Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytrzydziecha wrote:Też myślę Frida że to może chodzić o białko mleka krowiego. Ja odstawiłam totalnie na 3,5tyg ale nie było niestety Wielkiej różnicy więc wróciłam. Po powrocie mam wrażenie że się bardziej drapie więc już sama nie wiem
wszyscy lekarze mi mówili że w pierwszej kolejności sprawdzić z tym mlekiem bo to najczęstsze niestety
Spróbuj ten Cethapil, o którym pisałam. U nas mega pomógł, a Józio też się drapal, ładnie nawilża, teraz jest dużo lepiej. Stosuje 2x dziennie - rano i wieczorem, nieważne, że nie myje dziecka - i tak smaruje. Jozia myjemy też dużo rzadziej - raz na 4-6 dni, woda wysusza i u niego to też działa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 14:48
-
Frida91 wrote:Najlepsze że przez pierwsze 5 mcy jak jadłam nabiał a karmilam piersią to nie było żadnych problemów skórnych. Dopiero jakoś chwilę przed rozszerzaniem diety i jak zaczęły się te objawy ząbkowania...
U mnie wyglądało to tak samo, od początku nic a nagle się zaczęło przed rozszerzaniem diety z tym swędzeniem i brzydka skóra na policzkach koło uszu, na szyi i na czole troszke -
E_linka2 wrote:Spróbuj ten Cethapil, o którym pisałam. U nas mega pomógł, a Józio też się drapal, ładnie nawilża, teraz jest dużo lepiej. Stosuje 2x dziennie - rano i wieczorem, nieważne, że nie myje dziecka - i tak smaruje. Jozia myjemy też dużo rzadziej - raz na 4-6 dni, woda wysusza i u niego to też działa.
O to chyba przeoczyłam, chodzi o tej baby? https://aptekamirowska.pl/cetaphil-baby-balsam-nawilzajacy-300ml.html
My myjemy codziennie w samej wodzie i to faktycznie też pewnie wysusza, nie pomyślałam żeby rzadziej kąpać, dziękuję za rady -
My dziś byliśmy na specerze po lesie b. Do tlenilismy się. Taka super pogoda że szkoda było siedzieć w domu. Mały po nim i po jedzeniu miał tyle energii ze ciężko mi było zmienić pampersa bo ciągle się przekręcał na brzuch 😂
-
trzydziecha wrote:U mnie wyglądało to tak samo, od początku nic a nagle się zaczęło przed rozszerzaniem diety z tym swędzeniem i brzydka skóra na policzkach koło uszu, na szyi i na czole troszke
Ja dodaję do kąpieli czasem kapkę oliwki na olwjku migdałowym (bez parafiny, same olejki). I po każdej kąpieli smaruje t balsamem Latopic.
Elinka spróbuję tego Cetapil co polecasz jak sie juz ta cała sytuacja uspokoi.
Ale dziś mała była jęczybułą... Myślałam że się odstrzelę. -
nick nieaktualnytrzydziecha wrote:O to chyba przeoczyłam, chodzi o tej baby? https://aptekamirowska.pl/cetaphil-baby-balsam-nawilzajacy-300ml.html
My myjemy codziennie w samej wodzie i to faktycznie też pewnie wysusza, nie pomyślałam żeby rzadziej kąpać, dziękuję za rady
Nie wyświetla mi się twój link. To coś takiego https://www.cetaphil.pl/produkt/cetaphil-pro-itch-control-balsam-do-nawilzania-twarzy-i-ciala
A do twarzy jeśli są duże zmiany możesz kupić to
https://www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/cicaplast/cicaplast-baume-b5-p6220.aspxtrzydziecha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:To rzeczywiście mamy bardzo podobne dzieci
Ja dodaję do kąpieli czasem kapkę oliwki na olwjku migdałowym (bez parafiny, same olejki). I po każdej kąpieli smaruje t balsamem Latopic.
Elinka spróbuję tego Cetapil co polecasz jak sie juz ta cała sytuacja uspokoi.
Ale dziś mała była jęczybułą... Myślałam że się odstrzelę.
Latopic też podobno dobry, ale nie używałam. Któraś dziewczyna polecała chyba też probiotyki, wspomagają układ pokarmowy przy alergii bmk - chyba vivomix, jest też Latopic właśnie. Powinnaś brać ty i dziecko. Ja właśnie chciałabym kupić, ale póki co nie po drodze mi do apteki.trzydziecha, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
U nas z rana jakotako, ale popołudniu taki jęczybuła, że masakra. Zaglądałam do buzi i idą dwie dolne jedynki 🙈 dziąsła wyglądają jakby już się otwarły lekko, ale pod palcem jeszcze nie czuć 🤷🏻 Dostał dzisiaj totalnego pokręcenia drzemek przez te pobudkę przed 5 i tak od 14 nie spał do 19, to jeszcze dołożyło swoje, 5h aktywności to za dużo na niego.
-
Mojej chyba idzie ta jedynka, coś czuć pod palcem. Ciekawe kiedy się pokaże. Bo mam ochotę się już rzucić z okna, tak marudzi. Do tego noce kiepskie i w dzień tylko dwie drzemki łącznie godzinę.
-
Chimera u nas idzie druga jedynka, w nocy pobudki co 2h z rykiem 🤦♀️
W dzień ostro trenuje siadanie, a to mu się nogi rozjadą, a to coś poszło nie tak, ofkors marudzi przy tym łojezu 🙄
Dobrze, że na spacerach w puszczy śpi godzinę to można odetchnąć,
Swoją drogą, dzisiaj miałam "przyjemność" donosić na pewną rodzinkę dzwoniąc na policję. 🤦♀️ Są najbliższą rodziną pana, który w ciężkim stanie leży pod respiratorem i zapewne do końca tygodnia będzie kolejną ofiarą koronawirusa. Od poniedziałku zostali objęci kwarantanną ze względu na bezpośredni kontakt z nim- pisali na lokalnym forum prośby o zakupy dla dzieci itd. Ludzie im po mieście jeżdżą zakupy robią a ci w tym czasie z dziećmi na piknik na trawkę się wybrali 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ nosz ja pierdziele, to po to pół Polski w domu siedzi, salony kosmetyczne solidarnie się zamknęły, ludzie z niemowlakami na szybkie spacery wychodzą unikając ludzi, żeby rodzina debili sobie piknik robiła.
Tak się wściekłam, że zadzwoniłam na nasz komisariat i powiedziałam, że to już jest przesada. Może jak zapłacą 5tysiecy kary to na dupach będą siedzieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 21:08
Niebieska Gwiazda, kayama, Frida91, Alfa_Centauri, Chimera, Vampire, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
U nas prawdopodobnie idzie dolna dwójka, coś tam dojrzałam, ale niestety mój synek nie da sobie pogmerać w buzi 😁😁
Z katarkiem u niego lepiej, więc się bardzo cieszę 😍 dzis w ciągu dnia spał łącznie 4h 💪 jestem w szoku. Dwa razy po 30min i raz 3h 😁😁 -
Cześć, też mam dosyć już całej tej sytuacji z wirusem ale staram się dostrzegać więcej plusów: wreszcie mam męża w domu, przyspawanego do komputera ale jest
w życiu tyle seksu nie uprawialiśmy co w czasie kwarantanny. Jeszcze nie dostalam od porodu okresu i nie wiem czy miewam owulację więc po latach starań tak fajnie beztrosko dać się ponieść fantazji
Z innej beczki, jakie znacie pomysły na bezpieczne zabawy sensoryczne dla naszych maluchów bez wydawania majątku na nowe gadżety? U nas sprawdza się nadmuchiwanie balona i wypuszczanie powietrza, zabawa kolorowymi tasiemkami i woreczkiem z kaszą.
Znalazłam jeszcze taki artykuł z pomyslami, może wam się przyda.
https://lekarskimokiem.pl/zabawy-z-niemowlakiem/
Chimera lubi tę wiadomość
-
Domi u nas na szczęście póki co trochę marudzenia za dnia, ale noce super, więc chyba te ząbkowanie mu tak bardzo nie doskwiera...oby tak dalej 🤭
Co do tych ludzi, to dobrze zrobiłaś. Nie po to wszyscy siedzą w domach żeby ludzie z kwarantanną latali sobie na pikniki 😕 Co za głupi ludzie 🤦
Alfa podrzucam linki, które tu wcześniej były wrzucane:
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=7e7QzOVKl-Y
https://instagram.com/projekt.dziecko?igshid=14mu32t1j2o9h
Ja wypróbowałam butelkę z wodą i brokatem, piankę do golenia z farbkami plakatowymi w woreczku strunowym i jeszcze koraliki w rolce po folii spożywczej, całość oklejona taśmą, bo rozmokłoby od śliny 😉 Z rzeczy, które zabawkami nie są, a bawią-silikonowy pędzel do ciasta, szczoteczka soniczna do twarzy (fajny z niej masażer), bujanie w końcu i zawijanie dziecka w koc jak naleśnik 😁😁
Fajne pomysły w twoim linku, będzie zabawa z suszarką do prania i "sensodroga", bo akurat przyszła paczka a tam sporo folii bąbelkowej 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 11:18
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Domi, dobrze zrobiłaś. Tak mnie @@@@akie nieodpowiedzialne ameby, ze się gotuje 🤬.
My się kisimy w domu, wychodzimy tylko do ogródka, a ze mamy go jakieś 50m2 to szału nie ma 😅. Trawę cała wydepcze usypiając Kazika w wózku.
U nas górne jedynki już się przebiły, ale żeby noce były lepsze to nie mogę powiedzieć. Ja nie wiem czy to jakiś lek separacyjny czy co. Smoczek w nocy parzy a cyc najlepiej na okrągło 🙄. W dzień praktycznie w ogóle nie jest cyckowy, a smoczek jest ukochany 🤷🏼♂️
Kazik tez ostro ćwiczy raczkowanie i siadanie, ale jeszcze trochę mu brakuje.
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 marca 2020, 12:02
[/url]
-
U nas dziś noc odrobinę lepsza. Tylko jedna pobudka a większość nocy przespała u siebie w łóżku
Dawno nie pamiętam takiej sytuacji. Ale pewnie to jednorazowy wyskok. Potem rano i tak wstała o 5 jak zwykle 🙈
My kwarantannę spędzamy na pakowaniu, siedzimy na kartonach jak beduini. Jutro albo pojutrze wyjeżdżamy.
Rozalka dziś kończy 7 miesięcy 🥰E_linka2, Chimera, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość