Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Na buzi nie mam tak źle, ale dekolt w krostkach ☹️
Odebrałam wyniki:
Czas protrom. 10,9 sek. norma 9.5-15.0
Wskaźnik protromb. 100.9% norma 80-120
INR 0,99 norma 0.80-1.30
Zakres terapeutyczny 2.0-3.5
APTT 25,6 sek. Norma 22-39
Chyba w normie. To ciekawe co skąd ten marmurek -
Kalija wrote:OlaWi u mnie też kostki na dekolcie
Któraś z Was pytała o szczepienie na krztusiec - mój lekarz nic o tym nie wspominał więc raczej nie będę się szczepic. Zapytam na wizycie jak nie zapomnę.
Dziewczyny pytanie z innej beczki. Wybieram się z wizytą do koleżanki, w grudniu urodziła 2 dziecko dziewczynkę. Syn ma 3 lata. Nie byłam u niej od grudnia więc wypadałoby coś kupić i zastanawiam się co. Oni są raczej majętni i mają wszystko. Chciałabym przeznaczyć 100-150 zł dla dziewczynki no i chyba coś kupić dla chłopca by nie było mu przykro. Bardzo bardzo proszę o pomoc bo kompletnie nie mam pomysłu 🤯
Dla chłopca można klocki Duplo.Kalija lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Na buzi nie mam tak źle, ale dekolt w krostkach ☹️
Odebrałam wyniki:
Czas protrom. 10,9 sek. norma 9.5-15.0
Wskaźnik protromb. 100.9% norma 80-120
INR 0,99 norma 0.80-1.30
Zakres terapeutyczny 2.0-3.5
APTT 25,6 sek. Norma 22-39
Chyba w normie. To ciekawe co skąd ten marmurek
Nie chce się mądrzyć bo nie znam się, ale moim zdaniem przypiekło Cię słoneczko przez jeansy które pewnie przylegały do skóry i taki zostawiło wzorekBo już zniknęło na tą chwilę?
OlaWi lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
W każdym bądź razie ostrożności nigdy nie za wiele i dobrze, że zrobiłaś badania. Nie ma to jak spokój wewnętrzny
OlaWi lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Kalija wrote:Cześć dziewczyny. Jak to jest z kawą w ciąży, można? Od kilku dni mam bardzo niskie ciśnienie, ledwo łażę. Od początku nie piłam kawy, bo gdzieś wyczytałam, że lepiej unikać. Teraz czytam, że w rozsądnych ilościach można. Co mówią Wasi lekarze ??? Ja mam wizytę dopiero za 3 tyg.
Ja pije 1-2 dziennie, jak przed ciaza, z wyjątkiem poczatku kiedy mnie od niej odrzucaloKalija lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:90/60 ? O rany, ja mam dziś 105/75 i ledwo żyję. Wczoraj mialam 105/55. Co ciekawe na wizytach mam zawsze 120/80 choć wydaje mi się to niemożliwe. Lekarka mierzy ciśnieniomierzem że stetoskopem i chyba nie ogarnia tego urządzenia🤔
Wiesz u lekarza ja mma czasem 130-140, a w domu max 110
To chyba sie nazywa choroba bialego fartucha. A tak powaznie, to zwykle lekki stresik mam przed wizyta, ostatnio dodatkowo sie denerwowalam bo byly korki, ze nie zdaze...
Dziewczyny, nie wiem czy to, ze ostatnio duzo siedzialam i malo mialam ruchu, ale bola mnie ledzwia... Panikuje troche czy to nie bole krzyzowe, ale one raczej chyba bez skurczy sie nie pojawiają?
Pierniczkowa lubi tę wiadomość
-
Pilinka mnie krzyżowe bolały jak mocno przeziębione nerki , albo jakby kamienie z nich schodziły. Co jakiś czas i tak trzymał 2-3 min chwila odpoczynku, albo zmiana pozycji i znowu.
Mnie strasznie bolą nadgarstki, szczególnie w nocy jak się przebudze to nie czuję palców a w dłoni takie nieprzyjemne mrówki
Zbieram się zobaczyć w końcu małą, ostatnia wizyta była w 23 tygodniu, jestem ciekawa ile już waży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 16:42
-
nick nieaktualny
-
Chyba wyszło Ci książkowo
Poziom cukru na czczo – mniej niż 92 mg/dl;
Poziom cukru po 60 minutach od wykonania testu – poniżej 180 mg/dl;
Poziom cukru po 120 minutach od wykonania testu – poniżej 140 mg/dl
U mnie takie były podanebaileys, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Baileys na moje oko to idealne wyniki masz
cukrzyca ci nie grozi
Dziewczyny podpowiedzcie, dla 3-latka (jadę na 3 urodziny do chrześniaka) klocki LEGO to z tej serii Duplo czy już te bardziej dorosłe? Nie chcę kierować się tymi wskazówkami na opakowaniu bo wiem że czasami to źle się sprawdza, ale nie chce też przesadzic. Pomóżcie pls!baileys lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Pierniczkowa wrote:Pilinka mnie krzyżowe bolały jak mocno przeziębione nerki , albo jakby kamienie z nich schodziły. Co jakiś czas i tak trzymał 2-3 min chwila odpoczynku, albo zmiana pozycji i znowu.
Mnie strasznie bolą nadgarstki, szczególnie w nocy jak się przebudze to nie czuję palców a w dłoni takie nieprzyjemne mrówki
Zbieram się zobaczyć w końcu małą, ostatnia wizyta była w 23 tygodniu, jestem ciekawa ile już waży.
Mnie drętwiejące dłonie wybudzają ze snu.Spuszczam wtedy rękę z łóżka w dół i jest lepiej.Rozmawiałam o tym z ginem i stwierdził,że to się zdaża i to od kręgów szyjnych idzie i powiązana z zakończeniami nerwów.Zlecił smarowanie amolem okolic karku.Potwierdzam pomaga,ale smaruje jak mnie w nocy drętwienie obudzi.Mam tak już ze 2 miesiące.Jak leżałam w szpitalu i nic nie robiłam to po 3 dniach przeszło samo.
A i nasilenie objawów nad ranem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:09
-
Bobby29 wrote:Baileys na moje oko to idealne wyniki masz
cukrzyca ci nie grozi
Dziewczyny podpowiedzcie, dla 3-latka (jadę na 3 urodziny do chrześniaka) klocki LEGO to z tej serii Duplo czy już te bardziej dorosłe? Nie chcę kierować się tymi wskazówkami na opakowaniu bo wiem że czasami to źle się sprawdza, ale nie chce też przesadzic. Pomóżcie pls!
Z duplo zaraz wyrośnie, ale na teraz są serio spoko. Od 4 roku są lego takie dla maluszków (specjalna wersja) no i od 6 już normalne
Z tymi latami to chyba chodzi o to, żeby nie połknąć no i żeby ogarnął dzieciaczek jak układać zgodnie z instrukcją, wiec jak jest taki bystrzacha to można spróbować z tymi mniejszymi lego - najwyżej tatuś będzie miał radochęBobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kalija wrote:OlaWi u mnie też kostki na dekolcie
Któraś z Was pytała o szczepienie na krztusiec - mój lekarz nic o tym nie wspominał więc raczej nie będę się szczepic. Zapytam na wizycie jak nie zapomnę.
Dziewczyny pytanie z innej beczki. Wybieram się z wizytą do koleżanki, w grudniu urodziła 2 dziecko dziewczynkę. Syn ma 3 lata. Nie byłam u niej od grudnia więc wypadałoby coś kupić i zastanawiam się co. Oni są raczej majętni i mają wszystko. Chciałabym przeznaczyć 100-150 zł dla dziewczynki no i chyba coś kupić dla chłopca by nie było mu przykro. Bardzo bardzo proszę o pomoc bo kompletnie nie mam pomysłu 🤯
Ja na takie okazje robie tort z pampersow I chyba zawsze sie przydaje a I efekt fajnyna gore tortu daje maskotke, buciki lub kiedys na chrzchiny np pudeleczko z bizuteria
Kalija, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Bobby, u nas 3 letni siostrzeniec małża szaleje za lego Ninjago, dałby się pokroić za cokolwiek co z tym związane
Ja dzisiaj odwiedziłam znajomą, która ma miesięczne bliźniaczkiMamie kupiłam zestaw maseczek do twarzy i płatki pod oczy na opuchlizne i siniaki 😂😂😂 a dziewczynkom zawieszki na smoczki z imionami. Reakcja jej męża bezcenna, podszedł do mnie i szeptem rzucił "dzięki, teraz nie będą mi się mylić" 😂
trzydziecha, E_linka2, Bobby29, Applejoy, Vampire, OlaWi, Sylvka, Anhydra, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Ja tez od lekarza nie slyszalam nic o szczepionce na krztusiec ale tez zapytam jak pojde.
Cere akurat mam bardzo ok, na poczatku ciazy to wrecz idealna byla ale w sumie nigdy nie mialam problemow w tym zakresie, ciekawe od czego to zalezy -
Domi_tur wrote:Bobby, u nas 3 letni siostrzeniec małża szaleje za lego Ninjago, dałby się pokroić za cokolwiek co z tym związane
Ja dzisiaj odwiedziłam znajomą, która ma miesięczne bliźniaczkiMamie kupiłam zestaw maseczek do twarzy i płatki pod oczy na opuchlizne i siniaki 😂😂😂 a dziewczynkom zawieszki na smoczki z imionami. Reakcja jej męża bezcenna, podszedł do mnie i szeptem rzucił "dzięki, teraz nie będą mi się mylić" 😂
Rewelacjasuper pomysl zeby mamusi tez cos sprezentowac
-
Kalija, takiej półrocznej dziewczynce kupilabym fajny gryzak, zabawkę interaktywną, albo ośmiorniczki do kąpieli, takiemu dziecku już można dużo fajnych rzeczy znaleźć
A starszemu bratu puzzle lub książeczkę, drobiazg ale żeby nie był poszkodowanyKalija lubi tę wiadomość