X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, ja obecnie jestem na 5 sesjach - mleka na styk dla Danki, też już nie chce mrozić, bo mam całą szufladę, a w obecnej sytuacji chce mieć miejsce na jakieś zapasy. Dziś wyciągnęłam mm - pewnie skończy się tym, że będę mrozić co nieco, żeby chociaż 1 porcje mm jej wprowadzić. Trochę boję się dalszego wygaszania - niby póki co bez większych problemów, ale nie wiem jak to będzie jak będę ściągać jeszcze rzadziej. Choć przerwę nocna robię sobie już bardzo długa - dziś było 8h.[/QUOTE]

Ja odciągam tyle razy ile odciągałam.Momentami mam już dość.Spore zapasy mam w Łodzi,teraz jestem u rodziców i też mroże.Tutaj duža zamrażara i temp. mrożenia do -40.Właśnie jaka powinna być by mleko leżało rok i nie traciło wartości?Dla mnie zapasy mleka ważniejsze niż inne zapasy.
    Piszesz o Dance by jej starczyło mleka,a na jakim mleku jest Józio?Zazdro wyspania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 12:16

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek wstał dzisiaj o 9.30 - ja też... Masakra się czułam połamana. Teraz znowu śpi już godzinę.
    Co do spania to przeważnie śpi w pozycji brzuch/bok , zawsze w jedną stronę. W innej pozycji to drzemki są krótsze. poduszki póki co nie używamy 😊

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi na plecach i główka raz w jedną a raz druga stronę. Potem jak śpi z nami w łóżku to czasem śpi na boczku ale nieraz przekręca się później na plecy. Na brzuchu nigdy nie śpi. Obrót na brzuch to zawsze jest bodziec żeby wstać :P Śpi bez żadnej poduszki.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ja odciągam tyle razy ile odciągałam.Momentami mam już dość.Spore zapasy mam w Łodzi,teraz jestem u rodziców i też mroże.Tutaj duža zamrażara i temp. mrożenia do -40.Właśnie jaka powinna być by mleko leżało rok i nie traciło wartości?Dla mnie zapasy mleka ważniejsze niż inne zapasy.
    Piszesz o Dance by jej starczyło mleka,a na jakim mleku jest Józio?Zazdro wyspania.

Musi być mniej niż - 18, w - 18 do pół roku można trzymać, poniżej, dłużej.
    Nie ma tak dobrze, że tyle śpię :P wstaje i karmie dzieci, Józek budzi się co 3h, Danka zazwyczaj raz w nocy i potem nad ranem. Po prostu nie ściągam - ale to i tak dużo.
    Józek jest na pepti. Ciągle miał problemy skorne i w końcu lekarka zleciła pepti. Jest na tym mleku od miesiąca, więc i tak karmilam go 6 miesięcy. Nie zdecydowałam się na diete - bo to duże wyzwanie, tym bardziej, przy 2 dzieci. Ja nie dałabym rady. Pewnie jakby był mniejszy to podjęłabym inna decyzję, a tak odpuściłam.
    Muszę powoli dać mu coś mlecznego - ale spróbuję jogurt czy coś takiego - i zobaczę, czy to rzeczywiście mleko, czy nie. Wtedy w razie co będzie dostawał mleko z zamrożonych zapasów za jakiś czas.

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pójdzie do Rossmanna obejdzie się na razie bez apteki :) Podobno sa pustki, wpuszczają po kilka osób, sa rękawiczki 1 razowe. Musimy zaopatrzyć się w pieluchy, słoiczki, słynny papier toaletowy :D Ten sam problem z papierem podobno jest w innych krajach, ja nie wiem ludzie przedtem go nie używali i nagle teraz zaczęli??;) Czy wszyscy dostali biegunki. To taki znak czasów, kiedyś za kryzysów znikal z półek cukier a teraz papier :D

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Albo ktoś tu coś zgłosił? 🤔 jakiś złośliwy chochlik na grupe się wkradł?

Czym wspomóc 💩? Prawie tydzień nic, a rozszerzona o marchewkę panna. Brzuszek twardy i się złości.
    Na Melę dobrze działa brokuł :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 20 marca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Też mnie przeraża to że tor ludzi lekceważy to siedzenie w domu i łazi, grilluje itp, w Krakowie błonia pełne ludzi a nad zalewem grille i muzyczka w pełni :( dobrze że pogoda się dziś trochę popsuła, chyba pierwszy raz się cieszę na załamanie pogody :D

Czy Wasze dzieci śpią na brzuszkach, na plecach czy na boku? Używacie jakichś poduszek czy na razie nic?
    Zgodnie z tradycją odkładam na brzuszek, ale teraz to już lata po wszystkich produktów pozycjach 🤭 aż dziwie się, że ją to nie budzi. Nieraz się tak wierci..

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 20 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, żałuję, że nie przeczytałam Twojego wpisu wcześniej. Aż Chciałabym zobaczyć, co spowodowało ujawnienie się moderatora 😁

Chimera, dobrze, że troszczysz się o rodziców. Ktoś musiał im nagadać. Nigdy nie wiadomo..

Pierniczkowa, brawo. Odkryliście sposób na małą. Niezmiernie się cieszę.

Werni, fajna ściągawka. Na pewno będę do niej wracać :)

Domi, 👏 należało się sommmsiadom💪 mnie też wkurza takie postępowanie. A jak czytam komentarze podlotków na spotted, to aż mnie kuzwica strzela. Bo oni przecież niezwyciężeni są.. A cała reszta, to banda rozhisteryzowanych oszołomów 😠😠😠

No i ta akcja z zaniżaniem statystyk.. Dziewczyna 27 lat, dziecko nie pozna matki 😭 co z tego, że miała koronawirusa, co z tego, że miała zapalenie płuc.. Ale przecież wdala się sepsa, to można jej nie policzyć do statystyk, nie? No comment.. 😥

werni lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwzględnili jej w ofiarach śmiertelnych? Słyszałam tylko, że zmarła 27-latka po porodzie CC i z koronawirusem, ponoć od swojej matki. Szczegółów nie znam, ale sama sytuacja tragiczna.. Wiadomo, że każdego szkoda, ale to maleństwo któro wychowa się bez niej... 😢

Dziewczyny kpi, od powrotu do pracy ściągam pokarm i stwierdziłam, że jesteście mamy na medal. Ile z tym jest roboty!! Ściągam tylko rano i w pracy raz i mam dość, także wielki szacun! 💪👊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 18:53

Pierniczkowa, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi szkoda maluszka :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dobrze zrobiłaś, teraz będą się bali tylko ruszyć, wyższa kara za złamanie kwarantanny

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 20 marca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Nie uwzględnili jej w ofiarach śmiertelnych? Słyszałam tylko, że zmarła 27-latka po porodzie CC i z koronawirusem, ponoć od swojej matki. Szczegółów nie znam, ale sama sytuacja tragiczna.. Wiadomo, że każdego szkoda, ale to maleństwo któro wychowa się bez niej... 😢

Dziewczyny kpi, od powrotu do pracy ściągam pokarm i stwierdziłam, że jesteście mamy na medal. Ile z tym jest roboty!! Ściągam tylko rano i w pracy raz i mam dość, także wielki szacun! 💪👊
    Tak, w południe była liczona, a wieczorem już nie.
    Mimo, że miała ostre zapalenie płuc spowodowane koroną.
    Również strasznie żal mi tego dzieciątka :(

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale tego lekarza z koronawirusem co samobójstwo popełnił też nie liczą.

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 20 marca 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    No ale tego lekarza z koronawirusem co samobójstwo popełnił też nie liczą.
    O tym nie słyszałam 😳

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie slyszalam

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze,poszłam spać o 00:30 i miałam wstać o 3 odciągać się.Jakież było moje zdziwienie gdy otworzyłam oczy o 6???
    Dopiero teraz nadgoniłam,uff.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mawiają: nic tak nie budzi o 7 jak 8 na zegarku 😉

Niebieska Gwiazda, kayama, Niezapominajka5, werni, Vampire lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podziwiam dziewczyny kpi!! Vampire a czym się zajmujesz? Nie ma problemu w pracy z odciaganiem?;

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak używacie tych szczoteczek do zębów z Rossmana, w ogóle już używacie?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj wciągnęła dwa pierogi ruskie, tak więc era słoiczków za nami. Młoda nie ma zębów, ale super sobie radzi z dużymi kawałkami. Zaczyna pełzać i podciągać nogi pod brzuszek więc jest progress po ćwiczeniach.

Chimera, kayama, werni, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ