Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy włączone tv ale mało co się nim interesuje. Przyzwyczaiłam go ze w dzień jest normalnie tzn ze coś gra w tle normalnie rozmawiamy a w nocy cisza. Żeby rozroznial dzień od nocy.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Lidlu upolowałam 3 body, spodenki dwupak i pajace różowe. Wszystko już na 74. Pajace mi się wydają duże, jak na 80. Z tym motywem Koali trafili..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 21:54

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam o 11 i pajace juz przebrane, zostały chyba z 3 sztuki i też nie chciałam tych wzorów. Wzięłam 2 bodziaki - ten ciemnozielony i różowy z koala na większy rozmiar 74/80. Mam już sporo na ten rozmiar 74 ale myślę że przyda się bo jak zacznie jeść na całego to pewnie będę ją przebierać 5 razy dziennie :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam na polowaniu w lidlu po 15 to pajaców zero. Wzięłam 2 komplety spodenek granatowych i 2 szt body (jasne miętowe i granatowe). 74/80
    Generalnie nie byłam w lidlu od dnia porodu az napisałam mojemu ze wracam dopiero rano :p Zrobiłam pierwsze większe zakupy do domu. Chodziłaby do zamknięcia pewnie 😂

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dajecie oglądać maluchom tv? Ja strasznie na to uważam. Jak tylko zerka, to jej zaslaniam lub zabieram w miejsce gdzie nie widać tv.
    Ale może jestem przewrazliwiona?
    My nie mamy tv od 9 czy 10 lat , już nie pamiętam. I dobrze mi z tym ;) jak nie śpi i mam ochotę coś obejrzeć to włączę laptop

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Dziewczyny mała ma juz 5,5 mca od urodzenia cos furgocze jej w nosku tzw sapka przeszlo troche po 3 miesiacu. W swieta przez kontakt z rodzina zlapalismy wirusa chorowali wszyscy niestety i mala. Zapalenie oskrzeli jeździlam z. Nia na pogotowie bo sie dusila teraz wyleczylismu oskrzela a problem sapki wrocil a ja szaleje z niepokoju ze to moze byc mukowiscydoza juz kilka dni nie spie. Czy ktoras z was tez sie z sapka zetknęła. Dodatkowo mala. Jak lezy na brzuchu czasem rzygnie sluzem lub mlekiem ze sluzem. Mala jrst grubiutka wazy ponad 8kg apetyt duzy. Od urodzenia duzo ulewala teraz znacznie mniej
    A mukowiscydoza, to nie jedna z chorób, na którą badają wszystkie dzieci? Te pierwsze badania, których wyniki są po 3 miesiącach?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 13 stycznia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    U nas podobnie, plus wodnisty katar spływa po gardle i mówią że alergia...
    Odciagacie ten wodnisty katar? Robicie coś z tym?
    Pediatra mówiła żeby odciągac, ale sama nie wiem, czy to dobre. Nie przeszkadza jej w oddychaniu, a odciąga się raczej głównie sól, którą jej zapuszczam.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 13 stycznia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Tylko w dzień czasem włączam wiadomości żeby cokolwiek ludzkiej mowy posłuchać.wtedy się gapi ale tylko chwilę.bo wiadomości są nudne :D
    Ja na pałąkach maty mam rozłożona pieluszke żeby jej przyslonic tv. Dzisiaj tak chciała żurawia zapuscic za pieluche, że aż na dywanie wylądowała :D
    Wreszcie zamówiłam większą matę :)

E_linka2, Kalija lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie z online z lidla?

Ja to kupiłam bodziaki rajstopki dresiki i skarpetki chciałam jeszcze spodenki ale nie było.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie pozwalamy oglądać, po prostu nie włączamy tv, w tle leci radio dla mnie. Teraz starszej jako że już 2 latka ma to na czas inhalacji puszczamy krótką bajkę na laptopie lub tel. Dzisiaj to awantura była bo matka śmiała się inhalowac 🙄 przecież inhalacja jest dla Izy, a jeszcze tydzień temu jak padało hasło inhalacja to zwalala na tatusia lub Nikosia 🤣
    Też wpadłam do Lidla, kupiłam młodemu 2 bodziaki i sobie bluzkę do karmienia

Kalija lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🧚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:38

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkie kupiliśmy 74/80 :) Ciekawe kiedy dorosnie do nich , body mi się zdają na 74 ale reszta jakąś duża bardziej 80. Może na wiosnę będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 22:00

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Do tego kina mam 10 min piechotą 😊
    Mój ma akurat wolne ale ze będzie po nocce tobedzie spał. A Wojtek lubi oglądać to by rażem ze mną oglądał ale ze to na 12 to jego pora drzemki.

Co do słoiczków pewnie wybiorę jakieś na wypróbowanie ale napewno przeloze wszystko. Żeby nie znaleźć niespodzianek.

To może kiedyś się wybierzemy?:) Ja też mam blisko ale musze podjechać. Ciekawa jestem jak to funkcjonuje, czy da się coś obejrzeć ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja na pałąkach maty mam rozłożona pieluszke żeby jej przyslonic tv. Dzisiaj tak chciała żurawia zapuscic za pieluche, że aż na dywanie wylądowała :D
    Wreszcie zamówiłam większą matę :)

My odkąd są dzieci rzadko włączamy tv. Po pierwsze nie ma na to czasu. Jeśli już coś oglądamy - ostatnio zdarzają się skoki narciarskie - to tak samo - zasłaniamy kocem doczepiajac go do palakow maty i krzeseł. Dzieci oglądały tv tylko jak były chore i nie działał już żaden inny sposób na inhalacje - tylko tak siedziały spokojnie. Trwało to chyba że 3 dni po 20 min dziennie.

• werni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    To może kiedyś się wybierzemy?:) Ja też mam blisko ale musze podjechać. Ciekawa jestem jak to funkcjonuje, czy da się coś obejrzeć ;)

Możemy :) też jestem ciekawa właśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 04:03

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dorwalam w Lidlu ten pajac który się nam z Chimera podobał ale rozmiar 80, tylko takie były ostatnie sztuki. Stwierdziłam że będzie jako piżama na chłodniejsze dni latem.

Ale się uśmiałam czytając posty o chrzcinach i strojach :) u nas woda święcona działała tylko w dzień chrztu, wtedy chyba spał rekordowa ilość godzin :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc straszna, Tomuś zawsze zasypiał około 22, zazdrościłam Wam tego że Wasze dzieci koło 20 już zasypiają ale cóż, oglądaliśmy zawsze serial i młody zasypiał na mnie i szliśmy razem spać o tej 22. Ale od paru dni po odłożeniu o 22 budzi się parę razy co 40 min z rykiem :( zasypia na dobre dopiero po 1-2 i potem się budzi o 4-5 :( a było tak idealnie eh mam nadzieję że to nie potrwa długo... Trochę też nie martwi to budzenie się z płaczem bo do tej pory tak nie mieliśmy. Zastanawiam się czy ten TV w tle przed spaniem na niego tak nie działa ;/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A mukowiscydoza, to nie jedna z chorób, na którą badają wszystkie dzieci? Te pierwsze badania, których wyniki są po 3 miesiącach?
    Ponoc nie jest to badanie wiarygodne i nie wykrywa wszystkich chorych

27a73b5519.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha może to być tv.

Kayama, u nas to body 74/80 jest na już 🤷‍♀️ ciekawa jestem jak długo będzie nosił

kayama lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas telewizor jest czasem włączony, ale Szymek na niego nie reaguje, kiedyś jak tylko coś mu mignelo to był gotowy fikolka zrobić a teraz olewa. Ja włączam Dzień dobry TVN do śniadania, On się w tym czasie po kaszce wygina na macie. Jako, że nie mamy radia często leci przez tv muzyka z YouTube i prędzej nią się interesuje.

Ja tymi chrzcinami jestem lekko przerażona, z humorami Szymona bardzo się cieszę, że chrzest będzie po mszy, będę mogła trzaskac kółka wokół kościoła. A jak będzie wrzeszczał polewany wodą to chociaż za duzi świadków nie będzie dookoła 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ