Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a może coś takiego? 😁

ebd5ad168c4f9f9fmed.jpg

Chimera, Pierniczkowa, Domi_tur, Anhydra, Frida91, werni, Vampire lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam najgorsza noc od nie wiem kiedy. Nie wiem co jest dzieciakom. Józio obudził się na jedzenie ok 23 i stwierdził, że on dalej nie śpi. Uśmiech od ucha do ucha. Oczywiście stwierdził że nie śpi po tym jak spał mi na rękach i odkladany się obudził. Posiedziałam z nim trochę, znowu lulam. Godzina 00.30 - śpi, odkladany się budzi. Masakra. W końcu stwierdziłam, że idziemy spać, on między nas do łóżka, gasimy światło i tyle. I wtedy zaczął taka awanturę, że poszłam z nim do 2 pokoju spać na kanapie a i tak jeszcze długo uspokajalam. Zasnął o 1.40. Ja nastawiłam budzik na 2.40 żeby ściągać. Wstałam koło 3.30. A potem to już nie wiele pamiętam, bo dzieci budziły się chyba co 1h. Dzis muszę z nimi przeżyć sama - a jeszcze o 17 mamy dermatologa - i kto wie, czy nie będę musiała ich zebrać i pojechać sama do męża i dopiero stamtąd razem do lekarza.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:35

Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Kalija, Domi_tur, Frida91, kayama, werni, Limerikowo lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Kurde Drzewko przez Ciebie mi się dziecko obudziło jak parsknęłam.

Strój wygląda jakby mieli go wrzucić do basenu z wodą święconą i woleli mieć ponton żeby dziecko nie utonęło 😂

Ej, tera ja usypiam 😂😂

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Kurde Drzewko przez Ciebie mi się dziecko obudziło jak parsknęłam.

Strój wygląda jakby mieli go wrzucić do basenu z wodą święconą i woleli mieć ponton żeby dziecko nie utonęło 😂
    Chimera może właśnie o to chodzi skoro pokropienie nie działa 🤔 w sumie dla dobra ogółu mogłabym to przetestować na drugim 😂

DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Chimera, Domi_tur, werni lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko 😂😂😂 to będą chrzciny a nie święto szambonurka 😂

Frida91, Chimera, Pierniczkowa, werni, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi może zaraz Ci wynajde coś na aliexpres od Twojego znajomego chińczyka :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co powiesz na to?😎
    79e38186bab9.jpg

Chimera, Domi_tur, AnaKwiat, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, kayama, werni, Applejoy, Vampire, Limerikowo lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko 😂😂😂 to będą chrzciny a nie święto szambonurka 😂

E tam! Zmienisz imię na Seba i będzie git! 😂

Pierniczkowa, Anhydra lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko "luksusowe" to słowo klucz 🤣

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytacie jak tam noc, już spieszę z odpowiedzią 😁

Wczoraj przed snem nakarmiłam Kaza na siedząco i odłożyłam z sukcesem do łóżeczka. Obudził się po 15 min i trzeba było proces powtórzysz ostatecznie zasnął na dobre o 20.30 i spał nieprzerwanie prawie do północy! Obudził się, nakarmiłam i próbowałam odkładać. Wiele razy 😅 aż w końcu zasnął. 50 min lulania, ale zasnął. Na godzinę 🤦🏼‍♂️. Poddałam się wiec, wzięłam go do lozka. Stwierdzam, ze to bez sensu, tylko się umecze.
    Mężowi tez świetnie poszło - spał z Julkiem.
    Pozostaje mieć nadzieje, ze nie będziemy z nimi spać do 18 😅

Teraz Kazik drzemie w łóżeczku. Jakoś w dzień łatwiej go odłożyć 🤯.
    Zrewidowany plan zakłada wiec drzemki w łóżeczku w dzień oraz pierwsze spanie po ululaniu na noc. Po pierwszej pobudce będę zostawać z nim i tam spać i nie będę próbować odkładać itp.

Plusy i tak są. Możemy się z mezem położyć do lozka, bez towarzystwa, chociaż na godzinkę 😄

Anhydra lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Co powiesz na to?😎
    79e38186bab9.jpg

Stylowka na dyrygenta, choć bardziej mi się kojarzy z cygańskim taborem🧐 Bierę! Może u tego sanego chińczyka uda mi się kupić torebkę Luisa vitą a dla męża dres Gucziegi, będziemy pięknie wystylizowani. Tylko kurde chyba bujaczkow nie ma w ofercie 😂

Drzewko, ważne że jest progres! :) a używacie szumu do usypiania Kazika?
    Ja się dziś odważyłam włączyć cichutko szum na całą noc. Sajmon obudził się o 24 na tankowanie, włączyłam szum i spalismy ciągiem do 7 🤯🤯🤯 Jakoś tak nawet malzowi się dobrze przy tym sumie spało 😁

Frida91, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nasza „gorsza noc” przy Waszych to pikuś. Krzyś zasnął na dobre ok 21 choć mieliśmy małe problemy brzuszkowe. Obudził się o 2:30, zjadł, odłożyłam go śpiącego o 3 i spał do 6:30. Potem nie chciał od razu zasnąć ale w końcu przysnął na godzinkę o 8 i o 10 na kolejna. Nasza dobra noc wyglada tak ze mały zasypia między 20 a 21, budzi się na jedzenie ok 5 i potem po 8. A ja sama sobie jestem winna, ze się nie wysypiam bo wieczorem jeszcze a to serial albo internet skoro mam pare godzin dla siebie

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙈🙈🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:35

Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście się nie obudził kiedy Was przeczytałam i się śmiałam :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Pytacie jak tam noc, już spieszę z odpowiedzią 😁

Wczoraj przed snem nakarmiłam Kaza na siedząco i odłożyłam z sukcesem do łóżeczka. Obudził się po 15 min i trzeba było proces powtórzysz ostatecznie zasnął na dobre o 20.30 i spał nieprzerwanie prawie do północy! Obudził się, nakarmiłam i próbowałam odkładać. Wiele razy 😅 aż w końcu zasnął. 50 min lulania, ale zasnął. Na godzinę 🤦🏼‍♂️. Poddałam się wiec, wzięłam go do lozka. Stwierdzam, ze to bez sensu, tylko się umecze.
    Mężowi tez świetnie poszło - spał z Julkiem.
    Pozostaje mieć nadzieje, ze nie będziemy z nimi spać do 18 😅

Teraz Kazik drzemie w łóżeczku. Jakoś w dzień łatwiej go odłożyć 🤯.
    Zrewidowany plan zakłada wiec drzemki w łóżeczku w dzień oraz pierwsze spanie po ululaniu na noc. Po pierwszej pobudce będę zostawać z nim i tam spać i nie będę próbować odkładać itp.

Plusy i tak są. Możemy się z mezem położyć do lozka, bez towarzystwa, chociaż na godzinkę 😄

Drzewko my też zaczynaliśmy od drzemek w dzień, żeby się przyzwyczaił

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie no ja wiem, nie myśl że jestem rąbnięta i kupowałam wszystko na zapas😂, dostaliśmy tonę ciuchów po siostrzeńcach małża. Buty, czapki, spodnie, body, nawet skarpety, kąpielówki no wszystko wszystko chyba do rozmiaru 110 😂😂

Frida, a to tylko i wyłącznie pod kolanami? My mamy mega twardą wodę i z tego tytułu ja codziennie po kąpieli smaruję Szymka, jak sobie balsamu nie nałożę to się potrafię drapać pół nocy :/
    Jak masz różowy Linomag to może spróbuj nim, wszystko co będzie zawierało Wit a i E będzie ładnie goic i zapobiegać pękaniu. Ja u siebie na takie zmiany często używałam cold creamu (do twarzy 🤦‍♀️)
    Spoko rozumiem bo sama mam do 122 dla dziewczyn w garażu 😂😂😂 jak oddają to biorę ;);)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mała ma juz 5,5 mca od urodzenia cos furgocze jej w nosku tzw sapka przeszlo troche po 3 miesiacu. W swieta przez kontakt z rodzina zlapalismy wirusa chorowali wszyscy niestety i mala. Zapalenie oskrzeli jeździlam z. Nia na pogotowie bo sie dusila teraz wyleczylismu oskrzela a problem sapki wrocil a ja szaleje z niepokoju ze to moze byc mukowiscydoza juz kilka dni nie spie. Czy ktoras z was tez sie z sapka zetknęła. Dodatkowo mala. Jak lezy na brzuchu czasem rzygnie sluzem lub mlekiem ze sluzem. Mala jrst grubiutka wazy ponad 8kg apetyt duzy. Od urodzenia duzo ulewala teraz znacznie mniej

27a73b5519.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss niektóre dzieci mają taką wiotka krtan i tak chrapia. Mojej koleżanki synek tak miał i nic mu nje było z tego powodu a z czasem to minęło.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Dziewczyny mała ma juz 5,5 mca od urodzenia cos furgocze jej w nosku tzw sapka przeszlo troche po 3 miesiacu. W swieta przez kontakt z rodzina zlapalismy wirusa chorowali wszyscy niestety i mala. Zapalenie oskrzeli jeździlam z. Nia na pogotowie bo sie dusila teraz wyleczylismu oskrzela a problem sapki wrocil a ja szaleje z niepokoju ze to moze byc mukowiscydoza juz kilka dni nie spie. Czy ktoras z was tez sie z sapka zetknęła. Dodatkowo mala. Jak lezy na brzuchu czasem rzygnie sluzem lub mlekiem ze sluzem. Mala jrst grubiutka wazy ponad 8kg apetyt duzy. Od urodzenia duzo ulewala teraz znacznie mniej
    U nas podobnie, plus wodnisty katar spływa po gardle i mówią że alergia...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ