Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
wiki2 wrote:Odkopalam wynik z poprzedniej ciąży i mam 63.2mm napisane, że odpowiada 13t0d... tak czy siak chyba są jakieś widelki albo programy inaczej liczą, bo widzę, że niektóre dziewczyny podają wiek ciąży mniejszy, niż był u mnie, a wymiary dziecka większe... A przecież to komputer podaje wynik, więc teoretycznie powinien być identyczny... I ja w. Ciąży w 6t0d miałam zarodek 3.4mm, A w drugiej w 6t1d miałam 6mm... To też jest różnica...
No u mnie dzis bylo 6 mm i lekarz powiedział, ze idealnie wpisuje sie w 12 tc... -
AnaKwiat wrote:MDW, zastanawiałam się co z Tobą bo przecież IUI miałyśmy tego samego dnia! Ja też miałam w poniedziałek badanie i mój maluch o 10mm mniejszy niż Twój, o jelitach nic nie słyszałam, tak mnie ucieszyła wiadomość, że ma mózg Ja Pappa chyba nie robię ale zrobię za to badanie z wolnego DNA, prenatalne mam 1.02. Też liczę na dziewczynkę ale uwielbiający mamusie synek będzie równie ok
Co do pappa to mi też krew pobrali w 11 tc a usg będzie dopiero w 13.
A tak z innej beczki: myślałyście już trochę nad imionami?
Ja już trochę tak, choć na razie jestem mocno nastawiona na córkę więc siłą rzeczy myślę o płodzie jak o dziewczynce i w sumie tylko żeńskie imiona rozważam.
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:O kurcze, a mnie nic o mózgu nie powiedzieli - mam nadzieję, że też ma :p No z tymi jelitami, trochę mnie zmartwili ale ponoć tak się zdążą i jakby miały się nie wchlonac to inaczej to widać na usg. Choć trochę zła jestem, że mi to lekarz powiedział bo tylko się zestresowałam.
Co do pappa to mi też krew pobrali w 11 tc a usg będzie dopiero w 13.
A tak z innej beczki: myślałyście już trochę nad imionami?
Ja już trochę tak, choć na razie jestem mocno nastawiona na córkę więc siłą rzeczy myślę o płodzie jak o dziewczynce i w sumie tylko żeńskie imiona rozważam.
Ja też w głowie mam cały czas myśl o dziewczynce. Tutaj mam większy dylemat, bo nie do końca zgadzam się z mężem. Chociaż mam typ od lat, bdla chłopca jest imię wybrane też od dawna i tu się zgadzamy z mężem:)3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Anhydra wspominala ze opoznienie moze byc większe. Przenieśli jej wizyte z 18 na 18:40. Moze pozniej znowu cos przesuneli.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Ale fajnie, ze zaczynaja se juz badania prenatalne
Domi gratuluje chlopaka!
I dzieki dziewczyny za rade ze spodniami z H&M - dzis tez kupilam z promocji za 65zl, sa meeega wygodne Chociaz brzuszek wychdozi mi dopiero wieczorem to chyba juz zazne w nich chodzic bo tak fajnie ze nic nie uciska Polecam!Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam jakies przeczucia, ze bedzie chlopczyk i chociaz zawsze chcialam dziewczynke to teraz mysle ze chlopczyk tez bylby super
Łucja, Łusia - jakie sliczne imie!! bardzo by mi sie podobalo dla dziewczynki ale eMek nie jest przekonany niestetyMDW lubi tę wiadomość
-
Dziewczynka - Łucja
Chłopiec - Krzyś
Chyba że nagle się okaże, że któreś z tych imion jest w 5 najbardziej popularnych w tym roku. Bardzo na to zwracam uwagę będąc Anną urodzoną w połowie lat 80.MDW lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Przepraszam- było opóźnienie 2 godzinne, potem sama wracałam kilka razy do gabinetu bo Bobo nie chciało wspolpracować i musiałam robić przerwę na batona.
No więc jest zdrowy Chłopak ❤Agagusia, Domi_tur, plinka89, kayama, Natalia1992, baileys, Sylvka, Smerfelinka, Marimiko, Misi@, magnolia29, Limerikowo, wiki2, Malinka7 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Z Łucja to bardzo prawdopodobne:( bardzo ładne imię, ale dla mnie właśnie za bardzo popularne. Choć moj Adam tez bardzo wysoko jest, a znamy dosłownie dwóch wsród dzieci od urodzenia do szkolniakow, wiec nie wiem gdzie sie podziewają...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Anhydra wrote:Przepraszam- było opóźnienie 2 godzinne, potem sama wracałam kilka razy do gabinetu bo Bobo nie chciało wspolpracować i musiałam robić przerwę na batona.
No więc jest zdrowy Chłopak ❤
Czyli wróżka Domi może zamykać interes zanim go otworzyła cudownie!
W siusiakach siła, Twój eMek wzruszony?Anhydra lubi tę wiadomość