Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Słuchajcie jak wkleić to zdjęcie z Zapodaj? Pokazało mi 2 linki ale żaden nie działa
https://naforum.zapodaj.net/8b0027b36e13.jpg.htmlCode:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b0027b36e13.jpgkayama lubi tę wiadomość
-
Mnie uspokajają, nawet jak czuję tylko wieczorem
Dzisiaj rano leżałam na lewym boku, budzę się i czuję jakiś taki twardy brzuch, sprawdzam ręką o co chodzi a ja po prawej stronie mam wielkiego twardego guza, chyba Szymon dupką się wypiął, jak zaczęłam masować to po malutku przesuwał się na lewochciałam zdjęcie robić ale jakbym ruszyła się po telefon to by pewnie szybko zmienił miejscówkę
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z was kupowała ciuszki dziecięce w Aldi?
Od środy mają być takie rzeczy:
https://www.aldi.pl/oferty/naturalny-wybor-mamy.html
Znajomy z roboty mówił, że jakościowo jak te biobawełny z lidla.Camelia lubi tę wiadomość
-
Ja tam o ruchach jeszcze nie myślę. Aktualnie jestem zafascynowana czwartym dniem bez zgagi. Jakie to miłe!
Matyldaaa, Misi@ lubią tę wiadomość
Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Kalija wrote:Ja bym chciała dwójkę, sama jestem jedynaczką, ale jeśli z drugim zejdzie nam tyle czasu (i pieniędzy) co z pierwszym to sama nie wiem czy dam radę.
Właśnie czekam na wizytę. Dam znać co i jak. Dzięki za trzymanie kciuków -
kayama wrote:Słuchajcie jak wkleić to zdjęcie z Zapodaj? Pokazało mi 2 linki ale żaden nie działa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95cc72ce70dd.jpg
Udało sięTo mój nikły brzuszek, ja nie wiem gdzie to dziecko się mieści
A tak w ubraniu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93beea7a79e2.jpg
spokojnie, w 15 tygodniu tez nie mialam...
A teraz nagle mi taki brzuch wywalilo, ze sie zastanawiam czy nie za duzy? -
Amalia, przez pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca, więc wypłatę powinnaś dostać normalnie. Później wypłatę świadczeń przejmuje ZUS , a wtedy to już może potrwać (koleżanka czekała na wypłatę z ZUSu 3 miesiące)
Limerikowo, fajnie by było, gdyby mój organizm się tak rozkręcił jak to opisujeszsłyszałam o takich przypadkach, więc kto wie
Dziewczyny macie świetne te brzuszki i jakie szczupłe jesteście! Nie mogę sobie wybaczyć, że przed ciążą tak bardzo przytyłam, a kolejne kg przede mną
Jestem już po wizycie kontrolnej. Z Niunią wszystko dobrzeNie krwawię, lekarka kazała odstawić leki przeciwkwrotoczne, niestety mam krwiaka 3cm i kosmowka nadal nisko. Ku mojemu zdziwieniu nie mam zaleconego leżenia plackiem , tylko oszczędny tryb życia, bez dzwigania i współżycia. Ale leżeć będę, może nie cały dzień, ale będę. Chucham na zimne
Chciałam się też pochwalić jakie ślczne ciuszki dostałam od koleżanki, ale muszę ogarnąć wstawianie zdjęć na forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 13:36
Limerikowo, OlaWi, kayama, Chimera, emi2016, amalia, Ania95, Anhydra, Agagusia, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Matyldaaa, Marimiko, Bobby29, Misi@, Niezapominajka5, E_linka2, Larissa90 lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Amalia, przez pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca, więc wypłatę powinnaś dostać normalnie. Później wypłatę świadczeń przejmuje ZUS , a wtedy to już może potrwać (koleżanka czekała na wypłatę z ZUSu 3 miesiące)
Limerikowo, fajnie by było, gdyby mój organizm się tak rozkręcił jak to opisujeszsłyszałam o takich przypadkach, więc kto wie
Dziewczyny macie świetne te brzuszki i jakie szczupłe jesteście! Nie mogę sobie wybaczyć, że przed ciążą tak bardzo przytyłam, a kolejne kg przede mną
Jestem już po wizycie kontrolnej. Z Niunią wszystko dobrzeNie krwawię, lekarka kazała odstawić leki przeciwkwrotoczne, niestety mam krwiaka 3cm i kosmowka nadal nisko. Ku mojemu zdziwieniu nie mam zaleconego leżenia plackiem , tylko oszczędny tryb życia, bez dzwigania i współżycia. Ale leżeć będę, może nie cały dzień, ale będę. Chucham na zimne
Chciałam się też pochwalić jakie ślczne ciuszki dostałam od koleżanki, ale muszę ogarnąć wstawianie zdjęć na forum
Ja po wyjściu ze szpitala miałam taką samą sytuację i zalecili leżenie. Nadmierny wysiłek może spowodować pęknięcie krwiaka i ponowne krwawienie. Kosmówka mi się podniosła z czasem jak tworzyło się łożysko. Chociaż tydzień daj sobie jeszcze takiego oddechu.Kalija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy któraś miała może tak, że będąc w ciąży rejestrował się w Urzędzie Pracy?
Dodam o co mi chodzi. Pracowałam na kontrakcie marynarskim, który kończy mi sie w tym miesiącu. Od grudnia jestem na bezpłatnym jakby zwolnieniu (pisze jakby bo to nie jest L4 tylko morski raport medyczny). Ubezpieczenie zdrowotne obejmuje mnie teraz jedynie z uwagi na ciążę (Państwowe ze środków publicznych). I nawet nie chodzi mi o żadne świadczenia finansowe bo te mnie nie dotyczą/nie należą się. Ale myślę żeby się zarejestrować w UP i chwile później iść na zwolnienie L4. Tylko dlatego żeby po porodzie wrzucili mnie do "teczki" matka wychowująca dziecko, żeby mieć dalej ubezpieczenie (przez ten rok po porodzie zanim znajdę nową prace). Żadne ZUSy nie wchodzą tu w gre jakby co i podpinanie pod ubezpieczenie męża bo go nie mam. No i nie wiem czy po porodzie urząd pracy nie będzie mnie właśnie wysyłał do jakiejś pracy.
Koleżanka chciała sie 2mc po porodzie zarejestrować ale wiadomo że nie chciała iśc od razu do pracy to ją pogonili. A znam przypadki lasek co latami siedzą w domu z dziećmi a są zarejestrowane w UP i ich do pracy nikt nie ściga. Maja wpisane że wychowują dzieci. Tylko żeby tak było to trzeba chyba przed albo chociaż w ciąży zarejestrować się w UP? ktoś coś wie w tym temacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 13:50
Camelia lubi tę wiadomość
-
Nacha ale zasiłek macierzyński będzie Ci się wtedy należał, 1000 zł więc jest to dobry pomysł
po porodzie należy Ci się macierzyński, pracujesz czy nie, rok przysługuje no i kosiniakowe czyli tysiąc będziesz dostawać jako bezrobotna. Także działaj
wiki2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Nacha ale zasiłek macierzyński będzie Ci się wtedy należał, 1000 zł więc jest to dobry pomysł
po porodzie należy Ci się macierzyński, pracujesz czy nie, rok przysługuje no i kosiniakowe czyli tysiąc będziesz dostawać jako bezrobotna. Także działaj
Generalnie z tym UP chodzi mi tylko o ubezpieczenie zdrowotne przez okres 12mc po porodzie bo potem chcę iść do pracy -
Chimera wrote:Dziewczyny czy któraś z was kupowała ciuszki dziecięce w Aldi?
Od środy mają być takie rzeczy:
https://www.aldi.pl/oferty/naturalny-wybor-mamy.html
Znajomy z roboty mówił, że jakościowo jak te biobawełny z lidla.
powiedzialabym, ze jakosc nawet lepsza -
Nacha zadzwoń do urzędu pracy i się wypytaj o wszystko u źródła. Możesz zarejestrować się w UP jak skończy Ci się kontrakt, ale nie szłabym na Twoim miejscu na zwolnienie. Jeśli UP da Ci jakieś skierowanie to wystarczy, że powiadomisz potencjalnego pracodawcę o ciąży, a na bank zrezygnuje z Twojej osoby
a przynajmniej nie będziesz narażona na kontrole z ZUS. Co do czasu po porodzie - nie wydaje mi się, by przez rok UP dał Ci spokój i nie wysyłał do pracy. No ale tak jak mówię, na Twoim miejscu zadzwoniłabym do urzędu.
Malinka , trzymam kciuki za wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:11
Nacha lubi tę wiadomość
-
Nacha wrote:Maciezyński mi sie nie należy, Kontrakt marynarski to nie unowa o prace w Pl. To tak jakbym była bezrobotna w pl tylko niezarejestrowana w UP. Należy mi sie kosiniakowe po porodzie niezaleznie czy jestem zarejestrowana w UP.
Generalnie z tym UP chodzi mi tylko o ubezpieczenie zdrowotne przez okres 12mc po porodzie bo potem chcę iść do pracy
Jeśli chodzi o status bezrobotnej to jako matka dziecka do 3 roku życia możesz mieć tzw. 3 grupę czyli nie poszukującej pracy ponieważ wychowujesz dziecko. Co miesiąc tylko UP kontaktuje się z tobą (często tylko telefonicznie) czy nadal pozostajesz bez pracy - nie szukają na siłę i nie wysyłają jeśli sama tego nie chcesz. Tylko oficjalnie o tym mówisz w UP, że nie szukasz pracy.
Info pewne bo sprawdzone osobiście przy pierwszym dzieckuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:12
Nacha, plinka89, Camelia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymenka2 wrote:Jeśli chodzi o status bezrobotnej to jako matka dziecka do 3 roku życia możesz mieć tzw. 3 grupę czyli nie poszukującej pracy ponieważ wychowujesz dziecko. Co miesiąc tylko UP kontaktuje się z tobą (często tylko telefonicznie) czy nadal pozostajesz bez pracy - nie szukają na siłę i nie wysyłają jeśli sama tego nie chcesz. Tylko oficjalnie o tym mówisz w UP, że nie szukasz pracy.
Info pewne bo sprawdzone osobiście przy pierwszym dziecku -
Nacha wrote:A byłas zarejestrowana w UP przed porodem czy po? Bo koleżanka po to dostała zjebe i została pogoniona do domu ;P Pewnie co urząd to inaczej
dopiero po porodzie a dokładniej rok po porodzie ponieważ u mnie sytuacja była troszkę inna - miałam umowę do dnia porodu, po tym czasie poszłam na macierzyński zusowski a jak się skończył to dopiero się zarejestrowałam jako bezrobotna.
u Ciebie zus ale jako kobieta w ciąży przysługuje ci państwowe ubezpieczenie zdrowotne - więc ja bym się zarejestrowała, to wtedy u lekarza będziesz mieć od razu w systemie status ubezpieczonej a tak to będziesz musiała za każdym razem się tłumaczyć z jakiego tytułu przysługuje ci ubezpieczenie itp.
dodatkowo nie jestem pewna, czy też nie musisz mieć statusu bezrobotnej aby dostawać 1000 zł kosikowego ale to jak pisały dziewczyny lepiej doptać w zus i up
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:24