Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
sara9555 wrote:U mnie jest tak, że muszę iść do labu z którym moja Gin ma podpisaną umowę i ona ma akurat z Diagnostyką i obowiązuje mnie to skierowanie na terenie województwa.
Wszelkie Igm i Igg miałam robione na nfz bez płacenia -
Wyszłam od gina. Ciąża o tydzień młodsza i trochę mnie to zaniepokoiło. Ale jest zarodek i serduszko tez ❤️
Mam nadzieje ze błąd pomiaru i maluszek nadrobi.
loveforever1, vesper, Mirra, Czarna32, kasha86, Kasik, puszek369, salenne, Różowa_90, Felinka94, bridagues, DeLaCruz, Maybelle, Lexia, megson91, Sylvka, antonna, a.ky.ska, Malina330, Mommy2 lubią tę wiadomość
-
Mirra wrote:Ktoś podpowie w takim razie jak mam wymóc to badanie na NFZ? 100wa droga nie chodzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 18:10
-
Byłam dziś na prenatalnych,ale ginekolog kazał mi przyjść za tydzień,żeby zrobić dokładne pomiary. Bąbel ma już 5 cm ,ale mówił,że woli robić USG w 12 /13 tygodniu. Ogólnie pokazał mi maluszka w 4d wariował ,kopał i machał rączkami,posłuchaliśmy dłużej serduszka. Zbadał mi też szyjkę, bo panikuję,że jest tak bardzo nisko przy samym wejściu do pochwy,ale dalej mówi,że jest bardzo długa i wszystko jest bardzo dobrze. Kazał jeszcze brać luteinę,bo po dluższym chodzeniu/spacerach twardnieje mi podbrzusze i mam parcie na pęcherz. Wyniki z krwi i moczu książkowe. Na początku lutego jestem umówiona prywatnie do innego ginekologa ,bo mąż chce bardzo iść ze mną i może poznamy już płeć będzie 15 tydzien,a na NFZ nie chcą za bardzo wpuszczać u nas osoby towarzyszące.
kasha86, Różowa_90, Ani0nka, puszek369, sara9555, Felinka94, Maybelle, _Luna_, megson91, Lili90 lubią tę wiadomość
Izabella❤️ -
loveforever1 wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ❤
Ponawiam moje pytanie czy jest tu jakaś kobietka pracująca się ZUSie ?
Tyle wiem ale lepiej żebyś zadzwoniła do zusu i zapytała, tam wszystko Ci wyjaśnią 😊 -
Dziewczyny gratuluje wizyt maluszki swietne ❤️ Ja wizytuje jutro o 14 trzymajcie kciuki z om będzie 9+6 wiec prawie mam pełne 10 tygodni. Ja mieszkam pod bydgoszcza a wizyty i porod będzie w Bydgoszczy. Może któraś z was z okolic?
sara9555, loveforever1 lubią tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Witam się z Wami sierpniowe Mamy! Nie dam rady nadrobić wątku, ale mam nadzieję, że od teraz będę bardziej na bieżąco. U nas termin na 4 sierpnia. To moja pierwsza ciąża po 3,5 roku starań. Póki co maluszek wysysa ze mnie całą energię, ale widzę, że u Was podobnie. No nic - pozostaje nam czekać na tzw. złoty okres ciąży 😁
Witamy o tak, większość z nas ma zjazd energetyczny, mam nadzieję, że to do II trymestru i będzie kop energetycznyPoczątek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
sara9555 wrote:To dostałaś skierowanie? Jak recepta, nie na zwykłej kartce. Tak u mnie jest. Moja Gin mówi, że jej nie stać jako poradni na niektóre badania i czasem mówi, że coś mam zrobić prywatnie
sara9555 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy robilyscie w późniejszym czasie betę? Myśle aby zrobić jutro i za 2 dni aby zobaczyć przyrost i czy z maluszkiem wszystko ok
-
Ani0nka wrote:Dziewczyny czy robilyscie w późniejszym czasie betę? Myśle aby zrobić jutro i za 2 dni aby zobaczyć przyrost i czy z maluszkiem wszystko ok
Jesteś pewna co do lekarza/pomiarów i sprzętu????Dawid i Kamil💙💙
-
Jestem pewna swojej daty bo wiem dokładnie kiedy była owulacja ale sprzętu i pomiarów nie jestem pewna. To jest ponad tydzień różnicy. Wg owulki dziś 7 tydz 2 dni a on mi pokazał 6tydz 1dzien a to sporo.
-
Na tym etapie beta nie ma sensu.bete robi się w konkretnych sytuacjach, jak podejrzewa się ciążę biochemiczna, pozamaciczna, itp. W tym wypadku masz piękny zarodek zresztą potem beta już tak nie przyrasta i tylko się zestresujesz.
Ja dostałam straszny opierdziel.za bete od mojej lekarki, bo do tej pory schizuje przez niaAni0nka, Maybelle lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Jestem pewna swojej daty bo wiem dokładnie kiedy była owulacja ale sprzętu i pomiarów nie jestem pewna. To jest ponad tydzień różnicy. Wg owulki dziś 7 tydz 2 dni a on mi pokazał 6tydz 1dzien a to sporo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 18:48
Dawid i Kamil💙💙
-
Gratuluję wszystkich wizyt ❤️❤️
Anionka piękny 💍 ❤️
U Ciebie tydzień młodszy, jeszcze jest szansa że nadrobi, spokojnie u mnie z pęcherzyka wychodzi 2 dni starsza... Ciekawe co wyjdzie jutro...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Umówiłam się na poniedziałek do innego lekarza w Warszawie... zobaczymy. Tam podobno maja zajebisty sprzęt
Czarna32 lubi tę wiadomość
-
sara9555 wrote:Ja też.
Chodzisz tam do ginekologa do poradni w szpitalu?
Niee, do UCK mam około pół h samochodem. Po prostu ma dobre opinie nie jestem z Katowic. Jesteś trochę dalej ode mnie, także liczę na opinię z pierwszej ręki w sierpniu 😁😉👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta