X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dziś miała cel dnia żeby najeść się z kociej miski 🙈 Co chwile tam grzebała, raz ukradła jedzącemu kotu kawałek miesa, innym razem ssała sucha karmę... A na koniec chyba napatrzyla się jak to należy robić, podparla się rękami i chciała włożyć buzię do miski 😂
    Była bardzo niezadowolona ze udaremnialam wszystkie te próby 😅

Kupiliśmy w końcu bboxa. Rozi załapała tego samego dnia jak z tego pić i teraz pije nawet dla zabawy jak mi się wydaje. Ale fajnie że chętnie pije wodę.

kayama, werni, Chimera, trzydziecha, Kalija lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zamykania lasów to też o tym wczoraj przeczytałam. Mój mi opowiedział jak jeden gość sobie biegał po lesie i dostał 5 tys kary.

Ja mam dola :( muszę się rozliczyć z pitu na bardzo dużą kwotę :( czegoś podobno nie zaznaczyłam i teraz muszę tyle płacić.

Co do Wojtka to on ostatnio mi komunikuje mlaskaniem że jest głodny lub jak widzi miseczkę z obiadkiem. Strasznie się denerwuje jak podnosi pupę a głowa w dole. Kombinuje na różne sposoby.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja mała dziś miała cel dnia żeby najeść się z kociej miski 🙈 Co chwile tam grzebała, raz ukradła jedzącemu kotu kawałek miesa, innym razem ssała sucha karmę... A na koniec chyba napatrzyla się jak to należy robić, podparla się rękami i chciała włożyć buzię do miski 😂
    Była bardzo niezadowolona ze udaremnialam wszystkie te próby 😅

Kupiliśmy w końcu bboxa. Rozi załapała tego samego dnia jak z tego pić i teraz pije nawet dla zabawy jak mi się wydaje. Ale fajnie że chętnie pije wodę.
    Rozi rozwaliła system🤦‍♀️😂😂😂

Moja bboxa traktuje jak zabawkę- gryzak. Więcej wypluwa niż z tego pije 🤷‍♀️
    Za to ładnie pije wodę z kubeczka. Daje jej po każdym posiłku. Nie daje póki co nic innego. Czasem tylko kaszkę robię bardziej płynna, ale wtedy i tak napitalam głównie łyżeczką.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Co do zamykania lasów to też o tym wczoraj przeczytałam. Mój mi opowiedział jak jeden gość sobie biegał po lesie i dostał 5 tys kary.

Ja mam dola :( muszę się rozliczyć z pitu na bardzo dużą kwotę :( czegoś podobno nie zaznaczyłam i teraz muszę tyle płacić.

Co do Wojtka to on ostatnio mi komunikuje mlaskaniem że jest głodny lub jak widzi miseczkę z obiadkiem. Strasznie się denerwuje jak podnosi pupę a głowa w dole. Kombinuje na różne sposoby.
    Werni, a nie możesz zrobić korekty? :(

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurła lasy zamknięte, ale nie dla myśliwych 🤦🏻‍♀️ to jest jakaś porażka totalna.

Ja dzisiaj muszę iść rodzicom zanieść parę rzeczy i do paczkomatu odebrać przesyłkę, to przy okazji pójdziemy na działkę skoro już muszę i tak wyjść z domu. Na swoim terenie, mimo dziury w płocie, nikogo nie spotkam 🙄

• werni Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka niestety się nie da.

Chimera masakra z tym że dla nich to wolno.
    Wczoraj 1 raz wyszłam od x czasu na pocztę z paczkami. Na szczęście trafiłam na małą kolejkę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, można wystąpić to us z wnioskiem o rozłożenie na raty. Ja za 2018 rok miałam bardzo dużo do dopłaty i tak właśnie zrobiłam. Za 2019 tez będę dopłacać, chyba jeszcze więcej i aż się boje przysiąść do tego pitu 🤦🏼‍♂️

werni lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko pełza do tyłu i się przekręca z pleców na brzuch, ale nie umie wrócić 😕 Bardzo lubi leżeć na mnie na brzuszku i się na mnie wspinać, podskakiwać jak na koniku, a najchętniej chciałaby, żebyśmy ją ciągle sadzali, chociaż sama nie umie się podnieść do siadu, ale utrzymuje że się sztywno i ma proste plecy, buja się i umie w tej pozycji przemieścić się do przodu na pupie. Mąż jej parę razy pozwolił tak powiedzieć na macie i teraz nie chce leżeć, z leżenia na plecach próbuje robić brzuszki, a Bujaczek poszedł w odstawkę, bo umie w nim usiąść. Chciałabym żeby najpierw normalnie pełzała do przodu i nie ominęła etapu raczkowania. Moja Mama mówi, że ja nie raczkowałam, tylko właśnie tak się przemieszczałam na siedząco na pupie, moja bratanica tak samo...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś obroty śmiga,pełza do przodu.Dziś poraz pierwszy usiadł w łożeczku.Zrobił to nieświadomie,ale od czegoś trzeba zacząć.Może zapomni.Też się boję,że nie będzie raczkował.Ma utrudnione zadanie bo łóżeczko turystyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 11:08

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od dentysty. Ząb wyrwany, a mi schodzi znieczulenie. Chyba będę chodzić po ścianach zaraz.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję rozliczenia za zeszły rok... Zobaczymy, dobrze wiedzieć że można na raty.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Drzewko, tak bardzo współczuję Ci tych problemów z wypływem :( chciałbym Ci coś doradzić i pomoc, ale nie wiem czy coś takiego jest.
    To tak jak z moimi zatykającymi się kanalikami. Tak jest i tyle..
    Musze robić regularny przegląd kanalików, to wtedy usunę "zapychacza" zanim zrobi się zastój 🤦‍♀️ inaczej się zapycha i pierś robi się obolała.
    Zazdroszczę jak ktoś działa miesiącami bez problemow.

Wow, Kazik robi piękne postępy 👏👏👏❤️

❤️
    A widzisz ja z kolei nie wiem co to zastój czy zatkany kanalik. Każda z nas ma coś, lekko nie jest.
    Ja zauważyłam, ze u mnie problem się nasila lub słabnie w zależności od momentu cyklu. W okolicach owulacji jest najgorzej. Akurat teraz to przerabiam - dzisiejsza noc to był dramat :/

Myszk@ lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Werni, można wystąpić to us z wnioskiem o rozłożenie na raty. Ja za 2018 rok miałam bardzo dużo do dopłaty i tak właśnie zrobiłam. Za 2019 tez będę dopłacać, chyba jeszcze więcej i aż się boje przysiąść do tego pitu 🤦🏼‍♂️

Mój właśnie chce zobaczyć czy można na raty ale jak mówisz że się da to super. A biorą z tego jakiś procent?
    Ciekawe czy urząd jest otwarty? Może któraś wie? Albo gdzie złożyć wniosek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 17:58

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Mój właśnie chce zobaczyć czy można na raty ale jak mówisz że się da to super. A biorą z tego jakiś procent?

Nie biorą procentu, ale mi wrzucili jakaś tam nieduża opłatę prolongacyjna. Teraz pewnie tej opłaty nie wezmą bo ze względu na koronę są jakieś taryfy ulgowe w tym zakresie. Najlepiej zadzwonić i się dopytać.

werni lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, przypadkiem kliknęłam, nie lubię problemów z laktacją, bardzo dzielna jesteś.

My dziś ostatni raz w gondoli 😭 panicz przewrócił się na brzuch i chciał wyjść z wózka 🙈

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek wysłać pocztą, albo pod urzędami są takie urny co można wrzucać rozliczenia itd , w poniedziałki. Przynajmniej u mnie w mieście tak jest.

werni lubi tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Adaś chce z wanienki wychodzić podczas kąpieli, haha ...

No i od jakiegoś czasu nie chce mleka... Odpycha, odchyla się, uderza w butelkę ... Dopiero jak mu "siłą" włożę smoka to normalnie pije. Nie wiem czy to przez jakiś skok czy ząbki, albo o co chodzi?!?!? Miała może któraś tak z maluchem ? 🤔

• werni Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki dziewczyny za informację

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Mój Adaś chce z wanienki wychodzić podczas kąpieli, haha ...

No i od jakiegoś czasu nie chce mleka... Odpycha, odchyla się, uderza w butelkę ... Dopiero jak mu "siłą" włożę smoka to normalnie pije. Nie wiem czy to przez jakiś skok czy ząbki, albo o co chodzi?!?!? Miała może któraś tak z maluchem ? 🤔
    Ja mam dzisiaj ten problem, ale przy kp :(
    Za *** nie chce jesc 😥
    Kaszki prawie nie zjadla na kolację i tera nie chce zjeść cyca. Do tej pory sie z nia bujalam, bo chciałam zeby cokolwiek zjadla.
    Poddsje sie. Najwyżej obudzi sie o 3 glodna 😭
    Ide mleko odcisgnsc 😠
    To zęby albo skok. Zaczela mocno sylabowac 3 dni temu, a na dodatek powoli probuje bujac sie na 4-rakach.
    Na dodatek od kilku dni lapie i puszcza cycs nom stop. Ktoś cos wiem na ten temat? Co to moze byc? Zanik ssania, czy ki czort? 🙄

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka może kaszkę dawaj z rana. Moj mały to zjada z bobovity bio plus owoc.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ