X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Moja znajoma jest w 26tc, leczyła wczoraj już trzeciego zęba, dostaje znieczulenie normalnie, lekarz twierdzi że w drugim trymestrze jest to mniej szkodliwe niż próchnica :)

Ja za 2 tyg mam dentyste, ząb z lekarstwem teraz i jak będzie trzeba to da mi znieczulenie. Ale coś mówiła że w ciąży sie właśnie daje czyste bez adrenaliny.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, ktore leczyly zeby w ciazy - sa jakies ograniczenia co do znieczulenia? Czytalam, ze te z adrenalina nie sa zbyt dobre, ale moja lekarka ostatnio powiedziala, ze lepiej wziac takie znieczulenie niz sobie fundowac naturalna adrenaline wskutek stresu spowodowanego bolem. Nie wiem czy sie z nia klocic jutro czy skapitulowac

Ja byłam już dwa razy, raz w 12tc i drugi w 14tc. Powiedziałam, że jestem w ciąży i dostałam inne znieczulenie (nie pamiętam nazwy). Też słyszałam, że lepsze znieczulenie nawet z adrenaliną niż stres przy braku znieczulenia. Moja doktor ginekolog powiedziała, że teraz nawet zdjęcie rentgenowskie można zrobić szczęki a znieczulenie miejscowe przy leczeniu niczym nie grozi

Limerikowo lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Nie robiłam, bo stwierdził, że gdyby tam się coś działo, nawet po cichu, to wyszłoby w badaniach.

Ale w jakich innych badaniach by wyszło?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwi i moczu. Więcej już nie dopytywalam.

tb73vut14i57zd3c.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tą czystość pochwy tez wczoraj zapytałam. Mój gin powiedział, ze nie widzi sensu robienia tego badania profilaktycznie. Chodzę prywatnie, wiec nie jest to raczej kwestia NFZowskiego zydzenia na badaniach. Postanowiłam zaufać, ze wie co robi i sobie tym głowy nie zaprzątać.

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam 8ke robiona kanalowo w Poz w Candeo ze znieczuleniem bo prochnica spora w I trym i dziecko mam zdrowe po scanach

bardziej obawialabym sie dlugich paznokci u obslugi w barze/restauracji i tego co pod nimi
    ja trzymam swoje pazury i dzieci
    krotko,meza gonie do nozyczek a mimo to w tamtym tyg corka skarzyla ze pupa swedzi i dostaly slodki lek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 23:14

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Zaczęły mnie boleć plecy na razie niezbyt mocno. Byłam na IP u nas w szpitalu, żeby mnie zbadał lekarz to muszę się przyjąć na Oddział. Wróciłam do domu. Jeśli nie ustąpi to pojadę do Gliwic. To jest chore żeby nikt nie zbadał przed przyjęciem na oddział, a potem 3 dni trymaja żeby się dniówki zgadzały.

OlaWi, na ktorym odcinku Cie bola?
    moze cos podnioslas lub Cie przewialo?

twardniejacy brzuszek na tak wczesnym etapie lepiej sprawdzic

tak szpital jak polozy pacjenta to na 3dni tak by nfz zaplacil ze bylo wskazanie do hospitalizacji

joan85, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 6 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ale tu cisza od rana ;).

Ola jak u Ciebie noc? Dobrze się czujesz?

Ja dziś jadę do szpitala medicover na połówkowe. Mam stresik oczywiście. W pon miałam usg ale to wiecie takie szybkie żeby malucha podejrzeć, serducho sprawdzić itp. Trzymajcie kciuki!
    I chyba muszę jechać taksa bo cały czas nie mam pełnego zakresu ruchów w tym nieszczęsnym barku i to chyba niezbyt bezpieczne żeby prowadzić samochód.
    Strasznie jestem zmulona dziś bo synek się wiercił pol nocy i miałam milion dwieście pobudek. Ostatnio bardzo kiepsko śpi. Może 5-mi idą?

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 6 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu dzisiaj cisza :)

Ola, jak tam? Przeszło Ci?

Drzewko, mój ma takie samo podejście. Ja go lubię też za to, że nie wyciąga kasy, jak nie ma takiej potrzeby. A malo za wizyte sie niestety nie placi. W ostatniej ciąży, jak chodziłam między wizytami, bo coś się działo, to brał symbolicznie albo wcale. Koleżanka chodzi do takiego, który za każdą pierdole każe sobie niemało placic.
    Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 09:06

tb73vut14i57zd3c.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za troskę. Brzuch miększy, ale mam wrażenie, że macica nadal napięta. Chociaż jest dużo lepiej niż wczoraj. Ogólnie mam doła, bo i mój małż i chyba lekarz mają mnie za przewrażliwioną wariatkę. Przecież nic mi nie powinno dolegać to tylko ciąża. Ja nawet nie wiem jak wygląda skurcz, nic nie wiem, nie wiem co jest normalne a co nie. Czuje się beznadziejna.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Drzewko, szybko te połówkowe, nie chciałaś poczekać aż bobo troszkę porośnie? :)

Ja właśnie jadę na badania,zapomnialam zabrać z pracy pojemnika na mocz, więc nie dość że na czczo to jeszcze z pełnym pęcherzem 😂 ledwo jadę 😂

OlaWi lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola chyba wszystkie tak mamy, nie martw się, wszystko z Tobą ok, albo wszystkie jesteśmy nienormalne 😂

Kalija, Chimera, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Jaka tu dzisiaj cisza :)

Ola, jak tam? Przeszło Ci?

Drzewko, mój ma takie samo podejście. Ja go lubię też za to, że nie wyciąga kasy, jak nie ma takiej potrzeby. A malo za wizyte sie niestety nie placi. W ostatniej ciąży, jak chodziłam między wizytami, bo coś się działo, to brał symbolicznie albo wcale. Koleżanka chodzi do takiego, który za każdą pierdole każe sobie niemało placic.
    Trzymam kciuki :)

Ja też mam taką lekarke, która każe za wszystko płacić - nawet jak jechałam na Izbę przyjęć pierwszy raz to zadzwoniłam do niej, okazało się, że ma dyżur i zeszła do mnie, też mnie wtedy skasowała. Ale za odbieranie tel.nie pobiera opłat a to dla mnie duży komfort, że mogę w każdej chwili zadzwonić a ona pamięta wszystko co ustalałyśmy.

Pamiętacie jak lekarz na IP komentował, że w ciążę zachodzi się w wieku 22-26 a nie 34 lat? Poskarżyłam się niepotrzebnie swojej lekarce a ona go ponoć opieprzyła! Mam nadzieję, że szybko na niego nie trafię:/

Drzewko trzymam kciuki za wizytę!

Ola ja też jestem przewrażliwioną wariatką, od wczoraj wsłuchuje się w swoj brzuch i zastanawiam jak zinterpretować ten dyskomfort choć Tobie radziłam wyluzować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 09:26

OlaWi, Anhydra, joan85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 6 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he i bardzo dobrze. Niech burak zachowa tego typu komentarze dla siebie. Zwłaszcza że nie zawsze to jest kwestia wyboru.
    Mój też odbiera telefony. Jak trafiłam do szpitala, to sam prosił super
    Ola, super, że już lepiej. Co do przewrazliwienia, to ja wczoraj dostałam detektor i chyba z 5 razy sprawdzałam, czy wszystko ok. Dziś muszę wyluzować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 09:34

Kalija lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png

Wysłany: 6 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wow Drzewko, szybko te połówkowe, nie chciałaś poczekać aż bobo troszkę porośnie? :)

Ja właśnie jadę na badania,zapomnialam zabrać z pracy pojemnika na mocz, więc nie dość że na czczo to jeszcze z pełnym pęcherzem 😂 ledwo jadę 😂

Domi, zapisałam się bo mi się należy - mówcie mi Grażka ;). Ciąże prowadzę poza medicover i właściwe połówkowe mam 22 marca :).

Właśnie zadziwonili z medicover, ze lekarz odwołał wszystkie wizyty do końca tygodnia. Wymusilam żeby mnie zapisała na dziś do innego lekarza. Już się nastawiłam wiec nie ma rady ;).

Bobby29, wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 6 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos pobrania moczu - tez oddawałam ostatnio w przychodni i nie mieli normalnych pojemników tylko taka szersza probówkę. Średnica może nieco ponad 1cm. Reszty chyba nie muszę dopisywać... W harcerstwie dostałabym za to naszywkę sprawnosciową na mundurku :D

Mary Magdalena, Domi_tur, Limerikowo, wiki2, kayama, Agagusia, joan85, k84 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 6 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja też mam taką lekarke, która każe za wszystko płacić - nawet jak jechałam na Izbę przyjęć pierwszy raz to zadzwoniłam do niej, okazało się, że ma dyżur i zeszła do mnie, też mnie wtedy skasowała.

Tutaj to już chyba przegięcie, ze Cię skasowała mając dyżur w szpitalu.

Niezapominajka5, emi2016, Klara Wysocka, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiesz, ja też lubię czaem coś załatwić na Janusza czy tam Grażyne :p tak tylko czas mnie zdziwił :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Tutaj to już chyba przegięcie, ze Cię skasowała mając dyżur w szpitalu.

No cóż 🙄 nie chciałam z nią dyskutować. Mieszkam w małym mieście i dobrych ginekologów jak na lekarstwo...

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 6 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    No cóż 🙄 nie chciałam z nią dyskutować. Mieszkam w małym mieście i dobrych ginekologów jak na lekarstwo...

Ja absolutnie Ciebie rozumiem, czasami nie ma wyjścia i tez bym zapłaciła. Nie rozumiem tylko postaw niektórych lekarzy.

Kalija, wiki2 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ