Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka tak udało się trochę spał 2.5h
Teraz ma znów drzemkę. Ciekawe ile pośpi.
Edit. Juz się obudzilWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:50
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje dzieciaki prawie siedzą - najczęściej podtrzymują się 1 rączka, albo dwie mają przed sobą (nóżki już są w v), ale jeszcze nie do końca potrafią złapać równowagę siedząc (Danka dziś poleciała 2 razy, bo właśnie równowagi jej brakło). Dziś mąż zamontował też spacerowkę - i wyszliśmy na trochę na dwór przetestować. Ładnie już w niej siedzą, w krzesełkach też.
Poza tym Danka chyba za punkt honoru postawiła sobie, że wstanie
🤦 i robi wszystko w tym kierunku - wspina się z czworaków - tak, że klęczy na kolankach i wtedy nadal opierając się rękami o coś próbuje ptostwac nogi. Przedwczoraj skończyli 7 miesiecy - idą więc jak burza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 20:56
Chimera, trzydziecha, kayama, werni, Vampire, Pierniczkowa lubią tę wiadomość
-
E linka, mój to samo. Już chciałby wstać 🙈 łapie się np. łóżka i próbuje się podciągać prostujący nogi😊 najpierw niech się nauczy raczkować i siedzieć😉. Adaśko jest mega zawzięty i uparty 🤭 pewnie po tatusiu 🤦😁 no i też z 13go sierpnia 💪
Szczęśliwa 13stka! ❤️E_linka2 lubi tę wiadomość
-
A to już dzieciaczki siedzą że używacie spacerowek czy na leżąco albo pol na pół?
U nas spacery się mega popsuły niestety, ryk jest straszny w wózku dlatego dziś też zbiliśmy premierę spacerówki na prawie leżąco i to przodem do świata się histeria była strasznaczekam aż się znów odczaruja nam te spacery bo było już tak super że czasem jak się go to odłożyło w kombinezonie do gondoli to już zasypiał
-
Niezapominajko, Kazik padanie ma opanowane do perfekcji bo zawsze tak wychodzi z czworaków - rzuca się na podłoże jak amerykański żołnierz 😎. Teraz po prostu uzupełnił układ o próbę ruszenia do przodu 😀
Dziś za pierwszym razem udało mi się odłożyć Kazika do łóżeczka po usypianiu nocnym 💪🏻. Teraz leżę i czekam na pierwsza pobudkę 😅Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
[/url]
-
My z mężem oboje mamy własne działalności i duży kredyt...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 01:16
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Limerikowo wrote:madrej glowie dosc po slowie
Dziewczyny mają racje. Uważasz że my tu jesteśmy głupie. Nie tylko mi przeszkadza jak piszesz. Kiedyś Ci zwróciły uwagę ale Ty to olałaś. A te wszystkie Twoje teksty o kościach, gnatach czy piciu drinków- skąd Ty je bierzesz?Frida91, Chimera lubią tę wiadomość
-
Moja w tym tygodniu usiadła i siedzi i dlatego już się przesiadlysmy. Jeździ na siedząco a jak zaśnie to kładę oparcie na płasko.
Krzesełka jeszcze nie złożyliśmy bo na dniach sie przeprowadzamy to łatwiej nam będzie je tak przewieźć. Karmię albo na kolanach albo bujak stawiam do pozycji siedzącej. Na pół lezaco lepiej nie karmić.trzydziecha, werni lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko, wbrew pozorom jak się ma swój domek z ogrodem to nie jest źle 🤷♀️ starsza i tak za bardzo nie chce chodzić, lata po ogródku między krokusami i szuka pszczółek, przegania muchy wygrzewające się na ścianie, malujemy kredą przed domem, tuż przed ogłoszeniem kwarantanny, po ostatnich zajęciach na basenie kupiliśmy jej biegówke, piaskownica czeka, więc ona ma co robić, Nikoś w tym czasie śpi, bo wychodzimy w porze jego drzemki żeby się nie nudził leżąc bezczynnie w wózku, sukces bo zaakceptował że wózek nie musi jechać jak on śpi 👍
A w domu jakoś to leci, właśnie zamówiłam nowe książki dla starszej bo te co mamy przeczytaliśmy milion razy i już je znam na pamięć i mnie nudzą 😉
Damy radę 😁 -
Moje dziecko dzisiaj przespało pierwszą noc bez pobudki 🥳🥳🥳 Od 19 do 5 💕
Oczywiście musiałam w środku nocy wyciągnąć laktator i się poratować, a i tak mam zastój, ale znalazłam przed chwilą w zamrażarce resztę lodów o smaku tiramisu i świetnie mi poprawiły humor 😁😁
Mnie właśnie dzwonili odwołać logopedę, którego mieliśmy mieć za tydzień. W czwartek mieliśmy mieć USG bioderek, ale jak poprzednie dwa były ok, to chyba nie będzie wielka tragedia.werni, Anhydra, kayama, Frida91, Niezapominajka5, Myszk@, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość