X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez od dzisiejszej nocy bolą plecy w lędźwiach, z przerwami ale jak zacznie bolec to trzyma długo. Może taki moment ciąży? Bo widzę, ze jesteśmy podobnie, a ja cały vzas leżę ze względu na szyjkę

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady, znalazłam taką serię junior - one są 4+. Mój chrześniak nie ma pojęcia o ninjago, dziś pytałam jego mamę, zapytałam o ninjago a ona mnie pyta "a co to?", więc podejrzewam że dziecko nie pała miłością, a do przedzzkola chodzi wiec pewnie by już podłapał. za to on to straż pożarna love love, ewentualnie policja :) więc zamówiłam z tej serii jakiś zestaw policyjny, koniecznie z samolotem bo inne pojazdy ma, a samolotów nie.

dziewczyny, to jeszcze o coś zapytam. słyszałyście że lidl ma teraz sklep on-line?? no i tam jest taka mata, w fajnej cenie i wizualnie mi się podoba, ale... zastanawiam się nad jej przydatnością i praktycznością. bo ja oryginalnie planowałam kupić dobrej jakości mate piankowa, zeby było łatwo utrzymać w czystości, i do tego osobno pałąk żeby na początek był (np ikea lub podobny). ale teraz się zastanawiam, czy na ten czas kiedy jeszcze małe będzie tylko leżące to ta mata materiałowa nie będzie jednak lepsza? potem ewentualnie może posłużyc za kołderkę itp.

link do maty: https://www.lidl-sklep.pl/LUPILU-Mata-niemowleca-115-x-115-cm/p100230211

aaa, no i poduszka do spania. ja mam mały brzuch ale przewracam się na plecy ciągle, i pomyślałam że kupie poduszke żeby zapobiec temu odwracaniu plus sie przyda na ostatnie tygodnie ciąży na pewno, potem ewentulanie do zabezpieczenia dzidziula. ale nie wiem czy inwestować skoro już tyle ciąży minęło. i tak - w lidlu jest taka poducha, ma ktoś z was? może polecić lub odradzić? to wypełnienie w środku szeleści mocno??

link do poduchy: https://www.lidl-sklep.pl/MERADISO-Wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia/p100249904

pamiętam że polecałyście poduszki od super mami. myślałam o tej w kształcie litery C. co o niej sądzicie? przyda się też na "po ciąży"??

https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 19:10

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki to trudno mi doradzić - ja mam i nie używam. Co do maty, ja mam na oku coś takiego:
    https://allegro.pl/oferta/mata-worek-na-zabawki-koc-do-zabawy-pojemnik-xxl-7672785418

Bobby29 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Mała waży 1228 gram. Cały czas wyprzedza o tydzień.

15q7oe0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 19:24

Frida91, Panna_Justyna, Bobby29, Domi_tur, E_linka2, Niebieska Gwiazda, Chimera, Misi@, Vampire, emi2016, baileys, Kalija, OlaWi, Mary Magdalena, Nacha, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, plinka89, Applejoy, Anhydra, Smerfelinka, Limerikowo, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchę z lidla i to mój najlepszy przyjaciel obecnie :D Szeleści, ale mnie to w ogóle nie przeszkadza, męża w nocy też nie budzi. Co tam kto uważa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po wizycie. Mały waży 1100 g ;)
    Mam nakaz większego odpoczynku, mam więcej leżeć i odpoczywać w ciągu dnia. Mały jest bardzo nisko. Zresztą za dużo nie mogę chodzić bo mam uczucie, że zaraz mi mały "wypadnie" :p nie powiedział mi jakiej długości jest szybka 24.04 miała 2.5 cm.
    W czwartek idę do szpitala na badanie cukrów.
    Ja mam uczucie drętwienia rak i stóp oraz ból palców że względu na niedobór b12. Może warto sprawdzić poziom?

emi2016, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Ania95, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena, dobrze stanęłam, żeby bardzo tych kilogramów nie było widać. :D

Bobby, również polecam poduchę z Lidla. Już była prana kilka razy, bo oprócz spania to świetnie się nadaje do czytania książek a nawet robi mi za podłokietniki w łóżku czy na kanapie. Fakt, trochę szeleści, ale podobnie jak Chimerze mnie i mojemu to nie przeszkadza. Czasem mi ją podkrada. :)

Co do prezentów to może jakieś planszówki lub inne gry dostosowane do wieku. Granna ma dużo fajnych i ładnie ilustrowanych. Dobrym pomysłem są też książeczki edukacyjne. Wszystko zależy od rodziców czy będą z maluchem z tego korzystać.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    Co do maty, mialam dylemat jak Bobby czy nie kupic na poczatek jakiejs mniejszej, ale ostatecznie zdecydowalam wziac od razu SkipHopa i po prostu nie rozkladac calej, ale tylko 4-6 puzzli. Mysle ze ta mniejsza to na krotko starczy i szkoda kasy. Baby gym na mate planuje kupic z Little Leaf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:26

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie prezentu jeszcze, kupiłam w hurtowni papierniczej takie piankowe naklejki, ostatnio nawet ubieranki dla chłopców i dziewczynek. I powiem, że dzieciom się podoba. Na allegro też jest tego sporo i w lepszych cenach. Albo ciastolina też się sprawdzała.

Kalija lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Szkoda w aucie mala, tylko rysa na zderzaku, ale jak sobie pomysle, co sie moglo stac...😕 Obcy ludzie odepchneli ten jego samochod i wezwalam Policje. Dziadek tymczasem wylazł z zakupow jak gdyby nigdy nic i zaprzeczyl swojej winie. Powiedzial, ze nigdy nie zaciaga recznego, bo uwaza, ze to niepotrzebne. Mina mu zrzedla dopiero jak policjanci zatrzymali mu prawko, bo uznali, ze nie nadaje sie do kierowania pojazdami. Ech, mam auto w leasingu, nawet nie roczne i kuzwa jeszcze szkody mi brakowalo. Bede musiala w ciazy wlasna sprawe w sadzie sobie prowadzic 😕
    /QUOTE]

Współczuje :(.
    A dlaczego sprawa na się skończyć w sądzie? Interwencja policji nie wystarczyła, żeby stwierdzić winę dziadka?

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My matę mamy po Julku. Dostaliśmy w prezencie taka spora bawełniana z wypełnieniem. Pod nią dawałam jeszcze puzzle piankowe po tym jak ja wybrałam w 60st i wypełnienie straciło na miękkości. Do tego mamy stojak Ikea z zawieszkami. Nic już nie będę dokupywać.

Odnośnie prezentów to potwierdzam, ze ciastolina to szał. Julek dostał na urodziny i mógłby godzinami się bawić.

OlaWi, Kalija lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Współczuje :(.
    A dlaczego sprawa na się skończyć w sądzie? Interwencja policji nie wystarczyła, żeby stwierdzić winę dziadka?

Jak zatrzymuja prawo jazdy, to nie ma juz post. mandatowego, tylko Policja kieruje wniosek do sadu i sąd decyduje co dalej z uprawnieniami. Poza tym on zaprzeczal swojej winie, a jak sa dwie rozne wersje zdarzenia, to tez Policja nie jest władna przesadzic o winie na miejscu kolizji, tylko musi przeprowadzic pelne postepowanie, przesluchac swiadkow itd. A do tego dziadka nie trafialo co zrobil, jak mu juz zabrali prawko, to wsiadl do auta i chcial normalnie odjechac 😐

• Chimera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:28

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys co za historia 😧😬😳

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a o której macie mówisz? Aż sama się zaciekawiła :)

Ktoś wie jakie wieści u Anhydry?

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Baileys a o której macie mówisz? Aż sama się zaciekawiła

O takiej - https://www.empik.com/skip-hop-playspot-grey-gold-mata-skip-hop,p1097183913,zabawki-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwtr_mBRDeARIsALfBZA7FKxXm2q9koJ7QI2a1h7VahBL_ixVW_al1Wtlk_D6V7gySd92uv-0aAuw6EALw_wcB

Są rózne wzory i kolory. Ja zwracam uwage, zeby plastiki u nas w mieszkaniu byly bez bisfenolu i innych shitow (nie wiem czy wiecie, ale np. butelki i dzbanki filtrujace to tylko Brita robi z dobrych plastikow), dlatego zamowilam skiphopa

Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dalej nie ma zamiaru iść spać 😆

Nie wiem czy Wam pisałam, niania, która zamawiałam w majówkę przy okazji rabatu -20% właśnie przyszła i wygląda całkiem przyzwoicie. Jestem pod wrażeniem szybkości przesyłki. Jutro jak nie zapomnę to ją podładuję i przetestuję. Na pierwszy rzut oka super fajny też duży wyświetlacz ☺️

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać. Ani w nocy ani w dzień. Słyszałam, że bezsenność dokucza w ostatnich tygodniach ciąży, ale żeby w 6 miesiącu?! 😳

dqprgu1royghdo7j.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra co u Ciebie?
    Smutna jak się czujesz?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby bardzo współczuję takich przeżyć. Z mojego doświadczenia niestety wynika, że z takimi dziadkami jest często największy problem. Przykre to 😞

Kalija ja ostatnio budzę się między 4 a 5 😮 Wstaję tylko do toalety lub nawet nie i już nie mogę spać. Mój Mały wtedy zwykle szaleje, a to tylko mnie bardziej wzbudza. W dzień też nie jestem w stanie spać. Dziś na trochę przysnęłam jeszcze rano po 6, ale mąż wstawał chwilę później do pracy, to już koniec spania na dobre... Masakra!

Byłam wczoraj u diabetologa z tą moją spadkową krzywą. Stwierdził, że tragedii nie ma, bo cukier nie spadł poniżej 60, ale kontrolować trzeba, czy takich dużych spadków nie miewam. Wtedy jest to zagrożeniem dla dziecka. Mam powtórzyć krzywą, zrobić usg trzustki i w czerwcu się pokazać. Chyba że cukier będzie spadać poniżej 60, to wcześniej. No i mam jadać co maksymalnie 3 godz. Dostałam też piękny zestaw dla ciężarnych z kremami do biustu i na rozstępy i oczywiście glukometrem :) Przynajmniej będę spokojniejsza teraz, jak mogę to kontrolować.

Misi@ lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ