Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaKwiat wrote:Dziewczyny czy większość z Was już czuje ruchy? Jeśli tak to napiszcie proszę kiedy się zaczęły. Jestem w 18tc i jak na razie cisza, łożysko na przedniej ścianie więc oczywiście może tak być ale jakiś niepokój się we mnie wkradł. Ostatnia wizyta była 2 tygodnie temu i było wszystko ok ale kompletnie nic nie czuję. Czasem tylko po bokach zaboli albo piersi zaswędzą ale jakbym czuła ruchy to chyba bym była spokojniejsza. Zazdroszczę dziewczynom, które spokojnie czekają na wizyty co 5-6 tygodni.
AnaKwiat lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:W zeszły czwartek i piątek wymiptowałam w zasadzie wszystko co zjadłam.w niedziele młody dostał jelitówke.Dziś choruje już mąż i teściowa.Od czwartku niewiele jem max dwie kromki z dodatkiem.Totalny brak apetytu.Czy możliwe że te wymioty to jelitowka była?Z męża i teściowej leci na dwie strony i mają gorączkę.Coś na apetyt polecacie?Trochę się martwie szpitalem w domu.Czy jelitowka wplywa na dzidziusia w brzuchu?któraś miała w ciąży?Jak sobie z tym poradzić?Sorki że tak truje ale pierwszy raz spotukam się z tego typu chorobą w ciąży i martwie się najbardziej o malucha w brzuchu.
nie wplynelo to na dziecko
nawet pol szklanki wody zoladek nie zatrzymywal wiec po pare lyzeczek elektrolitow tylko
na apetyt lepiej nic nie brac bo moze byc gorzej jeszcze
sama jelitowka musi przejsc, nie ma to lekarstwa
najwaz to pic by sie nie odwodnic
dr ze szpitala klinicznego w Poz jak bylam z 18 miesieczna corka na rota stwierdzil ze najwiekszy blad robia rodzice , ktorzy biegunke zatrzymuja
organizm musi pozbyc sie wirusaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 12:38
Niebieska Gwiazda, Agusienka1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, prosze Was o wskazowke jakie badania sobie zrobic, zeby sprawdzic tarczyce. Poszlam dzis na to usg z luxmedu i wyszly cechy zapalenia tarczycy
nigdy wczesniej nie chorowalam na tarczyce, tsh mialam wzorowe i jestem zalamana
Chce jak najszybciej zrobic badania, zebym na konsultacje do endokrynologa isc juz z gotowymi wynikami. Mozecie mi podac co jest potrzebne oprocz tsh, ft3, ft4, anty-tpo? Czy te badania trzeba robic na czczo?
-
baileys wrote:Dziewczyny, prosze Was o wskazowke jakie badania sobie zrobic, zeby sprawdzic tarczyce. Poszlam dzis na to usg z luxmedu i wyszly cechy zapalenia tarczycy
nigdy wczesniej nie chorowalam na tarczyce, tsh mialam wzorowe i jestem zalamana
Chce jak najszybciej zrobic badania, zebym na konsultacje do endokrynologa isc juz z gotowymi wynikami. Mozecie mi podac co jest potrzebne oprocz tsh, ft3, ft4, anty-tpo? Czy te badania trzeba robic na czczo?
Dodała bym anty tg i T3i T4OlaWi lubi tę wiadomość
-
AnaKwiat wrote:Dziewczyny czy większość z Was już czuje ruchy? Jeśli tak to napiszcie proszę kiedy się zaczęły. Jestem w 18tc i jak na razie cisza, łożysko na przedniej ścianie więc oczywiście może tak być ale jakiś niepokój się we mnie wkradł. Ostatnia wizyta była 2 tygodnie temu i było wszystko ok ale kompletnie nic nie czuję. Czasem tylko po bokach zaboli albo piersi zaswędzą ale jakbym czuła ruchy to chyba bym była spokojniejsza. Zazdroszczę dziewczynom, które spokojnie czekają na wizyty co 5-6 tygodni.
Jestem na tym samym etapie co Ty i też łożysko na przedniej ścianie, i też jeszcze nic nie poczułam.. Czasami mi się wydaje że to to, ale równie dobrze może to być wędrujący bąk 😅 Też ciężko mi wytrzymac do wizyty i wiem że jakbym poczuła już te ruchy to bym była spokojniejsza.OlaWi, AnaKwiat, Chimera lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Jestem na tym samym etapie co Ty i też łożysko na przedniej ścianie, i też jeszcze nic nie poczułam.. Czasami mi się wydaje że to to, ale równie dobrze może to być wędrujący bąk 😅 Też ciężko mi wytrzymac do wizyty i wiem że jakbym poczuła już te ruchy to bym była spokojniejsza.
Ja się czasem kładę na plecach, przykładam rękę do brzucha i staram się wczuć ale albo wyczuwam swój własny puls albo wędrówki w jelitachOddałam niestety pożyczony detektor i zostało mi czekanie do wizyty poniedziałkowej. No ale nie mogę się umawiać częściej niż raz na 2,5 - 3 tygodnie bo zbankrutuję
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
To chyba też zależy od budowy. Ja mam na przedniej i już bardzo wyraźnie nie tylko czuję ale nawet widzę (odksztalcenią brzucha). Pierwsze ruchy poczułam ok 16-17 tc...wtedy to było delikatne smyranie...a teraz to czasem nawet delikatne kopniaki są. Ale wiecie...jak to Domi ujęła ja mam koszykarza 😂. Ostatnio Młody się uaktywnił i fikal jak szalony gdy w tle leciał teledysk Britney Spears...hehe eMek był zdziwiony, żeby nie powiedzieć że trochę zaniepokojony
EDiT:
No ale Wy jesteście wlaśnie ok 17 tc przecieżto pewnie lada moment się rozkręci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:35
Bobby29, wiki2 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyDziś równo skończyłam 19 tydzień. Żadnych ruchów nie czuje i troche sie tym martwiłam. Wróciłam właśnie z wizyty kontrolnej i wszytko ok. Lekarz powiedział ze w tym tyg powinnam cos poczuć. No i u nas na 100% chłopak. Powierdzily sie przypuszczenia z I prenatalnych za to totalnie nie spr sie metoda (nie pamietam nazwy) określania płci po pierwszym foto usg :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:38
Limerikowo, Anhydra, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam na przedniej ścianie i nadal nic, ale ginka uprzedzała, że poczuję pierwsze ruchy około 20-21 tyg. Ja nie mam żadnych objawów, czasem zupełnie zapominam, że jestem w ciąży. Byle do wizyty!
E_linka2 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Z tymi ruchami to dziwna sprawa,np wczoraj prawie nie czułam, jakies pojedyncze (a generalnie czyje od 3 tygodni), żar o na usg babka mowila ze maly bardzo sie wierci, w karcie mam wpisane polozenie płodu: zmienne:) i jak pytalam jak lezy to mowila ze poprzecznie ale juz w czasie badania ze 3 razy sie całkowicie przekręcał - a ha nic a nic nie czułam. Rano tez 1 kopnięcie, a np teraz czuje od 15 minut ciagle ruchy bardzo intensywnie. Nie wiem od czego to zalezy, byc moze tez czy kopie akurat w strone brzucha czy kręgosłupa.
Musiałam sie troche poruszać, 3 kurierów mnie dzis odwiedziło - kumulacja jakas, wiec samo wstawanie do drzwi... i naliczyłam juz napinanie podbrzusza 7 razy, czyli nie bardzo jednak sie cos zmienia. Oby tylko na szyjkę nie mialo wpływu to sie uspokoję.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
AnaKwiat, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Właśnie dziewczyny czy gin wam zlecają badanie progesteronu? Bo mój nie, zbadał tylko raz na samym początku i biorę luteine w ciemno, jeszcze mnie straszy że będę brać do końca ciąży na wszelki wypadek. Mnie wkurza że ciągle muszę wkładki przez to nosić i majtki na noc
Podobno od 17 tc produkcję hormonów przejmuje łożysko.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Ja mam to samo, nic nie czuję, 17 tcTeż się zaczęłam denerwować, ale podobno do 20 można nie czuć. Także czekam
2 kwietnia mam połówkowe i czekam jak na szpilkach czy tam wszystko jest dobrze...
Wieczorem często czuję jakby przelewanie w brzuchu, jakby coś mi się ruszało, albo lekkie skurcze, ale nie potrafię rozpoznać czy to maluszek .. -
Bobby29 wrote:Ja odstawiłam luteinę w 13tc mimo że po ivf standardowo są końskie dawki nawet jak próg jest na dobrym poziomie. Chyba co lekarz to inne standardy ale bardzo ci współczuję że musisz brać bo ja szczerze tego nienawidziłam (a zwłaszcza dopochwowego Lutinusa 3x dziennie..). Chyba na twoim miejscu zbadalabym poziom proga u ewentualnie skonsultowala z innym lekarzem.
Może chociaż by mi zmniejszył na jedną dziennie 100 to sobie na noc biorę wtedyA u ciebie rozumiem wszystko dobrze bez tej luteiny? Spytam gina na wizycie , jak szyjka będzie długa i wszystko dobrze to może go przekonam
W razie czego zawsze można wrócić do luteiny przecież.
-
A mi lekarka wczoraj powiedziala ze moge brac albo rano i wieczor po tabletce albo 2 tabletki na raz wkładać wieczorem. Ponoc tak samo to dziala. Wybralam opcje 2 na noc, bo chociaz nie zastanawiam czy czy i ile wypłynęło - w nocy nie wstaje na siku - mam chyba jakis żelazny pecherz, w zadnej ciazy nie wstawałam:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:A mi lekarka wczoraj powiedziala ze moge brac albo rano i wieczor po tabletce albo 2 tabletki na raz wkładać wieczorem. Ponoc tak samo to dziala. Wybralam opcje 2 na noc, bo chociaz nie zastanawiam czy czy i ile wypłynęło - w nocy nie wstaje na siku - mam chyba jakis żelazny pecherz, w zadnej ciazy nie wstawałam:)
To jest często praktykowane w szpitalach.Jak leżałam w poprzedniej ciąży to dostawałam raz dziennie luteine 200.Takie to są tylko dla szpitali produkowane chyba że się coś zmieniło w ciągu 4lat. -
Ja dzisiaj poczułam ruchy maluszka ❤️ mimo tego, że mam łożysko na przedniej ścianie to niby później powinno się czuć
Ale to czwarta ciąża więc pewnie dlategoOby się często odzywał
OlaWi, plinka89, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Marcelina85, E_linka2, Ania95, Vampire lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
baileys wrote:Dziewczyny, prosze Was o wskazowke jakie badania sobie zrobic, zeby sprawdzic tarczyce. Poszlam dzis na to usg z luxmedu i wyszly cechy zapalenia tarczycy
Badania zrób na czczo. Badania z krwi generalnie powinno się robić na czczo i przed wzięciem leków/suplementów.E_linka2 lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę