Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wszystko książkowo, Pappa wyszła super, zespół Downa 1:9000 a pozostałych 1:20 000 także rewelacja. Wszystko na swoim miejscu no i jak to Pani doktor stwierdziła "jeśli z tego wyrośnie dziewczyna to kaktus urośnie mi na głowie" więc teraz czas na kompletowanie wyprawki
Agagusia, plinka89, Smerfelinka, AnaKwiat, Limerikowo, Kalija, Sylvka, wiki2, Chimera, redken, Karola1988, Misi@, Anhydra, emi2016, natty85, Natalia1992, magnolia29, kayama, Marimiko, Malinka7, smeg lubią tę wiadomość
-
Super Domi! Extra wiesci!To jak sie synek bedzie nazywał, bo chyba nie Zuzia?
No i teraz na Was czekamy, Anhydra! Najlepiej z dziewczynka do kompletu, choc wiadomo - oby zdrowe!Domi_tur lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Ja podsłuchałam chwilkę moje maleństwo - strasznie mnie to uspokaja. Choc chwilke serduszka musiałam poszukać, tym razem znalazlam sporo wyżej niz ostatnio - chyba na tam duuuzo miejsca do fikania na wszystkie strony:)
Jutro zaczynamy 12 tydzien - WOW!))Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:00
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Ja w poprzed ciazach tez mialam ochpte na nabial orazsmaka naslodko kwasne cukierki np. nimm2 lub zozole.co dzien wcinalam jogurty i twarog teraz podobnie.co tydzien ruskie plus domowe frytki.
Mam dwie wspaniale coreczki.czasem smiejemy sie ze jajko juz madrzejsze od kury
Ja obstawiam intuicyjnie 3 panienke choc w poprzed ciazachmdlosci iwymiotybyly a teraz to raczej dobrze bo duzo duzo mnieji gl wieczorami i po 16/17 ej
-
Domi_tur wrote:U nas wszystko książkowo, Pappa wyszła super, zespół Downa 1:9000 a pozostałych 1:20 000 także rewelacja. Wszystko na swoim miejscu no i jak to Pani doktor stwierdziła "jeśli z tego wyrośnie dziewczyna to kaktus urośnie mi na głowie" więc teraz czas na kompletowanie wyprawki
Cudownie! Marzę żeby u mnie we wtorek tak było. Tak się boję! Oficjalne gratulacje synka.Domi_tur lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Anhydra wrote:
Taki off topic- powiedzcie mi, w którym tygodniu/ miesiącu ciąży jest ta Agnieszka Kaczorowska? Bo nic jeszcze nie widać, płci jeszcze nie znają (jeszcze przed prenatalnym? ), a trąbi o tej ciąży na prawo i lewo... ja to rozumiem radość i tak dalej ale uważam, że informowanie całej Polski na tak wczesnym etapie jest trochę nieodpowiedzialne...nikt odpowiedzialny tak nie robi! oczywiście życzę jej i jej dziecku wszystkiego co najlepsze...no ale same przyznacie, że bywa dobrze i nagle jakieś plamienia i inne sprawy...chyba chęć nabicia kasy na blogu parentingowym mózg jej przysłoniła. ..
Szczerze to też się zastanawiam i dziwi mnie takie postępowanie osoby publicznej. Być może już zaawansowana ta ciąża a nie wiemy tego, na zdjęciu z instragama wydawało mi się że widać brzuch ale mogę się mylić.
Najbardziej irytuje mnie, że te wszystkie gwiazdki zachodzą w ciążę i nagle stają się speckami od dzieci i zakładają blogi i różne inne.
Domi a wyniki Pappa miałaś od razu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:47
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi, gratulacje!!
Ja mam usg prenatalne 23.01 - wczoraj byłam na usg a już przebieram nóżkami do następnego. Typowa crazy pregnant lady .
Potem jeszcze 29.01 mam w medicover usg + pappa ale się zastanawiam czy tego nie przyspieszyć. Dziecko ma już ponad 5 cm wiec 29.01 może juz się zbliżyć do górnej granicy dla tego badania - 89 mm o ile dobrze pamietam. Przez 15 dni urósł 32 mm. Co myślicie?[/url] -
Chimera wrote:Też się zastanawiam jak to jest z tymi wynikami z pappy. Robiłaś wcześniej te badanie czy tak szybko wyniki?
Super, że wszystko dobrze. Teraz trzymamy kciuki za Anhydre Ja jeszcze 2tygodnie do prenatalnych, nie wiem jak ja wytrzymam, tak mi się czas dłuży.
Chimera mi gin mówiła, że trzeba do tygodnia czekać. Przynajmniej tam gdzie ja robię..3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja tez melduje sie po wizycie. Mamy 6 cm, serduszko 176.
Co do klucia to podobno jest to charakterystyczne dla kolejnej ciazy, bo wiaze sie z przekrwieniem pochwy. Takze jestem spokojna. Wyniki badan mam bez zastrzeżeń!
Kolejna wizyte mam 18.02Anhydra, redken, Smerfelinka, Sylvka, emi2016, Misi@, Domi_tur, Agagusia, baileys, Marimiko, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Domi, gratulacje!!
Ja mam usg prenatalne 23.01 - wczoraj byłam na usg a już przebieram nóżkami do następnego. Typowa crazy pregnant lady .
Potem jeszcze 29.01 mam w medicover usg + pappa ale się zastanawiam czy tego nie przyspieszyć. Dziecko ma już ponad 5 cm wiec 29.01 może juz się zbliżyć do górnej granicy dla tego badania - 89 mm o ile dobrze pamietam. Przez 15 dni urósł 32 mm. Co myślicie?
OOO, ja 23.01 mam w medicoverze, a 28.01 w multimedzie...
Myślę, że nie przekroczy, bo masz ciążę 1 dzień od moje starszą, i będziesz miała 13t1d... raczej lekarzy wiedzą co mówią, że granica to 13t6d -
Hej, hej!
Dawno mnie tu nie było i już chyba nie nadrobię tych 100 stron (!), ale chciałam zameldować o naszej ostatniej wizycie (14.01) w 9t+5d.
Zarodek miał 2,83 cm, tętno 176 i jelita jeszcze w pępowinie ale ponoć mają się wchłonąć do 12 tc.
Pobrali mi krew na Pappa i czekamy na prenatalne do 4 lutego.
Liczę, że wtedy poznamy płeć.
Preferowałabym córkę i czytam tu już wszelkie symptomy ale pół się zgada a pół nie, więc na dwoje babka wróżyłaMisi@, Smerfelinka, Marimiko, emi2016, Limerikowo lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
wiki2 wrote:OOO, ja 23.01 mam w medicoverze, a 28.01 w multimedzie...
Myślę, że nie przekroczy, bo masz ciążę 1 dzień od moje starszą, i będziesz miała 13t1d... raczej lekarzy wiedzą co mówią, że granica to 13t6d
No niby tak, ale dziecko wielkością o tydzień przekracza termin z om a datę badania ustaliłam w oparciu o om właśnie. Stad moja zagwozdka. Muszę pogadać z lekarzem.
Plinka super wieści!
[/url] -
nick nieaktualny
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:No niby tak, ale dziecko wielkością o tydzień przekracza termin z om a datę badania ustaliłam w oparciu o om właśnie. Stad moja zagwozdka. Muszę pogadać z lekarzem.
Plinka super wieści!
Suwaczek mi pokazuje, że moje dziecko tera mierzy 5cm w 11tc, wiec chyba 5cm to jest normalnie na tym etapie -
wiki2 wrote:Suwaczek mi pokazuje, że moje dziecko tera mierzy 5cm w 11tc, wiec chyba 5cm to jest normalnie na tym etapie
Hmmm, mi lekarz powiedział, ze wielkością odpowiada 12tc. Mam to tez chyba w opisie badania, muszę zerknąć po południu bo już nie wiem czy mi się to nie przyśniło[/url]