X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku dawałam pół słoiczka 125g teraz zje cały na raz.

A kaszki dawałam na początku 90ml wody i 3 miarki. Teraz 120ml i 4 miarki mm to wychodzi 135ml. 3 łyżki kaszki. Dodaje czasami owoc. To wychodzi prawie cała miseczka. I podobnie jak u Drzewka zje za 3-4 h później.
    Ciekawe jak mój zareaguje na mleko krowie.

Drzewko a jakie mleko krowie dajesz?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowie mleko można już dawać jako składnik pokarmu, np w naleśnikach ☺️ ja to nie liczę w gramach ile młody je, za leniwa jestem 🤣 proponuję mu różności jak zje to fajnie, jak nie zje, cyc jest podstawą, nie spinam się, starsza też z początku niewiele jadła a potem żartowaliśmy ze 500+ to tylko na jedzenie dla niej pójdzie

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w gramach czy ml to też bladego pojęcia nie mam ile zjada

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Drzewko a jakie mleko krowie dajesz?

Daje takie jakie akurat mam w domu ;). Zazwyczaj kupujemy to pasteryzowane a nie uht

werni lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja wychodzi na niejadka 🙄 dzisiaj nawet 40 ml kaszki nie chciała zjeść, bo troszkę zostawiła. Eh..
    Ale według mnie i bliskich wygląda ok.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja to nie wiem czy u nas te problemy skórne to nie alergia na nabiał. Po cielęcinie też było gorzej. Jak ja jem to nie ale jak jej coś podawałam, np.jogurt itd to od razu ostrzejsza wysypka zwłaszcza na szyi...

Alergia na nabiał bardzo często objawia się AZS - takimi zmianami jak opisujesz, w zgięciach rączek i nóżek. U nas ostatnio pomaga cethapil pro iht control, a na twarz Cicaplast baume b5 z la roche posey. Najlepiej jakbyś spróbowała odstawić mleko w swojej diecie (co niestety jest trudne - bo nawet sklepowe wedliny czy bułki potrafią je zawierać) i wtedy się przekonasz.
    Cielęciny i wołowiny wtedy też nie można jeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 00:31

Frida91 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek tej nocy dziś ładnie spał. Jak po 18 miał mleko to spał ciągiem do 1 a później do 4:30. I tej nocy zastaje go na brzuchu jak w chodzę do jego pokoju 😂 na dodatek po tej 4 zostawił mi śmierdzącą niespodzianke 😂

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę z migrena już trzeci dzień. Siedzenie w domu tego nie ułatwia. Dzisiaj wezmę Małą do lasu, powinno tam być pusto.

Co do jedzenie, moja nie tknie kaszki, nie ma takiej opcji. Teraz zjada różnie, czasem 120g czasem 60g zależy jaki ma humor. Wczoraj zrobiłam puree z batatów to zjadła miseczkę. Oby dzisiaj miała mniej płaczliwy dzień, ostatnio już się słania ze zmęczenia, ale oczu nie zamknie tylko płacze ile sil.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężka noc.Spać poszłam o 00:30 jak zawsze po odciąganiu,o 3:30 odciąganie,starszy budził mnie trzy razy na pić i raz na siku i młody ćwierkał i też go obudził i mnie też.Masakra.
    Od niedzieli jesteśmy u moich rodziców i mamy tutaj swój pokój.wszystko odbyło się w jednym pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 06:37

• werni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wypad do lasu powinien pomoc na ból głowy. Niby mamy też las bródnowski ale trzeba z 15min iść do niego.

Niedawno dałam do spróbowania twarożek z owocami że słoiczka jabłka jagody gruszki i zjadł ze dwie łyżeczki. Zobaczymy później jaka będzie reakcja.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę Frida że to może chodzić o białko mleka krowiego. Ja odstawiłam totalnie na 3,5tyg ale nie było niestety Wielkiej różnicy więc wróciłam. Po powrocie mam wrażenie że się bardziej drapie więc już sama nie wiem :/ wszyscy lekarze mi mówili że w pierwszej kolejności sprawdzić z tym mlekiem bo to najczęstsze niestety :/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, współczuję migreny - wiem co to za ból. Sama miewam od młodych lat ☹️ później jeszcze zaczęły się z aurą, to już w ogóle kosmos 😤
    3 tygodnie po porodzie miałam dzień w dzień przez kolejne 3 tygodnie.. właśnie z aurą, byłam załamana.
    Jak tam w ogóle sytuacja z mężem?

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze że przez pierwsze 5 mcy jak jadłam nabiał a karmilam piersią to nie było żadnych problemów skórnych. Dopiero jakoś chwilę przed rozszerzaniem diety i jak zaczęły się te objawy ząbkowania...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Pierniczkowa, współczuję migreny - wiem co to za ból. Sama miewam od młodych lat ☹️ później jeszcze zaczęły się z aurą, to już w ogóle kosmos 😤
    3 tygodnie po porodzie miałam dzień w dzień przez kolejne 3 tygodnie.. właśnie z aurą, byłam załamana.
    Jak tam w ogóle sytuacja z mężem?
    Home office nam nie służy. W poniedziałek myślałam że już padnę , mam właśnie migrenę z aura i jak się zacznie to właśnie 3 tygodnie wyjęte z życia. Zaczęło się przy dojrzewaniu , podejrzewali guza mózgu, bo przy silnym bólu opada mi kącik oka i ust z jednej strony twarzy i wymiotuje jak kot. Okazało się że podczas migreny w prawej półkuli zwężają się mocno naczynia krwionośne. Niegroźne ale spektakularne efekty na twarzy :D
    Wczoraj już dałam mu o 16.30 małą i zamknęłam się w łazience. W ciszy i po ciemku, oczywiście nie omieszkał podzielić się ze mną cenna uwaga że jestem chora psychicznie, bo kto normalny tak robi. Ważne że podziałało i byłam w stanie logicznie myśleć i zająć się małą. A z panem mężem po tej cennej uwadze nie rozmawiam.

atdchdgezzwqbf17.png

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Home office nam nie służy. W poniedziałek myślałam że już padnę , mam właśnie migrenę z aura i jak się zacznie to właśnie 3 tygodnie wyjęte z życia. Zaczęło się przy dojrzewaniu , podejrzewali guza mózgu, bo przy silnym bólu opada mi kącik oka i ust z jednej strony twarzy i wymiotuje jak kot. Okazało się że podczas migreny w prawej półkuli zwężają się mocno naczynia krwionośne. Niegroźne ale spektakularne efekty na twarzy :D
    Wczoraj już dałam mu o 16.30 małą i zamknęłam się w łazience. W ciszy i po ciemku, oczywiście nie omieszkał podzielić się ze mną cenna uwaga że jestem chora psychicznie, bo kto normalny tak robi. Ważne że podziałało i byłam w stanie logicznie myśleć i zająć się małą. A z panem mężem po tej cennej uwadze nie rozmawiam.

Ojej... No nie mów, że cierpisz też na to dziadostwo z aurą. Ja to jakoś w podstawówce zaczęłam mieć migreny, wtedy bez aury. Aura zaczęła się u mnie jakieś 7 lat temu. Ni stąd, no z owąd tak sobie przyszła ooo! No i już chyba zostanie... Choć zauważyłam że po niektórych posiłkach u mnie występuje.
    Moja sąsiadka też ma wymioty przy tym.
    Ja to znowu przez pół godziny do godziny połowy obrazu nie widzę, album widzę jakaś plamę itd. najgorzej jak w pracy złapało, albo za kółkiem.... no i jeszcze czasem drętwienie połowy ciała i zapominanie nazw podstawowych rzeczy 😤
    Wtedy właśnie potrzebna cisza i ciemność.
    No to widzę, że pan mąż bez zmian... Oj chłopy chłopy 😬

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymusowe kiblowanie to zło, mój koszyk w.nexcie już dobił do 700 zł 🤣🤣 jakiś pomysł jak powiedzieć staremu że to wszystko jest najbardziej potrzebne 🤔

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam okropne migreny do porzygu, ale na szczęście bez mroczków i zwykle do 3 dni mija. Jedyny plus ciąży był taki, że ani razu mnie głowa nie bolała 😯 dlatego zastanawiam się czy nie ma tu jakiegoś tła hormonalnego u mnie (choć w badaniach niby wszystko ok), bo lata temu jak mi się to zaczęło to miałam TK głowy, EEG i jakieś tam inne badania i stwierdzili, że wyniki ok, że taka uroda.🙄 Zresztą moja mama i siostra też tak mają, z tym że mamie po menopauzie prawie wcale się już nie zdarzają🤔

Moje dziecko dziś znów przespało całą noc (już drugi raz!), niestety ogłosił dzień o 5 rano 🥴

• Chimera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Przymusowe kiblowanie to zło, mój koszyk w.nexcie już dobił do 700 zł 🤣🤣 jakiś pomysł jak powiedzieć staremu że to wszystko jest najbardziej potrzebne 🤔
    Zamówiłam wczoraj ciuszki z firmy Robik, taki ładny rampers w trójkąty był, a przy okazji za jedną przesyłką kilka innych ciuszków 🙈 Dostałam e-maila, że w empiku darmowa dostawa wywołanych zdjęć, więc wybieram właśnie do albumu. Wywoływałam już raz, ale zamiast trafić do mojego albumu powklejalam je do tej dziecięcej książki, więc wywołuje jeszcze raz plus nowe do tego 😁 Na drzemkach i wieczorami zamiast zrobić coś pożytecznego koło domu, to będę siedziała i kleiła. Zaś będzie mąż jęczał, że cały stół zawalony papierami, naklejkami, wstążkami, taśmami, foliami, dziurkaczami i wszystkimi tymi pierdoletami 😅

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dobrze wiedzieć, ja już zamawialam zdjęcia z empiku a jeszcze mam trochę bo puste ramki czekają, i do albumu dziecka tez ;)) Tez mam szał zakupów ale się powstrzymuje bo boję się że będziemy kiblowac do lata i tego nie założę, a chodzi za mną płaszczyk wiosenny w biało czarna krateczke ehh 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 10:37

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj też miałam ten luksus, że w ciąży czułam się jak młody bóg 😁 głową ani razu nie bolała 😁 ja to w szpitalu nawet leżałam w związku z migrenami i też różne badania robili... Nikt nie zna przyczyny 😁 jak pytałam neurologa czy może to być od hormonów, to odpowiedział że może być od wszystkiego 🙈
    Młody ciągle mi się łapie mebli i wstaje... Ani wyjść do WC, ani nic. Idzie zawałem skończyć 🙈

Ja to ciągle na tym vinted siedzę, już trochę pozamawialam💪 w tym dwie kurtki i myślę jeszcze nad jedną 😁
    Jedno zamówienie anulowałam bo tydzień szło i nikt nie wiedział o co chodzi 😤
    Uzależniłam się ! 🤫

‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ