Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wrote:Dziewczyny, jaka macie hemoglobinę? U mnie spadła do 11,3, gin mowil ze slabo. Dał mi miesiac na podciągnięcie dieta plus zalecił 4 tabletki dziennie spiruliny - ma sporo żelaza. Jak nie to zapisze żelazo na recepte. Zakupiłam 2 kilo buraków na sok, mam sporo jajek wiejskich, płatki owsiane włączę. Cos jeszcze? Szpinak?
wołowina jesli jesz mięso -
Teraz oprocz nt i wieku do wyliczenia ryzyka brana jest tylko wlasnie czynność serca, wiec jako jeden z 3 czynnikiw moze mocno podbiesc ryzyko skorygowane. A tu jeszcze pappa wchodzi w gre.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
wiki2 wrote:Ja mam tak: 1 wynik z 23.01 beta 101.9(3.495mom) i pappa 4.22 (1.098mom). Ryzyko 1:1020...
i 2 wyniki z 28.01 beta 104.1 (3.949) I pappa 5.395 (1.404mom) ryzyko 1:228... No i bądź tu mądry
A spróbuj sobie wpisać te dane w kalkulator na stronie fmf
https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Ciekawe co Ci z tego wyjdzie.[/url]
-
Sylvka wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi jakie było u Was NT? Bo tak analizuję...u mnie 2,1 zapewne jest w normie, ale czy na pewno nie ma się czym martwić?
Sylvka lubi tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Od 2 godzin boli mnie brzuch napadowo co kilkanaście minut - na wysokosci pępka tylko mocno z lewej strony. Kurczę, nie wiem co to jest, bylam dzis na wizycie i bylo wszystko Ok. Kłuje mnie mooocno kilkanaście sekund i przechodzi. Raczej od macicy to nie jest, za bardzo z boku i raczej za wysoko. Moze cos z jelitami. Jak sie nasili to nie wiem czy nie pojade na IP. Tylko do Wawy musze jechac (30-40 km), bo tu strach sie konsultować, dzieci w łóżkach, bede musiala poprosic sąsiadkę albo mame:( oby przeszło.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
wiki2 wrote:Dziewczyny, mam dylemat. Robiłam pappa w 2 mejscach (usg +krew) W 1 określili ZD na 1:1020, A w drugim na 228... straszny rozstrzal. Co myślicie?
Ja myślę, że pappa jest niewiarygodna i szkoda kasy na te badaniaFrida91, Malinka7, Ania95, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi jakie było u Was NT? Bo tak analizuję...u mnie 2,1 zapewne jest w normie, ale czy na pewno nie ma się czym martwić?
Wymiary CRL w tym czasie 6.89cm i 8cm. To jest ważne. U mnie to B jakieś 60centyl, więc wynik okSylvka lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Ja myślę, że pappa jest niewiarygodna i szkoda kasy na te badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:14
-
PaniHa wrote:U mnie nt to 2 i wcale mnie ani tym bardziej lekarza to nie zmartwiło. Ja nie czytałam w necie o tym wyniku bo wiem jakie są normy i tego się trzymam
Ja właśnie dokładnie tych norm nie znam dlatego chwilowo spanikowałam
Nie no myślę, że jak reszta jest ok to wszystko jest dobrze.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
wiki2 wrote:Ja mam 2.07mm i 2mm podczas drugiego usg..
Wymiary CRL w tym czasie 6.89cm i 8cm. To jest ważne. U mnie to B jakieś 60centyl, więc wynik ok
Mój miał podczas badania 6.87 w 12+5wiki2 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Malinka jestem zdziwiona, że lekarz zalecił Ci jedzenie wątróbki. W wielu źródłach czytałam, że jest niewskazane w ciąży
Źródła żelaza:
https://salaterka.pl/najlepsze-zrodla-zelaza/
Do mnie dziś przyszły witaminki - zamówiłam OmegaMed po raz pierwszy, wcześniej brałam Femibion1 -
wiki2 wrote:Dziewczyny, mam dylemat. Robiłam pappa w 2 mejscach (usg +krew) W 1 określili ZD na 1:1020, A w drugim na 228... straszny rozstrzal. Co myślicie?
Też robiłam 2 pappa i też duży rozstrzał u mnie w trisomii 13.W 1 badaniu 1:1521,w drugim 1:8288.Jak widać mało dokładne badanie. -
Marimiko wrote:Niezapominajka a jak sie czujesz po tych witaminach omega med? Ja po nich miałam biegunki.
Po odstawieniu wyniki się pogorszyły. Dlatego od kilku dni do nich wróciłam i znalazłam na nie sposób. Biorę je rano jak zaczynam jeść śniadanie. Dzięki temu nie ma nieprzyjemnego odbijania (wcześniej brałam po posiłku).
Tam jest spora dawka żelaza i myślę,że u mnie obędzie się bez dodatkowego, oddzielnego żelaza.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Smutnamiss wrote:Pierwsza i 2 lata starań biorę tonę progesteronu na podtrzymanieTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝