właśnie przykład tej parasomni (link wrzuciłam stronę wcześniej).
    Mowa była o budzeniu z krzykiem i niemożności obudzenia dziecka (około 10:56 - lęki nocne).
    Ja pewnie od razu bym na ip jechała, gdybym wcześniej o tym nie usłyszała. 🙃
    Ten czworakujacy egzorcysta też by mnie przerazil 😂
    https://m.youtube.com/watch?v=BEzfOnPiSN8

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 11 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja czasem się uśmiecha przez sen albo też tak chlipie smutno więc chyba jednak coś się jej śni :)
    Moja też tak ma :)
    Śmiesznie to wygląda przy cycu (uśmiecha się z otwartą buzia, a jednak tak trzyma sutek, że go nie wypuszcza) :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:00

‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ