Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Moja znajoma jest w 26tc, leczyła wczoraj już trzeciego zęba, dostaje znieczulenie normalnie, lekarz twierdzi że w drugim trymestrze jest to mniej szkodliwe niż próchnica
Ja za 2 tyg mam dentyste, ząb z lekarstwem teraz i jak będzie trzeba to da mi znieczulenie. Ale coś mówiła że w ciąży sie właśnie daje czyste bez adrenaliny. -
baileys wrote:Mam pytanie do dziewczyn, ktore leczyly zeby w ciazy - sa jakies ograniczenia co do znieczulenia? Czytalam, ze te z adrenalina nie sa zbyt dobre, ale moja lekarka ostatnio powiedziala, ze lepiej wziac takie znieczulenie niz sobie fundowac naturalna adrenaline wskutek stresu spowodowanego bolem. Nie wiem czy sie z nia klocic jutro czy skapitulowac
Ja byłam już dwa razy, raz w 12tc i drugi w 14tc. Powiedziałam, że jestem w ciąży i dostałam inne znieczulenie (nie pamiętam nazwy). Też słyszałam, że lepsze znieczulenie nawet z adrenaliną niż stres przy braku znieczulenia. Moja doktor ginekolog powiedziała, że teraz nawet zdjęcie rentgenowskie można zrobić szczęki a znieczulenie miejscowe przy leczeniu niczym nie groziLimerikowo lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
O tą czystość pochwy tez wczoraj zapytałam. Mój gin powiedział, ze nie widzi sensu robienia tego badania profilaktycznie. Chodzę prywatnie, wiec nie jest to raczej kwestia NFZowskiego zydzenia na badaniach. Postanowiłam zaufać, ze wie co robi i sobie tym głowy nie zaprzątać.
Mary Magdalena lubi tę wiadomość
[/url]
-
ja mialam 8ke robiona kanalowo w Poz w Candeo ze znieczuleniem bo prochnica spora w I trym i dziecko mam zdrowe po scanach
bardziej obawialabym sie dlugich paznokci u obslugi w barze/restauracji i tego co pod nimi
ja trzymam swoje pazury i dzieci
krotko,meza gonie do nozyczek a mimo to w tamtym tyg corka skarzyla ze pupa swedzi i dostaly slodki lekWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 23:14
-
OlaWi wrote:Zaczęły mnie boleć plecy na razie niezbyt mocno. Byłam na IP u nas w szpitalu, żeby mnie zbadał lekarz to muszę się przyjąć na Oddział. Wróciłam do domu. Jeśli nie ustąpi to pojadę do Gliwic. To jest chore żeby nikt nie zbadał przed przyjęciem na oddział, a potem 3 dni trymaja żeby się dniówki zgadzały.
OlaWi, na ktorym odcinku Cie bola?
moze cos podnioslas lub Cie przewialo?
twardniejacy brzuszek na tak wczesnym etapie lepiej sprawdzic
tak szpital jak polozy pacjenta to na 3dni tak by nfz zaplacil ze bylo wskazanie do hospitalizacjijoan85, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Ale tu cisza od rana.
Ola jak u Ciebie noc? Dobrze się czujesz?
Ja dziś jadę do szpitala medicover na połówkowe. Mam stresik oczywiście. W pon miałam usg ale to wiecie takie szybkie żeby malucha podejrzeć, serducho sprawdzić itp. Trzymajcie kciuki!
I chyba muszę jechać taksa bo cały czas nie mam pełnego zakresu ruchów w tym nieszczęsnym barku i to chyba niezbyt bezpieczne żeby prowadzić samochód.
Strasznie jestem zmulona dziś bo synek się wiercił pol nocy i miałam milion dwieście pobudek. Ostatnio bardzo kiepsko śpi. Może 5-mi idą?[/url]
-
Jaka tu dzisiaj cisza
Ola, jak tam? Przeszło Ci?
Drzewko, mój ma takie samo podejście. Ja go lubię też za to, że nie wyciąga kasy, jak nie ma takiej potrzeby. A malo za wizyte sie niestety nie placi. W ostatniej ciąży, jak chodziłam między wizytami, bo coś się działo, to brał symbolicznie albo wcale. Koleżanka chodzi do takiego, który za każdą pierdole każe sobie niemało placic.
Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 09:06
-
Dzięki za troskę. Brzuch miększy, ale mam wrażenie, że macica nadal napięta. Chociaż jest dużo lepiej niż wczoraj. Ogólnie mam doła, bo i mój małż i chyba lekarz mają mnie za przewrażliwioną wariatkę. Przecież nic mi nie powinno dolegać to tylko ciąża. Ja nawet nie wiem jak wygląda skurcz, nic nie wiem, nie wiem co jest normalne a co nie. Czuje się beznadziejna.
-
Wow Drzewko, szybko te połówkowe, nie chciałaś poczekać aż bobo troszkę porośnie?
Ja właśnie jadę na badania,zapomnialam zabrać z pracy pojemnika na mocz, więc nie dość że na czczo to jeszcze z pełnym pęcherzem 😂 ledwo jadę 😂OlaWi lubi tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Jaka tu dzisiaj cisza
Ola, jak tam? Przeszło Ci?
Drzewko, mój ma takie samo podejście. Ja go lubię też za to, że nie wyciąga kasy, jak nie ma takiej potrzeby. A malo za wizyte sie niestety nie placi. W ostatniej ciąży, jak chodziłam między wizytami, bo coś się działo, to brał symbolicznie albo wcale. Koleżanka chodzi do takiego, który za każdą pierdole każe sobie niemało placic.
Trzymam kciuki
Ja też mam taką lekarke, która każe za wszystko płacić - nawet jak jechałam na Izbę przyjęć pierwszy raz to zadzwoniłam do niej, okazało się, że ma dyżur i zeszła do mnie, też mnie wtedy skasowała. Ale za odbieranie tel.nie pobiera opłat a to dla mnie duży komfort, że mogę w każdej chwili zadzwonić a ona pamięta wszystko co ustalałyśmy.
Pamiętacie jak lekarz na IP komentował, że w ciążę zachodzi się w wieku 22-26 a nie 34 lat? Poskarżyłam się niepotrzebnie swojej lekarce a ona go ponoć opieprzyła! Mam nadzieję, że szybko na niego nie trafię
Drzewko trzymam kciuki za wizytę!
Ola ja też jestem przewrażliwioną wariatką, od wczoraj wsłuchuje się w swoj brzuch i zastanawiam jak zinterpretować ten dyskomfort choć Tobie radziłam wyluzować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 09:26
OlaWi, Anhydra, joan85 lubią tę wiadomość
-
He he i bardzo dobrze. Niech burak zachowa tego typu komentarze dla siebie. Zwłaszcza że nie zawsze to jest kwestia wyboru.
Mój też odbiera telefony. Jak trafiłam do szpitala, to sam prosił super
Ola, super, że już lepiej. Co do przewrazliwienia, to ja wczoraj dostałam detektor i chyba z 5 razy sprawdzałam, czy wszystko ok. Dziś muszę wyluzowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 09:34
Kalija lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Wow Drzewko, szybko te połówkowe, nie chciałaś poczekać aż bobo troszkę porośnie?
Ja właśnie jadę na badania,zapomnialam zabrać z pracy pojemnika na mocz, więc nie dość że na czczo to jeszcze z pełnym pęcherzem 😂 ledwo jadę 😂
Domi, zapisałam się bo mi się należy - mówcie mi Grażka. Ciąże prowadzę poza medicover i właściwe połówkowe mam 22 marca
.
Właśnie zadziwonili z medicover, ze lekarz odwołał wszystkie wizyty do końca tygodnia. Wymusilam żeby mnie zapisała na dziś do innego lekarza. Już się nastawiłam wiec nie ma rady.
Bobby29, wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url]
-
A propos pobrania moczu - tez oddawałam ostatnio w przychodni i nie mieli normalnych pojemników tylko taka szersza probówkę. Średnica może nieco ponad 1cm. Reszty chyba nie muszę dopisywać... W harcerstwie dostałabym za to naszywkę sprawnosciową na mundurku
Mary Magdalena, Domi_tur, Limerikowo, wiki2, kayama, Agagusia, joan85, k84 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Kalija wrote:Ja też mam taką lekarke, która każe za wszystko płacić - nawet jak jechałam na Izbę przyjęć pierwszy raz to zadzwoniłam do niej, okazało się, że ma dyżur i zeszła do mnie, też mnie wtedy skasowała.
Tutaj to już chyba przegięcie, ze Cię skasowała mając dyżur w szpitalu.
Niezapominajka5, emi2016, Klara Wysocka, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url]
-
Kalija wrote:No cóż 🙄 nie chciałam z nią dyskutować. Mieszkam w małym mieście i dobrych ginekologów jak na lekarstwo...
Ja absolutnie Ciebie rozumiem, czasami nie ma wyjścia i tez bym zapłaciła. Nie rozumiem tylko postaw niektórych lekarzy.Kalija, wiki2 lubią tę wiadomość
[/url]