Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaWi wrote:Trochę puściło. Ale dalej jest trochę twardy. Mam stracha przy tej krótkiej szyjce. Nie chcę panikować i jechać na IP. Bo zostawia mnie w szpitalu i dają pewnie magnez w kroplówce.
A może warto pojechać niż się dodatkowo stresować. Taki magnez w kroplówce szybciej zadziala mini będziesz monitorowana -
Kalija wrote:Ola może to wzdęcie, gazy w brzuchu? Ja mam takie uczucie od kilku dni, ale tłumaczyłam sobie wzdęciami..
Też wezmę magnez w takim razie
Nie stresuj się tak dziewczyno!
Oto to to. Ja też mam tak po niektórych posiłkach i jestem pewna że to z jelit. Dopóki ból nie jest ostry, silny i długotrwały to magnez, ewentualnie nospa i leżakowanie powinny pomóc. Ewentualnie lekkie ćwiczenia na wypędzenie gazówale ja i tak zawsze jestem mimo wszystko za konsultacjami z lekarzem jeżeli tylko mamy taką możliwość, to korzystajmy!
Kalija lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia w tym bardzo ciężkim dla mnie czasie. Dziś był pogrzeb Babci i bardzo się cieszę, że mimo wszystko pojechaliśmy. Nie darowałabym sobie, gdyby mnie tam nie było i chyba jeszcze gorzej mogłoby się to na mnie odbić... Możliwość pożegnania jest ważna, pomaga. Myśł o synku też pomaga. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie.
joan85, Misi@, plinka89, Domi_tur, Anhydra, Mary Magdalena, magnolia29, Bobby29 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
OlaWi wrote:Znowu mi się brzuch naprężył. Stresuje się. Napisałam do gina kazał wziąć magnez i nospe. Co się dzieje..
A to nie są te skurcze Braxtona-Hicksa? Podobno nie są niebezpieczne. Może się połóż i odpocznij. Różne skurcze mogą pojawić się po zbyt dużym wysiłku, odwodnieniu, dotykaniu i masowaniu brzucha - nie dotykaj bo ja po tym miałam permanentny skurcz przez cały dzień, który odbierałam jako ból całego brzucha. -
Mary Magdalena wrote:
Plinka, mówił, że cytologia w ciąży i tak jest mało wiarygodna, bo tylko delikatnie możesz po szyjce "jezdzic" ta szczoteczka, a on mi zawsze ją głęboko wsadzal. Ma specjalizacje z onkologii, to chyba wie, co mówi.
No to tak samo właśnie slyszalam.
W 1 ciazy mialam robiona, z adnotacją, ze wynik właśnie warunkowy. Ale wtedy mialam przerwę 2 lata.
Ciekawe jak moj zadecyduje.
A biocenoze tez w końcu robilas?
-
nick nieaktualnyMoja siostra pracuje min. W szpitalu onkologicznym dla dzieci. Ja wolę dmuchać na zimne i jednak nie używać takich rzeczy, bo jak mówi moja siostra takie wynalazki jak hybrydy są za krótko na rynku by stwierdzić ich szkodliwość lub ich brak. Dlatego lepiej unikać takich wynalazków.tak samo jak nospa, której nadmiar może jednak zaszkodzić.
plinka89, Niebieska Gwiazda, Agagusia, Kalija, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanie do dziewczyn, ktore leczyly zeby w ciazy - sa jakies ograniczenia co do znieczulenia? Czytalam, ze te z adrenalina nie sa zbyt dobre, ale moja lekarka ostatnio powiedziala, ze lepiej wziac takie znieczulenie niz sobie fundowac naturalna adrenaline wskutek stresu spowodowanego bolem. Nie wiem czy sie z nia klocic jutro czy skapitulowac
-
nick nieaktualny
-
baileys wrote:Mam pytanie do dziewczyn, ktore leczyly zeby w ciazy - sa jakies ograniczenia co do znieczulenia? Czytalam, ze te z adrenalina nie sa zbyt dobre, ale moja lekarka ostatnio powiedziala, ze lepiej wziac takie znieczulenie niz sobie fundowac naturalna adrenaline wskutek stresu spowodowanego bolem. Nie wiem czy sie z nia klocic jutro czy skapitulowac
Moja dentystka chciała zaświadczenie od lekarza prowadzącego, ze nie ma przeciwwskazań. Znieczulenie jest bezpieczne, ale wszyscy chcą teraz dupochrony. Nie miałam takiego zaświadczenia wiec psiknela mi tylko czymś znieczulającym i jechała z ósemka na żywca. Na szczęście to było tylko uzupełnienie wypełnienia wiec borowanie trwało krótko.
Rozmawiałam wczoraj na ten temat z prowadzącym i się bardzo zdziwił, ze ktoś chce jego zgody na zabieg, który nie on będzie wykonywał i przy użyciu środków, których on w tym momencie nie zna z nazwy. Ale generalnie powiedział, ze zęby w ciąży trzeba leczyć (najlepiej w II trym) i znieczulenia są bezpieczne dla ciężarnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 21:24
joan85 lubi tę wiadomość
[/url]
-
baileys wrote:Mam pytanie do dziewczyn, ktore leczyly zeby w ciazy - sa jakies ograniczenia co do znieczulenia? Czytalam, ze te z adrenalina nie sa zbyt dobre, ale moja lekarka ostatnio powiedziala, ze lepiej wziac takie znieczulenie niz sobie fundowac naturalna adrenaline wskutek stresu spowodowanego bolem. Nie wiem czy sie z nia klocic jutro czy skapitulowac
Mnie to pytanie nie dotyczy, ale koleżanka w II trymestrze miała kanałowo leczonego zęba - ze znieczuleniem. Dwóch dentystów odmówiło leczenia ze względu na ciążę, trzeci się zgodził, bo powiedział, że ma znieczulenie dla ciężarnych (nie wiem niestety czym się różniło od innych). Napisał jej nawet na kartce nazwę, by przekazała ginekologowi. Więcej niestety nie pamiętam.
Ale tak, jak napisała koleżanka wyżej: zęby w ciąży trzeba leczyć, bo nieleczone są problemem (stan zapalny, próchnica itp.).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 21:29
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Jednak myślę, że wszystko co łykamy może mieć znaczący wpływ na nasz organizm i Maluszka, zdecydowanie bardziej niż produkty nakładane na martwy twór zwany paznokciem
Tak jak temat farb do włosów, nie szkodzi samo nakładanie na włosy, które są martwą keratyną, a chodzi o lotne związki w nich zawarte.
To już osobista decyzja
Zgodzę się, że odżywki do rzęs czy brwi tzw symulatory wzrostu są niewskazane w ciąży a nawet i bez nie do końca są przebadane skutki uboczne a jest ich wiele...Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Zaczęły mnie boleć plecy na razie niezbyt mocno. Byłam na IP u nas w szpitalu, żeby mnie zbadał lekarz to muszę się przyjąć na Oddział. Wróciłam do domu. Jeśli nie ustąpi to pojadę do Gliwic. To jest chore żeby nikt nie zbadał przed przyjęciem na oddział, a potem 3 dni trymaja żeby się dniówki zgadzały.
-
Agagusia wrote:Magnolia - trzymam kciuki!
Frida - nie zgadzam sie ze dzieci bez zwierząt w domu nue stykają sie z zarazkami. Duzo zalezy od tego ile czasu spędzają na dworze i jak czesto i czym czyszczony jest dom. Mialam znajoma ktora codziennie myła podłogi roztworem domestosa - dziecko chorowalo jak malo ktore. Moje starsze nie mialo antybiotyku od 5 lat a młodsze mialo raz i to niesłusznie dany - ‚wykryli’ mu krztuśca ktoregoi nie bylo:( jak mial 2 miesiace:( ledwie udalo mi uprosić zeby mu dali ten antybiotyk doustnie a nie dożylnie, bo czekałby nas dodatkowo tydzien w szpitalu...
Sprawa ze świnka - jest potwierdzona badaniami u dwójki dzieci w przedszkolu. Na ta chwile nie szczepimy na hura bo jednak tego kaszlu troche jeszcze zostało, maly od jutra w domu ze mna zostaje. A moja siostra twierdzi ze ja kiedys chorowałam, ale mama musi to sprawdzic jutro w książeczce. Nic wiecej nie jestesmy teraz w stanie zrobic. Dobrze ze to juz prawie połowa ciazy.Miałam na myśli że dziecko i tak i tak się zetknie z różnymi zarazkami, nawet nie mając zwierząt. Nie uchronimy go od wszystkiego
-
Hej, postaram sie wszelkie zmiany jutro wpisac na listę.
Ja dziś byłam u dentysty i normalnie dostałam znieczulenie. Jak pytalam gina to tez mi mowil ze spokojnie moge. A jeszcze trochę sobie pochodze bo sie okazalo ze dentysta, który wymienial mi wszystkie plomby dwa lata temu zrobił fuszerkę i byly nieszczelne i mam co drugi ząb do zrobienia.
Ja tez bol dupki mam. Dokladnie prawego pośladka, ktory uaktywnia sie głównie przy chodzeniu i skutkuje kulawizna. To akurat wiem ze rwa,bo mialam tez w pierwszej ciąży. Jak będzie mi mocniej dokuczać to pójdę do fizjo. Na razie daje sobie czas.
Ostatnio mam wrażenie ze mi sie brzuch spina. Pewna nie jestem, bo nie wiem jak rozpoznać. Czasem robi mi sie taki twardawy, nie jak kamien ale bardziej niz zwykle i czuje dyskomfort w rejonie brzucha. Najczęściej jak łażę np. w sklepie. Staram sir wiecej odpoczywać bo boje sie skracającej szyjki, a wizyta dopiero za 1.5 tyg. Biore tez wiecej magnezu (kupilam ten polecany lek, nie suplement diety MagneB6), nospe biorę w ostateczności jak czuje ten dyskomfort i nieprzyjemne takie właśnie nie wiem do konca co, za często.
Buziaki ide spać bo ostatnio szybko sie męczę..OlaWi lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
plinka89 wrote:No to tak samo właśnie slyszalam.
W 1 ciazy mialam robiona, z adnotacją, ze wynik właśnie warunkowy. Ale wtedy mialam przerwę 2 lata.
Ciekawe jak moj zadecyduje.
A biocenoze tez w końcu robilas?
Nie robiłam, bo stwierdził, że gdyby tam się coś działo, nawet po cichu, to wyszłoby w badaniach.