Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Na stronie lidla za to jest coś podobnego, ale tańsze ponad połowę, a ma fajną funkcję że jest rączka dla rodzica:
https://www.lidl-sklep.pl/p/playtive-hulajnoga-trojkolowa-4-w-1-z-siedziskiem-dziecieca/p100320326
Dzięki za link, właśnie zamówiłam dla Poli u Dziadków na Dzień Dziecka 😊 my mamy na strychu dwukołowy rowerek biegowy po kuzynach, ale jeszcze za wcześnie. Na razie chętnie siada na trójkołowym i odpycha się nogami, ale nie ogarnia pedałowania."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Ja się wczoraj zaszczepiłam Pfizerem, druga dawka 10 czerwca. Boli mnie tylko miejsce wkłucia, a tak poza tym czuję się normalnie. Moja ginekolog była za, byle zdążyć przed 33 t.c. Bałam się jesiennej fali zachorowań i że się zarażę w szpitalu, a po cesarce i w połogu organizm osłabiony. Mam nadzieję, że dzięki temu córcia też będzie miała przeciwciała.
W Łodzi są prowadzone badania kliniczne dotyczące dzieci w wieku 2-12 lat i niby jesienią mają zacząć szczepić poniżej 18 r.ż., ciekawe kiedy wejdą do kalendarza szczepień dla młodszych dzieci... Mąż też już zaszczepiony, załapał się na Modernę."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Ja mam Pfizera 28 maja, mam nadzieję że obejdzie się bez sensacji. Druga dawka początek lipca wypada. Mój R. ma początek czerwca. Chcemy jechać na wakacje lipiec albo sierpień, szukamy czegoś fajnego, i gdzie są się bon wykorzystać. Może ktoras polecić fajna miejscowke z dzieckiem? 🙂 Jakieś mazury najlepiej, jezioro, czysto, spokój.
-
Na dniach będę dzwonić na fajną miejscówkę nad morzem.Wieś.Jeden bankomat,ze trzy sklepy spożywcze otwarte w sezonie,stoisk z bibelotami max20.Pensjonat nowy bo zbudowany kilka lat temu.Bywaliśmy tam po 10 sierpnia i pustki.Z bonem będę sama się dowiadywać.W tym roku chcemy jechać w drugiej połowie czerwca.Czas wykorzystać urlop Ojcowski.Jeśli będziesz zainteresowana dam znać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 01:54
-
Myśmy byli rok temu na totalnym odludziu. Uroczysko Lutówko. Ni to Kaszuby, ni to Wielkopolska. Ładne nowe apartamenty, dostęp do jeziora z ogrodzonej posesji, w ogrodzie plac zabaw, mają do dyspozycji rowery, kajaki. Cisza, spokój.
https://www.uroczyskolutowko.pl/kayama lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja mam nadzieję że do obowiązkowego kalendarza dla dzieci wcale nie wejdą.
Jak przechodziliśmy koronę, to mała miała tylko przez 3 dni lekki stan podgorączkowy. Wiem, że nie każdy tak przejdzie, ale odległe skutki szczepienia dzieci,to aktualnie raczej tylko wróżenie z fusów.
Chyba dzieci nigdzie nie szczepili jeszcze, nie?
Kayama, takiej maskotki niestety nie widziałam 😥
Jak się uda, to w tym tygodniu chcislabym oznaczyć przeciwciała. Ciekawe, czy coś wyjdzie, 🤔
A Mela chora
Katar zalegający od kilku dni, a w od wczoraj totalnie jej cieknie 😥 dzisiaj doszedł stan podgorączkowy.
Jutro chyba wybierzemy się do lekarza żeby ją osłuchał.
Jutro albo w poniedziałek przyjdzie mi pessar. Miała któraś z Was?
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niebieska Gwiazda wrote:Gdzieś czytałam,że są cztery kraje w których będą testowo podawać szczepionki dzieciom.Chyba artykuł z doktorkiem na wirtualnej.
Pessara nie miałam,zakładaj szybko by szyjka nie była już za krótka.
Kayama też niestety nie widziałam takiej maskotki 😔Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska Gwiazda wrote:Gdzieś czytałam,że są cztery kraje w których będą testowo podawać szczepionki dzieciom.Chyba artykuł z doktorkiem na wirtualnej.
Pessara nie miałam,zakładaj szybko by szyjka nie była już za krótka.
Frida91, kayama, Niebieska Gwiazda, werni, Marcelina85, Ania95 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja na wszystko szczepię ale na koronawirusa na pewno nie będę. Jakie ta szczepionka będzie mieć skutki na młody organizm okaże się po latach. Może jak minie pokolenie to coś będzie wiadomo.
Słyszalam w radio, że zaczynają niektóre kraje testy na dzieciach, nie wiem kto eksperymentuje na swoich dzieciach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 17:30
-
Mam newsa, Wiktoria przeszła casting i zapraszają nas jutro do wytwórni filmów na Chelmska 🙂 Nie wiem czy szukają do czegoś konkretnego czy tak ogólnie, babka robiła dzieciom zdjęcia w zoo, oczywiście za zgodą.
werni, Niezapominajka5, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Kayama super
moja znajoma namawiała mnie żebym Wojtkowi zrobiła portfolio i zapisywała na castingi
myślałam o tym ale jednak narazie się wstrzymuje. Daj znać jak poszło.
Też nie szczepimy się.