Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija ja przez całą ciążę mam problemy ze ze spaniem. Nie codziennie ale często.
Baileys współczuję tego stresu. Dobrze, ze nic Ci sie nie stało.
Zaczynam dziś 7 miesiącStanęłam z tej okazji na wadze i mam już 7,5kg do przodu. ..
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Witam się z krzywej cukrowej. Po godzinie jest dobrze, na początku mnie tylko lekka senność ogarnęła, ale teraz nie ma źle
Czytam sobie książkę i czas całkiem dobrze leci.
Ja mam bardzo różne noce, raz śpię jak dziecko (takie grzeczne ma się rozumieć), a innym razem budzę się co chwila, to mi się sikać chce, to się nie mogę ułożyć wygodnie i się kokoszę potem pół nocy
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
ja wczor po wizycie i wynikach
maly 740g waga ok jak na 25tc
przejrzany anatomicznie
tsh skoczylo wiec euthyrox 75, hemoglobina i zelazo b ladnie trzyma sie
przezylam krzywa cukrowa razem z tlumem na Polnej po dl weekendzie
czekalam na pobranie na wolnym krzeselku 40min
pani pielegniarka o 10 wyszla i pyta: stoicie juz na ulicy?
a pacjenci : jeszcze nie, przy drzwiach
wszyscy wczoraj chcieli sie kluc
oczywiscie historii nasluchalam sie
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Hej, ja też na krzywej cukrowej
Na razie było jedno pobranie, glukoza do wypicia nie sprawiła mi żadnego problemu, jak słodki soczek cytrynowy
a tak się bałam po waszych opisach.
Niestety moje ogólne samopoczucie jest fatalne, chyba muszę iść na zwolnienie. Od wielu dni mam mocno twardy i.napięty brzuch co strasznie męczy, nie pomaga magnez zwiększony do 6 dziennie ani no spaNie wiem co się dzieje, dzidzia na szczęście się codziennie rusza. Mój gin prowadzący będzie dopiero w czwartek i dziś idę do innej przychodni pomiędzy pacjentami. Coś trzeba z tym zrobić bo po południu ja nie mogę się nawet wyprostować, chodzę przygieta z tego napięcia... to chyba nie jest normalne i boję się czy nie szkodzi.dziecku.
W dodatku boli mnie kręgosłup i miednica po bokach, może coś się rozszerza. Ogólnie najlepiej czuje się jak leżę... no kalectwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:08
-
Dzień dobry
Jeśli chodzi o spanie to ja do tej pory miałam kamienny sen, od ponad tygodnia budzę się między 3 a 4, potem 7 i próbuję dospać do 9
Jeśli tylko tyle razy będzie się budziło Maleństwo w nocy to może nie umrę w pierwszym tygodniu 😂
Przypkmnijcie mi proszę z jakiej firmy poza Dolce Sonno zamawiacie koszule do szpitala?
Uświadomiłam sobie, że nie mam ani jednej porządnej koszuli, a teraz już trzeba dmuchać na zimne i mieć w zanadrzu rzeczy szpitalne -
Cześć Dziewczyny,
U mnie nccka fatalna - Żulian grandził na całego.
Pisałam Wam wczoraj, ze nie kupuje żadnej maty bo mam po Julku, a dziś rano mąż mi mówi ze zamawiał coś tam w lidlu i kupił dla Kazika matę podobna do tej, która miał Julian 😁. Powinna być najpóźniej jutro wiec dam Wam znać czy warto.
Zbieram się zaraz na ciężarny fitness. Mam nadzieje chodzić dwa razy w tyg już do końca. Zerknęłam dziś w książeczkę poprzedniej ciąży i na tym etapie ważyłam tyle samo co teraz 😁. Ale najbardziej przeraziło mnie to, ze od tego momentu przez następne 2,5 m-ca przywaliłam wtedy 8 kilo 😱. To był akurat moment kiedy zaczęłam pracować z domu i miałam niczym nieskrępowany dostęp do lodówki. Mam nadzieje, ze teraz tego uniknę 🙏🏻.
Miłego dnia!Misi@ lubi tę wiadomość
[/url]
-
Domi_tur wrote:Dzień dobry
Jeśli chodzi o spanie to ja do tej pory miałam kamienny sen, od ponad tygodnia budzę się między 3 a 4, potem 7 i próbuję dospać do 9
Jeśli tylko tyle razy będzie się budziło Maleństwo w nocy to może nie umrę w pierwszym tygodniu 😂
Przypkmnijcie mi proszę z jakiej firmy poza Dolce Sonno zamawiacie koszule do szpitala?
Uświadomiłam sobie, że nie mam ani jednej porządnej koszuli, a teraz już trzeba dmuchać na zimne i mieć w zanadrzu rzeczy szpitalne
Zerknij sobie na koszule doctor nap. Są w cenach ok 60-70 zł. Mam jedna i muszę dokupić taka sama bo jest idealna. Ja bardzo zwracam uwagę na długość i ta która kupiłam jest idealna pod tym względem.
https://rafjolka.pl/product-pol-41112-9625-Koszula-Nocna-ciazowa-do-karmienia-Doctor-Nap-red.html
Kolory jedynie mogłyby być ciemniejsze, ale nie można mieć wszystkiego.
Poleciałam Wam tez podobna koszule z hendersona, ale po kilku użyciach odradzam do szpitala. Jest super ale do domu. Materiał bardzo komfortowy, ale mam wrażenie się ciut skróciła po praniu i świece tyłkiem na całego.[/url]
-
Jeśli chodzi o spanie to po dniu pracy jestem tak zmęczona ze zasypiam w 3 minuty. Budzę się w nocy na siku i wierce, tak.ze 3 razy ale od razu zasypiam znów. Jest mi bardzo niewygodnie spać na bokach, wszystko mnie od tego boli, (a na wznak nie mogę bo uciska mi przepone, ciężko oddychać) i ostatnio śpię na koldrze
jest wtedy bardziej miękko, przykrywam się kocem. Mamy za twardy materac na ciążę, chociaż oczywiście do tej pory był spoko. Okazuje się ze na czas ciąży ja potrzebuje miękkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:23
-
Hej Dziewczyny,
U mnie szpitalna codzienność. Chociaż czasami, jak pomyślę, że przyjechałam tutaj w 24 tc a teraz zmierzam do 29 to przeblyskuje mi myśl, że może dam rade nie urodzić przed 32 tc 😊.
Co do poranków, to cieszcie się, że nie budzi Was codziennie pytanie o stolec 😁 hehehe. Ja wczoraj przespałam całą noc na prawym boku i obudziłam się połamana i miałam więcej niż zwykle napięć i twardnien brzucha w ciągu dnia. Dzisiaj spałam na lewym i jest brzuch miękki. Wiec może i ma to jakiś wplyw....
Limerikowo, Frida91, Applejoy, Agagusia, plinka89, Chimera, Misi@, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:
Co do poranków, to cieszcie się, że nie budzi Was codziennie pytanie o stolec 😁 hehehe
🤣🤣🤣
kayama lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Mam wynik mojej krzywej:
Na czczo 86 (jedn. mg/dl)
Po 1h 156
Po 2h 84
Chyba ok jest jest, co nie?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
U mnie ze spaniem roznie, w swoim.lozku nie mam raczej problemow a na wersalkach u rodzicow I tesciow gorzej, albo za twardo albo za jasno w pokoju albo nie wiem.co jeszcze I 6 rano to najpozniej jak.sie budze, o dziwo wyspana
A dzis mamy studniowkechyba to jakos musimy uczcic
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Bobbt moje wyniki zbliżone były, straszyła mnie położna hipoglikemią a ginka kazała tylko pilnować jedzenia co 2-3godziny,żeby cukier nie spadał poniżej wartości na czczo
Swoją drogą przytyłam już 7kg i powiem Wam, że jakoś tego nie widzę po sobie, poza brzuchem i szerszymi biodrami, choć boję się ile w tym ostatnim trymestrze mi przybędzie 😂Bobby29, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Hej Dziewczyny,
U mnie szpitalna codzienność. Chociaż czasami, jak pomyślę, że przyjechałam tutaj w 24 tc a teraz zmierzam do 29 to przeblyskuje mi myśl, że może dam rade nie urodzić przed 32 tc 😊.
Co do poranków, to cieszcie się, że nie budzi Was codziennie pytanie o stolec 😁 hehehe. Ja wczoraj przespałam całą noc na prawym boku i obudziłam się połamana i miałam więcej niż zwykle napięć i twardnien brzucha w ciągu dnia. Dzisiaj spałam na lewym i jest brzuch miękki. Wiec może i ma to jakiś wplyw....
32 tydzień już tuż tużTy jesteś do rozwiązania w szpitalu czy po 32 tygodniu Cię wypuszczą?
Trzymam kciuki Anhydra!Anhydra lubi tę wiadomość
[/url]
-
Applejoy wrote:32 tydzień już tuż tuż
Ty jesteś do rozwiązania w szpitalu czy po 32 tygodniu Cię wypuszczą?
Trzymam kciuki Anhydra!
Myślę, że zostanę do końca. Skracanie szyjki to niestety progresywna sprawa. Poza tym, pomimo że w 32 tc kończy się skrajne wczesniactwo, to niekiedy te dzieciaczki gorzej sobie radzą niż urodzone np. w 30 tc...to bardzo indywidualna sprawa. Drugą kwestią są te pomiary masy bobasów- z doświadczenia widzę ze w 95% przypadków rzeczywista masa urodzeniowa jest o ok 200-300 g niższa niż szacowana na usg....tak więc im dłużej w dwupaku tym lepiej. Poza tym ciuchów juz mam tutaj tyle przytarganych, że czuje się prawie jak w domu 😂Bobby29, Smerfelinka, Applejoy, Limerikowo lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
U mnie dziewczyny bieganina straszna, czytam Was regularnie, ale czasem nawet nie mam czasu podpisać
Ogólne przygotowania do wakacji rozpoczete, a z dwójka jest co pakować. Dogrywamy też kupno auta ( potrzebuejmy jeden stary zamienic na większy, żeby mi sie na spokojnie 3 foteliki na tyl mieściły do wpięcia na iso-fix) staneło na Renault Espace Grand (od razu z 5 siedzeniami i opcja wpięcia dwóch dodatkowych), mamy renault Scenic Grand i nam się sprawdza bardzo. Tylko facet cos ciągle wymyśla że termin mu nie pasuje, a to że nie bedzie miał czym swoich dzieci wozić (też am trójkę plus żona w ciąży:)). Kurcze wystawił na sprzedaż, a teraz kręci. A my musimy to jutro sfinalizować, bo potem nie mammy juz jak przy wyjazdem. Trzymajcie kciuki!
Do tego sprzedajemy jedno ze starych aut, ja dzis na badaniach byłam, w czwartek mam wizyte u gina i fizjo. A jutro rano z małym diabetolog- wyszła mu kilka razy glukoza w moczu nie wiadomo dlaczego, choc we krwii jest nizutka - musze to sprawdzić, potem fryzjer z dużym i ortopeda - na bilansie babka mu wypatrzyła koślawą stopę... Istny kołowrot!!!Anhydra lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:U mnie dziewczyny bieganina straszna, czytam Was regularnie, ale czasem nawet nie mam czasu podpisać
Ogólne przygotowania do wakacji rozpoczete, a z dwójka jest co pakować. Dogrywamy też kupno auta ( potrzebuejmy jeden stary zamienic na większy, żeby mi sie na spokojnie 3 foteliki na tyl mieściły do wpięcia na iso-fix) staneło na Renault Espace Grand (od razu z 5 siedzeniami i opcja wpięcia dwóch dodatkowych), mamy renault Scenic Grand i nam się sprawdza bardzo. Tylko facet cos ciągle wymyśla że termin mu nie pasuje, a to że nie bedzie miał czym swoich dzieci wozić (też am trójkę plus żona w ciąży:)). Kurcze wystawił na sprzedaż, a teraz kręci. A my musimy to jutro sfinalizować, bo potem nie mammy juz jak przy wyjazdem. Trzymajcie kciuki!
Do tego sprzedajemy jedno ze starych aut, ja dzis na badaniach byłam, w czwartek mam wizyte u gina i fizjo. A jutro rano z małym diabetolog- wyszła mu kilka razy glukoza w moczu nie wiadomo dlaczego, choc we krwii jest nizutka - musze to sprawdzić, potem fryzjer z dużym i ortopeda - na bilansie babka mu wypatrzyła koślawą stopę... Istny kołowrot!!!
Aga ja to pisałam już nie raz, że podziwiam Twoje zorganizowanie 😊. Co do kupna auta- łącze się w bolu- my też już praktycznie mieliśmy finalizowac zakup a poprzedni właściciel coś zaczął krecic...
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK