X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie głowa znów boli, od godziny leżę z zimnym okładem na głowie, średnio pomaga :( Przed ciążą ból głowy to mi się zdarzał co 1 czy 2 miesiące z raz, a teraz to min raz na tydzień a czasem i częściej. Jeszcze się wstrzymam z paracetamolem..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też popołudniu zaczęła boleć, zdrzemnelam się trochę i zrobiło mi się tylko gorzej :/

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Sylvka, wczoraj taką ochotę mi zrobiłaś na kalarepę, że dzisiaj sobie kupiłam i zjadłam przed chwilą dwie :P

Błagam Cię powiedz gdzie kupiłaś???!!! Ja myślałam, że nigdzie teraz jej nie znajdę :( a to ostatnio jedne z moich największych pragnień żywieniowych.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ale mnie głowa znów boli, od godziny leżę z zimnym okładem na głowie, średnio pomaga :( Przed ciążą ból głowy to mi się zdarzał co 1 czy 2 miesiące z raz, a teraz to min raz na tydzień a czasem i częściej. Jeszcze się wstrzymam z paracetamolem..
    Ja już sobie nie daje rady z ta głowa:( boli mnie co 2-3 dni. Porażka :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Błagam Cię powiedz gdzie kupiłaś???!!! Ja myślałam, że nigdzie teraz jej nie znajdę :( a to ostatnio jedne z moich największych pragnień żywieniowych.

Hahaha :D w osiedlowym warzywniaku dostałam po 2 zł za sztukę :) teraz są tylko importowane. Na nasze krajowe musimy zaczekać :)

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cykl był stymulowany, wiec duże prawdopodobieństwo, że trafiliśmy w sama owulację no i się potwierdza bo chłopak :)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:

ja ostatnio w lidlu widzialam

• Vampire Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Dokładnie, ja tez właśnie chce temat zamknac :) ogólnie moja znajoma bronila sie u mnie na wydziale z dosc pokaznym brzuszkiem, wiec nie bede pierwsza i na dobra sprawę nie powinno to nikogo interesowac, ale zawsze jakis niepokój pozostaje. Oby tylko wszystko z ciaza bylo ok i bylo nam dane zamknac ten rozdzial!

Dokładnie! Żeby tylko ciąża przebiegała dobrze, dzięciątko zdrowe i plany do przodu!! Powodzenia!

linka89 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hahaha :D w osiedlowym warzywniaku dostałam po 2 zł za sztukę :) teraz są tylko importowane. Na nasze krajowe musimy zaczekać :)
    linka89 wrote:
    ja ostatnio w lidlu widzialam

Ok dzięki dziewczyny będę łowić. Myślałam, że nawet importowanych nie znajdę w tym czasie ;) Jakoś byłam przekonana, że to warzywo nie jest popularne w innych krajach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 21:31

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy zdolne dziewczyny na forum, tyle doktoratów i podyplomówek :) natchnęłyście mnie na jakis kurs językowy jak będę miała wolne, jeszcze zdążę do sierpnia :D

My staraliśmy się w szczęśliwym cyklu w 9, 12, 14 i 16 dc, owulację miałam w 15-16 dc i mamy synka. Jednak ten cykl miałam monitorowany i to był najsłabszy cykl ze wszystkich, które sprawdzałam: mały pęcherzyk, małe endometrium, generalnie byłam pewna, że nic z tego nie będzie, nawet lekarz mi powiedział, że chyba nic nie zaskoczy a tu niespodzianka :)

Domi, odzywam się na priv.

Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu ciąży:D jeszcze tylko 26 ;)
    Dziewczyny, podziwiam Was za wytrwałość w walce o Wasze maluszki. Ja akurat należę do tych szczęściar, które nie mają z zachodzeniem w ciążę problemu. Tym bardziej chylę czoła przed Wami. Nie wiem, czy miałabym tyle siły, co Wy. Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze :) Nie ma innego wyjścia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:29

Marcelina85, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Kalija, Chimera lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG, naczekalam się 3 h w kolejce i dr się tak spieszyl, że badanie trwało dosłownie 5 minut. Wizyta na NFZ, więc nie spodziewałam się nie wiadomo czego, a przynajmniej jestem spokojna, że przeziernosc karkowa wynosi tylko 1,4 mm i dowiedzieliśmy się, że dzidziuś jest starszy o 4 dni w porównaniu do terminu wg OM, więc test Pappa umówiony za tydzień wypadnie dosłownie 1 dzień za późno. Chyba w tej sytuacji zrezygnuję z testu, wystarczy mi jeszcze jedno porządne usg na dokładniejszym sprzęcie ze szczegółowym opisem. Boję się, że wyjdą jakieś dziwne wyniki że względu na późny termin badania i będę się niepotrzebnie stresować... A Wy robicie test podwójny?

Szkoda, że tak krótko, ale to było niesamowite oglądać pierwszy raz wspólnie nasze maleństwo jak sobie fika nóżkami i rączkami i obraca się z boku na bok <3

Anhydra, magnolia29, Agagusia, Alfa_Centauri, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Mary Magdalena, Misi@, Marimiko lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Czy u Was już wszyscy wiedzą? Informowałyście normalnie czy w jakiś szczególny sposób? My planujemy powiedzieć rodzicom po prenatalnych. Reszcie rodziny może nawet później choć pewnie się rozniesie. Myślę że będzie mi lżej jak się dowiedzą. Przyda się wsparcie i trzymanie kciuków.
    My rodzicom powiedzieliśmy w święta, zrobiliśmy im bombkę niespodziankę. W bombce było zdjęcie z USG maluszka. Najśmieszniejsze było to, że rodzice sami z siebie się nie zorientowali, że bombkę się otwiera :-D
    W rezultacie i jedni i drudzy zareagowali wielkim szczęściem i krzykiem radości :-) z moimi rodzicami nawet mamy zdjęcie ze zdjęciem z USG z tego dnia :-)

Anhydra, Alfa_Centauri, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ja już po USG, naczekalam się 3 h w kolejce i dr się tak spieszyl, że badanie trwało dosłownie 5 minut. Wizyta na NFZ, więc nie spodziewałam się nie wiadomo czego, a przynajmniej jestem spokojna, że przeziernosc karkowa wynosi tylko 1,4 mm i dowiedzieliśmy się, że dzidziuś jest starszy o 4 dni w porównaniu do terminu wg OM, więc test Pappa umówiony za tydzień wypadnie dosłownie 1 dzień za późno. Chyba w tej sytuacji zrezygnuję z testu, wystarczy mi jeszcze jedno porządne usg na dokładniejszym sprzęcie ze szczegółowym opisem. Boję się, że wyjdą jakieś dziwne wyniki że względu na późny termin badania i będę się niepotrzebnie stresować... A Wy robicie test podwójny?

Szkoda, że tak krótko, ale to było niesamowite oglądać pierwszy raz wspólnie nasze maleństwo jak sobie fika nóżkami i rączkami i obraca się z boku na bok <3

Ja robiłam na wszelki wypadek, mając na uwadze że może to ryzyko nieco podnieść, ale zrobiłam głównie aby sprawdzić funkcje łożyska. Z łączny wynik z obu testów (USG+pappa) wyszedł w przypadku wszystkich trzech trisomii poniżej 10000. (Mam 32 lata, 2 poronienia za sobą)

Co do kształcenia i brzucha- ja akurat jestem w trakcie pisania habilitacji. I powiem szczerze, że mózg kalafiorowo-ciążowy mi nie ułatwia :D. Musze złożyć wszystkie papiery do końca kwietnia (reforma Gowina)...ale chyba resztę procedury habilitacyjnej zrealizuje po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:54

Alfa_Centauri, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tyjecie coś? Zaczęłam się martwić bo dziś ważę pół kg mniej niż tydzień temu :/ Ważę w ogóle 2,5 kg mniej niż przed ciąża. Pewnie powinnam więcej jeść ale nie daje rady..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą schudłam 6 kg i byłam na granicy niedowagi, więc od początku miałam zalecenie żeby przytyć i w pierwszym trymestrze przybrałam 2,5 kg, ale u mnie było łatwo, bo zupełnie nie miałam mdłości.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tyjecie coś? Zaczęłam się martwić bo dziś ważę pół kg mniej niż tydzień temu :/ Ważę w ogóle 2,5 kg mniej niż przed ciąża. Pewnie powinnam więcej jeść ale nie daje rady..

Chętnie oddam Ci kilka kilo ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki Harmony - zdrowy chłopiec:))

Anhydra, magnolia29, Malinka7, Alfa_Centauri, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marcelina85, Panna_Justyna, AnaKwiat, Kalija, Ania95, wiki2, kayama, Niebieska Gwiazda, emi2016, linka89, Chimera, Harumi, Misi@, Marimiko, Vampire, smeg lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Mam wyniki Harmony - zdrowy chłopiec:))

Gratuluję! Chociaż nie wątpiłam, że tak właśnie będzie ❤

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:

A ten test pappa to nie za późno od usg? Ja miałam informacje, że najlepiej zrobić w tym samym dniu po USG, a nie później niż 72h od USG.
    Gdzie masz zamiar robić pappe? Musisz się umawiać na pobranie krwi?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ