X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Ja po dzisiejszym badaniu u gina. Generalnie złapał się za głowe po mojej historii ostatniego tygodnia :P
    Miałam z tej okazji długie badanie bo zazwyczaj siedzę w gabinecie z 15min dziś ponad 30min- no szał :)
    Moja waga ok +7,7kg
    Tytus 1100g i wszystko cacy, nurkuje głową w dół :)
    Aaaa pytałam o profilaktyczny zastrzyk z immunoglobuliny dla mam z RH- w 28-30tc (jeśli nie było do tej pory żadnych wskazań medycznych, krwawień itd) to od zeszłego roku jest rozporządzenie że się tego nie wykonuje, i że taka profilaktyka dawała potencjalne zabezpieczenie może na poziomie 5% czyli tyle co nic. Jak się nic nie dzieje to zastrzyk po porodzie

Bóle minęły (oby na dobre), czasem jakieś pokuwanie, ale odstawiłam nospę i apap.
    U mnie noc słaba bo mogę spać tylko na lewym boku czego nienawidzę. Na plecach czy upragnionym prawym boku nie mogę jeszcze bo wtedy cos mnie gniecie od tej nerki.
    Wstąpiłam do lidla i kupiłam 5cio pak body ale na rozmiar 62-68 i do tego 3pak spodenek. Na początek już mam jakieś łaszki i totalnie nie wiem czy mi wystarczy a raczej jestem z tych minimalistów i jakby co dokupię już po porodzie jak będzie trzeba :)
    Poza tym na allegro zakupiłam pierdoły jak prześcieradła do łóżeczka/wózka, ręcznik, poduszkę rogal, zestaw kosmetyczny (nożyczki szczoteczki grzebyczki), także troche hajsu idzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 11:14

Pierniczkowa, Smerfelinka, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, OlaWi, Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    U mnie ze spaniem roznie, w swoim.lozku nie mam raczej problemow a na wersalkach u rodzicow I tesciow gorzej, albo za twardo albo za jasno w pokoju albo nie wiem.co jeszcze I 6 rano to najpozniej jak.sie budze, o dziwo wyspana ;)

A dzis mamy studniowke <3 chyba to jakos musimy uczcic :)

Mam tak samo. Ostatnio w domu spuny wszyscy do co najmniej 8. Wczoraj byl rekord... 9! To jest na prawde wyczyn w przypadku mojej corki.
    Natomiast u rodzicow raz, ze wersalka... Nie wiem jak mozna na tym spać! A po drugie brak rolet... Moje dziecko budzi sie wraz ze wschodem slonca, czyli obecnie baaaaardzo wcześnie!

trzydziecha lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to u mnie tez 6 kg na plusie. Ide leb w leb z poprzednia ciaza, mialam zamiar przytyc trochę mniej, ale widocznie taka moja uroda :) zreszta po 1 ciazy nie mialam problemów z powrotem do wagi, wiec zbytnio sie nie martwię. U mnie w poprzedniej ciąży najszybszy przyrost wagi nastapil na przelonie 6/7 miesiaca, potem waga rosla wolniej. Tez wszystko mam w brzuchu i cyckach :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czwartku w Pepco fajne ciuszki niemowlęce na lato :)

kayama, Bobby29, Nacha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Myślę, że zostanę do końca. Skracanie szyjki to niestety progresywna sprawa. Poza tym, pomimo że w 32 tc kończy się skrajne wczesniactwo, to niekiedy te dzieciaczki gorzej sobie radzą niż urodzone np. w 30 tc...to bardzo indywidualna sprawa. Drugą kwestią są te pomiary masy bobasów- z doświadczenia widzę ze w 95% przypadków rzeczywista masa urodzeniowa jest o ok 200-300 g niższa niż szacowana na usg....tak więc im dłużej w dwupaku tym lepiej. Poza tym ciuchów juz mam tutaj tyle przytarganych, że czuje się prawie jak w domu 😂

Anhydro, a cos dodatkowo robia Ci w tym szpitalu? Bo lezec przecież na dobra sprawę moglabys w domu. Czy po prostu sama bezpieczniej czujesz sie w szpitalu?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na spanie nie narzekam. Wręcz przeciwnie, chętnie bym sobie dłużej pospala, ale młody 6:30 - 7 pobudka. Wieczorem jestem tak zmęczona, że padam od razu. Śpię najczęściej na plecach i na lewym boku. Na razie brzuch mi nie przeszkadza w spaniu, chociaż jest wielki. Jestem przerażona, co będzie dalej. Jak rodzilam Tymka, to miałam tylko odrobinę większy brzuch niż teraz.

Pamiętam, że w pierwszej ciąży koło 7 -8 miesiaca też nie mogłam spać i budzilam się koło 6 rano. Mąż był szczęśliwy, bo robiłam mu wtedy śniadanko do pracy :P

tb73vut14i57zd3c.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siadłam z kawą na chwile, i już 1,5h tak siedzę 🙄
    Macie też tak czasami??

OlaWi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Anhydro, a cos dodatkowo robia Ci w tym szpitalu? Bo lezec przecież na dobra sprawę moglabys w domu. Czy po prostu sama bezpieczniej czujesz sie w szpitalu?

Wiadomo- leżeć można wszędzie...a w domu najlepiej 😉. Z tym, że tutaj mam opiekę 24h/dobę, w razie potrzeby na wezwanie konsultacje lekarską (bez potrzeby dojazdu/ przemieszczania się i potencjalnych napięć brzucha) i ktg w razie potrzeby pod ręką, regularne kontrole/badania/posiewy, ewentualna codzienna modyfikację leczenia dzięki porannym obchodą...no i w razie czego jest to szpital z najwyzszym stopniem referencyjnosci w okolicy...tak więc obiektywnie oceniając- jest to najbezpieczniejsza opcja...chociaż wiem, że wieke dziewczyn z powazniejszymi objawami są wysyłane do domu. Niekiedy nawet wbrew ich woli i oczekiwaniom niestety 😕.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:29

Bobby29 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha a skąd wiesz, że w czwartek nowe ciuszki w Pepco? Wogole to jaka jest ich jakość? Jedna koleżanka zachwala , druga mówiła, że po praniu robią się szmatki 😒

Ja dziś byłam w Tesco i są jakieś sezonowe obniżki. Za 5-pak body zapłaciłam 25 zł (przecenione z 34.99). Ale trzeba uważać bo kupiłam też komplet z lamą na prezent i na wieszaku była wielka cena 29 zł a przy kasie zapłaciłam 49 zł. Upolowałam też śpiochy takie ciut grubsze przecenione z 29.99 na 11 zł 😊

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d3e32c971a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58040477700d.jpg

Edit:
    Już wiem, znalazłam gazetkę pepco😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 16:41

Bobby29, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemow ze spaniem jako takim, ale budze sie w nocy na siusiu przynajmniej 3 razy. Z tym, ze potem od razu zasypiam. Moja wielka bolaczka sa tez godziny snu, od zawsze bylam sowa i teraz w ciazy jak moge przesiadywac wieczorami, bo praca rano nie goni, to zasypiam ok 1:30 i wstaje ok. 11 🙈. Wiem, dramat. Np. teraz musze zrobic badanie aktywnosci heparyny na wizyte do gina, a to sie bada na czczo 4 h po zastrzyku. Skoro robie zwyczajowo zastrzyk o 11, to musialabym przyjsc na pobranie na 15. Mysle ze w laboratorium popatrza na mnie jak na świra 😜 Ech, najwyzsza pora sie przestawic

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja nie mam problemow ze spaniem jako takim, ale budze sie w nocy na siusiu przynajmniej 3 razy. Z tym, ze potem od razu zasypiam. Moja wielka bolaczka sa tez godziny snu, od zawsze bylam sowa i teraz w ciazy jak moge przesiadywac wieczorami, bo praca rano nie goni, to zasypiam ok 1:30 i wstaje ok. 11 🙈. Wiem, dramat. Np. teraz musze zrobic badanie aktywnosci heparyny na wizyte do gina, a to sie bada na czczo 4 h po zastrzyku. Skoro robie zwyczajowo zastrzyk o 11, to musialabym przyjsc na pobranie na 15. Mysle ze w laboratorium popatrza na mnie jak na świra 😜 Ech, najwyzsza pora sie przestawic

U mnie powiedzieli jeszcze, że najlepiej pobrac krew do 10 - wiec przestawialam zastrzyk z ok. 8.30 na 6.30. Niby nie duzo, ale wyzwanie było. Zaczynam się zastanawiac, jak do dzieci wstane w nocy, skoro wstajac do toalety ledwo daje radę się zwlec :)

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    A ja siadłam z kawą na chwile, i już 1,5h tak siedzę 🙄
    Macie też tak czasami??

Od 2,5 roku nie... :D

Bobby29, Mary Magdalena, Agagusia lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Nacha a skąd wiesz, że w czwartek nowe ciuszki w Pepco? Wogole to jaka jest ich jakość? Jedna koleżanka zachwala , druga mówiła, że po praniu robią się szmatki 😒

Na pewno jest to gorsza jakosc niz z 5.10.15 np nadruki czesciej sie niszcza. Mam tez wrażenie, ze duzo tych ubranek kurczy sie w praniu. Jednak na pewno cena tez nizsza, wiec cos za cos ;). Ja czasem kupuje, bo niektóre kolekcje bardzo mi sie podobaja. Zresztą z tych ubran dzieci i tak szybkk wyrastaja, wiec ciężko zachowac cos na kolejny sezon.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cynk w Tesco, uzupełniłam bodziaki, szok ile fajnych ofert było, bluzeczki z długim rękawem 3 szt za 20 zl, spodenki plus bluzka za 15, bluzy po 10zl. Szkoda, że to wszystko dostałam 😂 ale chłopiecy dział i tak przebrany, na dziewczęcym tona słodkich ciuszków 😍

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Ja dziś byłam w Tesco i są jakieś sezonowe obniżki. Za 5-pak body zapłaciłam 25 zł (przecenione z 34.99). Ale trzeba uważać bo kupiłam też komplet z lamą na prezent i na wieszaku była wielka cena 29 zł a przy kasie zapłaciłam 49 zł. Upolowałam też śpiochy takie ciut grubsze przecenione z 29.99 na 11 zł 😊

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d3e32c971a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58040477700d.jpg

Edit:
    Już wiem, znalazłam gazetkę pepco😁

Pepco ma niższą cenę,jakość gorszą.Młodego ubierałam w te ubranka do rozmiaru 92.Maluch szybko rośnie i nie chce płacić dużo za ubranka w których pochodzi chwilkę.Teraz wybieram konkretne kolekcje.Jeśli chodzi o maleństwo zrobię tak samo,dokupie trochę ubranek w pepco ale ja to czekam na wielką wyprzedaż.Ceny wtedy spadają o 30% a czasem o 50% z ceny na metce.Pepco organizuje takie wyprzedaże 2 razy do roku pod koniec czerwca/początek lipca i po świętach w grudniu/początek stycznia.Wtedy warto tam być codziennie bo kobitki nie nadążają metkować i ciągle nowe palety im dowożą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 18:35

• Kalija Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dzięki za cynk w Tesco, uzupełniłam bodziaki, szok ile fajnych ofert było, bluzeczki z długim rękawem 3 szt za 20 zl, spodenki plus bluzka za 15, bluzy po 10zl.

Ooo, to ja takich ofert nie widziałam. Spóźniłam się widocznie

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    (...)ja to czekam na wielką wyprzedaż.Ceny wtedy spadają o 30% a czasem o 50% z ceny na metce.Pepco organizuje takie wyprzedaże 2 razy do roku pod koniec czerwca/początek lipca i po świętach w grudniu/początek stycznia.Wtedy warto tam być codziennie bo kobitki nie nadążają metkować i ciągle nowe palety im dowożą.

O super, że o tym piszesz, dzięki 🌷

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda, ostatnio się zalapalam na taką obniżkę. Czapeczki były po 99 gr, a body za 5 zł. Wyszłam z workiem ciuszków. Upralam je wszystkie w 30 stopniach i nie widzę różnicy między nimi a np z Tesco. Trochę twarde jak wyschły, ale po prasowaniu materiał taki jak w sklepie.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa nadruki się spierają szybciej i część jest krzywo uszyta,trzeba tego pilnować.Bywam w pepco bo mam blisko,zdażają się przeceny ale ilościowo bez szału.Rok temu końcem czerwca wyglądało to tak jakby 1/3 sklepu wyprzedawali.Zabawki,gary,ubrania dla dzieci i dorosłych.Od 4lat robie tak synkowi zakupy.Mam nadzieję,że teraz będzie tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 19:57

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam was jak tylko mogę, ale to nie taka prosta sprawa :D

Domi twój teść to jakbym o swojej teściowej czytała ;) ona musi kontrolować wszystko i mówić co, jak mam zrobić. To już nawet nie sugestia tylko: ja wiem lepiej musisz zrobić to tak i tak...

Co do ślubu ja miałam cywilny. Kościelny był w planach na czerwiec, chcieliśmy załatwić go w kilka miesięcy a przed samym ustalaniem okazało się, że jestem w ciąży i termin miałam akurat na czerwiec. I tak to skończyło się cywilnym. Z jednej strony żałuję i obydwoje chcielibyśmy kościelny, ale z biegiem czasu coraz ciężej zaplanować, więc całkiem możliwe, że pozostanie tak jak jest.

Co do body z Tesco ja je bardzo lubię :) ostatnio też w sumie przez przypadek trafiłam na fajne paczki body firmy George- te zamawiałam na allegro.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ