Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszły wyniki badania moczu.Ph 5,białka brak,baterii brak.Trochę dziwne bo tydzień temu ph 9,białko też było.Czy wyniki mogą się aż tak zmienić w ciągu tyg.Fakt piję sok z żurawiny,wodę z cytryną,kwas z ogórków.2 tyg.temu brałam antybiotyk i może on trochę zamieszał.Za jakiś tydzień powtórze badania bo trochę to dziwne.Martwią mnie w morfologii leukocyty tydzień temu 15.2 a dziś 15.96.Ciekawe kiedy dostanę antybiotyk lub skierują do szpitala.
-
A ja Dziewczyny jestem po biopsji gruboiglowej piersi. Mega stres. Znieczulenie miejscowe dało radę 5 ukłuć. 14 dni czekania. Panu chirurg onkolog wygląda to na brodawczaka przewodowego. Jest ryzyko że złośliwy. Trzeba czekać. Jak będą wyniki to decyzja co dalej. Liczę że zmiana łagodna i wtedy do usunięcia po ciąży.
Nie odzywam się za bardzo, bo jestem nieco zmartwiona ta sytuacją. Nie umiem się skupić na niczym.
-
Magnolia trzymam kciuki!
Edit. Doczytałam że jeżeli to brodawczak to one w zdecydowanej większości bywają niezłośliwe. Spróbuj trzymac się tej myśli!! Ściskam cię mocno (sama mam dwie zmiany w piersi na co polrocznej obserwacji)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 18:46
magnolia29 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Niebieska Gwiazda wrote:Przyszły wyniki badania moczu.Ph 5,białka brak,baterii brak.Trochę dziwne bo tydzień temu ph 9,białko też było.Czy wyniki mogą się aż tak zmienić w ciągu tyg.Fakt piję sok z żurawiny,wodę z cytryną,kwas z ogórków.2 tyg.temu brałam antybiotyk i może on trochę zamieszał.Za jakiś tydzień powtórze badania bo trochę to dziwne.Martwią mnie w morfologii leukocyty tydzień temu 15.2 a dziś 15.96.Ciekawe kiedy dostanę antybiotyk lub skierują do szpitala.
Wyniki mogą być różne. Utrzymaj żurawinę o ilość płynów dziennie. Mnie gin w związku z podwyższonymi leukicyrami kazała zachować 12 h odstęp oo d jedzenia przed badaniem krwi i dało efekt, że norma. -
Domi_tur wrote:A co do tego co mówiła o powikłaniach u maluszków to chyba się powstrzymam, po co siać zamęt jak często jest konieczna cesarka i już
Niby tak, ale jak jest zagrożone życie matki czy dziecka to wybierasz mniejsze zło.
Natomiast może warto uświadomić dziewczyny, które nie mają wskazań do cc, tylko boją się porodu, że wcale nie jest tak kolorowo z tą cesarka. Może jeszcze przemysla swoją decyzję. I nie mówię tu o dziewczynach, ktore mialy bardzo ciezkie poerwsze porody, bo to akurat rozumiem.
Plinka, mówił, że cytologia w ciąży i tak jest mało wiarygodna, bo tylko delikatnie możesz po szyjce "jezdzic" ta szczoteczka, a on mi zawsze ją głęboko wsadzal. Ma specjalizacje z onkologii, to chyba wie, co mówi.
Magnolia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:02
-
Magnolia - trzymam kciuki!
Frida - nie zgadzam sie ze dzieci bez zwierząt w domu nue stykają sie z zarazkami. Duzo zalezy od tego ile czasu spędzają na dworze i jak czesto i czym czyszczony jest dom. Mialam znajoma ktora codziennie myła podłogi roztworem domestosa - dziecko chorowalo jak malo ktore. Moje starsze nie mialo antybiotyku od 5 lat a młodsze mialo raz i to niesłusznie dany - ‚wykryli’ mu krztuśca ktoregoi nie bylo:( jak mial 2 miesiace:( ledwie udalo mi uprosić zeby mu dali ten antybiotyk doustnie a nie dożylnie, bo czekałby nas dodatkowo tydzien w szpitalu...
Sprawa ze świnka - jest potwierdzona badaniami u dwójki dzieci w przedszkolu. Na ta chwile nie szczepimy na hura bo jednak tego kaszlu troche jeszcze zostało, maly od jutra w domu ze mna zostaje. A moja siostra twierdzi ze ja kiedys chorowałam, ale mama musi to sprawdzic jutro w książeczce. Nic wiecej nie jestesmy teraz w stanie zrobic. Dobrze ze to juz prawie połowa ciazy.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Aha - bol dupy zostal zdiagnozowany przez kolezankectehabilitantke jako napięcie mięśni gruszkowatym. Po minucie badania tak mnie nacisnęła precyzyjnie ze obie wiedzialysmy ze to to. Prawdopodobnie miednica sie rozciąga i to od tego. Na czwartek po wizycie u gina zapisałam sie do osoby specjalizującej sie w rehabilitacji ciezarnych.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
OlaWi wrote:Znowu mi się brzuch naprężył. Stresuje się. Napisałam do gina kazał wziąć magnez i nospe. Co się dzieje..
Ola może to wzdęcie, gazy w brzuchu? Ja mam takie uczucie od kilku dni, ale tłumaczyłam sobie wzdęciami..
Też wezmę magnez w takim razie
Nie stresuj się tak dziewczyno! -
Magnolia, trzymam kciuki za Twoje wyniki. To nie będzie łatwe 14 dni ale mino wszystko staraj się nie stresować. Wszystkie tutaj trzymamy kciuki i wierzymy, ze będzie ok!!
Ola, spokojnie. Zrób tak jak napisał lekarz, a jak już bardzo się będziesz niepokoić to jedz na IP.[/url]
-
Kilka dni nieobecności i nie idzie Was nadrobić...
Dziewczyny, u nas dziś potwierdzone: będzie córka!Niebieska Gwiazda, Anhydra, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Mary Magdalena, Bobby29, Larissa90, Matyldaaa, Agagusia, kayama, plinka89, Vampire, AnaKwiat, Kalija, Marcelina85, wiki2, Sylvka lubią tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
magnolia29 wrote:Wyniki mogą być różne. Utrzymaj żurawinę o ilość płynów dziennie. Mnie gin w związku z podwyższonymi leukicyrami kazała zachować 12 h odstęp oo d jedzenia przed badaniem krwi i dało efekt, że norma.
Nastepnym razem zachowam odstęp 12h.Ja już chyba tak mam w poprzedniej ciąży też mi rosły i przed porodem to 26tys.magnolia29 lubi tę wiadomość
-
Ja mam pełen obraz możliwych powikłań po CC wymieniony w karcie ciąży i żeby nie było - stresa mam ale jednak mniejszego niż na myśl o kolejnym naturalnym. Babka poruszyła temat ewentualnej kolejnej ciąży ale ja po porodzie kończę już temat reprodukcji, więc w tym temacie mi to totalnie rybka.
plinka89 lubi tę wiadomość