X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proproszę trzymajcie kciuki. My o 12:40 mamy prenatalne :)

Malinka7, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Smerfelinka, Kalija, kayama, Anhydra, Chimera, Reniiata, emi2016, baileys, OlaWi, Sylvka, Agagusia, Marcelina85, Marimiko, Vampire, Larissa90, Bobby29 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy były na życzenie rodziców, więc czemu nie :) ubrań też nigdy nie kupuję.
    Dzięki za rady co dla maluszka - tutaj chyba łatwiej coś wymyślić niż dla mamy.
    Dużo z was ma już dzieci, co wy dostawalyscie lub co chcialyscie dostać?

Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie które mają w niedługim czasie połówkowe.
    Ja idę 20 marca prywatnie, a do szpitala na NFZ może tydzień później.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Jejku - puzzle i klocki to u nas najlepsze zabawki! Obaj lubią, a mnie tez to nie nudzi tak jak jeżdżenie w kółko autkami po torze czy cos w tym rodzaju. Jeszcze wszelakie książeczki, a potem ksiazki sie na prawe sprawdzają. Jak żyrafy Sophie nie bierze sie do wanny to chyba pleśń sie nie zrobi, nie?

chyba ze śliny sie robi...
    Co do gryzakow u nas najlepsze byly silikonowe szczoteczki do zębów! :)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Synek ma taki charakter że jak jest o coś zły to nie podchodź,nie da się przytulić dopiero jak mu przejdzie i sam zawoła to przytulić.Jest uparty i jak się czasem uprze że coś mama zrobi to mama koniecznie i już(coraz rzadziej).
    Jak miał 2.5 roku to też o wszystko płacz.Radziliśmy się psychologa jak to rozwiązać.Wybraliśmy dość drastyczną metodę młody płakał a my nie reagowaliśmy.Siedzieliśmy w tym samym pokoju i robiliśmy jakieś swoje rzeczy.W końcu sam do nas przychodził.Po tygodniu było dobrze.Zorientował się że płaczem nic nie zdziała.Żal było patrzeć jak płacze ale wytrwaliśmy jakoś.

U nas bylo podobnie, ale trochę wcwcześniej, właśnie w okolicach 2 urodzin. Tylko mama mogla podac w nocy picie, tylko mama dac jesc itp... Corka tez uparta, a jej krzyk to slychac chyba po przeciwnej stronie ulicy (dobrze ze nie mieszkamy w bloku). Bylo to dla mnie dodatkowo stresujące, bo zbieglo sie z początkiem ciąży :/
    Próbowaliśmy kilka razy dac jej sie wyplakac, ale bylo to i dla niej i dla nas zbyt stresujące. Wiecie co? Samo przeszlo po pewnym czasie, wiec to chyba taki etap...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Pampersy były na życzenie rodziców, więc czemu nie :) ubrań też nigdy nie kupuję.
    Dzięki za rady co dla maluszka - tutaj chyba łatwiej coś wymyślić niż dla mamy.
    Dużo z was ma już dzieci, co wy dostawalyscie lub co chcialyscie dostać?

Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie które mają w niedługim czasie połówkowe.
    Ja idę 20 marca prywatnie, a do szpitala na NFZ może tydzień później.

Ja nie mówię, ze pampersy to zły pomysł, zwłaszcza jeśli rodzice chcieli. Ja bym się nie ucieszyła ale ja to nie wszyscy ;). Dla mamy koniecznie coś co pozwoli jej na chwile odetchnąć, może bilety do kina, zależy co lubi. Wcześniej wspomniałam tez o kosmetykach. Ważne chyba zeby nie było to nic użytecznego. Ma sprawić przyjemność :).

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że polowkowe zaczęły się pełna parą :)
    Trzymam kciuki.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Dla mnie drastyczna bo syn potrafił się rzucać po podłodze,płakać i wyć 30-40min na początku z czasem coraz krócej.

Ja jestem tuż obok w razie gdyby sam stwarzał dla siebie zagrożenie. Wczoraj u nas to trwało dłużej niż 40 min 😞. Każde słowo w jego kierunku wywoływało aferę. Musiał być czymś nabuzowany.

Ja wiem, ze to etap, ze to minie, wszystko mija nawet najdłuższa żmija ;).Potrzebowałam się tylko wyżalić i już mi lepiej.

Anhydra, Misi@, plinka89, OlaWi, menka2 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wreszcie wygrzebalam moja cebuszke. Wypralam poszewke i od dziś zamierzam juz z nia spac. Na razie dalama synowi i ma z niej niesamowita radoche :D

Powodzenia na wszystkich polowkowych. Ja dopiero za dwa tygodnie.

Smerfelinka, OlaWi, joan85 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wysyp polowkowych :) Ja jeszcze trochę, 3 tygodnie.
    A ja obudziłam się z klujacym bólem brzucha po lewej i prawej od pępka, bardziej po lewej. Muszę uważać przy poruszaniu się bo jakby ktoś szpilke wbijal, auu. To chyba od macicy i więzadeł, ma ktoś tak? I zwazylsm się, od najniższej wagi 2 kg na plusie, od mojej sprzed ciąży pół kg na plus. No teraz to koniec folgowania, dotąd sobie dogadzalam ale trzeba już ograniczyć słodycze i chipsy ;) Boję się bardzo roztyc.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez zaczynaja dretwiec dlonie przy spaniu.takie uroki ciazy.apogeum z dretwieniem nog i rak to bedzie dopiero po 30tc.sztuka wyspac sie jako tako
    wtedy
    zapewne ucisk od kregoslupa.na pewno w sob znowu basen dla odciazenia

magnolia29 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    SMERFELINKA ja też jutro połówkowe i też już cała się stresuje ;)

Dobrze wiedzieć, że to nie tylko ja ;) A o której masz jutro te połówkowe? Ja się specjalnie dość wcześnie umówiłam, żeby cały dzień nie czekać.
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny czy któraś ma kontakt ze Smeg? Dawno się nie odzywała...Mam nadzieje, że wszystko ok.

Wczoraj, przeglądając pierwszą stronę, też o niej myślałam, ale niestety kontaktu nie mam. Odezwij się Smeg, jak nas czytasz!

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08.2025 - bHCG 16 mlU/ml 🍀🤞

15.05.2025 - transfer 💔

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas byl bunt na 2l zwiazany jeszcze z przeprowadzka i nowym miejscem
    mala nie chciala nam 2mce z domu wyjsc a jak wyszla bo zabieralismy to tylko wozek i pl zabaw potem wracac nie chciala dla odmiany
    za to w sklepach konsekwentnie:kupujemy dobre slodycze lub mamy w domu to samo z zabawkami , popatrz wybierz juz sobie na urodziny, Mikołaja, Zajaczka etc lub babcia prezentowala niedawno
    teraz obie rozumieja bo mala nasladuje wiec mam luz
    gorzej jak jest Mickey na ubrankach albo Frozen ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:38

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Co do prezentów to ja zawsze mamuśkom kupuję bransoletki z zawieszką stópki lub dzidziusiem, tym blizszym do tego drukuję taką "kartę wolności", że jednego dnia w chwili największego kryzysu przybywam i zajmuję się dzieciaczkiem, a one mogą iść spać, na zakupy, do toalety 😂 i każda z nich zawsze dzwoniła i miały pół dnia dla siebie :) takim dalszym tego nie proponuję :p
    Raz z przymrużeniem oka zrobiłam kumpeli kosz pierwszej potrzeby dla świeżej matki - suchy szampon, dezodorant w chusteczkach, bon na kawę do pobliskiej kawiarni i bon na dwa dania na wynos😂 ale to dla takiej co ma poczucie humoru.

Dla dzieci albo fajna zawieszka na smoczek, maskotka z pozytywką albo kocyk z wyszytym imieniem:)

Smerfelinka, kayama, Misi@, plinka89, Mary Magdalena, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Vampire, E_linka2, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ignorowanie dziecka nie jest metodą wychowawczą;( Mój syn jest bardzo świadomy swoich uczuć i emocji. Dużo o tym rozmawiamy. Zdarza się że płacze i nie chce przytulania to jestem koło niego.i informuje, że może zawsze się do mnie przytulić. Jeśli chce być sam to jestem niedaleko by wiedział , że jestem. Zresztą on wie, że przytulania nigdy mu nie odmowie choćby nie wiem co się stalo. I absolutnie nie mówię by przestał płakać lub, że chłopaki nie płaczą. W żłobku raz to usłyszał i nie wiedział jak sobie z tym poradzić. Będąc jednego dnia w domu chciał płakać no ale przecież jest chłopakiem. Widziała, że się mota. W końcu wziął rękę i uderzył się w głowę wówczas czuł przyzwolenie. Serce mi pękło na pół;( oczywiście później była rozmowa w żłobku z paniami by absolutnie nie stosowały takich komentarzy. Płacz jest czasem potrzebny.
    Ale oczywiście musi czuć się bezpiecznie. Czasem synek mimo, że nie chce na początku przytulasow po chwili przychodzi i mówi..mamusiu uspokoj mnie.

Mogłabym pisać o wychowaniu, bo to dla mnie bardzo ważne no ale...nie chce bo wiem, ze kazdy ma inne podejscie..Ja wychowuje w poczuciu bliskości i bezpieczeństwa i widzę jak to procentuje. Mały jest bardzo świadomy siebie i ludzi i bardzo otwarty na innych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:47

Klara Wysocka, plinka89, Anhydra, Domi_tur, Agagusia, Marcelina85, trzydziecha, Bobby29 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Co do prezentów to ja zawsze mamuśkom kupuję bransoletki z zawieszką stópki lub dzidziusiem, tym blizszym do tego drukuję taką "kartę wolności", że jednego dnia w chwili największego kryzysu przybywam i zajmuję się dzieciaczkiem, a one mogą iść spać, na zakupy, do toalety 😂 i każda z nich zawsze dzwoniła i miały pół dnia dla siebie :) takim dalszym tego nie proponuję :p
    Raz z przymrużeniem oka zrobiłam kumpeli kosz pierwszej potrzeby dla świeżej matki - suchy szampon, dezodorant w chusteczkach, bon na kawę do pobliskiej kawiarni i bon na dwa dania na wynos😂 ale to dla takiej co ma poczucie humoru.

Dla dzieci albo fajna zawieszka na smoczek, maskotka z pozytywką albo kocyk z wyszytym imieniem:)

Super pomysły na prezenty :))

OlaWi lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki histopatologii z grubej igły z piersi zmiana jest łagodna. Z tego szczęścia to nie wiem co zrobić czy ugotować obiad czy pędzić na zakupy 😂😂😂. Bardzo Wam dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i wsparcie.
    Zmiana do usunięcia po ciąży. Można się dalej cieszyć i w spokoju ducha czekać na Leona.

Limerikowo, emi2016, baileys, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, kayama, Misi@, Kalija, OlaWi, Anhydra, Ania95, Mary Magdalena, Niezapominajka5, Asiac93, Chimera, plinka89, Agagusia, AnaKwiat, Reniiata, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Malinka7, Matyldaaa, Panna_Justyna, Vampire, E_linka2, Larissa90, Bobby29, Marimiko, wiki2 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi masz praktyke z bobasami.to wlasne jak z platka Ci pojdzie :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Trzymam kciuki za połówkowe !

Magnolia - gratuluję dobrego wyniku !

Co do prezentów to chyba co region to obyczaj - pierwszy raz słyszę o prezentach dla mamy ;) Dla dziecka to też chyba zależy od rodziców ;) Pampersy to moim zdaniem dobry pomysł - zwłaszcza takie na wyrost, pieluszki dobrej jakości (tetowe, muślinowe, flanelowe), poduszki jaśki z imieniem, kocyków akurat nie polecam bo sama dostałam 5, a 3 już mieliśmy wcześniej więc mam najdzieję, że dla drugiego nikt nie przyniesie :P Z grających, ale nie irytujących zabawek polecam szczeniaczka uczniaczka i wspomniane wcześniej karty podarunkowe, po za tym karty kontrastowe np. kapitan nauka i książeczki kontrastowe wydawnictwa Tekturka:)

Dziś mam chwilę żeby napisać, bo Łucji się poprawiło, jednak antybiotyk był potrzebny... Grunt że dziecko już mniej kaszle, odkrztusza i znów jest żywe i radosne :) Choroba dziecka, nawet zwykłe przeziębienie jest straszne ! I tak długo udalo nam się bez choroby przetrwać, całe 14 miesięcy, to chyba niezły wynik ? ;)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:53

plinka89 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 33 dni zwolnienia minęły mi 8 lutego. Do dziś szefowa nie złożyła dla mnie druku do ZUS a co za tym idzie nie mam pieniędzy za 2 miesiące. Ponoć złoży dziś. Myślicie, że jest sens składać pismo do Zusu z prośbą o przyśpieszenie procedury i szybką wypłatę pieniędzy z uwagi na opieszałość pracodawcy?

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mozecie cos poradzic na nietolerancje żelaza? W ostatniej morfologii wyszedl mi juz mocno niski poziom hemoglobiny 12 i wzielam 2 razy Pregna Classic, tam jest chyba 60 mg fumaranu zelaza. No i jest dramat, biegunka, mega bol brzucha, czarna kupa i inne atrakcje.

Mozecie polecic jakies bardziej przyswajalne żelazo?

plinka89 lubi tę wiadomość

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ