X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry ja z innej beczki, nie wiecie czy wypłaty macierzyńskiego i 500+ nie są zagrożone? W związku z wprowadzeniem tego stanu epidemii..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny jak używacie tych szczoteczek do zębów z Rossmana, w ogóle już używacie?

Ja używam rano, daję jej do ręki i sama sobie gryzie ;) Nie wiem czy dobrze robię ale gryzie chętnie i wkłada głęboko do paszczy, czasami do lekkiego odruchu wymiotnego, tak jak nam logopeda kazała. Ja poza tym codziennie myję jej dziąsła tą szczoteczką silikonową na palec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 20:38

trzydziecha lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów nam forum siadło....

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasiowi idą trzy zęby jednocześnie.Dziś w nocy lub jutro wyjdze prawa górna dwójka.Jest marudek.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała nie chce jeść 🤷‍♀️
    Ewidentnie idzie ząb, bo już pod palcem go czuje.
    Eh.. Któraś z Was też tak miała? Jak zjadła o 17,tak kaszki nie chciała w ogóle i teraz pojadał tylko troszkę😥
    Jojczy całe popołudnie.

Pierniczkowa, jak Ty jej dałaś te pierogi 😍

Kayama, ja nie jestem pewna niczego. Ani macierzyńskiego (bo to ZUS, ani 500+ tym bardziej). Dziwne czasy mamy :(
    No moze jedynie wypłaty męża, ale u niego nie wiem co by musiało się stać żeby nie dostał.

Laski, jak sobie radzicie w tym odosobnieniu? A może jednak wychodzicie?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny jak używacie tych szczoteczek do zębów z Rossmana, w ogóle już używacie?
    Ja nie używam w ogóle i pewnie robię błąd. Myślałam, że zacznę jak zęby się pojawia. Chyba trzeba będzie ogarnąć temat. Ale wez się człowieku teraz wybierz do rossmanna. Mąż mnie najchętniej by w domu deskami zabił 🤦‍♀️ nie dosłownie oczywiście 😁

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17-tego Trzaskowski zapewniał że 500+ będzie płacone na bieżąco. Ale kurde sytuacja się zmienia i jak tu być pewnym... Jak zabraknie mojej wypłaty macierzyńskiego i 500+ to nie wyżyjemy :(

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 22 marca 2020, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko u nas piąty ząbek idzie i różnie bywa.Obecnie jest żarłokiem i wczoraj wciągnął zupe,owocki i ponad 900ml mleka.Przy wcześnieszych zebach bywało jak u ciebie.To z bólu nie je.Ja w takich sytuacjach podaje mleko z kaszką łyżeczką i jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 03:25

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny sorry ja z innej beczki, nie wiecie czy wypłaty macierzyńskiego i 500+ nie są zagrożone? W związku z wprowadzeniem tego stanu epidemii..

Czytałam że to fake i one nie są zagrożone

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczoteczkę na palec i muszę się wkoncu ogarnąć i małemu nią czyścić.

A uszka jak czyścicie.?
    Kayama jest weekend to każda zajęta.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ja mam szczoteczkę na palec i muszę się wkoncu ogarnąć i małemu nią czyścić.

A uszka jak czyścicie.?
    Kayama jest weekend to każda zajęta.

Czym zajęta?;) Teraz weekendy się niczym nie różnią od dni codziennych. A uszka czyszcze patyczkiem higienicznym z zewnątrz.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w trakcie przeprowadzki to nie mam za bardzo czasu na forum ostatnio. Na spacery chodzimy, tyle w domu bym oszalala...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Aktualizacja co u nas.
    Położyłam Tytusowi tydzień temu pilota tv na podłodze to zaczął sie czołgać tak ze hej i od tej pory zasuwa na chacie. Teraz musze odkurzać codziennie 🤦‍♀️ Nie wiem skąd tyle syfu na chacie sie zbiera 🤪
    Chyba w końcu idą zeby bo dziąsła wyglądają tak jakby tam cos siedziało taki zarys ale nic sie nie przebija jeszcze
    Na spacery wychodzę z małym bi bym zwariowała. Ma etap na ręce ciagle. No i mam tez dość piosenki koła autobusu a to mu sie bardzo podoba.
    Z jedzeniem u nas zmiana taka ze w ciagu dnia nie pije mleka. Takze mamy 3 posiłki stałe i 3 flaszki. Blw idzie ciulowo. Dalej ogarnia tylko chrupki i kawałki chleba. Reszta zawsze jest rozciapkana i wytarta w głowę albo laduje na podłodze.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Czym zajęta?;) Teraz weekendy się niczym nie różnią od dni codziennych. A uszka czyszcze patyczkiem higienicznym z zewnątrz.
    W tygodniu mąż pracuje, zwykle praca z domu była bumelanctwem na całego, ale teraz jak wszyscy w formie tak robią, to wygląda to zupełnie inaczej. Także u nas weekend nadal różni się od dni powszednich.

My na spacery chodzimy, codziennie albo idziemy do moich rodziców "na widzenie", albo po pracy męża na ogródek, choćby te godzinkę coś podłubać, bo roboty tam mamy multum. 🙄 Mimo że w mieście, to raczej miejsca na uboczu i nie mijamy za wiele ludzi.

U nas to chyba wszystkie jedynki idą równocześnie. Dolne obie się ze dwa dni temu przebiły i codziennie są coraz bardziej widoczne, a górne wyglądają jakby tuż tuż miały być. Wczoraj mały się obudził o 23 na karmienie, odłożyłam go do łóżeczka i wyglądało na to, że zasypia, ale po chwili zaczął płakać i tak godzinę co go uspokoiliśmy, to jak odłożyliśmy, to po max 5minutach płacz. W końcu po północy wzięliśmy go do łóżka i po 1 usnął jak należy 😔

• Chimera Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ja jakiś czas temu robiłam zakupy online przez aplikację rossmanna, płatność z góry i odbiór w sklepie, więc zamiast chodzić między ludźmi, oglądać, dotykać, to wchodzisz i odbierasz już spakowane zakupy 🙂

Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko nie wiadomo kiedy spakują, na stronie jest napisane że wydłużony czas oczekiwania. Mój jutro idzie po niezbędne rzeczy a te które mogą poczekać chyba zamówimy z dostawą do domu.
    My mieszkamy w bloku i nie da się tak bezkolizyjnie wyjść domu :(( Chyba długo już nie wytrzymamy, chociaż na krótki spacer wokół bloku, mamy tu trochę zieleni..Boję się jechać winda z dzieckiem a mieszkamy na 8 piętrze. Jak jedzie ktoś zarażony to wirus może się utrzymywać w powietrzu.
    A moje dziecko zaczęło mówić ;) Jak coś jej podaje albo pokazuje to wyciąga ręce i mówi "da". :-) Nie wiem czy to jest świadome.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie nauczyła robić brawo i co chwile tak robi jak siada 🥰 I widzę że zaczyna powoli rozumieć słowo nie. Jak po cos sięga co nie wolno to mówię stanowczo nie i cofa rękę i czasem płacze tak samo jak jej się coś zabierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 10:01

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to słabo, w sumie, to mogłam się tego spodziewać, teraz wszystkie terminy się wydłużają. Stwierdziłam, że kupie kilka słoiczków, bo jakby tak nas miała dopaść kwarantanna, to nie będę miała warzyw żeby coś dziecku ugotować, a w zamrażarce mam tylko 5porcji zupki. Szukałam na allegro, jak już po przeczytaniu składów pierdyliarda słoiczków wybrałam kilka od jednego dostawcy, to po przejściu do kasy wyświetliło mi się, że będzie w paczkomacie za 19-21 dni 🙈🙈🙈 Zrezygnowałam, ale znalazłam innego sprzedawcę z krótszym terminem, powinny być do środy...zobaczymy.🙄

Też bym windą wolała nie jeździć w takim czasie, także rozumiem.

U nas właśnie zaczął sypać ostro śnieg...teraz się zima wzięła...phi

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka podgrzalam w wodzie i po kawałeczku widelcem do ciasta :D kawałki dość małe w wielkości paznokcia , no ale już nie papka.
    Dzisiaj młoda od 6 na nogach a raczej na rękach. Mój już ją przejął bo ja po 2h noszenia i prób a to jeść a to pielucha, a to zabawa , straciłam cierpliwość. O. Już potem wyczuła że moje tętno wynosi koło miliona i zaczęła się drzec tez na rękach. Oby on ją ululał.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 22 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż,nie zgodzę się z tym,że weekend niczym się nie różni.Wyjechałam do rodziców by im pomagać bo są sami a ja mieszkam 150km od nich.Po drugie w Łodzi gdzie mieszkam mój małż chodzi do pracy od poniedziałku do piątku.Taka praca.Spotyka się z innymi ludzmi na wyjazdach.Stwarzał duże zagrożenie dla mnie i dzieci.Zazdro wszystkim którym dni tygodnia płyną jak weekend.

‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ