Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa prałam w proszku Dzidziuś, bez plynu do plukania, rzeczy miekkie 🙂
Wy narzekacie na pobudki o 5, a ja mam problem, ze dopiero kolo tej godziny porzadnie zasypiam. Wczesniej sie tylko przewracam z boku na bok, albo przysne, ale budze sie co 40 min 😕
Wreszcie dzis jest chlodniej, mozna odetchnac normalnie. Mialam sie spotkac z kumpela, ale sie nie odzywa, byla wczoraj na imprezie i pewnie nie wrocila sama na noc. Ech, kiedy to bylo, takie czasy 😁
Kayama, u mnie zgaga tez wrocila. Ale mnie pomaga mleko migdalowe, od reki jest lepiej. W najgorszym razie biore Rennie. Troche mnie zdziwilyscie, ze w ciazy mozna leki typu IPP (Helicid, Polprazol itd.) - mam je w domu, bo czesto miewalam przed ciaza refluks, ale bylam przekonana, ze zabronione teraz.Bobby29, werni lubią tę wiadomość
-
Ja użyłam płynu do prania z Auchan, takiego sensitive bez środków zapachowych. Skład taki sam jak te wiodące płyny do prania dla niemowląt. Nie używałam płynu do płukania póki co,bo dla noworodka chyba lepiej nie.
Mała mi się rozpycha tak nisko, naciska główką, że czasem mam wrażenie że zaraz wyjdzie, albo jak siadam to aż.mi dziwnieTeż tak macie?
Chyba brakuje mi poza tym jakichś minerałów, zwlaszcza magnezu i wapnia bo ciągle mam ochotę ostatnio na nabiał, orzechy i wody wysoko zmineralizowane musujące typu Muszynianka, Piwniczanka itp. Wcześniej ich nie piłam za często ani nie jadłam jogurtów. Chyba dzidzia się czegoś domagaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 11:48
werni lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Baileys ja też dostałam od lekarza Helicid, bo dla dziecka właśnie są to łagodne/neutralne środki. Dopytywałam o to kilka razy
Biorę rano przed śniadaniem i w końcu mam spokój
Ja będę prała w Bobini, ale płynu do płukania nie planuję. Chociaż może jeszcze zmienię zdanie, bo swoich ubrań nie wyobrażam sobie bez płynu. Zobaczę, jak Leon będzie reagował i jaką będzie miał skórę.
Frida ja też ostatnio cały czas bym nabiał jadła, a piję wapno w syropie na alergię. Co ciekawe, ma na etykiecie, że jest polecane w okresie ciąży i karmienia w celu zapobiegania niedoborówMożliwe, że teraz nasze zapotrzebowanie jeszcze wzrosło.
Pochwalę się Wam, że wczoraj skończyłam kocyk dla Małego i duma mnie rozpieraTylko zdjęcie niestety koloru nie oddaje. Naprawdę jest taki limonkowy. Nie jest idealny, kupny byłby pewnie ładniejszy, ale dla mnie i tak jest super. Teraz jeszcze planuję zrobić misia, jeśli remont mi na to pozwoli.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ad44e86e910.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:12
kayama, Niebieska Gwiazda, Bobby29, Chimera, zielonooka7, Domi_tur, Sylvka, Applejoy, Ania95, joan85, OlaWi, Niezapominajka5, plinka89, Pierniczkowa, Limerikowo, werni, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Agagusia, Anhydra, trzydziecha lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinka wrote:Baileys ja też dostałam od lekarza Helicid, bo dla dziecka właśnie są to łagodne/neutralne środki. Dopytywałam o to kilka razy
Biorę rano przed śniadaniem i w końcu mam spokój
Ja będę prała w Bobini, ale płynu do płukania nie planuję. Chociaż może jeszcze zmienię zdanie, bo swoich ubrań nie wyobrażam sobie bez płynu. Zobaczę, jak Leon będzie reagował i jaką będzie miał skórę.
Frida ja też ostatnio cały czas bym nabiał jadła, a piję wapno w syropie na alergię. Co ciekawe, ma na etykiecie, że jest polecane w okresie ciąży i karmienia w celu zapobiegania niedoborówMożliwe, że teraz nasze zapotrzebowanie jeszcze wzrosło.
Pochwalę się Wam, że wczoraj skończyłam kocyk dla Małego i duma mnie rozpieraTylko zdjęcie niestety koloru nie oddaje. Naprawdę jest taki limonkowy. Nie jest idealny, kupny byłby pewnie ładniejszy, ale dla mnie i tak jest super. Teraz jeszcze planuję zrobić misia, jeśli remont mi na to pozwoli.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ad44e86e910.jpg
Kocyk śliczny) Własnoręcznie robiony jest najcenniejszy.
A jak weźmiesz Helicid to nie masz zgagi w ogóle cały dzień? To ja nie wyjdę od gina póki mi tego nie przepisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:22
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Smerfelinka cudny kocyk!
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Drzewko to czekamy na foto z kaflami 😁
My zakupiliśmy dziś materacyk. Przyszły też zasłonki, które zamówiłam na allegro. Teraz tylko kupić fotelik i prać, prasować, układać. Chociaż na samą myśl o prasowaniu oblewają mnie poty. W mieszkaniu mamy 27,5 stopnia, wentylator jest moim najlepszym przyjacielem.
Smerfelinka kocyk piękny, bo dziergany sercem 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:27
Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Dziekuję dziewczyny
Kayama tak! To działa cuda i uwalnia od zgagi, mdłości i wymiotów na cały dzień i nocDla mnie okazało się to prawdziwym wybawieniem.
Chimera przybij piątkę! U mnie też takie temperatury w mieszkaniu 😂OlaWi lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Właśnie miałam zadać to pytanie co Domi, kocyk jest super rewelka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 13:00
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi, Sylvka haha, Wasze dzieciaczki doczekałyby się kocyków pewnie na Gwiazdkę
Ale bardzo mi miło, że Wam się podoba
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
baileys wrote:Wy narzekacie na pobudki o 5, a ja mam problem, ze dopiero kolo tej godziny porzadnie zasypiam. Wczesniej sie tylko przewracam z boku na bok, albo przysne, ale budze sie co 40 min
Baileys, tak dobrze to nie mamyw tym problem, że właśnie ja nie mam porządnego snu, a jedynie przewracanie z boku na bok i przysypianie na trochę. Więc dzisiaj moja noc wyglądała tak, że od 2 do 5 się wierciłam i 3 razy wstawałam na siku, a od 5 już spać nie mogłam
-
Limerikowo wrote:Joan dobrze przynajmniej ze midwife zareagowala profesjonalnie i ktg bedziesz miec
Tak, tu są wyczuleni na tym punkcie ale z drugiej strony mnie wkurzyła, bo skarżyłam się, że od miesiąca robi mi się często słabo, często właśnie po śniadaniu, nie ma znaczenia jaka jest pogoda. Poprosiłam o badania pod kątem anemii i co? Spojrzała na wyniki z końca kwietnia i stwierdziła, że było ok, to nie będzie powtarzać. Mam więcej jeść jej zdaniem. No ile niby? Co godzinę? Pod koniec kwietnia, to ja się też akurat bardzo dobrze czułam, dopiero po krzywej 29 kwietnia zaczęłam mieć takie rewelacje. W poniedziałek powiem też o tym i dorzucę, że swędzą mnie ręce i stopy, to na pewno zrobią w szpitalu komplet badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 13:45
-
Mi ten Helicid życie uratował. Miałam takie wymioty i zgagę, że masakra. Od wymiotów mi się skróciła szyjka mimo krążka, to był jedyny ratunek. Po 3 dniach wszystko ustąpiło. Łykam rano na czczo, tak z pół godziny przed posiłkiem pierwszym.
A my byliśmy na spożywce i mam worek truskawek i pełno arbuzamogłabym go jeść tonami, taki zimniutki z lodówki 😍
Dzidziol dzisiaj fikał przy obiedzie, chyba lubi camemberta z żurawinąDogadzam sobie a co
-
nick nieaktualny
-
OlaWi wrote:A my byliśmy na spożywce i mam worek truskawek i pełno arbuza
mogłabym go jeść tonami, taki zimniutki z lodówki 😍
Z rana pojechaliśmy po ten materacyk, więc jak trafiłam potem do warzywniaka, to po truskawkach były już tylko puste koszyczki. A pani z warzywniaka mówi "sprzedam pani z tych co mam odłożone dla siebie, przecież dziecku nie odmówimy" 😍😍 Dobrze mieć dobre kontakty z paniami z warzywniaka i mięsnego 😉😉Bobby29, Smerfelinka, Limerikowo, Niezapominajka5, Malinka7, OlaWi, Agagusia, joan85 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Werni, kiedy teraz masz wizytę? Tez w następnym tygodniu?
Za Wasze przyrosty też trzymam kciuki &&&przypomnisz ile ważył maluszek?
Będę miała pod koniec miesiąca usg 3 prenatalne 24 czerwca to wtedy będzie 31+6tc
A mały ważył ostatnio 1070g. To był tydzień 28+6. Mam nadzieje ze do tego czasu do usg nabierze ciałkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 15:13