Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u mnie po wizycie ok. Dzidziuś Prawie 4 cm, serduszka nie było słychać za bardzo i bardzo się zdziwiłam, ale biło 182, więc dobrze. Męczą mnie duże bóle brzucha i bóle lędźwiowe - ale szyjka ok. Mam brać nospe 3 razy dziennie. Jutro zapisuje się na prenatalne. Staram się mieć tylko pozytywne myśli !! 🙏🏻
bridagues, antonna, Ani0nka, Kasik, Lexia, Bunia89, puszek369, DeLaCruz, Felinka94, Mommy2, Maybelle, Malina330, loveforever1, Lili90, Różowa_90 lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
Dzień dobry dziewczęta ☺️ jak dzisiaj samopoczucie? Ja standardowo nie mogłam się dobudzić 🙈 budzik dzwonił i dzwonił, jeszcze 5min, aż się z tego zrobiło 20min 🙈 dobrze, że do pracy blisko.
Pytanie małe mam, w którym tygodniu w poprzednich ciążach lekarz ustalił Wam płeć dziecka? Tak się zastanawiam czy czekać, bo na pierwsze USG polozna pewnie skieruje mnie gdzieś w marcu, a nie powiem korci mnie żeby jakoś tak szybciej się dowiedzieć. W ciąży z Hanią dowiedziałam się jakoś w 16tyg. chociaż mała była tak wstydliwa, że takie 70% dawał, znowu na tym USG od położnej w kilka tygodni później, babka napierdzielała mi ta sondą po brzuchu, bo Hania trzymała rączki między nogami i też nie chciała się pochwalić co tam ma -
Bunia89 wrote:Dzień dobry dziewczęta ☺️ jak dzisiaj samopoczucie? Ja standardowo nie mogłam się dobudzić 🙈 budzik dzwonił i dzwonił, jeszcze 5min, aż się z tego zrobiło 20min 🙈 dobrze, że do pracy blisko.
Pytanie małe mam, w którym tygodniu w poprzednich ciążach lekarz ustalił Wam płeć dziecka? Tak się zastanawiam czy czekać, bo na pierwsze USG polozna pewnie skieruje mnie gdzieś w marcu, a nie powiem korci mnie żeby jakoś tak szybciej się dowiedzieć. W ciąży z Hanią dowiedziałam się jakoś w 16tyg. chociaż mała była tak wstydliwa, że takie 70% dawał, znowu na tym USG od położnej w kilka tygodni później, babka napierdzielała mi ta sondą po brzuchu, bo Hania trzymała rączki między nogami i też nie chciała się pochwalić co tam ma
Pamiętam, że prenatalne w pierwszej ciąży miałam na ostatnią chwilę w 13 tyg, a już przed tym usg wiedzieliśmy, że będzie chłopak.
-
U nas w 12 tyg pokazał się chłopak, ale jednak okazała się dziewczynka 😂Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
To prawda jejku wiecie co poukładałam sobie w głowie i wierze Ze będzie wszystko dobrze, jest maleństwo jest serduszko i na prawdę czuje ze musi być wszystko dobrze. Przy takim maleństwie błąd pomiaru jest nieunikniony a mój gin nie ma najlepszego sprzętu. A zapłodnienie mogło być później. I tego się trzymam:) a córeczka może być drobniejsza przecież to kobietka i tak czuję
Felinka94, Mommy2, loveforever1, puszek369, kasha86, Lili90, Różowa_90 lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Tak Zdun Zdun. Tez w zielonce przyjmuje ale w wawie ma najlepszy sprzęt. Ale chyba mu Znów odmowie i poczekam na wizytę do Michała lipy
Ani0nka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Moje szwagierki tez do niego chodzą i bardzo sobie chwala. Ale będę cierpliwa poczekam na badanie u siebie u bardzo dobrego gina
-
Dziekuje dziewczyny ze jesteście tu i tak ładnie każdego wspieracie serio! To takie mega ważne ❤️
Felinka94, Malina330, kasha86, Różowa_90 lubią tę wiadomość
-
Kasha piękne wieści
Anionka z pewnością wszystko jest dobrze zobaczysz że maluch nadrobi i to jeszcze pewnie ponad program
U mnie od wczoraj wieczora bóle krzyża i macicy, od tej infekcji pewnie... Jakbym miała mało stresu 🤦🏻♀️ już się nie mogę doczekać leków na to bo się wścieknę chyba 😵Ani0nka, kasha86 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ani0nka wrote:Felinka o której masz wizytę?
Ani0nka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
W 12 tygodniu obie płcie mają wyrostek płciowy jeszcze, więc nie do końca jest tak, że jak coś tam "wystaje" to chłopak 😉 w 12tc można próbować ocenić płeć po kącie ustawienia tego wyrostka (równolegle do kręgosłupa- raczej dziewczynka, bardziej zadarty w górę- chłopak). Ale ten wyrostek może zmienić kąt ustawienia do 16tc i jeszcze z dziewczynki może się zrobić chłopiec np 😉
U mnie samopoczucie dziś w miarę, wczoraj pojechałam na siłownię i od razu humor lepszy, ale oczy zamykały mi się już o 22. Dziś mam nadzieję, że w końcu uda mi się umówić z ginem...bridagues, megson91 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Lexia wrote:W 12 tygodniu obie płcie mają wyrostek płciowy jeszcze, więc nie do końca jest tak, że jak coś tam "wystaje" to chłopak 😉 w 12tc można próbować ocenić płeć po kącie ustawienia tego wyrostka (równolegle do kręgosłupa- raczej dziewczynka, bardziej zadarty w górę- chłopak). Ale ten wyrostek może zmienić kąt ustawienia do 16tc i jeszcze z dziewczynki może się zrobić chłopiec np 😉
U mnie samopoczucie dziś w miarę, wczoraj pojechałam na siłownię i od razu humor lepszy, ale oczy zamykały mi się już o 22. Dziś mam nadzieję, że w końcu uda mi się umówić z ginem...
Podziwiam Was dziewczyny za te aktywności ja odkąd zaszłam w ciążę to się męczę przy najgłupszych czynnościach 🤦🏻♀️ sprzątanie, schody 😱
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Bunia89 wrote:Dzień dobry dziewczęta ☺️ jak dzisiaj samopoczucie? Ja standardowo nie mogłam się dobudzić 🙈 budzik dzwonił i dzwonił, jeszcze 5min, aż się z tego zrobiło 20min 🙈 dobrze, że do pracy blisko.
Pytanie małe mam, w którym tygodniu w poprzednich ciążach lekarz ustalił Wam płeć dziecka? Tak się zastanawiam czy czekać, bo na pierwsze USG polozna pewnie skieruje mnie gdzieś w marcu, a nie powiem korci mnie żeby jakoś tak szybciej się dowiedzieć. W ciąży z Hanią dowiedziałam się jakoś w 16tyg. chociaż mała była tak wstydliwa, że takie 70% dawał, znowu na tym USG od położnej w kilka tygodni później, babka napierdzielała mi ta sondą po brzuchu, bo Hania trzymała rączki między nogami i też nie chciała się pochwalić co tam ma
Potwierdzam, ten wyroste.Też wczoraj lekarz mowil ze cos jest 😃ale to moze byc ten wyrostek i ze to za wcześnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 08:39
Dawid i Kamil💙💙
-
Lexia wrote:W 12 tygodniu obie płcie mają wyrostek płciowy jeszcze, więc nie do końca jest tak, że jak coś tam "wystaje" to chłopak 😉 w 12tc można próbować ocenić płeć po kącie ustawienia tego wyrostka (równolegle do kręgosłupa- raczej dziewczynka, bardziej zadarty w górę- chłopak). Ale ten wyrostek może zmienić kąt ustawienia do 16tc i jeszcze z dziewczynki może się zrobić chłopiec np 😉
U mnie samopoczucie dziś w miarę, wczoraj pojechałam na siłownię i od razu humor lepszy, ale oczy zamykały mi się już o 22. Dziś mam nadzieję, że w końcu uda mi się umówić z ginem...Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
U mnie w 13 tygodniu było takie 90% dziewczynka a potwierdziło się na 100% w 19 tygodniu, zresztą ja to czułam więc nie mogło być inaczej
Dziewczyny nam problem. Dzisiaj od rana zalewa mnie pomarańczowy, rozwodniony śluz. Nie jest to czysta krew, nie jest też stara brązowa tylko taki typowy pomarańczowy kolor. Brzuch mnie trochę pobolewa ale serduszko bije. Jak myślicie, co to może być?? Martwić się? Miałam plamienia na początku ale one wyglądały zupełnie inaczej...Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa wrote:U mnie w 13 tygodniu było takie 90% dziewczynka a potwierdziło się na 100% w 19 tygodniu, zresztą ja to czułam więc nie mogło być inaczej
Dziewczyny nam problem. Dzisiaj od rana zalewa mnie pomarańczowy, rozwodniony śluz. Nie jest to czysta krew, nie jest też stara brązowa tylko taki typowy pomarańczowy kolor. Brzuch mnie trochę pobolewa ale serduszko bije. Jak myślicie, co to może być?? Martwić się? Miałam plamienia na początku ale one wyglądały zupełnie inaczej...
No kolor pomarańczowy jest dziwny.Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,