Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wojtek pierwszy raz wyraźnie powiedział tata. Bo tak to tylko była mama na wszystko. Co raz więcej słów mówi.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
werni wrote:A jak u innych ciężarnych jak się czujecie?
Ja czuję się bardziej śpiąca niż w poprzedniej ciąży...z wiadomych względów 😉 miałam lekkie mdłości, podobnie jak poprzednio bez wymiotów. Ale brzuszek zdecydowanie szybciej się powiększył.werni lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Werni trzymamy jutro kciuki zaciśnięte za Was 🤗
Kayama, to Ty pisałaś, że Wika ma prawdopodobnie uczulenie na cynamon? Jak wam się to objawia? U nas chyba też jest, ale to bardziej alergia kontaktowa niż pokarmowa. Jak jadł owsiankę z jabłkiem i cynamonem, to mu się zrobiło czerwone wokół ust w tych miejscach gdzie jedzenie dotknęło skóry. Myślałam najpierw że to brzoskwinia, bo w tym musie co robiłam była, ale ostatnio robiłam jabłka pod kruszonką i też miał taką reakcję, a poza jabłkami (które tej reakcji na pewno nie dały) wspólnym składnikiem obu dań był cynamon 🤷🏻werni lubi tę wiadomość
-
Chimera nie to nie ja 😃 Ja cynamonu nie daje zgodnie z info, ze to jest trucizna i małym dzieciom lepiej nie. No ale w żłobku możliwe że dają 😡 Wika ma na coś uczulenie nie wiem na co, ale smaruje emolientem i jest lepiej. To jej uczulenie to są suche jasnoróżowo żółtawe placki na nogach i rękach, z których schodzi skóra.
-
A w ogóle w żłobku jest covid! Opiekunka ma, zamkneli żłobek do 22, dzieci mają kwarantanne rodzice nie. Wcześniej czy później można było się spodziewać...
Nie wiem czy ja nie złapałam covida bo przedwczoraj miałam cały dzień mdłości, wczoraj objawy przeziębienia, dreszcze i gorączka 38,4. Mojemu R. nic nie jest. Wika zdrowa. Albo ja łapie od niej jakieś wirusy już 2 raz albo tym razem to covid, siostra mówi że jak za 2 tyg stracę smak i węch to będzie to 😕 Zobaczymy, nie robię teraz testu. Dziś się czuje lepiej, bez gorączki, tylko bóle mięśni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 12:54
-
Jaka tam znowu trucizna? Podają, że po 10miesiącu życia można dodawać. Może być mocno alergizujaący, ale zaraz trucizna. Jeśli chodzi Ci o zawartość kumaryny, to to są takie ilości, że nikt się od tego nie otruje używając cynamonu delikatnie do smaku 🙄
Z wszystkich osób, które znam co miały potwierdzonego covida (będzie już około 20 osób), tylko dwie straciły węch i smak, reszta w ogóle nie miała tego objawu 🤷🏻 -
Dziś przyszedł na świat Grześ.❤️
W nocy po 1 dostałam skurczy. Po 5 pojechałam do szpitala. Tam okazało się że już miałam 5cm rozwarcia. Po 8 cm Grześ był nadal wysoko to zrobili cesarkę.
Waga 2890g
Wzrost 51cm
10/10
Urodzony o 7:40Marcelina85, Chimera, Niebieska Gwiazda, kayama, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje! 🙂 Mam nadzieję, że Wojtuś dobrze znosi rozłąkę z Tobą. Szybkiego powrotu do domku i dużo zdrówka!
werni lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
O tym cynamonie kiedyś czytałam, dietetycy radzą wybierać tylko cejloński. Pola ostatnio znalazła w szufladzie łaskę i sobie gryzła, za nic nie chciała oddać."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
Marcelina mam nadzieję że Wojtek da radę. Jest teraz z tatą to może nie będzie tak odczuwać. Jest przyzwyczajony ze taty długo nie ma bo w pracy. Tłumaczę mu ze jest w sklepie czy w pracy.
ostatnio taki całusny i przytulas się zrobił.
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Nie cytujcieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:53
kayama, Niebieska Gwiazda, Chimera, Ania95 lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Jaka tam znowu trucizna? Podają, że po 10miesiącu życia można dodawać. Może być mocno alergizujaący, ale zaraz trucizna. Jeśli chodzi Ci o zawartość kumaryny, to to są takie ilości, że nikt się od tego nie otruje używając cynamonu delikatnie do smaku 🙄
Z wszystkich osób, które znam co miały potwierdzonego covida (będzie już około 20 osób), tylko dwie straciły węch i smak, reszta w ogóle nie miała tego objawu 🤷🏻
Ja czytałam że dzieciom lepiej nie podawać, dorosłemu nie zaszkodzi, dzieci mają mała masę i wrażliwy układ pokarmowy. Ja wyszłam z założenia, że cynamon nie jest jej niezbędny 🙂
Hm moja siostra i jej mąż stracili oboje, on ciężkie objawy, ona jak lekkie przeziębienie. Zobaczymy.