X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:51

werni lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Odnośnie zakrztuszenia to warto przećwiczyć tak jak w filmiku:
    https://youtu.be/b9gUwcVTpKM

Oby nigdy się nie przydało żadnej z nas!

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :( Ja bym to chciała przećwiczyć na fantomie bo wtedy zapamiętam. Choćbym dziesiątki filmików obejrzała to w panice wszystko zapomnę..
    Znalazłam kurs 1 pomocy u dzieci w Warszawie za 99 zł, ale aż 41 godzin zajęć to przesada :) ratownikiem nie zamierzam zostać ;) Bo cena bardzo przystępna, wystarczył by jeden weekend po kilka godzin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 19:55

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A czym się różni? W przychodni powiedzieli mi że logopeda ma większe kompetencje niż neurologopeda. Szersza specjalizacja. Polecił mi reż fizjoterapeuta do którego chodzimy to ta sama przychodnia.

Jak dla mnie to neurologopeda ma większe kompetencje.Łączy pracę logopedy z funkcjami układu nerwowego.Sprawdza napięcie w buzi,wędzidełko.Przy obniżonym napięciu zdecydowanie neurologopeda.
    Obniżone napięcie nie mija,tego nie da się wyleczyć.Możesz poprowadzić dziecko tak by było mało odczuwalne.Jak mała zacznie chodzić udaj się z nią do ortopedy.Często dzieci z obniżonym napięciem mają problem z koślawymi kolanami.Możliwe,że zleci buty ortopedyczne.Nam aurelki i wkładki suppinujące pięknie wyprowadziły stopy i nogi,oczywiście jeszcze ćwiczenia były potrzebne.To nie jest tak,że bez ćwiczeń dziecko sobie nie poradzi,poradzi sobie tylko ja xhce by było jak najlepiej.

• kayama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jak dla mnie to neurologopeda ma większe kompetencje.Łączy pracę logopedy z funkcjami układu nerwowego.Sprawdza napięcie w buzi,wędzidełko.Przy obniżonym napięciu zdecydowanie neurologopeda.
    Obniżone napięcie nie mija,tego nie da się wyleczyć.Możesz poprowadzić dziecko tak by było mało odczuwalne.Jak mała zacznie chodzić udaj się z nią do ortopedy.Często dzieci z obniżonym napięciem mają problem z koślawymi kolanami.Możliwe,że zleci buty ortopedyczne.Nam aurelki i wkładki suppinujące pięknie wyprowadziły stopy i nogi,oczywiście jeszcze ćwiczenia były potrzebne.To nie jest tak,że bez ćwiczeń dziecko sobie nie poradzi,poradzi sobie tylko ja xhce by było jak najlepiej.

Zobaczę jak będzie u tego logopedy. Jak będę niezadowolona pójdziemy do neurologopedy.
    Jak to nie mija, chcesz powiedzieć że całe życie bedzie miała obniżone napięcie???

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 28 stycznia 2020, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Zobaczę jak będzie u tego logopedy. Jak będę niezadowolona pójdziemy do neurologopedy.
    Jak to nie mija, chcesz powiedzieć że całe życie bedzie miała obniżone napięcie???
    Hmm...podobno niektóre zanika.Fizjo u której czasem bywamy z synem z takim przypadkiem się nie spotkała.Uważam,że jest dobra w tym co robi.Pozatym jej syn również ma obniżone napięcie.W takiej sytuacji zgłębiała temat do granic możliwości.Obniżone i wzmożone napięcie to plaga dzisiejszych czasów.Spkojnie,u niej i u nas zupełnie tego nie widać.Ćwiczymy buzię,stopy(syn chodzi po macie jeżyk i mamy trochę ćwiczeń na wzmocnienie brzucha.Buzie ćwiczymy 3× w tygodniu,reszte raz lub dwa..

Wysłany: 28 stycznia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy karmieniu co na gorączke,gadło i kaszel można i polecacie?

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde isla lub argentin t na gardło
    Ogólnie na przeziębienie paracetamol i/lub nurofen

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:22

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, mnie postawił na nogi syrop cebulowy Pana tabletki i ogólnie picie starego imbiru z cytryną/malinami i miodem

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na różowe suche placki pomógł Bepanten sensiderm już po 2 użyciach:) Znaczna poprawa.

werni, Frida91, Vampire, Anhydra lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:51

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Dziewczyny, z innej beczki mam pytanie RATUJCIE bo już ledwo dycham
    Podzielcie się mądrością W co się bawić z 5 miesięcznym dzieckiem, w co Wy się bawicie?
    Na YouTubie jest oczywiście nie jeden filmik z zabawami ale 90% tych zabaw to już dla niej są nudne, dlatego Naprawdę liczę że tutaj ktoś coś podpowie nowego i wreszcie ruszymy z miejsca

Haha mam ten sam problem, chętnie poczytam :) My się bawimy na macie edukacyjnej, na takiej z pianinkiem z palakiem z zabawkami, oglądamy książeczki, śpiewam piosenki, nosi my się po domu, i innych pomysłów już nie mam i Wika się nudzi ;) Aha, ostatnio uczymy się części ciała, pokazuje jej tu mama ma nos, włoski, buźkę słucha z uwagą i łapie za te części :D Pokazuje też jej na zabawkach, chyba zaczyna kumać.
    Sprawdziłam i pokazuje sama na mnie części ciała, (na pytania np gdzie mama ma oczko) ale czad ;)
    Zauważyłam też ze zaczyna naśladować, np jak coś nacisne, zaszeleszcze, naśladuje moje ruchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 13:43

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:56

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Smalldesign jest promocja czapki i opaski pin-up :) Czapki nawet po 5zl. Kupiłam 2 - w truskawki i cytryny ;)

Camelia, Vampire, Anhydra lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rymowanek nie cierpię, po prostu nazywam rzeczy i jej pokazuje. Próbowałam czytać wierszyki ale nie była zainteresowana. Jestem na etapie szukania dobrej książki z zabawami dla niemowlaka.
    My zabawek praktycznie nie kupujemy, dostałam od znajomej dwa pudła zabawek i starcza ;) Wyciągnęłam tylko część. Cześć nie używamy, potem wymieniam i tamte chowam, jak je znów wymieniam to są jak nowe ;) To jest dobry sposób na nie utoniecie w zabawkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 13:41

Camelia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://matkawariatka.pl/jak-bawic-sie-z-niemowlakiem-wspierajac-jego-rozwoj-3/

dqprgu1royghdo7j.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio trafiłam na taki profil na Insta: https://instagram.com/projekt.dziecko?igshid=14mu32t1j2o9h Niektóre pomysły bardzo fajne

Chimera, redken, kayama, Camelia lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z insta bardzo fajne i kreatywne :) Niektóre wypróbujemy.
    Camelia, Werni, spotykamy się jutro w kinie przed kasami?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zainspirowana zrobiłam "tablice sensoryczna", ciekawa jestem czy znajdzie zainteresowanie u panicza 🤔

Kalija lubi tę wiadomość

‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ