X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska współczuję :/ Ale lepiej dmuchać na zimne więc dobrze ze wyjechałas. Mój pracuje zdalnie z domu. Nie ma czego zazdrościć, ten weekend to nie jest luźny wolny czas z jakim się weekend kojarzy przecież. Jest cały czas huk roboty przy dziecku i w domu, ja cały czas niewyspana bo nadal pracuje wieczorami, mam jeden projekt a teraz trzeba myśleć o finansach jakoś się pozabezpieczać bo jutro niepewne więc robię puki jest dla kogo. Nie robimy generalnych porządków bo nie ma na to czasu. Ja zazdroszczę tym ludziom którzy faktycznie nie mają co robić i nudzi im się w domu. Mogą siebie urządzać wieczoru filmowe z winem, darmowe kursy internetowe teraz się tego narobilo, porządkować dom, tak np moi bezdzietni (lub z dużymi samodzielnym i dziećmi) znajomi sobie żyją.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pracuje z domu i ma niestety dużo więcej pracy niż kiedyś jak pracował z domu, jak u Chimery. No i kończy później :/ młody dalej nie lubi spacerow więc w sumie nie wychodzimy, mąż tyoko raz w tygodniu na duże zakupy spożywcze i planujemy co którego dnia jemy żeby się nic nie zmarnowało. Jak widzę ile ludzie kupują to sobie myślę że oby połowa to w koszu potem nie wylądowała :/

A poza tym dziś kończymy 7 miesięcy :D nie ma siedzenia i pełzania na razie ale jest już dużo leżenia na brzuszku, obroty na plecy i z powrotem i obrotu wokół własnej osi więc bardzo się cieszę :) je też bardzo chętnie wszystko co mu daje, zarówno z łyżeczki jak i kawałki :) i odrzucił całkiem smoczek chociaż to ma trochę minusy bo na każde uspokojenie i uspanie musi być cyc inaczej nie da rady ;)

Niezapominajka5, Chimera, kayama, Marcelina85, Marcelina85, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, werni, Vampire lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padła koło 3 🤦‍♀️ na szczycie potem pospała prawie do 8.
    Później sprzedalam ja staremu i sama się jeszcze kimnelam.
    U mojego w pracy 2 osoby z bezpośredniego otoczenia poszły na kwarantanne. Oby nie zachorowały 😥

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, skąd i jakie zamawialas? :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Chimera, skąd i jakie zamawialas? :)
    W końcu zamówiłam wszystko z firmy humana, nie jestem super zadowolona ze składu tych obiadków, ale to na czarną godzinę 😉
    8010281e2ec6048amed.jpg

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też popłakuje w nocy, w dzień też niespokojna, gorączki brak, ale ewidentnie prześwitują coraz bardziej górne jedynki i zaczęła zgrzytać dolnymi o górne. 3 dni temu ugryzła mnie do krwi, więc mogę się domyślać jak to boli, kiedy sobie tak rozdziera te dziąsełka :(

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziwnie to wygląda jak z filmów grozy. Patrzę przez okno, piękna pogoda, widzę z 8 piętra spory kawałek osiedla, ulice na której zwykle jest duży ruch. Nie ma nikogo ... ani człowieka. Żaden samochód nie jedzie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama przynajmniej spalin nie wdychasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 14:59

• kayama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zawsze jakieś pozytywy. Ulica jest oddalona, przed nią jest park i pętla autobusowa. Ale ja z okna kawał "świata" widzę, nawet stadion i pałac kultury.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez na HO i b. dużo pracuje, a ja mam pełne ręce roboty z dwójka. Ale stwierdzam, ze mogłabym tak żyć 😁. Mam wrażenie ze mi małżeństwo rozkwita przez te kwarantannę 😀.
    Tylko to kiszenie w chacie już mnie dobija. Za tydzień jak będzie ładna pogoda to się spakujemy i wyniesiemy do rodziców na dzialke.

Kazik tez już kuma kilka prostych „komend” ;). Robi bam bam rączka, jak poproszę o tuli tuli to się wkleja we mnie a jak poproszę o noski noski to pochyla główkę do mojego czoła i robimy noski noski 😍. Dziś tez załapał jak siąść z czworaków. Podpiera się jeszcze jedna rączka.
    Tylko zaczął znowu potwornie ulewac a już było tak dobrze. Nie wiem o co kaman 🤷🏼‍♂️

Frida91, kayama, Chimera, Niebieska Gwiazda, werni, trzydziecha, Niezapominajka5, Vampire lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to weekend zleciał nie wiadomo kiedy. Mąż dziś zrobił domowe frytki. To mój mały jeden zdjadl że smakiem :)

Wogole jak mu coś nie pasuje to tak się złości :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dziś robiłam domowe frytki, takie klasyczne z patelni - ale się nawpierniczalam! Sto lat takich nie jadłam bo kiedyś kupilismy w lidlu urządzenie do smażenia powietrzem i od tamtej pory zawsze takie robimy.
    Jak nic bedzie pare kulo do przodu po tej kwarantannie 🙄

werni lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zrobił na obiad pizzę, a ja później tartę z jabłkami i ananasem (bo miałam hawajską i mi został, a jabłek jakoś niewiele), wygrzebałam do tego resztkę lodów z zamrażalnika...pycha 😁

Kazik to widzę kumaty, Robcio to jeszcze nic z tych rzeczy. Pokazuje mu brawo, moja moja, noski noski, ale jeszcze nie kupuje o co kaman 🤷🏻 ale radoche ma...chociaż on to się cieszy byle czym, chyba po mamusi 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 20:08

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoś zaczął dzień chwilę przed 5 😵 miał 2 półgodzinne drzemki, na szczęście od godziny śpi bo byłam na skraju załamania już
    Starsza na obiad garściami wpychała do buzi surówkę z kiszonej kapusty 🙈 ona w ogóle surówki tak je jakbyśmy ją glodzili co najmniej... Nikoś jadł ziemniaka z surówką, też zajadał, otwierał buzie zanim nabrałam na łyżeczkę 💪 niech jedzą kiszonki

trzydziecha, Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ochotę wprowadzić kiszonki, tylko obawiam się tej dużej zawartości soli...

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina też się bałam ale nie daję im soli, starsza zje w chlebie, wędlinach, Nikoś wcale, a w kieszonkach jest dużo dobra, uznałam więc że im dam

Marcelina85 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aut jeździ dużo mniej, ogrom ludzi pracuje zdalnie lub siedzą na opiece, a zanieczyszczenie powietrza jest 500x większe 😑

Ja miałam cały tydzień hardcore... Młody wszędzie gdzie tylko się da wstaje. Już nie raz upadł, a ja skończyłam niemalże zawałem. nawet nie mam jak iść do WC bo po 1 nie zostawię go samego w pokoju, bo by się cały potłukł, a łóżeczko jest w ciągu dnia beee, a po 2 jak widzi że wychodzę to ryk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 09:20

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że nikomu się nie przyda, ale warto przeczytać - artykuł o karmieniu piersią i opiece nad niemowlęciem w przypadku zarażenia koronawirusem:
    https://laktaceuta.pl/koronawirus-sars-cov-2-a-karmienie-piersia/

Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5, kayama lubią tę wiadomość

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja używam rano, daję jej do ręki i sama sobie gryzie ;) Nie wiem czy dobrze robię ale gryzie chętnie i wkłada głęboko do paszczy, czasami do lekkiego odruchu wymiotnego, tak jak nam logopeda kazała. Ja poza tym codziennie myję jej dziąsła tą szczoteczką silikonową na palec.

A dajesz ta z włóknami do okola czy ta podobna do zwykłej? I czy sama sucha czy z czymś? Chyba dziś pierwszy raz spróbujemy

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z was rozszerzanie diety dalej idzie jak po grudzie? Czy zostałam sama? Nie mam do tego siły i pomysłów. Przy 2 nie jest mi łatwo + u Józka ciągle coś. Dziś znowu ma zaczerwienione poliki i lekką wysypkę na nich. Dałam mu banana 2 dni. Wychodzi na to, że nic nie powinnam mu próbować dawać - bo na wszystko jakaś reakcja. Ogólnie to średnio chcą jeść, zawsze mają miny jakbym im wielka krzywdę robiła. Muszę się jakoś zmobilizować i spróbować blw choć aktualnie to mi ciężko im 2x dziennie coś dać typu słoik czy kaszka.

‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ