X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H&M dziś 20% rabatu na kolekcję dziecięcą dla klubowiczów :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wyjazd do Warszawy przebukujemy, ale najpierw się dowiemy na kiedy przeniosą termin koncertu. Niestety jeśli chodzi o wakacje, to planowaliśmy jechać w szóstkę, z cudem zgraliśmy urlopy i nie jest to takie hops przebukować termin na za rok. W ogóle to booking podaje orientacyjną cenę w przeliczeniu z euro, mieliśmy płacić łącznie 5tys. zł, w tej chwili złotówka jest "tak silna", że po ściągnięciu zaliczki w kwocie 1700zł, mamy do dopłaty przeszło 6tys. zł 🙈

Tak samo jest apel żeby nie odwoływać wesel tylko przebukowac. Już widzę parę, która czekała na salę 2 lata jak przekłada wesele o kolejne 2 lata 🙄 Niestety, ale knajpy, które żyły tylko z imprez okolicznościowych raczej się nie utrzymają. Inne knajpy oferują teraz usługi na dowóz i jestem ciekawa czy mają obroty pozwalające im się utrzymać na rynku.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    My do momentu przeniesienia do rodziców ciągle na wideo rozmowach. Kryzys jest straszny, a będzie jeszcze gorzej z pracą. Ja już wiem że nie mam gdzie wracać, jeżeli to się nie zakończy do końca czerwca to nowej pracy też nie znajdę.
    Jeszcze trzy tygodnie i Mała będzie mogła z piechem szaleć na dworze.

A przenosisz się do rodziców na krótko czy raczej na dłużej.Ja u swoich jestem juž trzeci tydzień.Pomoc mam,dzieci podwórko.Niestety bez małża.Został na mieszkaniu i chodzi codziennie do pracy.Trochę mnie martwi ta rozłąka.Cześto mamy videorozmowy ale to nie to samo.

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wakacjach mieliśmy być do wczoraj :) tzn mieliśmy ten Cypr ale na szczęście zwrócili za wszystko, Wizzair bilety, airbnb noclegi i wynajem samochodu. Chciałabym na jesień przełożyć ta wycieczke ale zobaczymy jak będzie.

Dziewczyny dziękuję Wam za dobre słowa :* tak to napisałam i sobie pomyślałam że ja to tylko narzekam :p jakoś mnie poniosło, cieszę się że tu jesteście :)

Kalija lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajny post mataja napisała, dziewczyny bez fb widać? Czy to trzeba być w grupie?
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1794433994033000&id=373123579497389

trzydziecha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My swietujemy
    rzutem na tasme udalo sie dopiac transakcje kupna domu pod Gd
    po 20 przeprowadzka
    zaczynamy zbierac rzeczy w kartony z Poznania

najwyzszy czas bo dzis Junior zaczal lapac sie krawedzi lozeczka kindercraft na podnoszenie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    A przenosisz się do rodziców na krótko czy raczej na dłużej.Ja u swoich jestem juž trzeci tydzień.Pomoc mam,dzieci podwórko.Niestety bez małża.Został na mieszkaniu i chodzi codziennie do pracy.Trochę mnie martwi ta rozłąka.Cześto mamy videorozmowy ale to nie to samo.
    Jeżeli nic się nie uspokoi to na dłużej. :(

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Mnie tez wylogowalo z forum, a to tak ciężko się z powrotem zalogować 😅.

Co do spania to ja tez jestem przeszczęśliwa jak się uda 3 h ciągiem. Zwykle są to bloki po 2 h :/. I jeszcze te moje problemy z wypływem :(. Ostatnio mieliśmy jazdę wieczorem bo Kazik jak zjadł o 22 to obudził się znowu po godzinie a moje cycki potrzebowały dokładnie 43 min żeby mleko poleciało :(. Płakał Kazik, płakałam ja. Mój mąż stwierdził, ze to moje karmienie to jakaś patola jest. Z plusów to jak teraz mąż pracuje z domu i rano nie traci czasu na szykowanie i dojazd do pracy to często zabiera mi Kazika i mogę dospać do tej 8.30-9 😍.
    Poza tym morale słabe, wczoraj miałam mega kryzys. Mężowi się oberwało. Przeraża mnie ta sytuacja z wielu względów .poza oczywista troska o zdrowie najbliższych i swoje martwię się tez ekonomicznymi skutkami tego wszystkiego :(.

Jeśli chodzi o postępy to Kazik zaszalał ostatnio. Zaczął raczkować i coraz częściej siada bez podpierania się rączka. Cały czas doskonali umiejętności, ale póki co jeszcze częściej wybiera pełzanie, zwłaszcza jeśli zależy mu na czasie ;). Siad tez zdecydowanie częściej jest z podparciem. To siadanie najbardziej mnie cieszy bo jak się wzmocni to będzie zupełnie inna jakość zabawy! Można wprowadzić sortery itp.
    Drzewko, tak bardzo współczuję Ci tych problemów z wypływem :( chciałbym Ci coś doradzić i pomoc, ale nie wiem czy coś takiego jest.
    To tak jak z moimi zatykającymi się kanalikami. Tak jest i tyle..
    Musze robić regularny przegląd kanalików, to wtedy usunę "zapychacza" zanim zrobi się zastój 🤦‍♀️ inaczej się zapycha i pierś robi się obolała.
    Zazdroszczę jak ktoś działa miesiącami bez problemow.

Wow, Kazik robi piękne postępy 👏👏👏❤️

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff,okres mi się spóźniał osiem dni,ale na szczęście dostałam.Trzecie dziecko mnie nie przeraža,ale nie teraZ.Obecnie do lekarza ciężko się dostać.Współczuje wszystkim obecnym ciężarówkom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 06:25

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam teraz tylko 5 sesji a okresu nadal brak.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to.ja nie mam okresu już ze 2 miesiące :(( testy wychodzą negatywnie, zresztą czuje się normalnie nie jestem w ciąży. Nie ma teraz nawet jak.iść do gina, U mnie w przychodni poszedł sobie na wolne i przyjmuje tylko pacjentki w ciąży. Nie wiem co mam z tym zrobić. Nigdy w życiu poza ciąża nie miałam zatrzymania okresu na Tak długo.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiedyś taką sytuacje,byłam u gina i dostałam luteine na 10 dni 2 razy dziennie i do odstawienia.Zapisz się na telerozmowe.Jeśli jesteś w ciąży luteina nie zaszkodzi,jeśli to zaburzenia hormonalne to badania zrobisz jak korono się skończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 14:50

kayama lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a ile pokarmu masz przy 5 sesjach.Z których zrezygnowałaś?Pytam,bo zastanawiam się jak robić zejściówki.U mnie to jeszcze daleko bo Adaś to mlesio uwielbia i jest żarłokiem.I ledwo wyrabiam z produkcją.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 6ciu mam około 560 dobowo. Mam sesje 3 7 10 14 18 21 , teraz dopiero do mnie doszło że to 6 xD sorki ale mój mózg ostatnio nie domaga, do tego wczoraj pękła mi 8mka na pół, i zastanawiam się kiedy umrę z boku, a dentyści się boją przyjmować.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres jeszcze nie wrócił, w sumie ucieszyłabym się na kolejną ciążę ale faktycznie teraz byłoby trudniej z lekarzem itp. mama ginekolog też odradza prokreację na razie, tzn poleca się wstrzymać póki co :)

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam dla tych które mają czas i chcą się czegoś nauczyć albo wzbogacic CV :) ja próbuję z finansami, jak mały śpi i czuję satysfakcję jak coś się uda porobić :)

https://qz.com/1821327/450-free-ivy-league-university-courses-you-can-take-online/

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na dobre lęk separacyjny 8-/ , jak znikam jej z oczu to rozpacz. A jak mnie widzi to muszę na nią patrzeć, jak odwracam wzrok i np pisze na tel to jest awantura 😅. Takze wesoło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 17:55

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robuś dzisiaj się rozszalał, szykuje się do siedzenia i zaczął się wspinać. Dzisiaj stanął sam trzymając się szafki pod telewizor 🙈🙈🙈 Teraz to już w ogóle nie posiedzę.

Leku separacyjnego na szczęście jeszcze nie ma, sam ode mnie ucieka 😅 Jak zobaczy coś co go zainteresuje (np. lacia, który leży na podłodze zamiast na nodze), to zaczyna wydawać z siebie dźwięk w stylu A-ha, A-ha, A-ha, jakby dzięki temu szybciej mu się pełzało. W sumie to ja wiem przez to, że on coś knuje i mam szansę go wyprzedzić w zamiarze 😉

Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na razie nauczyła się leżeć na boczku podparta. I pełzać do przodu więc jest wielki progres. Z minusów od jutra zamknięte lasy, czyli nie mam ani gdzie wyjść z psem ani tym bardziej z młodą. Kurwica mnie już bierze. Ciekawe jak wybiegam owczarka między blokami.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam, mamy 8 miesięcy!:)

Pierniczkowa, werni, Niezapominajka5, Chimera, trzydziecha lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ