X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie głowa znów boli, od godziny leżę z zimnym okładem na głowie, średnio pomaga :( Przed ciążą ból głowy to mi się zdarzał co 1 czy 2 miesiące z raz, a teraz to min raz na tydzień a czasem i częściej. Jeszcze się wstrzymam z paracetamolem..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też popołudniu zaczęła boleć, zdrzemnelam się trochę i zrobiło mi się tylko gorzej :/

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Sylvka, wczoraj taką ochotę mi zrobiłaś na kalarepę, że dzisiaj sobie kupiłam i zjadłam przed chwilą dwie :P

Błagam Cię powiedz gdzie kupiłaś???!!! Ja myślałam, że nigdzie teraz jej nie znajdę :( a to ostatnio jedne z moich największych pragnień żywieniowych.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ale mnie głowa znów boli, od godziny leżę z zimnym okładem na głowie, średnio pomaga :( Przed ciążą ból głowy to mi się zdarzał co 1 czy 2 miesiące z raz, a teraz to min raz na tydzień a czasem i częściej. Jeszcze się wstrzymam z paracetamolem..
    Ja już sobie nie daje rady z ta głowa:( boli mnie co 2-3 dni. Porażka :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Błagam Cię powiedz gdzie kupiłaś???!!! Ja myślałam, że nigdzie teraz jej nie znajdę :( a to ostatnio jedne z moich największych pragnień żywieniowych.

Hahaha :D w osiedlowym warzywniaku dostałam po 2 zł za sztukę :) teraz są tylko importowane. Na nasze krajowe musimy zaczekać :)

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cykl był stymulowany, wiec duże prawdopodobieństwo, że trafiliśmy w sama owulację no i się potwierdza bo chłopak :)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:

ja ostatnio w lidlu widzialam

• Vampire Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Dokładnie, ja tez właśnie chce temat zamknac :) ogólnie moja znajoma bronila sie u mnie na wydziale z dosc pokaznym brzuszkiem, wiec nie bede pierwsza i na dobra sprawę nie powinno to nikogo interesowac, ale zawsze jakis niepokój pozostaje. Oby tylko wszystko z ciaza bylo ok i bylo nam dane zamknac ten rozdzial!

Dokładnie! Żeby tylko ciąża przebiegała dobrze, dzięciątko zdrowe i plany do przodu!! Powodzenia!

linka89 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hahaha :D w osiedlowym warzywniaku dostałam po 2 zł za sztukę :) teraz są tylko importowane. Na nasze krajowe musimy zaczekać :)
    linka89 wrote:
    ja ostatnio w lidlu widzialam

Ok dzięki dziewczyny będę łowić. Myślałam, że nawet importowanych nie znajdę w tym czasie ;) Jakoś byłam przekonana, że to warzywo nie jest popularne w innych krajach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 21:31

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy zdolne dziewczyny na forum, tyle doktoratów i podyplomówek :) natchnęłyście mnie na jakis kurs językowy jak będę miała wolne, jeszcze zdążę do sierpnia :D

My staraliśmy się w szczęśliwym cyklu w 9, 12, 14 i 16 dc, owulację miałam w 15-16 dc i mamy synka. Jednak ten cykl miałam monitorowany i to był najsłabszy cykl ze wszystkich, które sprawdzałam: mały pęcherzyk, małe endometrium, generalnie byłam pewna, że nic z tego nie będzie, nawet lekarz mi powiedział, że chyba nic nie zaskoczy a tu niespodzianka :)

Domi, odzywam się na priv.

Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu ciąży:D jeszcze tylko 26 ;)
    Dziewczyny, podziwiam Was za wytrwałość w walce o Wasze maluszki. Ja akurat należę do tych szczęściar, które nie mają z zachodzeniem w ciążę problemu. Tym bardziej chylę czoła przed Wami. Nie wiem, czy miałabym tyle siły, co Wy. Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze :) Nie ma innego wyjścia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:29

Marcelina85, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Kalija, Chimera lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG, naczekalam się 3 h w kolejce i dr się tak spieszyl, że badanie trwało dosłownie 5 minut. Wizyta na NFZ, więc nie spodziewałam się nie wiadomo czego, a przynajmniej jestem spokojna, że przeziernosc karkowa wynosi tylko 1,4 mm i dowiedzieliśmy się, że dzidziuś jest starszy o 4 dni w porównaniu do terminu wg OM, więc test Pappa umówiony za tydzień wypadnie dosłownie 1 dzień za późno. Chyba w tej sytuacji zrezygnuję z testu, wystarczy mi jeszcze jedno porządne usg na dokładniejszym sprzęcie ze szczegółowym opisem. Boję się, że wyjdą jakieś dziwne wyniki że względu na późny termin badania i będę się niepotrzebnie stresować... A Wy robicie test podwójny?

Szkoda, że tak krótko, ale to było niesamowite oglądać pierwszy raz wspólnie nasze maleństwo jak sobie fika nóżkami i rączkami i obraca się z boku na bok <3

Anhydra, magnolia29, Agagusia, Alfa_Centauri, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Mary Magdalena, Misi@, Marimiko lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Czy u Was już wszyscy wiedzą? Informowałyście normalnie czy w jakiś szczególny sposób? My planujemy powiedzieć rodzicom po prenatalnych. Reszcie rodziny może nawet później choć pewnie się rozniesie. Myślę że będzie mi lżej jak się dowiedzą. Przyda się wsparcie i trzymanie kciuków.
    My rodzicom powiedzieliśmy w święta, zrobiliśmy im bombkę niespodziankę. W bombce było zdjęcie z USG maluszka. Najśmieszniejsze było to, że rodzice sami z siebie się nie zorientowali, że bombkę się otwiera :-D
    W rezultacie i jedni i drudzy zareagowali wielkim szczęściem i krzykiem radości :-) z moimi rodzicami nawet mamy zdjęcie ze zdjęciem z USG z tego dnia :-)

Anhydra, Alfa_Centauri, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ja już po USG, naczekalam się 3 h w kolejce i dr się tak spieszyl, że badanie trwało dosłownie 5 minut. Wizyta na NFZ, więc nie spodziewałam się nie wiadomo czego, a przynajmniej jestem spokojna, że przeziernosc karkowa wynosi tylko 1,4 mm i dowiedzieliśmy się, że dzidziuś jest starszy o 4 dni w porównaniu do terminu wg OM, więc test Pappa umówiony za tydzień wypadnie dosłownie 1 dzień za późno. Chyba w tej sytuacji zrezygnuję z testu, wystarczy mi jeszcze jedno porządne usg na dokładniejszym sprzęcie ze szczegółowym opisem. Boję się, że wyjdą jakieś dziwne wyniki że względu na późny termin badania i będę się niepotrzebnie stresować... A Wy robicie test podwójny?

Szkoda, że tak krótko, ale to było niesamowite oglądać pierwszy raz wspólnie nasze maleństwo jak sobie fika nóżkami i rączkami i obraca się z boku na bok <3

Ja robiłam na wszelki wypadek, mając na uwadze że może to ryzyko nieco podnieść, ale zrobiłam głównie aby sprawdzić funkcje łożyska. Z łączny wynik z obu testów (USG+pappa) wyszedł w przypadku wszystkich trzech trisomii poniżej 10000. (Mam 32 lata, 2 poronienia za sobą)

Co do kształcenia i brzucha- ja akurat jestem w trakcie pisania habilitacji. I powiem szczerze, że mózg kalafiorowo-ciążowy mi nie ułatwia :D. Musze złożyć wszystkie papiery do końca kwietnia (reforma Gowina)...ale chyba resztę procedury habilitacyjnej zrealizuje po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:54

Alfa_Centauri, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tyjecie coś? Zaczęłam się martwić bo dziś ważę pół kg mniej niż tydzień temu :/ Ważę w ogóle 2,5 kg mniej niż przed ciąża. Pewnie powinnam więcej jeść ale nie daje rady..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą schudłam 6 kg i byłam na granicy niedowagi, więc od początku miałam zalecenie żeby przytyć i w pierwszym trymestrze przybrałam 2,5 kg, ale u mnie było łatwo, bo zupełnie nie miałam mdłości.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tyjecie coś? Zaczęłam się martwić bo dziś ważę pół kg mniej niż tydzień temu :/ Ważę w ogóle 2,5 kg mniej niż przed ciąża. Pewnie powinnam więcej jeść ale nie daje rady..

Chętnie oddam Ci kilka kilo ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki Harmony - zdrowy chłopiec:))

Anhydra, magnolia29, Malinka7, Alfa_Centauri, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marcelina85, Panna_Justyna, AnaKwiat, Kalija, Ania95, wiki2, kayama, Niebieska Gwiazda, emi2016, linka89, Chimera, Harumi, Misi@, Marimiko, Vampire, smeg lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Mam wyniki Harmony - zdrowy chłopiec:))

Gratuluję! Chociaż nie wątpiłam, że tak właśnie będzie ❤

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:

A ten test pappa to nie za późno od usg? Ja miałam informacje, że najlepiej zrobić w tym samym dniu po USG, a nie później niż 72h od USG.
    Gdzie masz zamiar robić pappe? Musisz się umawiać na pobranie krwi?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ