Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale duże te Wasze dzieci! Krzyś ma 66cm ale waży zaledwie 6200 (6160 było tydzień temu). Co prawda podwoił już swoją wagę urodzeniowa ale wagowo jest w 3 centylu. Nosimy 62 Newbie ale 68 innych firm. Zarowe 62 jeszcze jest ok ale tak na styk. Tez patrzyłam na letnie ciuchy na wyprzedażach ale trochę się boje ze nie trafie. W ciąży np kupiłam sporo letnich ciuszków 62, do których mały dorósł w październiku i finalnie zupełnie ich nie nosił. Słyszałam ze 68 dzieci noszą długo ale Wasze są już w 74 wiec tez nie chce ryzykować 🤷🏻♀️
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
werni wrote:My na 74 mam sporo ubranek większość to prezenty. W piatek byli rodzice to jeszcze od babci dostał pajace i śpiochy. Jutro pojadę do lidla po kilka rzeczy i wsio na ten rozmiar.
Dziewczyny cz któraś dawala swoim dzieciom z hippa słoiczki? Właśnie zamawiam mleko ale też patrze na sloiczki.
Ja dawałam z owocami. Ja daję różne słoiczki, z Gerbera, Hippa, Bobo Vita, Rosmana. Patrzę co mi w składzie pasuje. Po żadnym nic jej nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 21:32
werni lubi tę wiadomość
-
Inhalacje z soli fizjo już za mną, piję też imbir z cytryną i miodem, mleko z miodem, syrop cebulowy, maliny, jem czosnek, wstawilam do sypialni garnek z parujacym majerankiem i tymiankiem i cóż, idę spać 🤷♀️
Frida u nas była sucha skóra i w sumie rozprawily się z tym żel do ciała z rossmana z kaczuszka i balsam z jezem, sorki ze tak zwierzakami piszę ale starsza mówi że chce się myć z gę gę, a smarować ma jeż i jakoś tylko to pamietamFrida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTytus aka Puchatek nosi 74, pepciakowe 80. Generalnie góra (bluzy bluzki itd) rozmiar mniejsze. Ale spodenki to juz walimy 80 zeby nie cisnęlo w puchatkowego brzuszka. 🤦♀️😂 oczywiście wyglada jak sierota bo musze podwijać nogawki. Mam ogrodniczki ze smyka 68 i sa git. Takze z tymi rozmiarami to masakra. Jutro jadę on lidla upolować portki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 21:46
-
IGA.G wrote:104 to jeszcze poczekają 😂😂😂
Frida, a to tylko i wyłącznie pod kolanami? My mamy mega twardą wodę i z tego tytułu ja codziennie po kąpieli smaruję Szymka, jak sobie balsamu nie nałożę to się potrafię drapać pół nocy
Jak masz różowy Linomag to może spróbuj nim, wszystko co będzie zawierało Wit a i E będzie ładnie goic i zapobiegać pękaniu. Ja u siebie na takie zmiany często używałam cold creamu (do twarzy 🤦♀️)
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z Warszawy, chodzi ktoś na seanse typu z dzieckiem w kinie?
Znalazłam w Multikino Targówek , Koty grają w środę na 12:00, niestety my akurat mamy szczepienie na rota
((
https://multikino.pl/wydarzenia/kobiety/multibabykino-koty
Ale będę śledzić kolejne seanse. -
Rozszezanie diety przerwalismy a juz bylismy daleko bo jadla juz caly sloiczek warzywny dziennie ale przez to zaczela odrzucac mleko i przestraszylam sie ze bedZie miala jakies niedobory ktore moga skutkowac krzywizna. Przy stalych pokarmach z trudem wypijala 300ml bo uznala za glowny posilek obiadki... Teraz wrocilismy tylko fo mleka i znow dobowo wychodzi kolo 800mlMooniika
-
Garderoba u nas jeszcze nigdy nie wymoeniana, odrzucamy tylko to co za male. Caly czas nosi 0-3msc a ma juz 67cm. Chyba te ubranka rosna razem z nia:P
Nie zebym nie miala dla niej ubran bo ma pelno po kuzynce ktora ma 1,5roku i na bierzaco mamy dostawe kolejnych rozmiarowMooniika -
kayama wrote:Dziewczyny z Warszawy, chodzi ktoś na seanse typu z dzieckiem w kinie?
Znalazłam w Multikino Targówek , Koty grają w środę na 12:00, niestety my akurat mamy szczepienie na rota
((
https://multikino.pl/wydarzenia/kobiety/multibabykino-koty
Ale będę śledzić kolejne seanse.
Do tego kina mam 10 min piechotą 😊
Mój ma akurat wolne ale ze będzie po nocce tobedzie spał. A Wojtek lubi oglądać to by rażem ze mną oglądał ale ze to na 12 to jego pora drzemki.
Co do słoiczków pewnie wybiorę jakieś na wypróbowanie ale napewno przeloze wszystko. Żeby nie znaleźć niespodzianek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 05:13
-
AnaKwiat wrote:Ale duże te Wasze dzieci! Krzyś ma 66cm ale waży zaledwie 6200 (6160 było tydzień temu). Co prawda podwoił już swoją wagę urodzeniowa ale wagowo jest w 3 centylu. Nosimy 62 Newbie ale 68 innych firm. Zarowe 62 jeszcze jest ok ale tak na styk. Tez patrzyłam na letnie ciuchy na wyprzedażach ale trochę się boje ze nie trafie. W ciąży np kupiłam sporo letnich ciuszków 62, do których mały dorósł w październiku i finalnie zupełnie ich nie nosił. Słyszałam ze 68 dzieci noszą długo ale Wasze są już w 74 wiec tez nie chce ryzykować 🤷🏻♀️
Ana mój też ponad teraz pewnie będzie ważył 6kg ☺ -
Ta noc była ekstra w porównaniu do poprzedniej gdzie budził mnie co godz czy dwie. Tej obudził się po 1 a potem kolo 5. Teraz muszę mu zmienić pampers bo narobił.
Kalija lubi tę wiadomość
-
No właśnie tylko pod kolanami to ma. Jak mocno natłuszcze tym różowym linomagiem to jest lepiej. Oprócz tego nie ma żadnych problemów w innych miejscach ani z brzuszkiem więc mam nadzieję że to nie skaza białkowa... Chyba muszę ją tam smarowac ze 2 razy dziennie bo wczoraj tak zrobiłam i dziś rano widzę że jets dużo lepiej.
Domi u nas to samo, jak ja sie nie smaruje balsamem 2 dni co mam łydki aż białeCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida ja bym smarowała przy okazji każdej zmiany pampersa
Chrzcimy pod koniec lutego tego naszego Diabełka i mam załamkę, dla chłopców są tylko garnitury, koszule z kamizelkami i muszkami itd. Ani w tym dziecku ładnie ani wygodnie :p Jak to moja Mama stwierdziła- można przebrać dziecko za włoskiego mafiozo 😂
Najchętniej bym go ubrała w dzianinę taką jak Misia wrzucała kiedyś z Zary, żeby wyglądał słodko i niewinnie 😂😂 ale takich kompletów już nigdzie nie ma...
Edit :a jednak Zara znów wrzuciła te komplety 😍 Jestem uratowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 08:20
Frida91, werni lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, niby ciut lepiej, ale nadal nie mam węchu, mąż jak wczoraj do sypialni wszedł to stwierdził że aptekę zrobiłam. Noc z d..y, Nikoś ładnie spał tylko równo z wybiciem 7 ogłosił nowy dzień, za to starsza jak o 3 przyszła to się kręciła do 5 🤦♀️ oczywiście mi też nie dała spać
-
Frida91 wrote:No właśnie tylko pod kolanami to ma. Jak mocno natłuszcze tym różowym linomagiem to jest lepiej. Oprócz tego nie ma żadnych problemów w innych miejscach ani z brzuszkiem więc mam nadzieję że to nie skaza białkowa... Chyba muszę ją tam smarowac ze 2 razy dziennie bo wczoraj tak zrobiłam i dziś rano widzę że jets dużo lepiej.
Domi u nas to samo, jak ja sie nie smaruje balsamem 2 dni co mam łydki aż białe
Ja bym powiedziala, że takie umiejscowienie zmian jest raczej charakterystyczne dla zmian atopowych. Ja polecam z kolei Bepanthen sensiderm. Super masc- my u Olka poczatkowo mieliśmy zalecane 3xdziennie. Wszystko ładnie zeszlo po 3 dniach.Frida91 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK