Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oby
Ja bym to chciała przećwiczyć na fantomie bo wtedy zapamiętam. Choćbym dziesiątki filmików obejrzała to w panice wszystko zapomnę..
Znalazłam kurs 1 pomocy u dzieci w Warszawie za 99 zł, ale aż 41 godzin zajęć to przesadaratownikiem nie zamierzam zostać
Bo cena bardzo przystępna, wystarczył by jeden weekend po kilka godzin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 19:55
-
kayama wrote:A czym się różni? W przychodni powiedzieli mi że logopeda ma większe kompetencje niż neurologopeda. Szersza specjalizacja. Polecił mi reż fizjoterapeuta do którego chodzimy to ta sama przychodnia.
Jak dla mnie to neurologopeda ma większe kompetencje.Łączy pracę logopedy z funkcjami układu nerwowego.Sprawdza napięcie w buzi,wędzidełko.Przy obniżonym napięciu zdecydowanie neurologopeda.
Obniżone napięcie nie mija,tego nie da się wyleczyć.Możesz poprowadzić dziecko tak by było mało odczuwalne.Jak mała zacznie chodzić udaj się z nią do ortopedy.Często dzieci z obniżonym napięciem mają problem z koślawymi kolanami.Możliwe,że zleci buty ortopedyczne.Nam aurelki i wkładki suppinujące pięknie wyprowadziły stopy i nogi,oczywiście jeszcze ćwiczenia były potrzebne.To nie jest tak,że bez ćwiczeń dziecko sobie nie poradzi,poradzi sobie tylko ja xhce by było jak najlepiej. -
Niebieska Gwiazda wrote:Jak dla mnie to neurologopeda ma większe kompetencje.Łączy pracę logopedy z funkcjami układu nerwowego.Sprawdza napięcie w buzi,wędzidełko.Przy obniżonym napięciu zdecydowanie neurologopeda.
Obniżone napięcie nie mija,tego nie da się wyleczyć.Możesz poprowadzić dziecko tak by było mało odczuwalne.Jak mała zacznie chodzić udaj się z nią do ortopedy.Często dzieci z obniżonym napięciem mają problem z koślawymi kolanami.Możliwe,że zleci buty ortopedyczne.Nam aurelki i wkładki suppinujące pięknie wyprowadziły stopy i nogi,oczywiście jeszcze ćwiczenia były potrzebne.To nie jest tak,że bez ćwiczeń dziecko sobie nie poradzi,poradzi sobie tylko ja xhce by było jak najlepiej.
Zobaczę jak będzie u tego logopedy. Jak będę niezadowolona pójdziemy do neurologopedy.
Jak to nie mija, chcesz powiedzieć że całe życie bedzie miała obniżone napięcie??? -
kayama wrote:Zobaczę jak będzie u tego logopedy. Jak będę niezadowolona pójdziemy do neurologopedy.
Jak to nie mija, chcesz powiedzieć że całe życie bedzie miała obniżone napięcie??? -
nick nieaktualny
-
Camelia wrote:Dziewczyny, z innej beczki mam pytanie RATUJCIE bo już ledwo dycham
Podzielcie się mądrością W co się bawić z 5 miesięcznym dzieckiem, w co Wy się bawicie?
Na YouTubie jest oczywiście nie jeden filmik z zabawami ale 90% tych zabaw to już dla niej są nudne, dlatego Naprawdę liczę że tutaj ktoś coś podpowie nowego i wreszcie ruszymy z miejsca
Haha mam ten sam problem, chętnie poczytamMy się bawimy na macie edukacyjnej, na takiej z pianinkiem z palakiem z zabawkami, oglądamy książeczki, śpiewam piosenki, nosi my się po domu, i innych pomysłów już nie mam i Wika się nudzi
Aha, ostatnio uczymy się części ciała, pokazuje jej tu mama ma nos, włoski, buźkę słucha z uwagą i łapie za te części
Pokazuje też jej na zabawkach, chyba zaczyna kumać.
Sprawdziłam i pokazuje sama na mnie części ciała, (na pytania np gdzie mama ma oczko) ale czad
Zauważyłam też ze zaczyna naśladować, np jak coś nacisne, zaszeleszcze, naśladuje moje ruchy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 13:43
-
nick nieaktualny
-
Ja rymowanek nie cierpię, po prostu nazywam rzeczy i jej pokazuje. Próbowałam czytać wierszyki ale nie była zainteresowana. Jestem na etapie szukania dobrej książki z zabawami dla niemowlaka.
My zabawek praktycznie nie kupujemy, dostałam od znajomej dwa pudła zabawek i starczaWyciągnęłam tylko część. Cześć nie używamy, potem wymieniam i tamte chowam, jak je znów wymieniam to są jak nowe
To jest dobry sposób na nie utoniecie w zabawkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 13:41
Camelia lubi tę wiadomość