Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny i kruszynki. Jaa właśnie otworzyłam oczy bo telefon służbowy od rana tarabani ale całą noc się kręciłam tak myślałam ze słaby sen będzie...
Ide zaraz skontrolowac sytuację jak krwawienie ale po wczorajszych wieczornych przebojach myślę że będzie ok. -
[QUOTE=Bee_girl
Rozumiem ze u Ciebie wysyłasz formę na skan? U nas położna umawia, niestety.[/QUOTE]
Nie, od 5 tc można zgłaszać w szpitalu, że jesteś w ciąży i jeśli masz jakieś przewlekle problemy np tarczyca, cukrzyca, wadą serca, położna bardzo szybko się z Tobą kontaktuje i umawia do odpowiedniego konsultanta. Moja znajoma miała wywiad już w 7 tc. Jak coś niepokoi, to wysyłają też na wczesny scan.
Bee_girl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Sung - jak robiłaś brzuch za darmo? Na NFZ?I co dokladnie, jesli moge spytać ? Plastykę, czy odsysanie?
NA darmo. Na darmo. Bo znowu sobie zepsuję
Tak, miałam plastykę. Płatną. Na nfz robią... uwaga... bez pępka
Domi_tur wrote:Sung, nie masz jakiś zabawek w domu żeby sobie ulżyć?
hehe, wolę chłopa, poczekam !
Strasznie mnie męczą biegunki taka inna jest ta ciąża, że aż sie boję...
marimiko piękna pierwsza strona
-
Redken witaj. Jesteśmy w tym samym dniu Ja wizytę mam 17.12
Sung może nie na darmo... miałaś szyte mięśnie brzucha? Jest szansa, że ciąża nie popsuje brzucha ja też jestem po plastyce i szyciu mięśni 4lata temu i to była najlepsza decyzja na tamten moment... Jak będzie trzeba to teraz znów poprawię... ale dziewczyny piszą, że po szyciu często brzuch nie jest duży i jest szansa, że nie trzeba będzie poprawiać... tak przynajmniej czytałam na forum
redken lubi tę wiadomość
-
Sung ja biegunki miałam jeszcze przed terminem @ i teraz właściwie codziennie jakis epizodzik biegu do toalety się trafia.
Ogolnie u mnie z objawów tylko bolesne piersi i to. Wczoraj wymioty jednorazowo ale już sama nie wiem od czego to...Sung lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Powiedzcie mi bardziej doświadczone kobitki bo nigdy się w to nie zagłębiałam czy to normalne że temp. Ciała (mierzona pod pachą) jest nieco wyższa? Właśnie zmierzyłam i jest 37.2°C
Temperatura ciała w ciąży jest nieco wyższa:) takze to zupełnie normalne
Od wczoraj biore antybiotyk Duomox, bo mam juz tak taki kaszel ze po nim wymiotuje najchętniej w ogole bym nic nie jadla ale jak nie jem to mnie mdli...a jak zjem cos na co teoretycznie mam ochote (jak wczoraj grzanki) to potem je wymiotuje..nie wiem juz co jeść. Jadlabym zupy, ale zupy akurat srednio mi wychodzą..kto chce mi zrobić zupke?
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Alfa_Centauri wrote:Dziewczyny, a taką plastykę brzucha to kiedy się robi? Jak najszybciej po porodzie?
A miałyście też liposukcję?
Nie możesz karmić... Hormony muszą być ustabilizowane. Ja robiłam 3lata po porodzie. Miałam tylko plastykę, bez lipo. Nie miałam tłuszczu, tylko obwisłą i pomarszczoną skórę.Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Za to jeśli chodzi o rozejście kresy białej (mięśni prostych brzucha), warto iść do fizjoterapeuty od razu po porodzie. Działają wtedy jeszcze hormony „luźności” i łatwiej doprowadzić mięśnie do stanu, w którym zejdą się z powrotem. Już w ciąży warto chodzić do fizjoterapeutki uroginekologicznej, pomoże pracować z mięśniami dna miednicy, jak plecy bolą to otejpuje, brzuch też może okleić żeby się go lżej nosiło ja planuje się wybrać jakoś w drugim trymestrze.
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Marimiko wpadnij, od wczoraj marzę o ogórkowej
Ja mam poranki masakryczne, nie wymiotuje ale tak mnie boli żołądek że nie mogę nic zjeść. Dzisiaj nawet kawy nie wypiłam
A wieczorami mam takie gastro, że stoję przy garach i gotuję spaghetti, kroje warzywa na sałatkę, miksuje owoce na shake żeby na rano bylo zdrowe śniadanko .. A potem rano nawet płatków zjeść nie mogę z mlekiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 11:23
Marimiko lubi tę wiadomość
-
Marimiko wrote:Temperatura ciała w ciąży jest nieco wyższa:) takze to zupełnie normalne
Od wczoraj biore antybiotyk Duomox, bo mam juz tak taki kaszel ze po nim wymiotuje najchętniej w ogole bym nic nie jadla ale jak nie jem to mnie mdli...a jak zjem cos na co teoretycznie mam ochote (jak wczoraj grzanki) to potem je wymiotuje..nie wiem juz co jeść. Jadlabym zupy, ale zupy akurat srednio mi wychodzą..kto chce mi zrobić zupke?
W ogole dziś sie źle czuję i nie wiem czy to nie moze być objawem poronienia po tych wczorajszych krwawieniach... -
Domi_tur wrote:Marimiko wpadnij, od wczoraj marzę o ogórkowej
Ja mam poranki masakryczne, nie wymiotuje ale tak mnie boli żołądek że nie mogę nic zjeść. Dzisiaj nawet kawy nie wypiłam
A wieczorami mam takie gastro, że stoję przy garach i gotuję spaghetti, kroje warzywa na sałatkę, miksuje owoce na shake żeby na rano bylo zdrowe śniadanko .. A potem rano nawet płatków zjeść nie mogę z mlekiem.
Witaj w moim świecie....
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyUsiasia ja też mam dziś gorszy dzień.. do tego klocie w szyjce. Staram się nie ruszać dziś zza biurka.
Mi na mdłości pomaga jedzenie..dziwne To, ale tak mam.W poprzedniej ciąży też tak miałam. Nie pamiętam kiedy mdłości mi przeszły. W zeszłej ciążę miałam nakaz leżenia. Moglam siedzieć tylko w trakcie posiłku. To była masakra ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 11:42
Usiasia lubi tę wiadomość
-
beta 2720
prog 11
luteinę biorę na wszelaki wypadek i oby do pąitku jutro bete powtórzęMisi@, smeg lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:beta 2720
prog 11
luteinę biorę na wszelaki wypadek i oby do pąitku jutro bete powtórzę
Trochę niski ten progesteron jak na 7 tydz. Bierzesz luteinę czy duphaston?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 11:57
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK