Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ho!
Najprawdopodobniej nasze rozwiązanie przypadnie na 15 sierpnia
Żeby nie było za wesoło mam:
za małą macicę wyjściowo,
za cienkie endometrium (5.12.2018, 15dpo było 13mm)
za niski progesteron (na lekach 20 dpo 34,42),
wyjściowo za wysoką homocysteinę (obecnie zbitą do 7,
Póki co biorę 2x1 Progesteron bensis 100mg, 1x agapurin, 1x acard 75, 1x folian solgar.
Czekam na kolejną betę, która ostatnio wolniej przyrasta i modle się o wyższy progesteron.
Trzymajcie kciuki!2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Anhydra wrote:Trochę niski ten progesteron jak na 7 tydz. Bierzesz luteinę czy duphaston?
Biorę luteinę, od dzis 2x2 a w piątek wizyta. Zobaczymy co mi powie.Usiasia lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
A powiedzcie mi kochane, czy jest wśród Was osoba, która pierwsze dzieciątko ma urodzone przez cc a drugie sn? Lub czy któraś z Was po 1 cc chce próbować sn?
Ja syna chciałam bardzo rodzić naturalnie, ale byłąm kompletnie zblokowana na oxy, zero postępu. No i po 11 dniach od terminu musieli robić cesarkę. Poza tym, syn ponad 4kg. Nie byłam jakaś mega gruba, duży brzuch owszem ale reszta nie. Ruszałam się sporo. Przed porodem non stop sprzątałam na różnych wysokościach i nic... marzy mi się teraz dzieciątko z wagą ok 2,5kg i troszkę przed terminem, żeby móc spróbować, choć boję się też o bliznę...odstęp 2 lat więc może się uda? Chciałabym troje dzieci, ale jak druga ciąża skończy się cesarką, to o trzecim już nie będę myśleć. Boję się tak duzego ryzyka.
Najgorsze, że mam późne owulacje (20-22dc) i ten termin z miesiączki ma się trochę nijak do rzeczywistego, choć synek nadrabiał i był rozwinięty na tyle, że mogłam już rodzić miesiąc przed...ach...takie to wszystko nieprzewidywalne...
wizyta za 8 dni!!! Czekam na moje małe serduszko
-
Myszowelove moja przyjaciółka urodziła w maju 2017r przez cc, a teraz w październiku udalo sie naturalnie. Byla jakis czas przed porodem sprawdzic blizne, lekarze nie widzieli przeciwwskazan i sie udalo:)
Usiasia wrote:Mi dobrze wchodziły takie musy w tubkach dla dzieci ale właśnie się skończyły. Obecnie nie wiem na co mam ochotę bo jestem glodna ale gdy coś zjem to mnie mdli
Też tak mam, że nie wiem na co mam ochotę a potem mnie mdli ;/
Musów nie próbowałam ale chyba kupię jakiś na test
Kawy nie pije od kilku dni - ja kawoszka - jakoś nie mam ochoty...może dlatego, że kilka dni temu to właśnie kawę zwymiotowałam...hmm
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Dlaczego po 2 cesarce juz nie? W tych czasach, przy profesjonalnym cięciu poziomym i dobrych odstępach miedzy ciążami to raczej bez problemu. Pytalam w lipcu gina jak ta blizna, ze moze trzecie, zaniepokojona bo kolezanki tez nagadały mi ze to juz raczej po 2 cesarce nie powinnam o trzecim myśleć. Gin sie mocno zdziwił moim niepokojem, obejrzał bliznę pod usg, obmacał, przerwa u nas bedzie równe 4 lat i powiedział ze spokojnie. Ja przez chwile myslalam o naturalnym po 2cc - Vba2c, ale chyba jadnak sie nie decyduje. Poczytaj na naturalniepocesarce.
Sung, smeg lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Natalia1992 wrote:U mnie dziś albo jutro wypada termin @ i jakoś się stresuję, że się pojawi. Mam takie dziwne uczucie. Też tak miałyscie?
Tak, ja miałam. Bolało mnie podbrzusze jak na @ i jadłam do mi w ręce wpadło - klasyczny PMS - tym bardziej sie zdziwiłam jak kilka dni później zobaczyłam dwie kreski.
Myszowelove wrote:ale jak druga ciąża skończy się cesarką, to o trzecim już nie będę myśleć.
Byłam świadkiem jak rodziłam syna, była kobietka ze mną na patologii przez chwilę, która miała trzy cesarki, rok po roku! Byłam w takim ciężkim wtedy szoku, że nie wierzyłam. Kobieta miała 23 lata wtedy, 6 letnią córkę urodzoną sn, i później 2012,2013 i 2014 same cesarki. Była zagwozdką dla lekarzy, bo teoretycznie rok po roku nie można - no ale co innego mieli zrobić? Pokroili ją i na własne żądanie wypisała się na trzecią dobę, bo Wigilia była ;/
wychodziła zgięta w pół!To był akurat szczyt nieodpowiedzialności ale cóż.
Tak czy siak, jeśli jest zachowany okres na regenerację organizmu i lekarz daje zgodę, myślę że nie ma przeciwwskazań do trzech cc.
Alfa_Centauri wrote:Cześć MDW, nie miałam nigdy inseminacji, chociaż myślałam o tym intensywnie. Gratuluję, że ci się udało. Długo się staraliście?
Staraliśmy się od marca 2018, ale po kilku nieudanych próbach zrobiliśmy badania i monitoring. Okazało się, że mam wiele cykli bezowulacyjnych a Mój Partner słabe nasienie. Dostałam aromek na stymulacje cyklu, a MP leki na jakość nasienia.
Potem mieliśmy jedną próbę w październiku ale na pękniętym pęcherzyku więc trochę czułam, że to już za późno.
A druga próba przy pęcherzykach 20 mm, endo raptem 6,3 mm, zakończona powodzeniem (wbrew niewybrednym komentarzom lekarza wykonującego).Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Usiasia wrote:Powiedzcie mi bardziej doświadczone kobitki bo nigdy się w to nie zagłębiałam czy to normalne że temp. Ciała (mierzona pod pachą) jest nieco wyższa? Właśnie zmierzyłam i jest 37.2°C
ja tez caly czas mam w okolicach 37 i ciągle mi cieplo, choc normalnie jestem zmarzluchem! -
Przełożyłam wizytę na dziś i zaczynam się stresować czy wszystko ok będzie... aaaa no durna jestem, no durna![*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa_Panienka ja na 15:00 lecę do lekarza. Jestem ciekawa co sie okaże obecnie na nic się nie nastawiam. Liczę po cichu że będzie dobrze.
Fatalnie się dzisiaj czuję, jeśli tym razem się nie powiedzie to chyba daruję sobie posiadanie dzieci -
plinka89 wrote:Dziewczyny a te zabiegi plastyczne to przy miejscowym znieczuleniu czy narkozie?
Ja miałam całkowitą narkozę razem z rurką w gardle - sama operacja trwała 4godziny. Potem 2doby i do domku. -
Myszowelove wrote:A powiedzcie mi kochane, czy jest wśród Was osoba, która pierwsze dzieciątko ma urodzone przez cc a drugie sn? Lub czy któraś z Was po 1 cc chce próbować sn?
Ja syna chciałam bardzo rodzić naturalnie, ale byłąm kompletnie zblokowana na oxy, zero postępu. No i po 11 dniach od terminu musieli robić cesarkę. Poza tym, syn ponad 4kg. Nie byłam jakaś mega gruba, duży brzuch owszem ale reszta nie. Ruszałam się sporo. Przed porodem non stop sprzątałam na różnych wysokościach i nic... marzy mi się teraz dzieciątko z wagą ok 2,5kg i troszkę przed terminem, żeby móc spróbować, choć boję się też o bliznę...odstęp 2 lat więc może się uda? Chciałabym troje dzieci, ale jak druga ciąża skończy się cesarką, to o trzecim już nie będę myśleć. Boję się tak duzego ryzyka.
Najgorsze, że mam późne owulacje (20-22dc) i ten termin z miesiączki ma się trochę nijak do rzeczywistego, choć synek nadrabiał i był rozwinięty na tyle, że mogłam już rodzić miesiąc przed...ach...takie to wszystko nieprzewidywalne...
wizyta za 8 dni!!! Czekam na moje małe serduszko
Ja też miałam plan po 1 cc rodzić naturalnie. Pierwsza ciąża podobna do twojej. 2 tygodnie po terminie. Synek na usg 4400 (urodził się 4264g) - 3 dni pod oksytocyną. w drugim dniu balonik folleja na szyjkę i nic. 4cm rozwarcia i koniec...
W drugą ciążę zaszłam 1,1r po cc. Miałam ustalone z ordynatorem jak dziecko w 37tc będzie miało niższą wagę niż 3000g i jak zacznie się poród wcześniej to próbujemy naturalnie... Ale synek w 37tc już miał 3200g. Zero skurczy przepowiadających, wiec w 39tc zrobili mi cc... Z perspektywy czasu jestem zadowolona... Przynajmniej na dole jestem cała a nie ... i brzuch poharatany, i dół też... Moja lekarka powiedziała, że mogę mieć i 7 cesarek, więc nie wiem skąd te informacje o 2 Badali mi bliznę na każdym usg i już.... -
Domi_tur wrote:Kobitki, które są po wizytach: dostalyscie skierowanie na szczepienia? Ja dostałam na grypę, krztusiec i coś jeszcze. Nie jestem pewna czy szczepienia w ciąży to dobry pomysł