Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Kobitki, które są po wizytach: dostalyscie skierowanie na szczepienia? Ja dostałam na grypę, krztusiec i coś jeszcze. Nie jestem pewna czy szczepienia w ciąży to dobry pomysł
Ja nigdy nie słyszałam żeby ktoś się szczepił w ciąży ale może to też zależy od lekarza i od tego czy byłaś szczepiona. Ciezko powiedziec ja na razie dostałam skierowanie na morfologię, glukozę i badanie moczu ale jeszcze nie zrobiłam bo miały byc te wyniki na wizytę 20.12. -
nick nieaktualnywiki2 wrote:Redken witaj. Jesteśmy w tym samym dniu Ja wizytę mam 17.12
Sung może nie na darmo... miałaś szyte mięśnie brzucha? Jest szansa, że ciąża nie popsuje brzucha ja też jestem po plastyce i szyciu mięśni 4lata temu i to była najlepsza decyzja na tamten moment... Jak będzie trzeba to teraz znów poprawię... ale dziewczyny piszą, że po szyciu często brzuch nie jest duży i jest szansa, że nie trzeba będzie poprawiać... tak przynajmniej czytałam na forum
o jak fajnie będę miała z kim pogadać, bo mam czasem schizy czy nie popękam tak miałam szyte mięśnie. Mam tzw kotwicę, więc więcej blizny.
Myszowelove wrote:A powiedzcie mi kochane, czy jest wśród Was osoba, która pierwsze dzieciątko ma urodzone przez cc a drugie sn? Lub czy któraś z Was po 1 cc chce próbować sn?
Ja syna chciałam bardzo rodzić naturalnie, ale byłąm kompletnie zblokowana na oxy, zero postępu. No i po 11 dniach od terminu musieli robić cesarkę. Poza tym, syn ponad 4kg. Nie byłam jakaś mega gruba, duży brzuch owszem ale reszta nie. Ruszałam się sporo. Przed porodem non stop sprzątałam na różnych wysokościach i nic... marzy mi się teraz dzieciątko z wagą ok 2,5kg i troszkę przed terminem, żeby móc spróbować, choć boję się też o bliznę...odstęp 2 lat więc może się uda? Chciałabym troje dzieci, ale jak druga ciąża skończy się cesarką, to o trzecim już nie będę myśleć. Boję się tak duzego ryzyka.
Najgorsze, że mam późne owulacje (20-22dc) i ten termin z miesiączki ma się trochę nijak do rzeczywistego, choć synek nadrabiał i był rozwinięty na tyle, że mogłam już rodzić miesiąc przed...ach...takie to wszystko nieprzewidywalne...
wizyta za 8 dni!!! Czekam na moje małe serduszko
Jest super grupa na fb o vbac. Można i po 2 spokojnie.
Ja nie będę prówać, ale u mnie są inne czynniki.
Co do cc to zapytałam kiedyś znajomej Amerykanki jak to u nich jest. Ile można mieć cc. Zdziwiła się bardzo. Jak to ile? Jej znajoma miała 5 i powiedzieli, ze spoko może jeszcze mieć dzieci.
Ciekawa jestem jak jest w UK?
plinka89 wrote:Dziewczyny a te zabiegi plastyczne to przy miejscowym znieczuleniu czy narkozie?
Tylko narkoza. To poważna operacja jest.
Domi_tur wrote:Kobitki, które są po wizytach: dostalyscie skierowanie na szczepienia? Ja dostałam na grypę, krztusiec i coś jeszcze. Nie jestem pewna czy szczepienia w ciąży to dobry pomysł
a w życiu!
smeg wrote:Za to jeśli chodzi o rozejście kresy białej (mięśni prostych brzucha), warto iść do fizjoterapeuty od razu po porodzie. Działają wtedy jeszcze hormony „luźności” i łatwiej doprowadzić mięśnie do stanu, w którym zejdą się z powrotem. Już w ciąży warto chodzić do fizjoterapeutki uroginekologicznej, pomoże pracować z mięśniami dna miednicy, jak plecy bolą to otejpuje, brzuch też może okleić żeby się go lżej nosiło ja planuje się wybrać jakoś w drugim trymestrze.
Byłam u fizjo, który pokazał mi ćwiczenia na to rozejście. U mnie nic nie dało. Teraz zwrócę na to uwagę, bo jestem pod opieką fizjoterapeutki ginekologicznej.
Alfa_Centauri wrote:Dziewczyny, a taką plastykę brzucha to kiedy się robi? Jak najszybciej po porodzie?
A miałyście też liposukcję?
Nie, lipo nie.
To jest najcięższa z operacji plastycznych. W życiu nie zrobiłabym przy malutkim dziecku. Róznie kobiety znoszą. Na pewno 3-6 miesięcy nie możesz dźwigać.
Ja nie mogłam się wyprostować przez miesiąc! bity miesiąc siedziałam w domu. Wszyscy szału dostawaliśmy
wiki2, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
Marimiko wrote:Byłam świadkiem jak rodziłam syna, była kobietka ze mną na patologii przez chwilę, która miała trzy cesarki, rok po roku! Byłam w takim ciężkim wtedy szoku, że nie wierzyłam. Kobieta miała 23 lata wtedy, 6 letnią córkę urodzoną sn, i później 2012,2013 i 2014 same cesarki. Była zagwozdką dla lekarzy, bo teoretycznie rok po roku nie można - no ale co innego mieli zrobić? Pokroili ją i na własne żądanie wypisała się na trzecią dobę, bo Wigilia była ;/
wychodziła zgięta w pół!To był akurat szczyt nieodpowiedzialności ale cóż.
Tak czy siak, jeśli jest zachowany okres na regenerację organizmu i lekarz daje zgodę, myślę że nie ma przeciwwskazań do trzech cc.
-
Z tymi cc to pewnie wszystko zależne od organizmu. Ale ograniczenie do 2 to chyba bylo za dawnycj czasow, gdy byl inby sposób cięcia.
Jak operacja pod narkoza to na pewno sie nie piszę, zbyt sie boję!
Zapytam sie jeszcze o tego fizjoterapeute ginekologicznego, to na nfz czy prywatnie? -
Po waszych odpowiedziach mój zapał do korekty brzucha zmalał. Pooglądałam trochę zdjęć w sieci i wygląda to mega skomplikowanie i inwazyjnie. Chyba jestem za cienka na takie atrakcje.
Nie słyszałam nigdy o szczepieniach w I trymetrze ciąży, wiem że w III zaleca się np. na krztusiec.
Usiasia, jak tam po wizycie?
-
Jestem po wizycie. Ciąża młodsza - pęcherzyk i ciałko żółte. Wychodzi lekarzowi z usg, że 6t0d. Dostałam dupka, clexane i globulki dopochwowe, bo uprawy lekkie sa.
27.12 kolejna wizyta i zobaczymy. Na tym etapie mowi, że rożnie moze byc - Ae on taki jest. To juz od koleżanki wiem[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Alfa_Centauri wrote:Usiasia, jak tam po wizycie?
-
Malinowa Panienka wrote:Jestem po wizycie. Ciąża młodsza - pęcherzyk i ciałko żółte. Wychodzi lekarzowi z usg, że 6t0d. Dostałam dupka, clexane i globulki dopochwowe, bo uprawy lekkie sa.
27.12 kolejna wizyta i zobaczymy. Na tym etapie mowi, że rożnie moze byc - Ae on taki jest. To juz od koleżanki wiem
A powiedział Ci może jaka wielkość pęcherzyka i jak duże ciałko żółte? -
Usiasia wrote:A powiedział Ci może jaka wielkość pęcherzyka i jak duże ciałko żółte?
Nie pamietam. Ale na tym etapie prawidłowo. Tak powiedział .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 17:00
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Malinowa A czemu dostałaś heparyneStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Usiasia pusty pęcherzyk stwierdza się jak.ma.20mm. Było ciałko żółte?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
natty85 wrote:Malinowa A czemu dostałaś heparyne
Mam trombofilie. Biorę Acard i heparyne do tego.[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
natty85 wrote:Usiasia pusty pęcherzyk stwierdza się jak.ma.20mm. Było ciałko żółte?
Bynajmniej przed chwilą patrzalam na galerię tu na belly to niektóre fotki z 5t2d nie pokazują widocznie ciałka żółtego. -
Ja z Tosia miałam.pecherzyk coś.ok 14mm I nic nie było więcej widać więc spokojnie.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Usiasia wrote:Dlatego chciałam porównać z Malinową
Zastanawiam się jak bylo u innych w 5t2d.
Chyba nie ma co porównywać. Ja w 5t3dz miałam pęcherzyk 12 mm, ciałko żołte, zarodka 3 mm i bicie serca...tak więc u każdej inaczej
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Malinowa Panienka wrote:Mam trombofilie. Biorę Acard i heparyne do tego.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
U mnie było 4t2d 9mm (tutaj piszę te dni jakie pokazuję mi kalendarz belly)
W sumie byłam tydzien temu, ale macie rację ze każda dzidzia inaczej się rozwija tak samo jak jedno dziecko rodzi się duże a inne mniejsze
Jutro i w piatek lub w sobotę zrobię betę i bedzie wiadomo.